Eo jednog od mnogih zadovoljnih ljudiBejker je napisao/la: ↑09 mar 2026, 21:41Meni televizo radi uredno. Javio se ovom makedoncu, on poslao link, username i pw i sibam 13k kanala sa videotekom za 20€. Iskljucim notifikacije na rezultatima kad gledam utakmice jer kasni 20ak sekundi. Kanali dobri koliko ti je internet konekcija dobra. Moje preporuke isto.
TV-all about
Moderator/ica: insider
Re: TV-all about
Evo novi kanali najavili od aprila plus endesu bundesligu itd
Imam arenacloud koji je smecarski napravljen, vidjet cemi sta ce telemach
Da ne bude telekom kupuje pa onda paket arene na 10-20KM, lihvari su to
Imam arenacloud koji je smecarski napravljen, vidjet cemi sta ce telemach
Da ne bude telekom kupuje pa onda paket arene na 10-20KM, lihvari su to
Ekipa, ide SP pa je red bar TV kupit kad se već ne može tamo otići. Ovaj trenutni je odradio svoje, LG 42" 10+ godina mu, zaslužio je da odmara u spavaćoj.
Elem, šta uzeti? Ne daje mi se puno para odjednom, tako da bih uzeo na rate od BH Telekoma ili Mtela. Sad, da li uzeti 65" qled/mini led i te zafrkancije ili 55" OLED, ili se ipak isprsiti za 65 OLED koji je baš baš skuplji od 55". Ne znam koliko je to uopšte opravdano. Muči me također što su ovi OLED na zlu glasu da se kvare (burn-in). Prostorija je dovoljno velika za 65", a na tv-u je u 90% slučajeva fudbal ili youtube.
Ako bi neko imao šta pametno napisati, bio bih zahvalan.
Elem, šta uzeti? Ne daje mi se puno para odjednom, tako da bih uzeo na rate od BH Telekoma ili Mtela. Sad, da li uzeti 65" qled/mini led i te zafrkancije ili 55" OLED, ili se ipak isprsiti za 65 OLED koji je baš baš skuplji od 55". Ne znam koliko je to uopšte opravdano. Muči me također što su ovi OLED na zlu glasu da se kvare (burn-in). Prostorija je dovoljno velika za 65", a na tv-u je u 90% slučajeva fudbal ili youtube.
-
adrenaline323
- Kontakt:
Ako hoces nesto da valja i da moze trajati moras uzeti tv sa local dimmingom. TCL pravi dobre jeftine televizore, ako mozes naci tcl c805 uzmi njega, raja fali i tcl c6k i tcl c7k a ima ih na olx po finim cijenama. Sto se tice velicine sve zavisi koliko daleko sjedis od tv-a, ti procijeni.edvaE2 je napisao/la: ↑10 apr 2026, 10:38Ekipa, ide SP pa je red bar TV kupit kad se već ne može tamo otići. Ovaj trenutni je odradio svoje, LG 42" 10+ godina mu, zaslužio je da odmara u spavaćoj.
-
Ajdin6697oh
- Kontakt:
Pozdrav imam mqx pro box na njemu kasni zvuk jedno 10 swkundi sta god gledao youtube netflix iptv imam jak intnernet pa nije do tog takodje iptv lista sjecka dok na telefonu ili kompjuteru radi sve perfektno znali neko kako da rijesim ovo
Ma biće 65" sigurno. Evo pola dana gledam šta i kako. Sačekat ću još malo da vidim da li će na telekomu šta izaći, ali upravo sam i ja pročitao da je vrh tv ovaj C7K. Ima još do SP, ali kako stvari stoje ili će biti C7K za keš (oko 1600 km na piku) ili S90F od telekoma, samo me baš strah ovog burn-in sranjaadrenaline323 je napisao/la: ↑10 apr 2026, 11:24Ako hoces nesto da valja i da moze trajati moras uzeti tv sa local dimmingom. TCL pravi dobre jeftine televizore, ako mozes naci tcl c805 uzmi njega, raja fali i tcl c6k i tcl c7k a ima ih na olx po finim cijenama. Sto se tice velicine sve zavisi koliko daleko sjedis od tv-a, ti procijeni.edvaE2 je napisao/la: ↑10 apr 2026, 10:38Ekipa, ide SP pa je red bar TV kupit kad se već ne može tamo otići. Ovaj trenutni je odradio svoje, LG 42" 10+ godina mu, zaslužio je da odmara u spavaćoj.
danasnji OLED paneli imaju razne vrste protekcije od burn-in, pixel refresh, pixel shift, logo dimming itd.
rizik od burn-in na TV je jako mali ako gledas sve i svasta a ne jedan te isti kanal sa hrpom staticnih elemenata po 10+ sati
pogledaj RTINGS burn in test
rizik od burn-in na TV je jako mali ako gledas sve i svasta a ne jedan te isti kanal sa hrpom staticnih elemenata po 10+ sati
pogledaj RTINGS burn in test
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Trenutno korisnika/ca: ArtemisFowl, Dzoni, Giuseppe1 i 10 gostiju.