Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
SP mora biti mamac za par ovih talentovanih klinaca da odaberu našu reprezentaciju.
Bar dvojicu moramo vrbovati i povesti na SP.
Ovaj momenat se mora iskoristiti.
Bar dvojicu moramo vrbovati i povesti na SP.
Ovaj momenat se mora iskoristiti.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Mislim da ce Tresoldi zaigrati za Italiju. Oni su poslije poraza od nas bombardovali Reteguia, traze etnicke Italijane koji ce se boriti za reprezentaciju.Vucevich je napisao/la: ↑09 apr 2026, 12:18Coolpanda24 je napisao/la: ↑09 apr 2026, 12:10Ako se dobro sjećam, u onom intervjuu za klub, kad je i rekao da smo mu treća opcija, rekao je i da ima naše državljanstvo.Odlična vijest, u tom slučaju mislim da je ovo odlična prilika za nas. Nije toliko velika konkurencija u Njemačkoj na toj poziciji i ovaj Tresoldi, koji im je jedan od najperspektivnijih na toj poziciji, može igrati za Italiju i Argentinu.
Nestvarno je sta smo im uradili, sve bi ovo oni zamazali da su nas pobjedili.
- PeppermintSA
- Kontakt:
Mahmić jeste igrač kojeg bi trebali završiti i povesti. Ćatović je pet godina mlađi od tvog ljubimca Đurića koji u 23. godini igra treću ligu.NoDi80 je napisao/la: ↑09 apr 2026, 12:23Mahmic i Djuric bolji trennutno nego Catovic i Busuladzic
Catovic nahajpan jer igrao za Njemacku zato je na velikom glasu, a u stvarnosti Djuric bolji vezni nego svi ovi nasi na spisku ukljucujuci ove nove sto se spominju
Onaj Dulic izabro Njemacku odmah postao najskuplji igrac lige, a ja gledao Djuric ga vozo ko malo dijete 5:1 dobili Minkena
Haj mlad je nego kako sad odjednom moze igrac trece lige i on je defanzivni vezni valjda nam treba neki ofanzivni?
Ne treba se s tim zamarati, selektor i stručni štab najbolje znaju ko je zaslužio,ko je podbacio, ko nam treba, na koga se može računati u budućnosti (LV, kvale za EP 28) i bit će onako kako oni odluče.totasef1 je napisao/la: ↑09 apr 2026, 12:17Ne može samo kriterij za odlazak na SP biti taj da to budu samo igrači koji su bili na spisku. Prvo imamo određene deficitarne pozicije a drugo imamo igrače koji su na spisku a to igrama u reprezentaciji kao i u klubu odavno nisu zaslužili a to se prvenstveno odnosi na Baždara. Imaš igrače koji kvalitetom odskaču od drugih i oni će uvijek igrati, neovisno o formi ili statusu u klubu. Ostali se moraju dokazati kroz igre u klubu kao i dobrim igrama u reprezentaciji. Baždar u ovih godinu dana nema ništa od toga, drastično nazadovao u karijeri a u reprezentaciji je dobijao dovoljno prilika za igru i nije dobro odigrao. Ja tu ne vidim obavezu selektora i stručnog štaba da ga vode na Svjetsko prvenstvo. Pričamo o napadaču koji ne može da se izbori za poziciju startnog napadača u poljskoj, da ne pričam o nečemu drugom. Pa Hamuli je za polusezonu posto najbolji napadač lige i odmah otišao i ligu 5.
Pokazali su da znaju i umiju a naše je samo da ih nastavimo podržavati
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Ne vidim nikakav razlog za to i ne vjerujem da će se to dogoditi. SP je kruna jednog procesa u kojem je učestvovalo mnogo igrača koji svakako neće svi ići. Voditi neke juniore koji neće ni minute dobiti,a ostaviti još 2 igrača bez SP koji ti možda i zatrebaju meni nema smisla.
Treba i na budućnost mislitiimekorisnicko je napisao/la: ↑09 apr 2026, 13:16Ne vidim nikakav razlog za to i ne vjerujem da će se to dogoditi. SP je kruna jednog procesa u kojem je učestvovalo mnogo igrača koji svakako neće svi ići. Voditi neke juniore koji neće ni minute dobiti,a ostaviti još 2 igrača bez SP koji ti možda i zatrebaju meni nema smisla.
