FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
129
34%
Četvrti
76
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 384

luckystrike
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la luckystrike » 09 apr 2026, 00:28

ajdohordas je napisao/la:
07 apr 2026, 22:34
luckystrike je napisao/la:
07 apr 2026, 02:28
Ovdje se nerijetko dobro dijagnosticira ali se nikad ne predloži terapija.
Terapija nije neka naučna fantastika. Vrlo je jednostavno.
Na odgovorne pozicije u klubu zabetoniraš kompetentne ljude ljude koji znaju raditi ovaj posao i koji iza sebe imaju ostvarene rezultate.

Kod nas u klubu je haos i nama treba čovjek da nas posloži po funkcijama, bukvalno od čistačice do trenera i da se u svakom trenutku zna šta je čiji posao.

Malo smo počeli sa tim istina, Zoran će to djelimično posložiti, medjutim problem nastaje opet u tome da ljudi misle da će od nas napraviti Dinamo što je daleko od istine.
Ako ćemo realno, u Hrvatskoj je imao potpunu moć počevši od finansija pa do delegatskih i sudijskih organizacija što mu je u mnogome pomoglo da ostvari rezultate kakve je imao.
Ali da će nas djelimično unaprijediti, siguran sam da hoće.

Primjera radi nama je Ayla vodila pregovore sa igračima, jedno vrijeme se Potura bavila marketingom, raznorazne kuravele iz SFK išle na sastanke za pregovore oko stadiona itd itd.

I naravno, srž svega jeste koliko ćemo mi (kada kažem mi, mislim na Ismira) dopustiti Zoranu da nas posloži obzirom da je dopustio ogromnoj količini šljama da rovari u i oko kluba. Možda čovjek jednostavno ne želi titule, možda je zadovoljan ovim trasnferima i ponekim bljeskom u Evropi, a to je onda druga priča skroz.
Nismo se razumili. Šta mi kao navijači koji (jasno i dobro) uviđamo probleme trebamo i možemo uraditi po tom pitanju. Koje su solucije, rješenja? Od demagogije i kukanja po forumu nemamo hajra osim što nam valjda lakše bude kad jedni s drugima podijelimo tugu i ćemer.

ps. ajla je prema svemu sudeći bivša u FKS, što je meni još uvijek teško za svariti, ali anela i ekipa iz sfk i dalje rade kao i do sad.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 09 apr 2026, 07:08

MaroonBjelave je napisao/la:
08 apr 2026, 22:07

- Volio bih pitati FK Sarajevo kada će titula na Koševo - dodao je Mandić.
Titulu čekamo 7 godina, rekonstrukciju 37

Ideš li na Jahorinu sa svojom LGBT strankom, ponesi sebi lubrikanata

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 09 apr 2026, 08:03

DoktorXabaras je napisao/la:
08 apr 2026, 14:32
tabba77 je napisao/la:
08 apr 2026, 10:06
07 apr 2026, 18:27
Željezničar:
Assists
0
Expected assists (xA)
0.38
Key passes
3
Crosses (accurate)
1 (1)
Accurate passes
41/46 (89%)
Passes in opposition half (acc.)
28/32 (88%)

Velež:

Key passes
5
Crosses (accurate)
0 (0)
Accurate passes
34/39 (87%)
25/30 (83%)
Passes in own half (acc.)
9/9 (100%)
Long balls (accurate)
1/1 (100%

Široki:

Big chances created
1
Key passes
5
Crosses (accurate)
2 (2)
Accurate passes
25/31 (81%)
21/27 (78%)
Passes in own half (acc.)
4/4 (100%)
Long balls (accurate)
1/3 (33%)

Najbolji naš igrač u svakoj od tih utakmica, eh sad što se Elezi, Krdžalić, Mujkić, Hujber vuku po terenu je izgleda i to Ademov problem.
Naša dva defanzivna vezna i dva wing-beka nisu u stanju iznjeti niti jedne lopte nego se Adem mora spuštati do našeg šesnesterca da bi orgazovali napad. Stvarno je loš, treba da predribla 10 igrača i onda da ga u rašlje zabije.
To što se Adem spušta po loptu je taktička zamisao našeg stručnjaka. A druga stvar, ne možeš za Krdžalića reći da se vuče po terenu kad na kraju svake utakmice ima najviše pretrčanih kilometara.*
*Gdje se može pronaći ovaj podatak, pošto ove app za statistiku nemaju te info.

O taktičkim zamislima našeg "stručnjaka" nema se šta komentarisat, dovoljno je pogledati par utakmica i sve ti bude jasno, pa evo i sa posljednjom odlukom da mu se igrač sa AM vrača na DM i organizuje napad, rotacije koje je radio sa igračima u ključnim utakmicama su za posebnog izučavanja.
Krdžalić i EKlezi su bili loši, za Anesa možda i opravdano pošto je onaj mu rođak rekao da je bio baš umoran ali Agon pada iz utakmice u utakmicu i to niko ne komentariše.
Zatim ovaj Hujber koji je trebao biti upgrade u odnosu na Beganovića on čak uspjeva da bude gori od njega, Mujkić za kojeg ne znaš jel gori defanzivno ili ofanzivno, Keremeh, Menalo bez ikakvog naboja i žara nikakvog kuveta u njima, trčkaraju po terenu samo da se broje, jedino ovaj Carlos pokazuje neku borbenost i volju za pobjedu a od njega se to najmanje očekuje a opet s druge strane i kod njega umjesto golova zbog kojih bi trebao da je tu, mi gledamo nekog novog Butića.
Infuensera Ristovskog svako kolo neko dijete baci na guzicu.
Ono na šta sam se ja referisao jeste da na prste obe ruke možeš nabrojati igrače koji imaju gori učinak od Adema da bi se njemu nešto prigovorilo i stavljalo u kontekst loše igre i rezultata.

Priče oko plate i koliko ko zarađuje su već pomalo idiotske, kao da pola forumaša radi kod nas u računovodstu a ostala polovina u bankama.
Što se tiće Anesa samo ću još dodati da je derbi igrao pod injekcijama. To što je zadobio udarac u Super kupu i sve ostale utakmice posle, Velež i Repka i treninzi i put autobusom u Budimpeštu i nazad, nisu dozvolile oporavak pa je pred derbi dobio injekciju (blokadu) u koljeno da bi mogao uopšte izaći na teren.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 apr 2026, 09:07

09 apr 2026, 07:08
MaroonBjelave je napisao/la:
08 apr 2026, 22:07

- Volio bih pitati FK Sarajevo kada će titula na Koševo - dodao je Mandić.
Titulu čekamo 7 godina, rekonstrukciju 37

Ideš li na Jahorinu sa svojom LGBT strankom, ponesi sebi lubrikanata
Mandic kreten pravi, nema drugog objašnjenja. Toliko je pričao o fks objavljivao slike s papetom s koševa , kritikovao kako stadion propada a on onda godinama nista nije uradio za stadion i FKS .

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 09 apr 2026, 10:51

Sazg je napisao/la:
09 apr 2026, 08:03
tabba77 je napisao/la:
08 apr 2026, 10:06

To što se Adem spušta po loptu je taktička zamisao našeg stručnjaka. A druga stvar, ne možeš za Krdžalića reći da se vuče po terenu kad na kraju svake utakmice ima najviše pretrčanih kilometara.*

O taktičkim zamislima našeg "stručnjaka" nema se šta komentarisat, dovoljno je pogledati par utakmica i sve ti bude jasno, pa evo i sa posljednjom odlukom da mu se igrač sa AM vrača na DM i organizuje napad, rotacije koje je radio sa igračima u ključnim utakmicama su za posebnog izučavanja.
Krdžalić i EKlezi su bili loši, za Anesa možda i opravdano pošto je onaj mu rođak rekao da je bio baš umoran ali Agon pada iz utakmice u utakmicu i to niko ne komentariše.
Zatim ovaj Hujber koji je trebao biti upgrade u odnosu na Beganovića on čak uspjeva da bude gori od njega, Mujkić za kojeg ne znaš jel gori defanzivno ili ofanzivno, Keremeh, Menalo bez ikakvog naboja i žara nikakvog kuveta u njima, trčkaraju po terenu samo da se broje, jedino ovaj Carlos pokazuje neku borbenost i volju za pobjedu a od njega se to najmanje očekuje a opet s druge strane i kod njega umjesto golova zbog kojih bi trebao da je tu, mi gledamo nekog novog Butića.
Ono na šta sam se ja referisao jeste da na prste obe ruke možeš nabrojati igrače koji imaju gori učinak od Adema da bi se njemu nešto prigovorilo i stavljalo u kontekst loše igre i rezultata.

Priče oko plate i koliko ko zarađuje su već pomalo idiotske, kao da pola forumaša radi kod nas u računovodstu a ostala polovina u bankama.
Što se tiće Anesa samo ću još dodati da je derbi igrao pod injekcijama. To što je zadobio udarac u Super kupu i sve ostale utakmice posle, Velež i Repka i treninzi i put autobusom u Budimpeštu i nazad, nisu dozvolile oporavak pa je pred derbi dobio injekciju (blokadu) u koljeno da bi mogao uopšte izaći na teren.
E jes ga i odigrao
ISTINA ZA VEDRANA!

FKSzuti
Kontakt:

Post Postao/la FKSzuti » 09 apr 2026, 11:19

Gigović na centru a Jelić u kombiju :tokralju:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 09 apr 2026, 11:24

FKSzuti je napisao/la:
09 apr 2026, 11:19
Mogli su i Bandića, nije odavno yebem mu pokopane.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 09 apr 2026, 11:28

mnon46 je napisao/la:
09 apr 2026, 11:24
FKSzuti je napisao/la:
Gigs ce to vući da x završi.

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 09 apr 2026, 11:29

Kakve veze ko sudi. Pokazali smo dovoljno kada imamo i normalno sudjenje. Sada neka se materi pravdaju.

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 09 apr 2026, 11:34

Lecler je napisao/la:
09 apr 2026, 10:51
Sazg je napisao/la:

E jes ga i odigrao
Pa za razliku od ostalih koji su 2 hefte “odmarali” a na derbiju se vukli ko izdr.kani kuvci, odigrao je odlično.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 09 apr 2026, 11:57

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 jan 2026, 16:06
Rok je apsolutno neuspjesan ako u roku od 3 dana ne dovedu 3 igraca.Ovu pricu mogu djeci,budalama i levatim prodavati i suplje valjati.
Jasno je sta se radi ovdje i ko ce najvise ispastati.
Da ne ulazim u detalje i ne ponavljam se,samo cu reci nek nam je Bog na pomoci.
Jasno mi je bilo jos u januaru da nece ovo ni na sta liciti ali da cemo vezati 5 poraza i igrati sa Rudarom X kuci fakat nisam ocekivao takvu katastrofu.

Ne boli ni to koliko ova ubleha sto nas ubjedjuje da smo dobri i cinjenica da ni sljedece sezone nece nista bit bolje dok je ova garnitura u klubu.

Nek gledaju da u subotu stave Turkesa koji preko medija odbrojava dane do odlaska.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 09 apr 2026, 12:36

KAKVA EUFORIJA PRED UTAKMICU

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 09 apr 2026, 12:42

Necu da se pravim pametan ali Gigovic kad NE sudi po nalogu je meni jedan od najboljih sudija.

N3R3D
Kontakt:

Post Postao/la N3R3D » 09 apr 2026, 13:01

Vala i Krdžalić stalno neke povrede, bilo mi je drago jer je evidentno dizao formu. Ali čovjek svako par mjeseci ima neku povredu, produžio bi ga ali sa smanjenom platom od trenutne i dao bi mu veće bonuse za učinak, trofeje...

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 09 apr 2026, 13:13

bordobijeli je napisao/la:
09 apr 2026, 11:28
mnon46 je napisao/la:
09 apr 2026, 11:24
FKSzuti je napisao/la:
Gigs ce to vući da x završi.
Zašto x, bolje im godi da mi pobijedimo.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 09 apr 2026, 13:48

Gigović kad sudi bez naređenja je naš najbolji sudija, narodski rečeno izmislio suđenje za Peljtu., samo što se takve utakmice rijetko događaju, obično je poznat kao sinonim za lakrdije a za takve odluke obično bude nagrađen od svojih naredbodavaca slanjem na neku europsku utakmicu.

Malo se i mi bezveze zamaramo sudijama, treba biti nekad i realan i poslušati ove "objektivne" naše navijače, kako ono oni kažu budi duplo bolji i sudija ti ne može ništa ha ja, jel tako.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 09 apr 2026, 13:54

Sazg je napisao/la:
09 apr 2026, 11:34
Lecler je napisao/la:
09 apr 2026, 10:51
Sazg je napisao/la:

E jes ga i odigrao
Pa za razliku od ostalih koji su 2 hefte “odmarali” a na derbiju se vukli ko izdr.kani kuvci, odigrao je odlično.
Iskreno ništa posebno. Svi bi mi voljeli da je drukčije.
ISTINA ZA VEDRANA!

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 09 apr 2026, 15:26

Krdzalic je odigro veoma dobro derbi. A ako je ovo istina sa je igrao pod inekcijom, u tom slucaju produzit mu ugovor al sa duplo manjim primanjem (nije vise u21) kao sto neko rece dat mu vise bonus premija. Ako nece nebi se puno zamarao covjek je staklen.

A sto se tice Mamica ja mislim da je uradio dobar posao, cak i odlican ako sagledamo sve cinjenice.

Pa krenimo redom. Doveo je Marija koji je uradio dobar posao (poredeci koje doveo Husrefa i sta je husref uradio). Takodje smatram da je bitno naglasit da on (Mario) nema vecu platu od Husrefa, a realno je reci da je ZZ imao mnogo veca primanja od Marija i husrefa. Znam ja da je ZZ uzeo kup, al takodje znam da je zekic odradio ljetne pripreme da je doveo 3-4 svoja igraca bubanja pavicic lulic dok je mario dosao na radtelovanu ekipu koju je upravo ZZ sklapao trenirao 14 mjeseci i koju ni husref ni mario nije uspio kondiciono ni fizicki vratit. ZZ NI DAN DANAS NEMA POSAO 8 mjeseci posle.

Zimski prelazni rok otjeran fin broj igraca, krdzalic renan turkes su ostavljeni (vjerovatno renan i krdzalic imaju jake ugovore i nisu htjeli raskinut ugovor na svoju stetu il neki dogovor) Renan je bio poceo dobro igrat sad ta povreda kicme pred nastavak sezone je doveo do tog da smo angazovali Carlosa.

Maita telalovic su dva nova igraca koja su dobila odredjenu minutazu u 8 prvenstveni i 4 kup utakmice, takodje data je sansa krdzalicu da pokaze koliko moze i samim tim da se na kraju vidi i sa klubove strane isplatil se produzavat, takodje i mujkic je dobio i dobivace znacajnu minutazu. Ignjatkov i maroodza su takodje dobili minutazu odkad je Mamic tu.

Telalovic je pokazao da trenutno nema snage i motoricnosti za seniorski fudbal u pl bh. Najvjerovatnije da se individualno radi sanjim i da ce dobit pri kraj sezone kad izborimo evropu 2-3 utakmice da odigra po 60/70 minuta.

Gojkovic je isto ostao tu do kraja ugovora da ljudi vide kako ce to bit posle povrede, sto je po meni ispravno, zasto covjeku sa 32+ godine produzit ugovor na 2 ili 3 godine posle teske povrede a ima dovoljno dug ugovor (6 mjeseci) da ubtom periodu mozes procjenit dali je to to.

Julardzija
Paskalev
Turda
Pjevac
Rockov

Plus prodali Gulijasvilija i mlinarica

Na posdbu
Ristic
Djuric
Kapetanovic
Jos je neko al nemogu da se sjetim
Doso

Menalo
Telalovic
Carlos

Moguce je da je jos neko dosao neshecam se, PLUS MAROODZA I IGNJATKOV, koje je odkrio Mamic.

Ako se uzme da je renan se povrijedio a da nije nebu ni dovodili karlosa na 8 mjeseci. Takodje da tom istom renanu istice ugovor kao i gojkovicu i krdzalicu, gdje si u pozici da mozda jedino krdzalicu produzis ugovor, a pritom imas ignjatkova maitu maroodzu mujkica musiju. Takodje Turkesa ce bit mnogo lakse (bez bolnije) otjerat, i samom tim oslobadjanje budzeta od renanove turkesove krdzaliceve plate plus mozda i carlosove plate mi dolazimo do tog da mozemo dovest bas jakig spica stopera i jos 2 dobra igraca gdje skripi.

Uz sve to imas trenera koji nije toliko skup, kojeg mozemo otjerat bez problema po zavrsetku sezone

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 09 apr 2026, 16:12

ima li kakvih naznaka za ove kojima isticu ugovori
Began
Gojko
Slavko
Krdzalic
Renan
ne znam ima li jos neko
Turkes ce sam otici
opet ce biti prometno ko na kineskoj pijaci

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 09 apr 2026, 17:27

BegovicRamiz je napisao/la:
09 apr 2026, 16:12
ima li kakvih naznaka za ove kojima isticu ugovori
Began
Gojko
Slavko
Krdzalic
Renan
ne znam ima li jos neko
Turkes ce sam otici
opet ce biti prometno ko na kineskoj pijaci
Gojkovicu bi produzio ugovor odmah danas

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: bvsic, TETRAPAK i 10 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []