Haris Tabaković

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

phillies
Kontakt:

Re: Haris Tabaković

Post Postao/la phillies » 06 apr 2026, 12:55

Late bloomer - je pojedinac čiji talenti, sposobnosti ili intelektualni, društveni ili fizički razvoj postaju vidljivi tek kasnije nego inače, često u početku izgledajući kao da zaostaje za svojim vršnjacima. Iako je uobičajen u razvoju (poput odgođenog puberteta), često se smatra snagom koja omogućuje sporiji, promišljeniji i u konačnici dublji osobni rast.

Sto se Harisa tice, on ce jos godinu dvije u Njemackoj, a onda kao i svi u njegovim godinama - Italija :D

baboedindzeko09
Kontakt:

Post Postao/la baboedindzeko09 » 08 apr 2026, 00:43

Ovo ne bi bilo loše.
DEVEDESETKA - FORUMAŠ DECENIJE

zaostrog
Kontakt:

Post Postao/la zaostrog » 08 apr 2026, 01:11

Ma vala ja ne vidim potrebu da čovjek ide bilo gdje. Gladbach je skroz ok sredina, igra se smislen fudbal, očito mu odgovara, a Njemci generalno nisu takvi da te preko noći nabiju nogom. Uostalom, čak i da u nekom trenutku ispadne iz kombinacija u Gladbachu, vazda će biti ovih ekipa po Njemačkoj, koje su zahvalne po tom pitanju. Može na taj fazon igrati još 3-4 godine bez problema.

U Lille mu se prvo valja uklopiti (sad mu je njemački ko prvi jezik, idealno), novi klub i liga, a plus fizički puno zahtjevnija. Ok, pare će determinisati cijelu priču, ali s aspekta reprezentacije, njegove igre i forme, neka njega u Bundesligi vječno. Ništa tu loše nema :D

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 08 apr 2026, 08:47

zaostrog je napisao/la:
08 apr 2026, 01:11
Ma vala ja ne vidim potrebu da čovjek ide bilo gdje. Gladbach je skroz ok sredina, igra se smislen fudbal, očito mu odgovara, a Njemci generalno nisu takvi da te preko noći nabiju nogom. Uostalom, čak i da u nekom trenutku ispadne iz kombinacija u Gladbachu, vazda će biti ovih ekipa po Njemačkoj, koje su zahvalne po tom pitanju. Može na taj fazon igrati još 3-4 godine bez problema.

U Lille mu se prvo valja uklopiti (sad mu je njemački ko prvi jezik, idealno), novi klub i liga, a plus fizički puno zahtjevnija. Ok, pare će determinisati cijelu priču, ali s aspekta reprezentacije, njegove igre i forme, neka njega u Bundesligi vječno. Ništa tu loše nema :D
Ma naravno, samo ako bude Lille igrao LP, ipak je to dosta primamljivije od same Bundeslige. A i pitanje je hoce li mu se pruziti takva prilika. Nije on vise ni tako mlad.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 08 apr 2026, 19:30

4 gola u zadnjih 5 utakmica za repku,uz to 2 penala zabio.
Mogao bi Tabakovic biti glavni nas igrac u kvalifikacijama za euro.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 09 apr 2026, 11:27

Kako saznaje BILD, Leeds United, predvođen bivšim trenerom Gladbacha, Danielom Farke (49), pokazuje veliki interes za dovođenje Tabakovića.

Sam napadač je nedavno bio pomalo iznenađen što Borussia Mönchengladbach uopće ne pokazuje želju da ga zadrži u svojim redovima:

„Nema nikakvih razgovora, nemam šta više dodati“, rekao je Tabaković. „Za mene je sada najvažnije da u posljednjih šest utakmica dam sve od sebe za klub, a onda se radujem Svjetskom prvenstvu.“

Na pitanje da li je razočaran Gladbachom, nije želio javno reći: „Nije na meni da to komentarišem. Ja sam osoba koja živi u sadašnjem trenutku, stvari prihvatam pozitivno i onakvima kakve jesu. To znači da sam nakon ove sezone još godinu dana igrač Hoffenheima.“

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 09 apr 2026, 11:39

Leeds ili Lille pet puta zanimljivije opcije nego da ode u jos jedan prosjecan njemacki klub.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 apr 2026, 11:41

Super opcije ima, sigurno da ce mu primarno biti da sa 31 godinu potpise jedan dobar ugovor na 3–4 godine. Lille bi bio super. Svjetsko mu i nece trebati da ostvari transfer i privuce interes jos klubova, statistika u repezentaciji i Bundesligi mu je odlicna. Sigurno da Lille i Leeds nisu jedini.

Gladbach vjerovatno zbog Kleindiensta ga ne zeli zadrzati, iako ovaj vec godinu dana se muci sa povredama, nisam siguran koliko im je to pametno ispustiti Harisa.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 09 apr 2026, 11:43

Obje opcije puno bolje od Borussije. Ako ode u Leeds, ipak najjaca liga svijeta, Engleska, tradicija. Ako ode u Lille, jedan od najjacih klubova u Francuskoj. Jos ako ubodu LP, fenomenalno.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 09 apr 2026, 11:44

DamirT je napisao/la:
09 apr 2026, 11:43
Obje opcije puno bolje od Borussije. Ako ode u Leeds, ipak najjaca liga svijeta, Engleska, tradicija. Ako ode u Lille, jedan od najjacih klubova u Francuskoj. Jos ako ubodu LP, fenomenalno.
Mislim da bi njemu i sjela EPL, ali ovamo igrati LP isto je jako primamljivo, ali mislim da ce pare odluciti u ovome jer ne vjerujem da Lil moze ispratiti engleze sa platama

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 09 apr 2026, 12:48

Leeds je mnogo bolja opcija. Engleska je ipak Engleska. Francuska liga je izrazito teška i neatraktivna. On se ubio za EPL. Pri tom, Leeds je klub sa tradicijom.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 09 apr 2026, 15:12

Ako se zajebe s transferom, to je kraj karijere.

Vidjeti pod Fullkrug, sličan su profil. Jeste, član je Milana, ali nakon fule sa West Hamom se efektivno sahranio.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 09 apr 2026, 15:41

Wolfsburg je takodjer zainteresovan

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 apr 2026, 16:27

Leeds ako je istina top stvar za Harisa.
Neka si nam ziv i zdrav momčino.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 apr 2026, 16:37

Vratih se na početak ove teme i kakve je bitke vodio fanatik ss pustinjskom prevarom i ostalim neznalicama.
Evo primjer jednog debila zvani dedo_26:

Def najgori igrac u historiji repke, racunajuci Jugoslaviju. Ovog napadaca mogu podrzavati samo maloumnici i ljudi sa posebnim potrebama. Dobar za 1860 Munchena i nista vise. Vec od sl sezone igrat ce u Samsunsporu.
Bazdar, najbolji spic na svijetu mora dobiti sansu

Ako se nije sam banovo treba ga nogom nabiti.
Beduin je konstatno omalovazavao ovog igraca a lik se popišao po njemu, jasminu i drugim neznalicama.

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 09 apr 2026, 16:39

bhsport je napisao/la:
09 apr 2026, 16:37
Vratih se na početak ove teme i kakve je bitke vodio fanatik ss pustinjskom prevarom i ostalim neznalicama.

Def najgori igrac u historiji repke, racunajuci Jugoslaviju. Ovog napadaca mogu podrzavati samo maloumnici i ljudi sa posebnim potrebama. Dobar za 1860 Munchena i nista vise. Vec od sl sezone igrat ce u Samsunsporu.

Beduin je konstatno omalovazavao ovog igraca a lik se popišao po njemu, jasminu i drugim neznalicama.
Fanatik je omaložavao od selektora, SŠ, Džeke i svih ostalih, pa šta bi na kraju?

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 09 apr 2026, 18:57

HariTz je napisao/la:
09 apr 2026, 16:39
bhsport je napisao/la:

Fanatik je omaložavao od selektora, SŠ, Džeke i svih ostalih, pa šta bi na kraju?
Imas temu Sergej Barbarez pa prozivaj tamo.
Na kraju bi da nas je ova momčina odvela na svjetsko a onaj panj Luka se gurao ispred njega.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 09 apr 2026, 19:13

HariTz je napisao/la:
09 apr 2026, 16:39
bhsport je napisao/la:

i corava koka zrno ubode.

Najveca rak rana mnogih forumasa ovdje i zbog cega se vode nekakve polemike od 5-10 stranica je sto sve mora biti crno ili bijelo. Klasicno ono, neko se ili kuje u zvijezde ili ne valja qrcu i psuje mu se cijeli rod.

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 09 apr 2026, 19:39

bhsport je napisao/la:

De druze ne brukaj se, prizivao si Madzida Sosica i Vedada Muftica u repku. :rol:

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 09 apr 2026, 19:43

DonRamiz je napisao/la:
08 apr 2026, 19:30
4 gola u zadnjih 5 utakmica za repku,uz to 2 penala zabio.
Mogao bi Tabakovic biti glavni nas igrac u kvalifikacijama za euro.
Dok je Demirovic u tih 5 utakmica samo trčao :rol: :rol:
Barba majstore moj,guraj ovog momka vise od onog sminkerskog trnokopa.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: izdzezveubrazil, MostarReds22, Proximic i 26 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []