FK Željezničar
Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee
Re: FK Željezničar
Previse vi serete u zadnje vrijeme.. Sabura
Au sta je ovo.Savo samo tako.Sta će tek bit kad bude imo dobre igrace.
-
Ferroviere1987
- Kontakt:
U sto igramo
yebote da nas barem u derbiju nisu pokrali i dalje bi se za evropu borili…
Željezničar über alles
Sto samo derbi pominjes ? Tu je bila jedna velika greska - kod ponistenog gola. Inace, solidno suđenje ostatak tekme.
Teze su nas pokrali u 5,6 utakmica prije toga. Za tim treba zaliti.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 apr 2026, 16:28, ukupno mijenjano 1 put.
1.) AI generisan.Orvel je napisao/la: ↑11 apr 2026, 12:37Neki rezime u ovom periodu (4 mjeseca - trecina godine i realno za podvuci prvu crtu) koji je trebao biti period stajanja na noge i konsolidacije u klubu:
1) Sanin Mirvc.
Meni i dalje nije jasno da li taj covjek stvarno postoji ili je AI generisan. Naravno ovo je sala, ali da li je on stvarni donosioc ikakvih odluka u klubu ili je samo lice koje je predstavljeno kao investitor a da odluke donosi neko drugi?
2) Statut
Sta se desava po ovom pitanju? Ko sputava, libira? Ili je problem u nama i samon statutu?
3) Prodogy na Grbavici
Ovo je velika stvar u svjetskim okvirima i jako dobra promocija. Veliki sam fan i izuzetno sam sretan sto jedan takav bend dolazi na Grbavicu. Ali s druge strane, pricalo se da na ljeto idemo u obnovu terena (tacnije u ljetnoj pauzi). Posto je koncert 13. augusta (tad liga uveliko traje), to znaci da od obnove terena nema nista. Jer na obnovljenom terenu ne moze biti koncert razmjera Prodigya. Samim tim to znaci da obnovu terena radimo ili u toki sezone ili nikako. Oba slucaja su jednako losa po nas i znace promasenu i sljedecu sezonu jer ili neces igrati pred svojim navijacima koji te godinama vade iz krize ili ces igrati na katastrofalnom terenu koji je neuslovan za bilo kakvu organizovanu taktiku.
4) Smjene strucnih stabova i uprava
Za strucni stab se moze reci da je smijenjen zbog rezultata (nakon 3 utakmixe i jako lose predstave). Ali da li ima igdje jasna informacija zbog cega je smijenjena uprava? Zasto nam u klubu ponovo neke pozicije drze ljudi koji nemaju nikakve veze sa fudbalom, pa na kraju krajeva ni sportom generalno? Sta je sa novom upravom, ko treba da je cini, sta se desava na tom polju?
5) TROMOST I NEOZBILJNOST
Ja razumijem da je period upoznavanja sa procesima i ozdravljenja jednog ovako nezdravog kluba (ekonomski) jako tezak. Ali mi nije jasna tromost u dosta stvari, od dolazaka steucnih stabova, prelaznih rokova, statuta, uprave itd. Sta zapravo koci bilo koji proces u klubu. Ili smo jednostavno i dalje nesposobni?
6) Juzna tribina
Svima nam.je jasno da je akcija desetogodisnjih ulaznica za jug neuspjesna. Mene zanima, posto je rok vec debelo probijen, zna li se uopste bilo kakav rok kada bi jug mogao biti izgradjen sto se tice zakonskih struktura. E onda me zanima kada se uopste taj jug moze poceti koristiti? Nigdje, ama bas nigdje nisam vidio nikakve datume a pogotovo ne penale za kasnjenje izgradnje. Nigdje, ama bas nigdje nema info da li je ovo samo gradjenje glavne konstrukcije bez krova i stolica i unutrsnjih prostora iza same tribine (mislim na ulaze, ne radnje).
7) Povrijedjeni igraci
Ne sjecam se sezone u kojoj smo ostali bez ovoliko kljucnih igraca na tako dugo vremena. Priprema je bila ocajna ocigledno ali garant ima i do terena na kojem se igra i trenira.
8) DALEKO NAJVISE KRADJA NA NASU STETU OVE SEZONE
Ovo je stavka povodom koje nista ne mozemo uciniti izgleda. Svi smo svjedoci da gledamo iz kola u kolo jako velike tendencije da nas se osteti u svakoj uttakmici, do dada 11 utakmica u kojima smo direktno osteceni za bodove pa nek je po bod svaka ( a u nekim je i vise od boda), to bi znacilo da smo sada na cetvrtom mjestu. Jedna ovako losa i slaba ekipa kojoj oduzmes toliko bodova i iz kola u kolo se to nastavlja, psihicki se jos i dobro drzi. Kako se mi planiramo boroti sa ovim jer saopstenja ne piju vode. Ali ja ne smatram da je ovdje neki cilj izbaciti nas iz borbe za europu, gledamo u pogresan dio tabele. Cilj je izbaciti nas iz lige iz moje perspektive gledanja. To ce biti tesko za realizovati ali nije nemoguce ako ovako nastavi. Danasnja tekma sa Radnikom u gostima ce pokazati dosta toga.
9) Savo Milosevic
Bio sam skeptican oko njegovog dolaska ali priznajem da je uspio unijeti neku zivost u igri. Volio bih ga vidjeti da odradi jednu sezonu cijelu jer fudbalsko znanje sigurno ima, koliko je to dovoljno za ovu nakarasnu ligu zelim da vidim u mandatu na jednoj kompletnoj sezoni sa dva ciklusa priprema. Mislim da kasni sa izmjenama i to je jedina zamjerka trenutno mada i to ima razloga jer ne znamo sta se desava u ekipi i koliko je ko spreman. Cist primjer povrede Gojaka na derbiju.
10) Status igraca u klubu
Dolazak nekih imena daje nam za pravo da vjerujemo da para u klubu ne fali. Ali mene zanima da li mi uopste pravimo tim za duze staze? Nejasan je status dosta igraca i kako ce se rijesiti.
Kad se sve ovo zbroji vracam se na prvu stavku 1) Sanin Mirvic. Previse je nelogicnosti da vjerujem da se neko upustio ubaciti svoje pare u klub i ovako imati nelogicnu situaciju. Ili ozbiljna ulaganja i reforme jos nisu ni pocele zbog ststuta. Ja se nadam da ce nam se sve posloziti jer koliko god pricam sa ljudima oko sebe, niko nema pojma sta se desava. Nadam se da cemo danas ostvariti dobar rezultat i skinuti neki teret sa ledja gdje bismo nastavak prvenstva mogli rastereceniue odigrati.
2.) Nema stauta
3.) Čekala se potvrda obnove terena da ga mogu odmah unistiti.
4.) Nova uprava ne postoji, Slato vodi racuna o isplati plata.
5.) Nesposobni smo.
6.) Jug se nece ni zavrsiti, samo mazanje očiju navijačima.
7.) Samo se nasi povredjuju na ovim terenima niko od drugih ekipa.
8.) Nemamo nikoga u savezu da nas štiti.
9.) Savu je doveo AI
10.) Ne treba nam ekipa na duge staze zato forsira Krpu.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
- NerminFatic
- Kontakt:
Hajde da i mi negdje proigramo. Ne znam da smo ovako usli u utakmicu u posljednje 2-3 sezone. Bravo, Savo. Steta izgubljene sezone. Ali gledaj ti golova. Samo bekovi i stoperi daju, ali je zato Krpa tu redovno starter. 
Zadnja izmjena: NerminFatic, dana/u 11 apr 2026, 16:32, ukupno mijenjano 1 put.
Sabicu legendo, zavrsavaj kakve skole i trazi sebi posla.
Nije ovo za tebe. Vidis da ne ide.
Nije ovo za tebe. Vidis da ne ide.
- BiHSportman
- Kontakt:
E **** miša, Šaba.
Proigrali smo sa Savom i to ozbiljno. Vratio je u zivot par igraca, ali i atmosferu. Ako ovako ostane, 6 bodova Evropa. Tesko, ali nije nemoguce. Prvi dio samo i ali 18 bodova, a 2/4 samo 6 (3x manje).
Dobijemo danas, kuci onda Posusje, pa gostovanje Rudar. Nije nemoguce da imamo 9 bodova i top atmosferu i onda dolazi Velez.
Velez ide Borcu i igra sa Sirokim, pa dolazi nama. Ako sve dobijemo i kuci Veleza, realno, njih stizemo.
Siroki i Velez neka X odigraju, onda Siroki igra sa Zrinjskim i tu da X bude, ako dobijemo danas, Posusje kuci, Rudar vani i Velez kuci. Cak i da ne bude jedan od dvije ove tekme X, mi stizemo i njih, a onda nama ide bas tezak raspored, ali ovisimo o sebi.
Tesko, ali sto da se ne nadamo. I pod uslovom da zaredamo ove pobjede Radnik, Posusje, Rudar, Velez.
Dobijemo danas, kuci onda Posusje, pa gostovanje Rudar. Nije nemoguce da imamo 9 bodova i top atmosferu i onda dolazi Velez.
Velez ide Borcu i igra sa Sirokim, pa dolazi nama. Ako sve dobijemo i kuci Veleza, realno, njih stizemo.
Siroki i Velez neka X odigraju, onda Siroki igra sa Zrinjskim i tu da X bude, ako dobijemo danas, Posusje kuci, Rudar vani i Velez kuci. Cak i da ne bude jedan od dvije ove tekme X, mi stizemo i njih, a onda nama ide bas tezak raspored, ali ovisimo o sebi.
Tesko, ali sto da se ne nadamo. I pod uslovom da zaredamo ove pobjede Radnik, Posusje, Rudar, Velez.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)
Druze, postujem tvoj optimizamArgentina je napisao/la: ↑11 apr 2026, 16:34Proigrali smo sa Savom i to ozbiljno. Vratio je u zivot par igraca, ali i atmosferu. Ako ovako ostane, 6 bodova Evropa. Tesko, ali nije nemoguce. Prvi dio samo i ali 18 bodova, a 2/4 samo 6 (3x manje).
Siroki i Velez neka X odigraju, onda Siroki igra sa Zrinjskim i tu da X bude, ako dobijemo danas, Posusje kuci, Rudar vani i Velez kuci. Mi stizemo i njih, a onda nama ide bas tezak raspored, ali ovisimo o sebi.
Tesko, ali sto da se ne nadamo.
Previse smo prvo mi zasrali ove sezone, plus i sudije koje su nas natezale najvise u ligi. Tesko se moze ispraviti, pretesko.
Ali Savo je pokazao da je dosta bolji trener od onog kloca Slavise i da je igra napredovala. To je jasno.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 11 apr 2026, 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Zato sam i napisao “BAREM”, naravno da je bilo dosta vecih gresaka u toku ove sezone, ali eto to je utakmica iz prethodnog kola, sa ta dva boda bili bismo na 4-5 bodova od mjesta koje vodi u evropu.
Željezničar über alles
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Eto bez Pejica sljedecu tekmu
Prije Save smo bjezali zadnjem 6 bodova.Znaci.Ostavit Savu dovest minimalno 6 igraca u rangu Pejica i onda ide igranka.
-
ELDIABLO20
- Kontakt:
Tajno se nadam, ali tesko.let3 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 16:37Druze, postujem tvoj optimizamArgentina je napisao/la: ↑11 apr 2026, 16:34Proigrali smo sa Savom i to ozbiljno. Vratio je u zivot par igraca, ali i atmosferu. Ako ovako ostane, 6 bodova Evropa. Tesko, ali nije nemoguce. Prvi dio samo i ali 18 bodova, a 2/4 samo 6 (3x manje).
Siroki i Velez neka X odigraju, onda Siroki igra sa Zrinjskim i tu da X bude, ako dobijemo danas, Posusje kuci, Rudar vani i Velez kuci. Mi stizemo i njih, a onda nama ide bas tezak raspored, ali ovisimo o sebi.
Tesko, ali sto da se ne nadamo.al nema sanse da se sve to poklopi tako
posebno boldirani dio.
Previse smo prvo mi zasrali ove sezone, plus i sudije koje su nas natezale najvise u ligi. Tesko se moze ispraviti, pretesko.
Ali Savo je pokazao da je dosta bolji trener od onog kloca Slavise i da je igra napredovala. To je jasno.
Najgore je sto stvarno mislim da cemo dobiti i danas i Posusje i Rudar. Napunit cemo Grbavicu protiv Veleza. I mislim da cemo tada stici mi i Velez i Siroki, jer moraju kiksati oni do tada, posebno Velez.
Ali nakon sto ih stignemo, tesko mozemo u Evropi jer nama idu tekme gdje imamo pretezak raspores (Borac, Zrinjski, Sarajevo, pa i Siroki...). Zato mislim da je skoro nemoguce.
Savo skidam kapu samo da nas je izveo iz krize tako brzo.
Prvak NR BiH: 1946
- WeekendOffender
- Kontakt:
- BiHSportman
- Kontakt:
Nismo još ni danas pobijedili.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.