Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_

izdzezveubrazil
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 apr 2026, 14:50

Pa de objasni nam jer si iznio takvu tvrdnju, jesu li Barbarez i Spahić učestvovali u toj iznudi? Ili se njima samo dostavi spisak igrača koji moraju biti pozvani?

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 09 apr 2026, 14:50

Mahmica,Pejcinovica i Catovica pozvat sad,ovo sto pisu da ih ne treba zvat su gluposti ovo je buducnost i treba sad iskoristiti
Zadnja izmjena: Mostarska, dana/u 09 apr 2026, 14:52, ukupno mijenjano 1 put.

D97
Kontakt:

Post Postao/la D97 » 09 apr 2026, 14:51

DonRamiz je napisao/la:
09 apr 2026, 12:11
Coolpanda24 je napisao/la:
09 apr 2026, 12:10
Vucevich je napisao/la:
09 apr 2026, 11:58

Tačno tako. Moramo to prvo istražiti prije nego što pišemo dalje o njemu. Javno dostupne informacije kažu da ima crnogorsko i njemačko državljanstvo, što bi značilo da je teško da ima i bosansko.
Ako se dobro sjećam, u onom intervjuu za klub, kad je i rekao da smo mu treća opcija, rekao je i da ima naše državljanstvo.
:thumbup:

"Moj dugoročni cilj je jasan. Želim igrati za seniorsku reprezentaciju Njemačke", rekao je Pejčinović za medije u Njemačkoj i dodao:

"Ako u nekom trenutku ne budem dovoljno kvalitetan za to, onda ću razmisliti o igranju za Crnu Goru ili Bosnu i Hercegovinu. Djed i baka s očeve strane su iz BiH tako da i ja imam to državljanstvo, ali zasad sam njemački reprezentativac i želim učiniti sve što mogu da uspijem"
Haj ti znaj sta on misli kad kaze da ima nase drzavljanstvo. Znam ljude s kojima sam ulazio u diskusije koji nisu znali razliku izmedju drzavljanstva i pasosa i misle da ne mozes imati fizicki dva pasosa 😂. Mozda i on misli da ako mu djedo ima drzavljanstvo BiH da i on ima automatski. Sto i jeste tacno ali se mora potvrditi, to jest upisati u maticne knjige do 21 godine ako ti jedan roditelj ima drzavljanstvo BiH.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 09 apr 2026, 14:59

Mostarska je napisao/la:
09 apr 2026, 14:50
Mahmica,Pejcinovica i Catovica pozvat sad,ovo sto pisu da ih ne treba zvat su gluposti ovo je buducnost i treba sad iskoristiti
Ma Bgm. najbolje generalno ne voditi nikog preko 20-21 godinu. Fino povedemo 26 juniora,primarno ovih što potencijalno mogu igrati i za druge reprezentacije i fino se osiguramo za naredno SP.

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 09 apr 2026, 15:01

Bezveze je Pejčinoviću zamjerati intervju. Koliko vas bi sa 20 godina, u Njemačkoj, pred Njemačkim novinarem u situaciji kad tek počinjete igrati profesionalni nogomet bilo spremno reći da ćete igrati za neku drugu reprezentaciju, a ne za njih?

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 apr 2026, 15:03

B1988K je napisao/la:
09 apr 2026, 15:01
Bezveze je Pejčanoviću zamjerati intervju. Koliko vas bi sa 20 godina, u Njemačkoj, pred Njemačkim novinarem u situaciji kad tek počinjete igrati profesionalni nogomet bilo spremno reći da ćete igrati za neku drugu reprezentaciju, a ne za njih?
I prije svega treba uzeti u obzir kod Pejcinovica, a i kod Catovica, da im je jedina veza sa BiH rodbinska veza, imaju hrpu razloga vise da zaigraju za druge reperezentacije osim nas, stoga bih mu i ja "oprostio" ove izjave, iako sigurno nije to na taj nacin htio izjaviti, ali mnogi postupaju tako, bez da to izjave.

Vidim da i cesto ljudi tvrde da ih "gubimo", smatram da njih dvojicu samo mozemo dobiti, a ne izgubiti.

