Ja tek sad odgledao ovaj video za repku, u onoj euforiji i nervozi nisam ni bio svjestan da je ovoliko lopta ista na njega i ovoliko aktivan da je bio
Ali ova prica kako je unistio Dimarca i kako je ovaj smijesan igrac, ne vrijedi tih para i sl je cista subjektivna glupost. Prvo, Dimarco je vrhunski wingback, izraziti opasan u fazi napada sa nevjerovatnim centarsutlm i cesto u gol sansi. Ona Italija protiv nas je generalno losa, o tome sam pisao i prije nase utakmice jer ih pratim od 1990. i ne sjecam se losije generacije od ove posljednjih godina. Strasna sredina koju i sad imaju je izgledala losa i neubjedljiva jer smo mi odigrali strasnu utakmicu i napali ih od prve minute pa nisi imali prostora za neku svoju igru.
Druga stvar, po mom nekom misljenju nije Esmir toliko razvalio samog Dimarca, pored 2 prolaska ostalo su bila vrhunska primanja lopte i centarsutevi u sesnaesterac kao i pametna kombinatorika sa nasim igracima bez srljanja, upravo ono sto ga sad krasi u PSV-u da ne gubi lopte zarad nazor driblinga, nego pametna igra. Ali svaki put kad je izeo loptu na njemu su bila 2 igraca, isto tako i sa Kerimom je situacija, i tu je nasa sansa jer imamo odlicna krila koja vuku 2 protivnicka igraca na sebe i stvaraju prostor ostalim igracima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