FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

let3
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la let3 » 09 apr 2026, 14:27

Elrond je napisao/la:
09 apr 2026, 14:23
let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 14:21
jasonstatham je napisao/la:
09 apr 2026, 13:56

Pitanje je da li Barcelona bez lijevog krila i napadača može zabiti tri komada.
Pravo pitanje je kad je Barca zadnji put pobjedila Atletico 3 razlike u gostima.
Eto, otprilike toliko je realna remontada u revansu.

Bice otprilike kao i u Kupa kralja. Napeli se ko zabe da nesto urade i na kraju ostali popisani, dok Cholovi indijanci slave prolaz dalje.

Barca mora nauciti igrati te prve utakmice u KO fazi :!: nauciti stvarati kapital za revansa. A ne da ti Inter uvali 3 komada na Campu pa da ides na revans bez ikakve prendnost ili Atletico ti uvali 4 komada na Wandi, pa ti kasnije to ganjaj.
Prosle godine su tamo gubili 2:0, pa dobise 2:3 na kraju.
E sad ce trebati malo vise od jednog gola razlike na neprijateljskoj Wandi. I sve to bez Raphinhe i Pedrija.
Daj Boze da okrenu to i prođu :pray: samo nesto nisam siguran.

Nije ovo pesimizam, vec realizam na osnovu viđenog.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 09 apr 2026, 14:31

Elrond je napisao/la:
let3 je napisao/la:
jasonstatham je napisao/la:
09 apr 2026, 13:56

Pitanje je da li Barcelona bez lijevog krila i napadača može zabiti tri komada.
Pravo pitanje je kad je Barca zadnji put pobjedila Atletico 3 razlike u gostima.

Bice otprilike kao i u Kupa kralja. Napeli se ko zabe da nesto urade i na kraju ostali popisani, dok Cholovi indijanci slave prolaz dalje.

Barca mora nauciti igrati te prve utakmice u KO fazi :!: nauciti stvarati kapital za revansa. A ne da ti Inter uvali 3 komada na Campu pa da ides na revans bez ikakve prendnost ili Atletico ti uvali 4 komada na Wandi, pa ti kasnije to ganjaj.
4 2

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 09 apr 2026, 14:33

Pedri nije povrijeđen.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 09 apr 2026, 14:36

Prije neki dan su ih pobijedili 2 1 uz niz šansi za veću pobjedu. Svi uslovi za borbu postoje.
Nema predaje.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 09 apr 2026, 14:37

Moze se ovo okrenuti ali pod uslovom da imaju strasnu konverziju šansi za gol bez da pri tome bude brain fartova.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 apr 2026, 15:48

Mukebir je napisao/la:
09 apr 2026, 14:37
Moze se ovo okrenuti ali pod uslovom da imaju strasnu konverziju šansi za gol bez da pri tome bude brain fartova.
Samo cu reci jednu cinjenicu :
Simeone nije izgubio niti jednu utakmicu u KO fazi LP kod kuce, otkako je trener Atletica.

Lijepo je biti optimista i furati se, ali realnost je malo drugacija.
Barca svake sezone u LP puca sebi u koljena i vec 10 godina se brukaju u tom takmicenju. Nebitno jel to Roma, Liverpool, PSG, Inter ili Atletico. Uvijek nekako nađu nacina da ispadnu totalni idioti i prakticno sami sebe izbace svojim glupostima.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 09 apr 2026, 15:54

let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 14:27
Elrond je napisao/la:
let3 je napisao/la:

E sad ce trebati malo vise od jednog gola razlike na neprijateljskoj Wandi. I sve to bez Raphinhe i Pedrija.

Ja mislim da ce Pedri biti spreman. Pa i prosle godine su imali minus 2 i protiv Atletica u pomenutoj utakmici i prptiv Intera. Pa stigose i prestigose. Ne kazem da ce se to desiti i ovaj put, ali nije nemoguce. Ako iko moze, ova Barcelona moze. I zabijati i primati, nisu uobicajna ekipa. Vidjet cemo kako ce se utakmica otvoriti i odvijati.
Kako god, liga je svakako pripritet, to sam davno rekao

Nemoguce mi je recimo da Liverpool okrene PSG, ovo nije.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 09 apr 2026, 16:43

let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 15:48
Mukebir je napisao/la:
09 apr 2026, 14:37
Samo cu reci jednu cinjenicu :
Simeone nije izgubio niti jednu utakmicu u KO fazi LP kod kuce, otkako je trener Atletica.

Lijepo je biti optimista i furati se, ali realnost je malo drugacija.
Barca svake sezone u LP puca sebi u koljena i vec 10 godina se brukaju u tom takmicenju. Nebitno jel to Roma, Liverpool, PSG, Inter ili Atletico. Uvijek nekako nađu nacina da ispadnu totalni idioti i prakticno sami sebe izbace svojim glupostima.
Realnost je da Atletiko moze dovoditi igrače a mi ne možemo. Ovaj trenutni tim je sklepan nekako i kad je kompletan moze se potuci sa svima. Ovako cim neko fali piši propalo.
Lewa ima platu od 30 miliona i sljedeći ugovor ne moze imati manje od 15. Riješi se njega i Ferrana i mozes dovesti elitnog špica.
Ovako se oslanjaj na Rafinju i Yamala.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 apr 2026, 17:11

Mukebir je napisao/la:
09 apr 2026, 16:43

Realnost je da Atletiko moze dovoditi igrače a mi ne možemo. Ovaj trenutni tim je sklepan nekako i kad je kompletan moze se potuci sa svima. Ovako cim neko fali piši propalo.
I to je tacno.
Barca je u zadnje tri godine kupila Olmu i Joana Garciju, dok ostali klubovi trose bez problema i dovode koga hoce. Flicku su i dalje vezane ruke oko transfer zelja i mora se snalaziti sa onim sto ima. Zato uvijek kazem da Hansi izvlaci maksimum sa onim sto ima. Jbg, ko da on ne bi volio da ima bolje stopere ili bekove. Ili boljeg spica. Njemu je receno imas ovo trenutno i snalazi se. Real je ljetos istreso velike pare na pojacanja, pa su opet iza Barce.

Zapravo, Barcu je spasila i spasava Masija. Sad zamisli koliko bi para morali plati danas za Yamala, Fermina, Cubarsija, Bernala, Gavija, Baldea, Erica, Gerarda itd. Zato treba pomenuti i Xavija koji je forsirao tu djecu, koliko je ušteđeno para sa tim jer bi morali dovoditi igrace. Sad vidimo plodove i njegovog rada.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 17:19

Elrond je napisao/la:
09 apr 2026, 15:54
let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 14:27
Elrond je napisao/la:

Ja mislim da ce Pedri biti spreman. Pa i prosle godine su imali minus 2 i protiv Atletica u pomenutoj utakmici i prptiv Intera. Pa stigose i prestigose. Ne kazem da ce se to desiti i ovaj put, ali nije nemoguce. Ako iko moze, ova Barcelona moze. I zabijati i primati, nisu uobicajna ekipa. Vidjet cemo kako ce se utakmica otvoriti i odvijati.
Kako god, liga je svakako pripritet, to sam davno rekao

Nemoguce mi je recimo da Liverpool okrene PSG, ovo nije.
Uvijek liga prioritet,ima 11 godina otkad nismo klempu uzeli,vrijeme je,iskreno mi je dosadila liga koliko svake sezone useremo u LP.
Na sta yebeni Laporta trosi pare,na sva moguca sranja,ima 50 godina govori da cemo se vratit u 1:1 pa kita svaki put...
Zadnja izmjena: Markinhio, dana/u 09 apr 2026, 17:20, ukupno mijenjano 1 put.

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 09 apr 2026, 17:19

Rodju je napisao/la:
09 apr 2026, 14:36
Prije neki dan su ih pobijedili 2 1 uz niz šansi za veću pobjedu. Svi uslovi za borbu postoje.
Nema predaje.
S tim što je Atletico rotirao, Alvarez nije nikako ulazio.

Kad se već poredi s prošlom sezonom, onda je red i reći da je Barca za klasu lošija u odnosu na istu. Tu je najveći problem, što nikako da se dođe na nivo prošle sezone. Da je tako, ne bih se sikirao, jer bi onda bili u stanju nadonaditi i 4 gola, a ne 2. Ovako je sve upitno.

U revanšu bi na krilo Cancela stavio. Šansa je i što bi Lenglet trebao biti starter.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 17:22

Mokes je napisao/la:
09 apr 2026, 17:19
Rodju je napisao/la:
09 apr 2026, 14:36
Nema predaje.
S tim što je Atletico rotirao, Alvarez nije nikako ulazio.

Kad se već poredi s prošlom sezonom, onda je red i reći da je Barca za klasu lošija u odnosu na istu. Tu je najveći problem, što nikako da se dođe na nivo prošle sezone. Da je tako, ne bih se sikirao, jer bi onda bili u stanju nadonaditi i 4 gola, a ne 2. Ovako je sve upitno.

U revanšu bi na krilo Cancela stavio. Šansa je i što bi Lenglet trebao biti starter.
I ja isto,cancelo je stvorio vise na krilu u 10 minuta nego rashford yebeni kroz 90 min...
Moj sastav:garcia,kounde-garcia-martin-balde,gavi(ako FDJ ne bude na 100%)-pedri,yamal-fermin-cancelo,i 9ka olmo ili poljak

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 17:25

Prilika je mozda sto ce igrati Lenglet,onaj Hancko je ozlijeđen a Pubill je suspendiran

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 09 apr 2026, 17:29

Je li iko primijetio detalj iz drugog poluvremena kad sudija svira faul za Atletiko uz aut liniju. Le Normand sam sebe sapleo tj simulirao. Sve se lijepo vidjelo na repeticiji. Sa zutim za simuliranje bi propustio uzvrat.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 apr 2026, 17:32

Nije mi jasno bas zasto se rasford razapinje ovoliko, frajer je jednu dobro priliku fulio i dvije poluprilike koje bi bilo ko drugi tesko pogodio, masao je i rafinja i znao se propisno ispromasivati, a dati nemoguce

Rashford je imo dosta dobrih poteza, problem je leva koji je kako panj i vise smeta nego sto koristi, ja bi uvijek ferana prije njeg gurao jer ovaj barem trci i bori seak nista bolji za presinga

U revansu ce sastav biti takav da ce garcija na stopera, i vezi pedri olmo i fermin istovremeno, rashford sugurno igra i jedina je dilema leva ili feran, izvest ce flik ovako ofanzivnu momcad jer mora ganjati rezultat i po meni tu nema dileme

Isto nema dileme da vemo vjerovatno brzo zagospodariti terenom i stvarati prilike, pitanje je samo realizacije i hoce li atletico imati nafaku oo sinoc da iz tri prilike da dva gola, a nasim da za gol treba 5 prilika
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 09 apr 2026, 17:35

Neće ih Flick izvesti tako kao muhe bez glave. 90 minuta je dugo, treba i opreza, može se zabiti i tako. Ranjiv je Atletico itekako.
Xavi je bio penicilin za njih :mrgreen:
Don't hate what you don't understand.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 17:37

Mukebir je napisao/la:
09 apr 2026, 17:29
Je li iko primijetio detalj iz drugog poluvremena kad sudija svira faul za Atletiko uz aut liniju. Le Normand sam sebe sapleo tj simulirao. Sve se lijepo vidjelo na repeticiji. Sa zutim za simuliranje bi propustio uzvrat.
Ma vidio sam,sup.ak kovacs,treba ga nabit iz uefe,i ne znam zasto se ne ukljucuje var za kornere i takva sranja.Sinoc je bilo bezbroj pogresno dosudjenih kornera
Romariooo je napisao/la:
09 apr 2026, 17:32
Nije mi jasno bas zasto se rasford razapinje ovoliko, frajer je jednu dobro priliku fulio i dvije poluprilike koje bi bilo ko drugi tesko pogodio, masao je i rafinja i znao se propisno ispromasivati, a dati nemoguce

Rashford je imo dosta dobrih poteza, problem je leva koji je kako panj i vise smeta nego sto koristi, ja bi uvijek ferana prije njeg gurao jer ovaj barem trci i bori seak nista bolji za presinga

U revansu ce sastav biti takav da ce garcija na stopera, i vezi pedri olmo i fermin istovremeno, rashford sugurno igra i jedina je dilema leva ili feran, izvest ce flik ovako ofanzivnu momcad jer mora ganjati rezultat i po meni tu nema dileme

Isto nema dileme da vemo vjerovatno brzo zagospodariti terenom i stvarati prilike, pitanje je samo realizacije i hoce li atletico imati nafaku oo sinoc da iz tri prilike da dva gola, a nasim da za gol treba 5 prilika
Razapinje se jer je prije crvenog 3 najmanje situacije promasio i to ona prva bila 1 na 1,drugo poluvrijeme se istice yamalova trivela i lik nesto proba zaobilazit golmana,isto tako kad je dribling,prođe 1 igraca i umjesto da doda on proba i 2.igraca proc i uvijek se zabije ko na drvo s loptom i onda pravi one grimase,mrs u pm TRASHFORDE

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 apr 2026, 17:46

Samo se nadam da Barca nece otpkupiti Trashforda, a sinoc je jasno pokazao svoje domete.
Dobio je sansu da uskoci umjesro Raphinhe, da pokaze sta zna na najvisoj sceni u vrlo vaznoj utakmici, dobio je mogucost da zasija i povuce ekipu u polufinale - i posro se po svemu.

Price kako je dobar momak, kako marljivo trenira i suti, kako je jeftin (svega 30 miliona otkup) i slicno- to je socijala prica. Nije Barca humanitarna ustanova.
Moze se i za manje para naci neki mlađi sa vecim potencijalom, koji ce biti klupa Raphinhi.

Elrond
Kontakt:

Post Postao/la Elrond » 09 apr 2026, 17:57

let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 17:46
Samo se nadam da Barca nece otpkupiti Trashforda, a sinoc je jasno pokazao svoje domete.
Dobio je sansu da uskoci umjesro Raphinhe, da pokaze sta zna na najvisoj sceni u vrlo vaznoj utakmici, dobio je mogucost da zasija i povuce ekipu u polufinale - i posro se po svemu.

Price kako je dobar momak, kako marljivo trenira i suti, kako je jeftin (svega 30 miliona otkup) i slicno- to je socijala prica. Nije Barca humanitarna ustanova.
Moze se i za manje para naci neki mlađi sa vecim potencijalom, koji ce biti klupa Raphinhi.
Mladji, a da je veci potencijal, sigurno se nece zadovoljiti da je klupa bilo gdje.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 09 apr 2026, 18:01

Elrond je napisao/la:
09 apr 2026, 17:57
let3 je napisao/la:
09 apr 2026, 17:46

Mladji, a da je veci potencijal, sigurno se nece zadovoljiti da je klupa bilo gdje.
Dogodine zavezat raphinhu,pedrija i yamala kad bude reprezentativna stanka,a nije tesko naci boljeg i jeftinijeg igraca od rashforda

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 6 gostiju.