Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

amkeivke
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la amkeivke » 09 apr 2026, 00:41

Ne živi se od danas do sutra i samo za ovo SP, treba mislit i na budučnost, i ako čemo sa ovim potezom dobit 2-3kvalitetna igrača za budučnost to je odlično! Jer svakako smo na svakom spisku imali po 2-3 igrača koja su tu da popune broj...što se mene tiče Janlet, Pejcinovic i Catovic bujrum odma!
Ne vidim svrhu ni Hadzikica od 30godina koji neče više napredovat, tu bi radije vidio Hamzica iz Salzburga il mozda Jurkasa, Karica,...pa eto i Hajradinovic polako završava s repkom, doprinos u zadnje 4utakmice nije dao,...
Uglavnom trebaju nam igrači za EP kvalifikacije a i budičih 10-15godina.
Haris

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 09 apr 2026, 00:43

Svi smorise sa pricom "nije ova Italija kao nekad" a niko ne prica ni da mi nismo jaki po imenima kao prije deset godina, pa i prije 20 godina
Don't believe the hype.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 apr 2026, 00:45

akisarajevo92 je napisao/la:
09 apr 2026, 00:43
Svi smorise sa pricom "nije ova Italija kao nekad" a niko ne prica ni da mi nismo jaki po imenima kao prije deset godina, pa i prije 20 godina
I sam Barbarez je to izjavio i rekao da ekipa iz 2014 je daleko bolja bila po imenima.. Ali isto tako, ova ekipa ima mnogo veći "plafon".

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 apr 2026, 00:49

PeppermintSA je napisao/la:
08 apr 2026, 20:06
Od Janelta nema ništa. Prosto nema. Ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek nešto očekuju.

Što se tiče novih fudbalera. Na prošlom spisku je bilo 24 imena. Na SP se vodi 26 igrača. Mi komotno možemo povesti, lupam, Pejčinovića i Mahmića (lupam), bez da iko od “zaslužnih” otpadne. Možda se desi neka rokada vec etabliranih reprezentativaca, pa Malić pođe umjesto Mujakića, a povedu se još dva nova igrača. Ili možda se povede jedan sa prošlih okupljanja i jedan novi.

Hoću reći, ne vidim zašto bi pozivanjem nekog novog koji je tek dobio sportsko državljanstvo neko od starih otpao.
Haman da je uvijek tu sa reprezentativcima. Bio je i protiv Walesa.. Mislim u pravu si, nema šanse jer FIFA bi ovo odobrila još prije godinu dana, ali i mene bune njegovi dolasci i to da li se nešto dešava čime javnost nije upoznata.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 09 apr 2026, 00:54

Kakav ba Janelt ljudi? Ne znam zasto se uopste spominje i u kakvom kontekstu. Ne moze igrat za nas i kraj price, iz istog razloga iz kojeg Vladan ne moze za Srbiju da igra.

Ako ostane par mjesta viska da ubace neke debitante jos u sastav, imaju valjda Barba i Spaha kandidata dovoljno u vidu. Meni bi bilo drago da uguraju Catovica i da ga rijese jer je veznjak i bilo bi lijepo osigurat se na toj poziciji. Mislim da se u svakom slucaju Pejcinovica ne bi trebalo zvat zasad jer imamo vec neku historiju s njim, tj. mislim da se zargonski receno ne treba saginjat liku i potencijalno narusavat atmosferu pozivajuci lika kojem smo do neki dan bili treci izbor. Hajrovic repriza. Poslije svjetskog prvenstva, ako ON odluci da preda za drzavljanstvo, promjenu sportskog itd. onda se moze zvat. Koliko ja znam ta birokracija nije nikad ni zapoceta i na njemu je da je rijesi ako ima zelju.

oelcaelala
Kontakt:

Post Postao/la oelcaelala » 09 apr 2026, 01:03

SPISAK

Gledajuci minutažu i broj nastupa u minulim kvalifikacijama, među 26 po mom mišljenju imamo već sigurnih 24 i to:

Golmani:
1. Nikola Vasilj
2. Martin Zlomislić
3. Osman Hadžikić
Odbrana:
4. Tarik Muharemović
5. Nikola Katić
6. Adrian Leon Barišić
7. Stjepan Radeljić
8. Sead Kolašinac
9. Nihad Mujakić
10. Amar Dedić
Sredina:
11. Benjamin Tahirović
12. Ivan Šunjić
13. Ivan Bašić
14. Amir Hadžiahmetović
15. Dženis Burnić
16. Armin Gigović
17. Haris Hajradinović
18. Amar Memić
19. Kerim Alajbegović
20. Esmir Bajraktarević
Napad:
21. Edin Džeko
22. Ermedin Demirović
23. Haris Tabaković
24. Samed Baždar

Za preostale dvije pozicije rekao bih da za jednu konkurišu Gazibegović i Malić a druga će vjerujem biti otvorena za nekog vrbovanog dijasporca (Pejčinović ili Ćatović).

25. Gazibegović/Malić
26. NOVI IGRAČ

Ostali koji su ubilježili minute u ovom ciklusu:

Dennis Hadžikadunić - vjerujem da je 1. stoper ako jedan od ove 4 otpadne, trebao bi doći na pripreme
Emir Karić - mislim da od njega nema ništa sve dok je barem jedan od dvojca Burnić-Mujakić zdrav - po većini a i po meni, suludo rezonovanje ali tako je kako je
Dario Šarić - uzimajući u obzir odnos sa Barbarezom, vidim ga na pripremama u BiH, slično kao Hadžikadunić
Ermin Bičakčić - X
Eman Košpo - X
Nail Omerović - X
Dino Beširović - X

Ostali koji su se vrtili ne vidim nikoga među 26 osim ako se ne desi neko čudo. Što se tiče 4. golmana koji bi trebao biti dok je ekipa u BiH najprije vidim Tarika Karića koji bi trebao upasti kao 3. u slučaju povrede jednog od trojice standardnih. 5. napadač na preliminarnim pripremama, koji će čekati povredu od standardne četvorke zavisi od 26. pozicije - u slučaju da 26. igrač bude Pejčinović, i pored nečije povrede, Lukić i Kulenović ostaju bez SP, te se otvorena pozicija popunjava sa odbrambenim/veznim igračem. U protivnom ako bude Ćatović 26. neko od navedenog dvojca bi trebao upasti na listu. Nidal Čelik osim što igra u Lensu nema niti jedan drugi razlog da bude ispred Barišića i Radeljića, pa i Hadžikadunića koji je svojim ponašanjem primjer svim novim reprezentativcima. :):):)

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 09 apr 2026, 02:04

Kozica do direktora dogura, aferim :salut:

Ali šta kaže, dobio sam pasoš kanade prije 4 mjeseca pa ne znam za koga ću navijati :rol:
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

Iobit
Kontakt:

Post Postao/la Iobit » 09 apr 2026, 02:52

Čitam da bht1 možda ne bude prenosio svjetsko prvenstvo nego arena. Ne može gore od toga. Kod nas u Hrvatskoj su prava regulirana za hrt što se tiče svjetskog. Svi vi zaslužujete gledat svjetsko prvenstvo na bht1. Nadam se će arena imat sluha za bht i da će mu prodat prava a ne da morate popunjavat kafiće da gledate ako nemate kod kuće.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 09 apr 2026, 03:02

SP bez ikona BHTa neće biti isti. Još kada su specijalni gosti Osim i Musa.. :mrgreen:

Nadam se da će makar tekme naše reprezentacije dobiti, ostalo mi je nebitno ko god prenosi.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 apr 2026, 03:39

oelcaelala je napisao/la:
09 apr 2026, 01:03
SPISAK

Gledajuci minutažu i broj nastupa u minulim kvalifikacijama, među 26 po mom mišljenju imamo već sigurnih 24 i to:

Golmani:
1. Nikola Vasilj
2. Martin Zlomislić
3. Osman Hadžikić
Odbrana:
4. Tarik Muharemović
5. Nikola Katić
6. Adrian Leon Barišić
7. Stjepan Radeljić
8. Sead Kolašinac
9. Nihad Mujakić
10. Amar Dedić
Sredina:
11. Benjamin Tahirović
12. Ivan Šunjić
13. Ivan Bašić
14. Amir Hadžiahmetović
15. Dženis Burnić
16. Armin Gigović
17. Haris Hajradinović
18. Amar Memić
19. Kerim Alajbegović
20. Esmir Bajraktarević
Napad:
21. Edin Džeko
22. Ermedin Demirović
23. Haris Tabaković
24. Samed Baždar

Za preostale dvije pozicije rekao bih da za jednu konkurišu Gazibegović i Malić a druga će vjerujem biti otvorena za nekog vrbovanog dijasporca (Pejčinović ili Ćatović).

25. Gazibegović/Malić
26. NOVI IGRAČ

Dennis Hadžikadunić - vjerujem da je 1. stoper ako jedan od ove 4 otpadne, trebao bi doći na pripreme
Emir Karić - mislim da od njega nema ništa sve dok je barem jedan od dvojca Burnić-Mujakić zdrav - po većini a i po meni, suludo rezonovanje ali tako je kako je
Dario Šarić - uzimajući u obzir odnos sa Barbarezom, vidim ga na pripremama u BiH, slično kao Hadžikadunić
Ermin Bičakčić - X
Eman Košpo - X
Nail Omerović - X
Dino Beširović - X

Ostali koji su se vrtili ne vidim nikoga među 26 osim ako se ne desi neko čudo. Što se tiče 4. golmana koji bi trebao biti dok je ekipa u BiH najprije vidim Tarika Karića koji bi trebao upasti kao 3. u slučaju povrede jednog od trojice standardnih. 5. napadač na preliminarnim pripremama, koji će čekati povredu od standardne četvorke zavisi od 26. pozicije - u slučaju da 26. igrač bude Pejčinović, i pored nečije povrede, Lukić i Kulenović ostaju bez SP, te se otvorena pozicija popunjava sa odbrambenim/veznim igračem. U protivnom ako bude Ćatović 26. neko od navedenog dvojca bi trebao upasti na listu. Nidal Čelik osim što igra u Lensu nema niti jedan drugi razlog da bude ispred Barišića i Radeljića, pa i Hadžikadunića koji je svojim ponašanjem primjer svim novim reprezentativcima. :):):)
Bas je glupost sto se moze povesti samo 26 igraca, ovdje bi trebalo biti minimum 30, zbog utakmica i povreda svasta se moze desiti tokom SP.

Elddar
Kontakt:

Post Postao/la Elddar » 09 apr 2026, 04:16

Iobit je napisao/la:
09 apr 2026, 02:52
Čitam da bht1 možda ne bude prenosio svjetsko prvenstvo nego arena. Ne može gore od toga. Kod nas u Hrvatskoj su prava regulirana za hrt što se tiče svjetskog. Svi vi zaslužujete gledat svjetsko prvenstvo na bht1. Nadam se će arena imat sluha za bht i da će mu prodat prava a ne da morate popunjavat kafiće da gledate ako nemate kod kuće.
E to bi bio vrhunac svega, plasiras se na Svjetsko i ne mozes pratit utakmice na drzavnom kanalu :bow:
A ne bih feninga dao za Arenu Premium, pa makar svaku utakmicu BiH gledo dan kasnije na nekom snimku na netu. J e b o im Premium familiju, a takodjer familiju i BHT prenosili ili ne.
...jer žive, i prkose vragu, dok smrt im opaku slute.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 09 apr 2026, 07:07

Jovo Lukić pozvan među 24, a kao sigurno neće biti među 26. Kod pojedinaca ga nema ni na proširenom spisku :urnebes:

babino
Kontakt:

Post Postao/la babino » 09 apr 2026, 08:12

baboedindzeko09 je napisao/la:
09 apr 2026, 02:04

Kozica do direktora dogura, aferim :salut:

Ali šta kaže, dobio sam pasoš kanade prije 4 mjeseca pa ne znam za koga ću navijati :rol:
prije 2-3 mjeseca dobio pasos:-)
on ne zna za koga, ali zna da ce djeca za kanadu sigurno:-)
ovaj sigurno nije ocekivao da ce ovo doci do bosne jer ovo je bas ono dupelizacki odgovor bio:-)

i mi se cudimo sto ovdje djeca malo kalkulisu i treba im vremena da odluce hoce li igrati za nas ili njemacku, svedsku, svicarsku npr.

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 09 apr 2026, 08:15

ArtemisFowl je napisao/la:
09 apr 2026, 07:07
Jovo Lukić pozvan među 24, a kao sigurno neće biti među 26. Kod pojedinaca ga nema ni na proširenom spisku :urnebes:
I meni je to zapalo za oko. :rol:
On je meni sigurniji od Bazdara.
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DeeWa
Kontakt:

Post Postao/la DeeWa » 09 apr 2026, 08:19

Onaj spisak koji Sergej mora objaviti u maju na kojem se nalazi od 35 do 55 igrača će biti zanimljiv iz više razloga. Mislim da ćemo tu prije svega vidjeti koga je definitivno prekrižio za sva vremena. Selektor je rekao da ne mora nužno ići do 55 igrača nego da to može biti 35+ tako da na koga je i malo računao i razmišljao, imat će prostora na tom širem spisku jer će mu ostati praznog mjesta. Vrlo moguće da će ubaciti i 2-3 imena iz premijer lige radi neke motivacije.

Pirić, Ahmedhodžić, Krunić, Huseinbašić bi mogli definitivno biti izostavljeni i sa tog velikog spiska i ako se to desi znači da je za njih reprezentativna karijera gotova. Svi oni su već pozivani za vrijeme Sergeja.
Ponosni osvajač kupa virtualne sportsport.ba BHT Premijer lige u prvoj sezoni.

visarionovich
Kontakt:

Post Postao/la visarionovich » 09 apr 2026, 08:26

SanaBosna je napisao/la:
09 apr 2026, 03:39
oelcaelala je napisao/la:
09 apr 2026, 01:03
SPISAK

Golmani:
1. Nikola Vasilj
2. Martin Zlomislić
3. Osman Hadžikić
Odbrana:
4. Tarik Muharemović
5. Nikola Katić
6. Adrian Leon Barišić
7. Stjepan Radeljić
8. Sead Kolašinac
9. Nihad Mujakić
10. Amar Dedić
Sredina:
11. Benjamin Tahirović
12. Ivan Šunjić
13. Ivan Bašić
14. Amir Hadžiahmetović
15. Dženis Burnić
16. Armin Gigović
17. Haris Hajradinović
18. Amar Memić
19. Kerim Alajbegović
20. Esmir Bajraktarević
Napad:
21. Edin Džeko
22. Ermedin Demirović
23. Haris Tabaković
24. Samed Baždar

25. Gazibegović/Malić
26. NOVI IGRAČ

Ermin Bičakčić - X
Eman Košpo - X
Nail Omerović - X
Dino Beširović - X

Bas je glupost sto se moze povesti samo 26 igraca, ovdje bi trebalo biti minimum 30, zbog utakmica i povreda svasta se moze desiti tokom SP.
Mislim da u protokolu za utakmicu mogu biti 23 igrača, a ova trojica su tu na prvenstvu u slučaju povrede nekog ko ne može dalje nastaviti takmičenje, s tim da tu trojicu viška možeš mijenjati svaku utakmicu. Ne moraš odmah na početku turnira fiksno odrediti koja trojica će na tribine, već određuješ za svaku utakmicu posebno, možda i griješim.

visarionovich
Kontakt:

Post Postao/la visarionovich » 09 apr 2026, 08:30

PeppermintSA je napisao/la:
08 apr 2026, 20:06
Od Janelta nema ništa. Prosto nema. Ne mogu da vjerujem da ljudi još uvijek nešto očekuju.

Što se tiče novih fudbalera. Na prošlom spisku je bilo 24 imena. Na SP se vodi 26 igrača. Mi komotno možemo povesti, lupam, Pejčinovića i Mahmića (lupam), bez da iko od “zaslužnih” otpadne. Možda se desi neka rokada vec etabliranih reprezentativaca, pa Malić pođe umjesto Mujakića, a povedu se još dva nova igrača. Ili možda se povede jedan sa prošlih okupljanja i jedan novi.

Hoću reći, ne vidim zašto bi pozivanjem nekog novog koji je tek dobio sportsko državljanstvo neko od starih otpao.
Zbog povrede nije bilo Hadžikadunića i Barišića koji redovno dobivaju pozive, tu još ima šanse da uđe neko od Malića, Karića i Gazibegovića i Šarića. Teško da će biti išta od tih nekih novih imena koji do sada nisu pozivani.

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 09 apr 2026, 08:31

Meni je najzanimljivija pozicija treceg golmana. Znaci nema teoretske sanse da Hadzikic propusti SP :) Cijelo vrijeme je uz reprezentaciju na svakom spisku, ulazio u igru nije, ali sad da ga Barbarez zamjeni nekim drugim golmanom odmah bi krenule price o menadzerisanju :) A ni na treningu, kad se podjele, nije standardan :)

Pozicija treceg golmana = radnik na budzetu :)

PS. Da se razumijemo, post je zabavnog karaktera i nije upucen ni protiv koga :)

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 09 apr 2026, 08:34

CAGarfia je napisao/la:
09 apr 2026, 03:02
SP bez ikona BHTa neće biti isti. Još kada su specijalni gosti Osim i Musa.. :mrgreen:

Nadam se da će makar tekme naše reprezentacije dobiti, ostalo mi je nebitno ko god prenosi.
Osimove analize zanimljivije budu od pola utakmica :rol:
I found freedom. Losing all hope was freedom.

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 09 apr 2026, 08:37

Mora BHT preuzeti sve utakmice sramota je za državu, a i zna se red koliko god te analize bile šture i nekvalitetne opwt su mi uvjek bile jako drage za pogledat. Ovdje mora vlada FBiH reagovati ako su imalo pametni nez sta cekaju to im je i kampanja.
#CarsijaOdjebi

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAGarfia, Elddar, GG3, kakarut, legendarnadruga i 55 gostiju.