Između ostaloga to svi rade...
Vauu, kakav argument...Wolffire je napisao/la: ↑09 apr 2026, 12:04Kako se samo od Hrvata i Srba trazi za nastupe u reprezentaciji? Jel to ista prica kao i za Ibrahimovica.obagol je napisao/la: ↑09 apr 2026, 11:54Nije tačno. Sučić je krivica ljudi u savezu. Od porodice se tražio novac za njegov nastup dok je bio u Zrinjskom, oni nisu htjeli/imali novca, poziv je izostao, uletila Hrvatska i to je to. Možda je iz Saveza to namjerno tako odrađeno za nečije interese...19vendetta87 je napisao/la: ↑09 apr 2026, 10:54
Bio bi nosioc veznog reda Hrvatske opet, pa taman da smo redovno isli na sva SP i EP od 2014.godine.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Nisam vala upratio nešto specijalno veliki broj debitanata na SP,pogotovo ne djece.Iceplayer je napisao/la: ↑09 apr 2026, 13:40Treba i na budućnost mislitiimekorisnicko je napisao/la: ↑09 apr 2026, 13:16Ne vidim nikakav razlog za to i ne vjerujem da će se to dogoditi. SP je kruna jednog procesa u kojem je učestvovalo mnogo igrača koji svakako neće svi ići. Voditi neke juniore koji neće ni minute dobiti,a ostaviti još 2 igrača bez SP koji ti možda i zatrebaju meni nema smisla.![]()
Između ostaloga to svi rade...
Drugo,nije baš ni da imamo neke igračine u opticaju. Jedini ozbiljan kandidat je ovaj Pejčinović koji je prije par mjeseci izjavio da želi da igra za Njemačku,sumnjam da je već odustao od tog sna. Pritom, on bi kod nas bio četvrti napadač, a veliki je upitnik i kako bi na njegovo ime na spisku gledali ostali igrači. Što se tiče ovih igrača koji još nemaju ni seniorski nastup,to je stvarno neozbiljno,donekle i ponižavanje i reprezentacije i igrača koji su izborili SP.
Ćatović, Jakupović, Avdić, Busuladžić, Ličina, Hadžimuijanić, Hamzić,
Pejčinović i Avdić su već sada zreli za spiska, ali njih ćemo čini se najteže dobiti.
Pejčinović i Avdić su već sada zreli za spiska, ali njih ćemo čini se najteže dobiti.
- imekorisnicko
- Kontakt:
Pa jesu,ali sumnjam da je ti ijedna strana zainteresovana da se to dogodi sada.
Avdić bi nam bio pogotovo bitan zbog manjka ozbiljne konkurencije,pogotovo kada se Kolašinac oprosti.
- akisarajevo92
- Kontakt:
najjace kad cujem nekoga kad kaze "ne treba nam niko vise, zar mislite da bi neko uletio ispred Kerima, Esmira itd."
kao da nisu svjesni da se u jednom danu moze sve promijenitii, evo npr. da se Dedic povrijedi u zadnjem kolu lige, nama sanse za prolaz grupe opadaju za 20-30%, toliko nam je i dalje bitan samo jedan igrac
ili npr. da se Kerim povrijedi na zadnjoj prijateljskoj, za isto toliko nam padaju sanse
treba siriti bazen sto je vise moguce i ukljucivati sto vise momaka koji pokazuju potencijal, zasto neko ne bi zablistao i na SP
kao da nisu svjesni da se u jednom danu moze sve promijenitii, evo npr. da se Dedic povrijedi u zadnjem kolu lige, nama sanse za prolaz grupe opadaju za 20-30%, toliko nam je i dalje bitan samo jedan igrac
ili npr. da se Kerim povrijedi na zadnjoj prijateljskoj, za isto toliko nam padaju sanse
treba siriti bazen sto je vise moguce i ukljucivati sto vise momaka koji pokazuju potencijal, zasto neko ne bi zablistao i na SP
Don't believe the hype.
Info iz prve ruke. Jedan član IO preko 2 posrednika tražio cifru od njegovih roditelja koji u tom trenutku nisu imali novca. Kažem moguće je da je neko iz saveza htio ipak pogurati ga prema Hrvatskoj ali znam sigurno da momak nije imao ništa protiv igranja za BiH.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Nema teorije da su Sučiću tražene pare za seniorski nastup, to se sad njemu bliski ljudi peru radi odluke koju su donijeli, na prilično seljački način.
Pare se uzimaju na nižim nivoima, nije Sučić s neba pao, odbio je poziv Igora Jankovića u U-21 nakon što je redovno igrao.
Odigrao je 24 utakmice za U-19 i U-21, bio najredovniji u generaciji i onda se kao neko sjetio da mu pare traži.
Pare se uzimaju na nižim nivoima, nije Sučić s neba pao, odbio je poziv Igora Jankovića u U-21 nakon što je redovno igrao.
Odigrao je 24 utakmice za U-19 i U-21, bio najredovniji u generaciji i onda se kao neko sjetio da mu pare traži.
Zadnja izmjena: izdzezveubrazil, dana/u 09 apr 2026, 14:31, ukupno mijenjano 1 put.
"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina."obagol je napisao/la: ↑09 apr 2026, 14:19Info iz prve ruke. Jedan član IO preko 2 posrednika tražio cifru od njegovih roditelja koji u tom trenutku nisu imali novca. Kažem moguće je da je neko iz saveza htio ipak pogurati ga prema Hrvatskoj ali znam sigurno da momak nije imao ništa protiv igranja za BiH.
Naravno, nesto ti vjerujem.
info iz druge ruke, promijenio je državljanstvo jer ga je pozvao selektor Hrvatske iako ga je pozvao i selektor BiH
Kod nas svaki put kad neko ode za drugu reprezentaciju da igra, izgovor trazili pare. Mislim ok, uzimamo i mi drugim, neka svako ide gdje mu je bolje, ali de malo realnosti.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Jedina istina. Uostalom, Sergej Barbarez je bio selektor reprezentacije BiH kada se dešavalo sve sa Sučićem.
Je li to neko tvrdi da su Barbarez i Spahić dopustili da im neki član IO kroji spisak?
Smiješno.
nije los Djuric ali vjeruj mi nodi da je Catovic mnogo bolji igrac i 5 godina mladji, evo ima ponuda od dosta klubova ali Stuttgart trazi vise za njega uz opciju "buy back" isti slucaj kao sa kerimom i Leverkusen, momak jos nije debitivao za prvi tim ali je cesto na klupi, momak je veliki talenat.NoDi80 je napisao/la: ↑09 apr 2026, 12:23Mahmic i Djuric bolji trennutno nego Catovic i Busuladzic
Catovic nahajpan jer igrao za Njemacku zato je na velikom glasu, a u stvarnosti Djuric bolji vezni nego svi ovi nasi na spisku ukljucujuci ove nove sto se spominju
Onaj Dulic izabro Njemacku odmah postao najskuplji igrac lige, a ja gledao Djuric ga vozo ko malo dijete 5:1 dobili Minkena
Haj mlad je nego kako sad odjednom moze igrac trece lige i on je defanzivni vezni valjda nam treba neki ofanzivni?
A ne, prelazi da igra da drugu reprezentaciju i baš će nešto drugačije reći. Možda da kaže: " Maštao sam da igram u dresu sa ljiljanima, Džeko mi je idol ali nisam imao drugog izbora nego da nevoljko prihvatim kockasti dres".Wolffire je napisao/la: ↑09 apr 2026, 14:31"Odluka nije bila laka te bih želio zahvaliti svima u bosanskohercegovačkom savezu i tamošnjim reprezentacijama na razumijevanju. Ipak, kao Hrvatu mi je najveća želja predstavljati Hrvatsku koja je moja domovina."obagol je napisao/la: ↑09 apr 2026, 14:19Info iz prve ruke. Jedan član IO preko 2 posrednika tražio cifru od njegovih roditelja koji u tom trenutku nisu imali novca. Kažem moguće je da je neko iz saveza htio ipak pogurati ga prema Hrvatskoj ali znam sigurno da momak nije imao ništa protiv igranja za BiH.
Naravno, nesto ti vjerujem.
A s druge strane, zaboli me neka stvar da li ti meni vjeruješ ili ne...
Trenutno korisnika/ca: Bosniacum Lilium, DjaniTarik, Iceplayer, LeCoq, mercurial, PeppermintSA, random11, s4mke, Sheyi, zikerrz21 i 94 gosta.