Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

ArtemisFowl
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la ArtemisFowl » 08 apr 2026, 19:14

DamirT je napisao/la:
08 apr 2026, 19:01
Morpheus je napisao/la:
08 apr 2026, 14:38
DamirT je napisao/la:
07 apr 2026, 23:30

Pa nisi mu odgovorio na pitanje hahah
Sta mu imam jos odgovarati? Ko hoce da shvati, shvatit ce poentu ovog teksta.
Nema veze jedno s drugim.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 08 apr 2026, 19:27

Oprali ste sa Anelom i Vladanom. Ko ih zeli kući nek ih vodi pa skupa ispred TVa gledajte svjetsko jer ce ga i oni isključivo tako gledati
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

CAZIN
Kontakt:

Post Postao/la CAZIN » 08 apr 2026, 19:43

Anel i Vladan sigurno neće ići na SP pa makar i sami sebi platili kartui sve ostalo. Oko Anela bi se možda moglo razmisliti ako bi se izvinio javnosti, saigračima i SŠ javno. Kod Vladana je poznata situacija i mislim da njega nikad neće biti na spiskovima naše reprezentacije. Za Anela mi je iskreno baš žao jer kad god se on spomene sjetim se utakmice protiv Ukrajine i njegove proslave gola ali on je sam izabrao ovo i sam sebe ukopao.

Što se tiče novijih imena na spisku za SP ne vjerujem da će biti nekih velikih promjena moguće jedino neki igrači koji bi sigurno pojačali konkurenciju da se nađu na spisku ali to treba da procjeni Barbarez i SŠ. Svakako da bi mi svi voljeli da vidimo da je Janelt na spisku i ide u Ameriku. On bi nam možda u ovom trenutku bio jedan od rijetkih igrača koji nije igrao kvalifikacije a može nam pomoći od prve utakmice, naravno ako nam FIFA pomogne u što čisto sumnjam.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 apr 2026, 20:06

Od Janelta nema ništa. Prosto nema. Ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek nešto očekuju.

Što se tiče novih fudbalera. Na prošlom spisku je bilo 24 imena. Na SP se vodi 26 igrača. Mi komotno možemo povesti, lupam, Pejčinovića i Mahmića (lupam), bez da iko od “zaslužnih” otpadne. Možda se desi neka rokada vec etabliranih reprezentativaca, pa Malić pođe umjesto Mujakića, a povedu se još dva nova igrača. Ili možda se povede jedan sa prošlih okupljanja i jedan novi.

Hoću reći, ne vidim zašto bi pozivanjem nekog novog koji je tek dobio sportsko državljanstvo neko od starih otpao.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 apr 2026, 20:11

viKK je napisao/la:
08 apr 2026, 16:58
Evo da ustvari promijenimo temu na nešto relevantno, i s obzirom da nema još tema za pojedinačne utakmice:

S kojih startnih 11 biste krenuli protiv Kanade (pod uslovom da su svi zdravi) i zašto?
Isto ko protiv Italije, mislim da nam je to najjači sastav. Može i Kerim umjesto Memića pa kasnije Memića ubaciti ali mislim da je bolje ovako jer Kerim može veći impact imati.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 08 apr 2026, 20:52

15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

myself
Kontakt:

Post Postao/la myself » 08 apr 2026, 21:16

PeppermintSA je napisao/la:
08 apr 2026, 20:06
Od Janelta nema ništa. Prosto nema. Ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek nešto očekuju.

Što se tiče novih fudbalera. Na prošlom spisku je bilo 24 imena. Na SP se vodi 26 igrača. Mi komotno možemo povesti, lupam, Pejčinovića i Mahmića (lupam), bez da iko od “zaslužnih” otpadne. Možda se desi neka rokada vec etabliranih reprezentativaca, pa Malić pođe umjesto Mujakića, a povedu se još dva nova igrača. Ili možda se povede jedan sa prošlih okupljanja i jedan novi.

Hoću reći, ne vidim zašto bi pozivanjem nekog novog koji je tek dobio sportsko državljanstvo neko od starih otpao.
Ali bio je Hadzikadunic i Hajradinovic, što je tačno 26 plus Leon Barišić. Barabareza je rekao da je fokus na igračima koji su igrali zadnje 4 utakmice.