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 09 apr 2026, 15:05

imekorisnicko je napisao/la:
09 apr 2026, 14:59
Mostarska je napisao/la:
Ma Bgm. najbolje generalno ne voditi nikog preko 20-21 godinu. Fino povedemo 26 juniora,primarno ovih što potencijalno mogu igrati i za druge reprezentacije i fino se osiguramo za naredno SP.
Naravno da imaju prednost ovi sto su igrali zadnje 4 utakmice,ali ostanu ti 2 ili 3 mjesta slobodna bolje povest nekog od ove 3 gore, nego da ti popune Dino Besirovic,Omerovic od kojih nemas koristi
Jer Haris i Barisic nece biti spremni za SP

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 09 apr 2026, 15:05

B1988K je napisao/la:
Bezveze je Pejčinoviću zamjerati intervju. Koliko vas bi sa 20 godina, u Njemačkoj, pred Njemačkim novinarem u situaciji kad tek počinjete igrati profesionalni nogomet bilo spremno reći da ćete igrati za neku drugu reprezentaciju, a ne za njih?
Da je rekao "ja sam reprezentativac Njemačke i samo mi je Njemačka u fokusu", bilo bi sasvim dovoljno i ne bi bilo nikakvih potpitanja. Ova priča o tome šta ako ne bude dovoljno dobar je potpuno nepotrebna glupost u koju je sam ušao i koja će ga pratiti do kraja karijere ako fakat promijeni dres, ali dobro, ako je fudbaler nije intelektualac.

Wolffire
Kontakt:

Post Postao/la Wolffire » 09 apr 2026, 15:06

obagol je napisao/la:
09 apr 2026, 14:46
A ne, prelazi da igra da drugu reprezentaciju i baš će nešto drugačije reći. Možda da kaže: " Maštao sam da igram u dresu sa ljiljanima, Džeko mi je idol ali nisam imao drugog izbora nego da nevoljko prihvatim kockasti dres".

A s druge strane, zaboli me neka stvar da li ti meni vjeruješ ili ne...
Pa onda nemoj jest **** i izmisljati neke price!

B1988K
Kontakt:

Post Postao/la B1988K » 09 apr 2026, 15:08

Zglavkar je napisao/la:
09 apr 2026, 15:05
B1988K je napisao/la:
Da je rekao "ja sam reprezentativac Njemačke i samo mi je Njemačka u fokusu", bilo bi sasvim dovoljno i ne bi bilo nikakvih potpitanja. Ova priča o tome šta ako ne bude dovoljno dobar je potpuno nepotrebna glupost u koju je sam ušao i koja će ga pratiti do kraja karijere ako fakat promijeni dres, ali dobro, ako je fudbaler nije intelektualac.
Ne očekujem baš od fudbalera, pogotovo ne od jedva punoljtnih da znaju davati diplomatske intervjue i da znaju odvagati svaku riječ koju prevale preko usta.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 apr 2026, 15:10

Ma da se ne lažemo, najnebitnija stvar po pitanju Pejčinovića je to što je u tom trenutku rekao.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 09 apr 2026, 15:12

Mostarska je napisao/la:
09 apr 2026, 15:05
imekorisnicko je napisao/la:
09 apr 2026, 14:59
Mostarska je napisao/la:
Naravno da imaju prednost ovi sto su igrali zadnje 4 utakmice,ali ostanu ti 2 ili 3 mjesta slobodna bolje povest nekog od ove 3 gore, nego da ti popune Dino Besirovic,Omerovic od kojih nemas koristi
Jer Haris i Barisic nece biti spremni za SP
Samo na za zadnja 2 spiska je bilo oko 30 igrača,dodaj na to eto te povrijeđene za koje i nije baš tako 100% da neće biti spremni.

SanaBosna
Kontakt:

Post Postao/la SanaBosna » 09 apr 2026, 15:19

izdzezveubrazil je napisao/la:
09 apr 2026, 15:10
Ma da se ne lažemo, najnebitnija stvar po pitanju Pejčinovića je to što je u tom trenutku rekao.
bas tako, sta je trebao momak izaci pred medije u Njemackoj i reci, ne ne zelim igrati za Njemacku cekam poziv Bosne, vise momak ima veze sa Crnom Gorom nego sa nama

obagol
Kontakt:

Post Postao/la obagol » 09 apr 2026, 15:26

Wolffire je napisao/la:
09 apr 2026, 15:06
obagol je napisao/la:
09 apr 2026, 14:46
A ne, prelazi da igra da drugu reprezentaciju i baš će nešto drugačije reći. Možda da kaže: " Maštao sam da igram u dresu sa ljiljanima, Džeko mi je idol ali nisam imao drugog izbora nego da nevoljko prihvatim kockasti dres".

A s druge strane, zaboli me neka stvar da li ti meni vjeruješ ili ne...
Pa onda nemoj jest **** i izmisljati neke price!
Znaš iz prve ruke da izmišljam ili ti je dosadno pa se random uključuješ u neke priče oko kojih nemaš pojma?

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 09 apr 2026, 15:26

Meni je zaista neshvatljiva ta priča da trebaju ići ti koji su ko biva plasman izborili. Kao prvo, oni koji su plasman zaista izborili će svakako ići. Kojekakvi mujakići, karići, radeljići i njima slični nisu ama baš ništa izborili već su samo popunjavali broj. Niko ne kaže da Bašić ili Alajbegović trebaju otpasti da bi neko novi pošao. A ta seljačka priča da će se kobajagi atmosfera sjebati jer tamo neka maskota ala Radeljić uvrijediti ili njegov cimer se naljutiti je izrazito nakaradna.

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 09 apr 2026, 15:31

PeppermintSA je napisao/la:
09 apr 2026, 15:26
Meni je zaista neshvatljiva ta priča da trebaju ići ti koji su ko biva plasman izborili. Kao prvo, oni koji su plasman zaista izborili će svakako ići. Kojekakvi mujakići, karići, radeljići i njima slični nisu ama baš ništa izborili već su samo popunjavali broj. Niko ne kaže da Bašić ili Alajbegović trebaju otpasti da bi neko novi pošao. A ta seljačka priča da će se kobajagi atmosfera sjebati jer tamo neka maskota ala Radeljić uvrijediti ili njegov cimer se naljutiti je izrazito nakaradna.
Ovo može napisati samo neko ko nikad u životu nije bio dio nekog kolektiva.

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 09 apr 2026, 15:31

Mostarska je napisao/la:
K'o da taj Mahmic ima sanse da zaigra za Austriju, pa navalili da ga se kaparise...
Nije njemu 18 godina pa da je neki talent poput Kerima, njemu je 21 već, neće taj sigurno dobiti poziv Austrije.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 apr 2026, 15:34

19vendetta87 je napisao/la:
09 apr 2026, 15:31
Mostarska je napisao/la:
K'o da taj Mahmic ima sanse da zaigra za Austriju, pa navalili da ga se kaparise...
Nije njemu 18 godina pa da je neki talent poput Kerima, njemu je 21 već, neće taj sigurno dobiti poziv Austrije.
Istina, on trenutno nema sanse kod njih. Pogotovo sada kad su Austrijanci "ugrabili" Wannera i Chukwuemeku.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 09 apr 2026, 15:34

MiranGlasnic je napisao/la:
09 apr 2026, 15:31
PeppermintSA je napisao/la:
09 apr 2026, 15:26
Ovo može napisati samo neko ko nikad u životu nije bio dio nekog kolektiva.
:thumbup:

Vecina ovdje ljudi nije igralo lopte na vecem nivou od termina ako uopste i to a pisu kao da su Mourinho. Pa dosta ljudi i dalje pise da bi se Anel mozda trebao vratiti zato sto je bolji igrac od Radeljica Mujakic itd.

Ljudi ovo nije tenis nego fudbal, ekipa se pravi a ne pojedinci. :salut:

Hajde ubaci Anela umjesto Radeljica, Tarik i Dedic imaju sukob s njim vec, Barbarez ga sigurno ne gotivi ali dobro poslusaj raju pa ga ubaci jer je bolji igrac od Katica, Radeljica, Mujakica itd. Atmosfera bi pala skroz i sigurno bi bili slabiji s njim nego bez njega, al hajde ti dokazi ljudima sto misle da je pravi zivot kao FIFA.
Zadnja izmjena: Edincapitano, dana/u 09 apr 2026, 15:37, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: BiH26, Bing [Bot], CAGarfia, greenwood, HariTz, LeCoq, Proximic, Sheyi, Sport90 i 75 gostiju.