FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
38
10%
Treći
130
34%
Četvrti
76
20%
Peti
33
9%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
13
3%
Ispadamo iz lige
30
8%

Ukupno glasova: 385

DoktorXabaras
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 apr 2026, 07:42

luckystrike je napisao/la:
09 apr 2026, 23:24
Ja pišem ono što lično čujem i vidim, rijetko ili nikad rekla-kazala osim uz opasku.

Posljednju utakmicu U21 reprezentacije sam gledao uživo,
slika
Tu su u loži bili i Ismir i Adrian i moj ahbab Ćala, i tako sam i saznao da su tu određeni skauti od srbije, Slovenije do Španije.

Nisam rodbinski vezan niti sa jednim od navedenih.
Gledaju ga Ismir, Adrian i Mehmed svake sedmice, pa njegova igra ravna linija sa nekom tendencijom ka dole, sad si nam rekao razlog zašto njegova amplituda ide prema gore kad igra za Reprezentaciju. Neka mu skauti i menadžeri grade karijeru a do tad Halid Bešlić i Put Me Zove.

Najveći klub će mu biti FK Sarajevo a vrhunac karijere dominacija na Koševu u dresu nekog premijerligaškog kluba, stotinu puta već viđeno a što ne bi i stotinuiprvi.

Dao Bog da on do kraja sezone da 10 golova i dobaci 10 asistencija al Bogami prijatelju mrka kapa.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 10 apr 2026, 08:08

Doktore, sve su prilike da ti logika nije jača strana.

Herson

Post Postao/la Herson » 10 apr 2026, 08:28

Bespotrebno navlačite gnjev i kritike na momka pišući nekakve hvalospjeve bez ikakvog pokrića. A svi dobro znamo da te stvari ovdje izazivaju samo kontraefekat. Svi su pisali kako je dečko bio zapostavljen kod prethodnih trenera i da zaslužuje više prostora za igru, prvi ja. Ovu polusezonu igra u kontinuitetu i treba priznati da ničim nije oduševio i da su to uglavnom partije ispod očekivanja, osim ponekog bljeska. Njemu, kao i svakom drugom igraču Sarajeva, želim da zaigra u Ligama petice, ali ovo što gledamo trenutno je na granici prosjeka.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 10 apr 2026, 08:32

Herson je napisao/la:
10 apr 2026, 08:28
Bespotrebno navlačite gnjev i kritike na momka pišući nekakve hvalospjeve bez ikakvog pokrića. A svi dobro znamo da te stvari ovdje izazivaju samo kontraefekat. Svi su pisali kako je dečko bio zapostavljen kod prethodnih trenera i da zaslužuje više prostora za igru, prvi ja. Ovu polusezonu igra u kontinuitetu i treba priznati da ničim nije oduševio i da su to uglavnom partije ispod očekivanja, osim ponekog bljeska. Njemu, kao i svakom drugom igraču Sarajeva, želim da zaigra u Ligama petice, ali ovo što gledamo trenutno je na granici prosjeka.
A ko jeste odusevio ove polusezone?
Nemamo sta kuditi bilo koga kad nijedan igrac ne igra dobro trenutno. Ne mozemo ocektivati da pojedinac bude dobar ako je ostalih 10 kriminalno

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 10 apr 2026, 08:42

bvsic je napisao/la:
10 apr 2026, 08:32
Herson je napisao/la:
Nemamo sta kuditi bilo koga kad nijedan igrac ne igra dobro trenutno. Ne mozemo ocektivati da pojedinac bude dobar ako je ostalih 10 kriminalno
Slazem se al isto tako ne trebaju nam ni neki hvalospjevi bez pokrica. Momak je prosjecan fudbaler koji je imao potencijala al su ga povrede ugusile. I diskusija je krenula od tog jer je neko napisao da ga moramo zadrzat "po svaku cijenu" ili nesta u tom smislu. Ne trebamo, nije Nedved, nije nicim pokazao da ga treba jos trpit i cekat.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Herson

Post Postao/la Herson » 10 apr 2026, 08:46

bvsic je napisao/la:
Herson je napisao/la:
Tema je jedan igrač, a ne kolektiv. Niko ne kritikuje samo njega, čak je on i najmanje kritikovan od svih igrača u timu. Ali ne možeš pisati neke hvalospjeve na račun njegove igre kad svi gledamo to isto i jasno vidimo kako stvari stoje. Svi su podbacili osim Carlosa, a najviše trener. I to je jedini zaključak iz ovoga što smo gledali dosad.
Biti srcem vezan, u tome leži snaga!