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 08 apr 2026, 22:56

Ma ja nemam ništa protiv da se povede neko poput Čatovića/Ličine kao taj 25 i 26 igrač. Koga god pozove, neće imati nikakvu ulogu, a bolje je dva talenta za budućnost osigurati.

Sve u svemu, treba pustiti Spahića, Barbareza i ostatak ekipe da rade svoj posao, jer za sad su ga odlično uradili. Ne trebamo imati nikakvu brigu što se tiče potencijalnih igrača.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 apr 2026, 23:03

ebi46 je napisao/la:
08 apr 2026, 22:56
Ma ja nemam ništa protiv da se povede neko poput Čatovića/Ličine kao taj 25 i 26 igrač. Koga god pozove, neće imati nikakvu ulogu, a bolje je dva talenta za budućnost osigurati.

Sve u svemu, treba pustiti Spahića, Barbareza i ostatak ekipe da rade svoj posao, jer za sad su ga odlično uradili. Ne trebamo imati nikakvu brigu što se tiče potencijalnih igrača.
+1

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 08 apr 2026, 23:03

ebi46 je napisao/la:

Bez problema možemo napraviti spisak od 26 igrača koji će imati ulogu…a da ne pozovemo ni jednog dijasporca.

Muharemović, Kolašinac, Katić, Barišić, Hadžikadunić, Mujakić, Dedić, Gazibegović, Karić, Memić, Šunjić, Hadžiahmetović, Tahirović, Gigović, Burnić, Bašić, Alajbegović, Bajraktarević, Demirović, Hajradinović, Tabaković, Džeko, Baždar, i golmani.
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 08 apr 2026, 23:07, ukupno mijenjano 1 put.

Sheyi
Kontakt:

Post Postao/la Sheyi » 08 apr 2026, 23:07

Rekao bih da su 21 igrac sigurni. Za ostalih 5 mjesta ce se boriti Karic, Malic, Radeljic, Mujakic, Hadzikadunic, Barisic, Saric i Hajradinovic.

Sigurnih 21:
Vasilj, Zlomislic, Hadzikic
Tarik, Nikola, Seo, Dedic, Celik
Sunjic, Tahirovic, Burnic, Amir, Memic, Basic, Kerim, Esmir, Gigovic
Dzeko, Ermedin, Haris, Samed

ebi46
Kontakt:

Post Postao/la ebi46 » 08 apr 2026, 23:19

MiranGlasnic je napisao/la:
08 apr 2026, 23:03
ebi46 je napisao/la:

Bez problema možemo napraviti spisak od 26 igrača koji će imati ulogu…a da ne pozovemo ni jednog dijasporca.

Muharemović, Kolašinac, Katić, Barišić, Hadžikadunić, Mujakić, Dedić, Gazibegović, Karić, Memić, Šunjić, Hadžiahmetović, Tahirović, Gigović, Burnić, Bašić, Alajbegović, Bajraktarević, Demirović, Hajradinović, Tabaković, Džeko, Baždar, i golmani.
Pod uslovom da svi ostanu zdravi, a nažalost male su šanse da se to desi... Već tu imaš Hajradinovića koji ne može imati ulogu na terenu, te četiri igrača koja Barbarez koristi na lijevom beku.

Slažem se da treba misliti o koheziji u ekipi, ne pravit nikakve ogromne promjene, ali treba misliti i na budućnost. Moje mišljenje je da je neki mlađi igrač bolja opcija nego neki filer poput Jove Lukića.

Opet kažem, bespotrebno mi razmišljamo kada napokon imamo prave ljude za to, ali forum je... :mrgreen:
Zadnja izmjena: ebi46, dana/u 08 apr 2026, 23:20, ukupno mijenjano 1 put.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 08 apr 2026, 23:20

Sheyi je napisao/la:
08 apr 2026, 23:07
Rekao bih da su 21 igrac sigurni. Za ostalih 5 mjesta ce se boriti Karic, Malic, Radeljic, Mujakic, Hadzikadunic, Barisic, Saric i Hajradinovic.

Sigurnih 21:
Od navedenih, poveo bih Malića i Barišića. Ako se Barišić ne oporavi, onda Hadžikadunića. Nipošto obojicu. Sve ostalo je polovno. Radije povesti ovu naturalizovanu djecu: Pejčinovića, Ćatovića i eventualno još Mahmića ili Ličinu. Tri nova igrača od 26 nije puno, a opet je lijepo umivanje i zalog za budućnost.

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 08 apr 2026, 23:32

Ne treba kvariti atmosferu i razbijati tim ali isto tako i SP nije igra i ne treba voditi nekoga samo zato jer kao ima neku zaslugu. Ne treba nam i tu nešto slično Haliloviću sa EB, samo najspremniji moraju ići. Mislim da moramo odmah na početku stvoriti naviku da idu 2-3 talenta koji će se etablirati na SP i pokazati svijetu.

Karić mora biti na spisku jer jasno je da Seo ne može a moramo imati pravog beka a ne neke pokušaje. I još Gazibegovića da ima zamjena za Dedića ili Malića još bolje. Moramo po 2 beka imati sa obje strane.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 apr 2026, 23:33

PeppermintSA je napisao/la:
07 apr 2026, 18:22

U globalu, mislim da su nam stavovi bliži nego što se čini isprva. Naravno da smo mogli više 2014., ali ne bih rekao ra je to bio neki golemi underachievement. Argentina je realno bila puno bolja od nas, mi smo bili bolji od Irana, a s Nigerijom je bilo 50-50, premda mislim da jesmo bili bolja ekipa od Nigerije - i igrački i svakako. Tu nismo imali sreće, poništen nam čist gol, pogodili stativu itd. Ali da je to sad bio neki mega giga podbačaj, vala nije. Sa SP jedna Njemacka ispadne u grupi. Jedna Engleska. Jedna Italija.

E sad, food for thought. Ne mislim da je 2014. bila peak te generacije. Mislim da je peak bio 2011/2012. Ako pokusas da se sjetiš, vidjeces da je velika većina naših igrača igrala na mnogo većem nivou tada, kako u klubovima, tako i u pojedinim utakmicama za reprezentaciju. Pjanic je ubjedljvo najbolje partije pružao u ciklusu za Euro 2012. Miske je još uvijek bio ozbiljan igrač, 2011., dok recimo na SP realno nije mogao meda. Džeko je svoj najbolji fudbal, po mom mišljenju, igrao 2011. kalendarske godine. Mujdza je bio preozbiljan bundesligaški bek prije povrede u Parizu. Rahimić je bio dvije-tri godine mlađi i još uvijek je igrao fudbal. Papac je bio tu sa svojim iskustvom. Medunjanin je bio bolji. Lulić se tek pojavio i nikad, ali doslovno nikad nije nadišao igre iz tog ciklusa. Kad se sjetim Rumunije na BP, frajer je izgledao preozbiljno. I dalje mislim da je najbolja utakmica naše reprezentacije ikad bila ona u Parizu. U prvih 6-7 sigurno ulazi i ona na BP protiv Rumuna jer onakva opsada gola je bila nevjerovatna. Kao sad protiv Talijana ali puta dva. Takođe ona utakmica protiv Bjelorusije u gostima protiv jedne vrlo dobre selekcije sa Aleksandrom Hlebom na čelu, koju smo glat 0:2 rutirali.

Naravno, 2014. su se pojavili neki novi igrači tipa Bičakčića, Hajrovića i Bešića, ali kao što već rekoh, ne držim ih za neke igrače. Čak bih rekao da smo sam Mundijal dočekali u mnogo slabijoj formi nego same kvalifikacije.
Ona Nigerija se morala dobiti i bolji smo od njih i to za klasu bili. Protiv Argentine i nezgodnog Irana s kojim se ta Argentina mucila smo odlicno odigrali. Ne da mi se traziti ali mislim da ni Nigerija nije nakantala Iran.
Ne mogu reci golemi underachivment ali ako smo reprezentacija tik ispod najboljih a nikad nismo dobili nekog od tih najboljih i znali smo gubiti bitne utakmice od onih slabijih onda je generalno ta generacija underachivala.

Da, nesto prije je bio sami peak ali se ne slazem da je 2014god kvalitet znatno opao. Mjesecima pred SP pratio sam igre nasih u klubovima, kao i svi mi, i mislim da su svi igrali, bez problema s povredama, i svaki vikend vise njih su upisivali golove i asistencije kao i dobre igre odbrambenih i Begovica. Generalno su individualno bili u odlicnoj formi pred SP.
Cak i ako smo 2014god bili nesto slabiji nego godinu, dvije prije, ne smatram da je to razlog losijeg nastupa na SP, ni blizu. Isto kao sto smo bili dizelaska ekipa i slicno a protiv Argentine smo brutalno trcali. Ti razlozi neuspjeha su druge prirode i vise ih ima.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Radnicki1921
Kontakt:

Post Postao/la Radnicki1921 » 08 apr 2026, 23:39

Unofficialpage je napisao/la:
08 apr 2026, 23:32
Ne treba kvariti atmosferu i razbijati tim ali isto tako i SP nije igra i ne treba voditi nekoga samo zato jer kao ima neku zaslugu. Ne treba nam i tu nešto slično Haliloviću sa EB, samo najspremniji moraju ići. Mislim da moramo odmah na početku stvoriti naviku da idu 2-3 talenta koji će se etablirati na SP i pokazati svijetu.

Karić mora biti na spisku jer jasno je da Seo ne može a moramo imati pravog beka a ne neke pokušaje. I još Gazibegovića da ima zamjena za Dedića ili Malića još bolje. Moramo po 2 beka imati sa obje strane.
100% potpisujem
Zašto forsirati Burnića i Memiju da igraju pozicije koje im nisu primarne, iako oni vrlo dobro iznesu tu bekovsku poziciju, kad imamo veoma dobre prirodne bekove u vidu Gazibega i Karića pa eto i Malića

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 08 apr 2026, 23:43

ebi46 je napisao/la:

A inace im mi stvaramo pritisak ovdje s foruma :mrgreen:
Ljudi imaju karakter i svoje principe, j3be im se sta ko misli sve dok imaju rezultat.
Ako je Spahic rek'o da od Anela nema nista sve dok su on i Barbarez na celu repke, sta koji qurac se onda vodje razglaba o varijantama sa njim i pod kojim ga zvati. GOTOVA STVAR je sa njim.

Isto tako i Kocacevic, odbio poziv i otisao moljakati Srbiju, sam izjavljivao da je BiH gotova stvar i zelje je Srbija (pa makar to bio i hir), tako da je i on zavrsena prica. Sta ga se koji qurac priziva kad je i on GOTOVA STVAR za BiH.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 08 apr 2026, 23:43

Nije prirodna pozicija ali Burnic je stvarno uvijek super odigrao na beku. A i sam vise za to da imamo jasne rezerve sa igracima koji igraju te pozicije.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 09 apr 2026, 00:00

Čitam što pišete već dvije godine otkako je Barba došao. Bilo je šuplje, loših komentara, ali vazda i korisnih stvari. Registrovao sam se između ostalog da se zahvalim Nodiju, svojim upisima o našoj djeci vani mi je vratio vjeru u ekipu.

Nego, kako ćete pratiti svjetsko ? Ima previše tekmi da bi se pogledalo. Je li neko u planu da koristi neki streaming servis sa highlightsima ? Neki servis sa reprizama ? Može i strani, neka mi muka plaćati Areni.

Imate li neki ozbiljniji podcast da preporučite, po mogućnosti strani sa ozbiljnim gostima. Pokušao sam naći nešto na spotify i youtube, ali je previše ovih streamera koji su baš površni.

Planiram igrati i World Cup fantasy, igram svako prvenstvo. Ovaj engleski me izbezumio ove sezone. Pa rekoh da se malo pripremim ko gdje igra i to.

Uživajte u prvenstvu, drago mi je da su sjebali izbornu godinu. Prijatno.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 09 apr 2026, 00:32

Sheyi je napisao/la:
08 apr 2026, 23:07

Sigurnih 21:
Ma ide Mujakic. Zaboravio si Gazibegovica.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: kakarut, Proximic i 21 gost.