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 10 apr 2026, 08:57

napoleon72 je napisao/la:
10 apr 2026, 08:42
bvsic je napisao/la:
Herson je napisao/la:
Slazem se al isto tako ne trebaju nam ni neki hvalospjevi bez pokrica. Momak je prosjecan fudbaler koji je imao potencijala al su ga povrede ugusile. I diskusija je krenula od tog jer je neko napisao da ga moramo zadrzat "po svaku cijenu" ili nesta u tom smislu. Ne trebamo, nije Nedved, nije nicim pokazao da ga treba jos trpit i cekat.
Ma ako se ne povrijedi do kraja sezone ponudit mu ugovor 1+1 i tjt.
Nije igrac da ga tek tako pustis, a nije ni vanzemaljac. Ima svoje momente inspiracije gdje uradi dobre stvari

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 10 apr 2026, 09:15

Meni je neshvatljvo da nakon vrlo dobrih da ne kazem odličnih priprema, mali Mehmedović nije ni jednom makar na klupi bio. Ovo je sve karma, ovo šta nam se desava. Odes na pripreme, povedeš djecu, ona iskoriste priliku, rade dobro, odigraju vrlo dobro sve pripremne utakmice i na kraju bivaju pomnožena s nulom. Štaviše, čak i ona djeca koja su do tad igrala, kakva god da su, poput Ignatkova bivaju sklonjena.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 apr 2026, 09:18

Ja sam prvi napisao da bi ga trebalo produžiti a razlog tome su njegove igre za Reprezentaciju jer je tamo igrao pet nivoa iznad nego što igra za klub a ni u toj repki niko ne bljiljira, dali 2 gola u pet utakmica.
Međutim, sad smo saznali da su ga pratili neki skauti "od Vardara do Triglava" i šta je razlog takve igre.
Moja logika i moć razlučivanja bi da se dovede u pitanje pa i neka, svako ima pravo pa i @Laki ali okretati priču u fazonu Ćala moj dobar drugar a Anesa ne poznajem je ono baš downhill u odnosu na dosadašnje pisanje.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 10 apr 2026, 09:42

Ruku na srce i meni se do sad sviđalo uglavnom sve što napišeš al' se bojim da sam te precijenio. Posljednji postovi pokazuju vrlo skromno nogometno znanje. U osnovi bi trebao razumjeti da je riječ o različitim nivoima igre a onda i sistemima. Također, to da će neko poginuti za repku a za Klub namjerno underperformati, jer tamo dođu skaut ili dva više... pa ne kupuju se ni pantole na prvi pogled a ne igrači.

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 apr 2026, 10:16

Počinješ sa spinovanjem kao i većina botova kad ih se stjera u ćošak.
Ne treba ti nikakvo nogometno znanje da vidiš kad neko u dvije jednako loše ekipe igra na dva različita nivoa, u ovom slučaju pet nivoa iznad, prvo kažeš razlog zatim to pokušavaš zaobići referencom Ćala moj dobar drugar.

Sad naravno bez znakova interpukcije, nema potrebe ni da cijeniš a ni podcjeniš što ja napišem, jednostavno zaobiđeš moj komentar, forcaj Anesa do mile volje iz samo tebi nekog poznatog razloga al nas popusti patetike, ljubi te brat.

ABd, sutra da ponese loptu kući, znamo iz kojeg razloga se dobije lopta na kraju utakmice.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 10 apr 2026, 10:28

To što ti ne vidiš šumu od drveta sasvim sigurno ne znači da ja spinujem a pogotovo da botujem.

Iz moje perspektive djeluje baš suprotno, kad nemaš ništa pametno za reći, okreni priču na lični osnov.

Ovdje sam ja pisao i prije i poslije vagona i vagona igrača i trenera, ne mogu baš svakom od njih biti rođak ili agent.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 10 apr 2026, 11:03

BegovicRamiz je napisao/la:
09 apr 2026, 16:12
ima li kakvih naznaka za ove kojima isticu ugovori
Began
Gojko
Slavko
Krdzalic
Renan
ne znam ima li jos neko
Turkes ce sam otici
opet ce biti prometno ko na kineskoj pijaci
Nadam se da nece biti naznaka..
Jedino bih ponudio produzenje Gojkovicu, ostali noga. Dodati Mujkica, Bralica, Kyeremeha, Ristovskog i Ljajica. Musija noga, Mehic drugi golman
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 10 apr 2026, 11:12

luckystrike je napisao/la:
10 apr 2026, 10:28
To što ti ne vidiš šumu od drveta sasvim sigurno ne znači da ja spinujem a pogotovo da botujem.

Iz moje perspektive djeluje baš suprotno, kad nemaš ništa pametno za reći, okreni priču na lični osnov.

Ovdje sam ja pisao i prije i poslije vagona i vagona igrača i trenera, ne mogu baš svakom od njih biti rođak ili agent.
Ako si nešto shvatio na "lično" onda izvonjonjo, ako je teška riječ bot onda ću preformulisat, pišeš u nečijem interesu, valjda je sad ok!
Sad u ovom slučaju iz nekog razloga pišeš u Anesovom interesu, ne ulazaći dublje u tvoj odnos sa njim, zbog te vaše veze dal' rodbinske, jaranske, komšijske...kako god, stavljaš pojedinca ispred kluba što je meni donekle uredu, imaš svoj interes, forum anoniman, slobodna država ali se ukopavaš sve više svakim svojim postom...izleto,napisao...šta sad, život ide dalje al Ćala moj dobar drugar...ma hajte molim vas.

Ammko99
Kontakt:

Post Postao/la Ammko99 » 10 apr 2026, 11:13

Povedes ovu djecu na pripreme oni treniraju i igraju dobro i onda ti odlucis eto da jedan Meite uskoci prije svih njih sa 2 treninga u prvih 11,kao da je Meite Vitinha pa da moze uskociti i isporuciti odmah.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 10 apr 2026, 11:28

GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
10 apr 2026, 11:03
Began
Gojko
Slavko
Krdzalic
Renan
ne znam ima li jos neko
Turkes ce sam otici
Jedino bih ponudio produzenje Gojkovicu, ostali noga. Dodati Mujkica, Bralica, Kyeremeha, Ristovskog i Ljajica. Musija noga, Mehic drugi golman
Znači opet vagon otjeraj i vagon dovedi? Ko j*be kontinuitet, jel tako?

Za Mušiju, Turkeša, Mujkića & Renana se slažem.
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Sazg
Kontakt:

Post Postao/la Sazg » 10 apr 2026, 11:43

Evo upratih ovu diskusiju između @lucky i @dokotor x, pa hajd da i ja nešto napišem. Oba ste u pravu ima tu svega i dobrog i manje dobrog. Referirao bih se na odnos FKS vs Repka.
Po meni ima više razloga zašto se Anesova igra razlikuje. Prvi razlog je taj što nije isti nivo igre u U21 i Seniorskom fudbalu, mada je ekipa Holadije cijela sastavljena od igrača koji igraju seniorski fudbal a Anes ih je bacao na glavu ko budale, čak se dvojica i povrijedila na njemu. Drugi jako bitan elemnt je taj što u reprezentaciji ima potpunu slobodu u igri naprijed i igra na “svojoj” poziciji. Ima sa sobom Buljubašića i ostale te ne mora konstantno biti na zadnjem veznom i vračati se da zatvara u odbrani. Kod nas je večinu utakmica igrao 6. Ako uzmemo za primjer utakmice u kojima je Cimi bio na terenu pa i Miata, (prvo poluvrijeme Velež na Koševu) Anes je na tim utakmicama bio odličan. Zadnja utakmica tj.derbi je potpuna greška trenera jer je njega ostavio samog na centru pa samim tim ugušio i Elezija pa i Adema. To što sam hvalio njega u derbiju se odnosilo samo na činjenicu da za razliku od ostalih nije imao dana odmora i daje igrao pod injekcijama, pa je i takav “napravio više” od ostalih. Više puta sam ovdje pisao da Anes nije za 6. ni po konstituciji niti po karakteru. Ne znam šta će biti sa ekipom i šta planiraju na ljeto ali ako se neće kvalitetno rješavati pitanje 6. smatram da bi najbolje bilo i za nas a i za Anesa da se ovdje priča završi, da se poselamimo ko ljudi i svako na svoju stranu.

Morpheus
Kontakt:

Post Postao/la Morpheus » 10 apr 2026, 11:59

Pendulum je napisao/la:
10 apr 2026, 11:28
GianlucaPagliuca71 je napisao/la:
10 apr 2026, 11:03
Began
Gojko
Slavko
Krdzalic
Renan
ne znam ima li jos neko
Turkes ce sam otici
Znači opet vagon otjeraj i vagon dovedi? Ko j*be kontinuitet, jel tako?

Za Mušiju, Turkeša, Mujkića & Renana se slažem.
Ma ne vrijedi više objašnjavati. Čuj on bi jedino Gojkoviću ponudio produženje. :rol: Dovedeš novih 15 igrača i NEMA ŠANSE da će ti odmah valjati svih 15 igrača, pa čak ni 10, daj Bože da ti valja 5 od 15. J.ebeni Real Madrid ne bi nikad ništa ostvario sa ovakvom politikom.

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 10 apr 2026, 13:02

Ma od ovih sto istice ja bi ostavio Gojkovica i Krdzalica. Gojkovic jos moze, on je ipak klasa u odnosu na ostale. Krdzalic ako ne starter moze za rotacije, nije neka pljacka.
Beganovic iako izrazito glup, mozda ga ostaviti jer je nekako najmanje dobrih bekova, on ako nista moze trcati.
Bralic je dibidus propao, renann isto tako. Ne znam do kad ima ristovski ugovor, ali on je daleko ispod svog nivoa

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 10 apr 2026, 14:11

Jesu ljudima ogadili fudbal Shrek i njegove qrve, atmosfera za qrac, nikakvog hajpa pred utakmice...
Yebo ih otac sta uradise !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Burberry46, Laganini1986 i 23 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []