FC Barcelona
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Ovakav pas Casada fali. Kao protiv Reala. 
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Trpaj 
Zabija kad ne treba. Da je 0 0, ne bi ga dao iz hiljadu pokusaja.
Pohvale za Arauja I Frenkija.
Pohvale za Arauja I Frenkija.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Jos Celtu mlatnuti slijedece kolo i to je to.
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Dzaba liku sto sa 18 godina ima +20 golova + 20 asistencija u sezoni i sto je utakmicu zavrsio sa dvije asistencije i jednim golom kad ti nisi zadovoljan… dzaba mu sve kad nije zasluzio od tebe pozitivan komentar… pa da….
Cholo kompletnu ekipu odmara.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Još nogometni kancer iz Madrida otrest u utorak i dosta
Pa eno vidjeli smo kod rezultata 2:1 fakticki ides 1na1 sa golmanom, on ono traljavo zavrsi isto da je na terminu.
Sve u svemu prebitna pobjeda. +9 i to je najvaznije.
U utorak sta Bog da. I onako nisam polagao neke nade u ligu prvaka ove sezone, jos pogotovo sad nakon povrede Raphinhe.
Kakvo izbacivanje šta vam je. Prošle sezone na 2:0 sam znao da uzimaju na kraju.
Daleko je to od gotovog.
Daleko je to od gotovog.
Don't hate what you don't understand.
Odlično si napisao, prošle sezone. Protiv Benfice od 3-1 i 4-2 do 4-5, Atletico od 2-0 do 4-2, opet Atletico od 0-2 do 4-2 (na kraju 4-4, pobjeda u uzvratu u gostima), Inter dvaput 0-2, Real od 0-2 do 4-2. Ove sezone samo Levante nekad na početku. Nije to to. Ne treba se zavaravati proplom sezonom. Na to sve još nema Raphinhe.
Nada uvijek postoji, ali treba i realan biti.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Plus devet i tutla ovjerena, to je hajmo rec najbotnije, s obzirom na sve i situaciju u kakvoj se klub nalazi dvoje titule vezane su jako dobra stvar, pomogo nam je realno i slabi real, ali ni to ne smije umanjiti znacaj kako je klub u teskoj situaciji bio na pocetku prosle sezone mnogi su i ovdje prognozirali borbu za 4. Mjesto i ligu prvaka, kad ono dvije lige zaredom, kup, prosle sezone minut od finala lige prvaka
Eh sad, posto je liga elaborirana, u utorak ide bitka svih bitaka, steta je ispasti pogotovo kad je liga rijesena prakticno
Veceras je feran pokazao ono sto sam imo predosjecaj, sa bi mogo procepiti i mislim da bi on morao biti prva opcija ispred levandovskog, a mozda cak ako leva zapocne da feran zapocne na desnom krilu umjesto rashforda, sad ovaj njegov momentum ss mora iskoristiti, on je takav igrac, seriju kad uhvati daje sve i svasta, sad je taj mode njegov vjerovatno i mislim da mora poceti od pocetka, a leva nek udje u drugom kad se atletico umori.
Nisam gleda zadnji dio utakmice i nisam vidio kako je de jong izgledao, vidim pise asistencija, znaci i on moze pomoci barem oo zamjena jer i to je bitno, da zadnjih pola sata zamijeni pedrija ili nekog i to dosta znaci, kao startera ga tesko mozemo ocekivati
2 0 nije neki zaostatak kao inace sto bi bio da se radi o nekoj ekipi koja nije barca, nas stil je ludjacki i svasta se moze desiti, da dobijemo 4:1 ili da izgubimo 4:2, nema tu jista nasigurno s ovom ekipom, zato je realno da se nadamo prolazu i ne bi to bilo nikakvo ni cudo
Samo dobar presing i dobra realizacija prilika i mislim da smo itekako u igri, nema rafinje al nije to sad toliko bitno koliko ovdje neki predstavljaju, rashford nije odigrao uopste losu prvu tekmu niti je tu bilo puno neki kolosalnih promasaja, pretjerujete ljudi, znao je rafinja i bolje prilike promasivati, ali eto ima i feran sad tu ko opcija na krilu, ne bi me iznenadilo i da rashford pocne i bude odlican, samo da se odigra timski dobro i da imako malo i nafake da dajemo golove iz prilika, a da atletico ne da 2 gola iz dvije prilike
Moj sastav bi bio ovako
……feran…….leva……yamal…
…...olmo….…pedri…fermin…
Cancelo..martin..garcia..kunde
Ofanzivno, pa sta bog da, brza postova za presinga, tehnicki potkovana za dobar posjed, napasti odma i sta bude nek bude, ako se stigne prednost njihova onda ima u rezervi defanzivnijih opcija, mogu uci rasford, gavi,de jong, balde,arauho, ima dakle opcija i za klupe kad se ovi umore, sta je tu je, samo malo nafake je potrebno da se to dobro zakuha, atletico je opasan ali ima i dosta mana i treba to iskoristiti, po meni presing je tu najbitniji jer tako se brzo pogube
Eh sad, posto je liga elaborirana, u utorak ide bitka svih bitaka, steta je ispasti pogotovo kad je liga rijesena prakticno
Veceras je feran pokazao ono sto sam imo predosjecaj, sa bi mogo procepiti i mislim da bi on morao biti prva opcija ispred levandovskog, a mozda cak ako leva zapocne da feran zapocne na desnom krilu umjesto rashforda, sad ovaj njegov momentum ss mora iskoristiti, on je takav igrac, seriju kad uhvati daje sve i svasta, sad je taj mode njegov vjerovatno i mislim da mora poceti od pocetka, a leva nek udje u drugom kad se atletico umori.
Nisam gleda zadnji dio utakmice i nisam vidio kako je de jong izgledao, vidim pise asistencija, znaci i on moze pomoci barem oo zamjena jer i to je bitno, da zadnjih pola sata zamijeni pedrija ili nekog i to dosta znaci, kao startera ga tesko mozemo ocekivati
2 0 nije neki zaostatak kao inace sto bi bio da se radi o nekoj ekipi koja nije barca, nas stil je ludjacki i svasta se moze desiti, da dobijemo 4:1 ili da izgubimo 4:2, nema tu jista nasigurno s ovom ekipom, zato je realno da se nadamo prolazu i ne bi to bilo nikakvo ni cudo
Samo dobar presing i dobra realizacija prilika i mislim da smo itekako u igri, nema rafinje al nije to sad toliko bitno koliko ovdje neki predstavljaju, rashford nije odigrao uopste losu prvu tekmu niti je tu bilo puno neki kolosalnih promasaja, pretjerujete ljudi, znao je rafinja i bolje prilike promasivati, ali eto ima i feran sad tu ko opcija na krilu, ne bi me iznenadilo i da rashford pocne i bude odlican, samo da se odigra timski dobro i da imako malo i nafake da dajemo golove iz prilika, a da atletico ne da 2 gola iz dvije prilike
Moj sastav bi bio ovako
……feran…….leva……yamal…
…...olmo….…pedri…fermin…
Ofanzivno, pa sta bog da, brza postova za presinga, tehnicki potkovana za dobar posjed, napasti odma i sta bude nek bude, ako se stigne prednost njihova onda ima u rezervi defanzivnijih opcija, mogu uci rasford, gavi,de jong, balde,arauho, ima dakle opcija i za klupe kad se ovi umore, sta je tu je, samo malo nafake je potrebno da se to dobro zakuha, atletico je opasan ali ima i dosta mana i treba to iskoristiti, po meni presing je tu najbitniji jer tako se brzo pogube
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Da,presing ko u CDR i dobri smo,treba 1 gol po poluvremenu,treba ih stisnit prvih 20 minuta da jedva zive i kad podje 1 gol poc ce i ostali,isto ko danas protiv espanyolaRomariooo je napisao/la: ↑11 apr 2026, 22:43Plus devet i tutla ovjerena, to je hajmo rec najbotnije, s obzirom na sve i situaciju u kakvoj se klub nalazi dvoje titule vezane su jako dobra stvar, pomogo nam je realno i slabi real, ali ni to ne smije umanjiti znacaj kako je klub u teskoj situaciji bio na pocetku prosle sezone mnogi su i ovdje prognozirali borbu za 4. Mjesto i ligu prvaka, kad ono dvije lige zaredom, kup, prosle sezone minut od finala lige prvaka
Moj sastav bi bio ovako
……feran…….leva……yamal…
…...olmo….…pedri…fermin…
Pomalo cudne odluke Hansija oko sastava i izmjena, ali dobro.
Dvije stvari ce biti jako znacajne u utorak. Da li ce Rashford poceti sa klupe. To ce direktno uticati na kvalitet presinga. I da li se neko moze prikljuciti Yamalu sa konkretnim doprinosom u napadu.
Dvije stvari ce biti jako znacajne u utorak. Da li ce Rashford poceti sa klupe. To ce direktno uticati na kvalitet presinga. I da li se neko moze prikljuciti Yamalu sa konkretnim doprinosom u napadu.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Zato mislim bolje feran umjesto njega da zapocne, bolji presing i protok lopte, mada ima razloga i za rashforda, prije svega prekidi, tu je i sto se tice centarsuta i slobodnih udaraca realno nas najjaci igrac,a moglo bi biti dosta takvih situacijamessilla je napisao/la: ↑11 apr 2026, 23:39Pomalo cudne odluke Hansija oko sastava i izmjena, ali dobro.
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Ma bez Raphinhe i njegovog presinga sanse da se okrene 0-2 na Wandi su minimalne.
Jedino da Yamal poludi totalno i odigra neku messijevsku utakmicu za pamcenje.
Nisam neki optimista jbg.
Jedino da Yamal poludi totalno i odigra neku messijevsku utakmicu za pamcenje.
Nisam neki optimista jbg.
Mislim da ih okrećemo. Ovo je bukvalno najvažnija utakmica sezone. Ako ovdje ne mogu dati 120% i presingom ubiti Atletico onda ybg.
Iskreno se nadam golu u prvom poluvremenu pa onda šta bude.
Iskreno se nadam golu u prvom poluvremenu pa onda šta bude.
Simeone je odmorio sve prvotimce veceras. Bice jako tesko, ali vjerujem u prolaz.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
Niko nije ni pomišljao da će izlazak iz bunara koji je stvorio odlazak Messija i Bartomeuove bahanalije biti ovako težak. Bilo je tu povremenih bljeskova, uživanja u igri i ona titula sa Xavijem, kada su se pojavili ovi novi mladi igrači i kada se znalo da im sada treba čvrsta ruka da ih se isteše u profesionalce. Lično mislim da je titula završena, trebaće tu još 2 ili 3 pobjede najviše i to je kapak, kako god to matematički bilo ovo ili ono. Treba dobro pregledati kome od preostalih rivala trebaju bodovi i tu očekivati "kikseve", ali jasno je da je sve već sada gotovo.
Ako sad malo razmišljamo o utorku i revanšu u LP, moramo sebi priznati prvu i najbitniju stvar: ekipa nema (Ili ne pokazuje) meso, nema siline koja ju je krasila prošle godine i sa kojom su izgledali praktično nepobjedivo u svakom trenutku utakmice. Sada te sile nema, nema ni naznaka iste. Doduše, ima razmišljanja, stajanja na lopti, umirivanja ritma u određenom smislu, postavljanja prema protivniku ako uspije da se razmaše. Dakle, to je popriličan minus pred revanš, jer se cigananjem Atleti ne može pobijediti. Može se pobijediti fazonom, sitnim prevarama, korištenjem minijaturnih grešaka koje će se sigurno desiti. Ima li ova ekipa to? Mislim da ne. Ja jednostavno ne mislim da iko od dostupnih igrača, osim Lewe i Yamala ima nos za takve pukotine. Ima i Pedri, naravno - ali on je totalno van forme otkako mu je pozicija promijenjena. Da je bogdom deJong dobio više od 10 minuta, pa da se može računati na njega makar jedno poluvrijeme u utorak, ali nije. Vjerujem da će se na početku ići oprezno, a onda, ako prime gol - sve ili ništa. Doduše, i to sve ili ništa slijedi odmah u 2.p ako se bude držala nula.
Sve su ovo predviđanja koja mogu pasti u vodu u 3.minuti ako se promijeni rezultat ili se desi kakav brutalan start - u ovakvim utakmicama SVE JE MOGUĆE i apsurdno je, ali istina: to je Barcina jedina šansa. Da zategnu linije koliko mogu, da Flick smisli kakav taktički preskok koji će Simeonea preplašiti, da se uzdamo u sreću. Simeone zna da je po prvi put u karijeri pobijedio Barsu na njihovom terenu u srijedu, ali isto tako zna da 2-0 nije nikakva prednost ni u ovakvom takmičenju, ni u ovakvom fudbalu, a pogotovo protiv Barselone. Svakako mislim da će utakmica biti žestoka i nadam se da će po intenzitetu biti u nivou revanša na Meazzi prošle godine - i sa povoljnim ishodom, svakako.
Treba uživati u postignutom - možda je ukus malo pokvarilo ispadanje iz Kupa, jer je Hansi mogao ponoviti prošlogodišnje trofeje: možda bi sve izgledalo skuplje i bolje. Lično bih bio prezadovoljan da odigraju muški i pošteno u utorak, da se pobiju, pa šta bude - a da u Classicu pobijede, izjednače ukupan skor i odbrane titulu. Onog trenutka kada Liga digne rampu Barsi na kupovinu igrača, sve se vraća na staro - ali, dotad, treba još malo izdržati sve te nepravde i konsolidovati se maksimalno, biće još dobrog fudbala i rivalstava, a kroz tu konsolidaciju dobro utvrditi prioritete i započeti ozbiljan projekat sa ovom omladinom i dobrim kupovinama plus PR-om i marketingom, da bi se vratili na vrh Evrope.
Ako sad malo razmišljamo o utorku i revanšu u LP, moramo sebi priznati prvu i najbitniju stvar: ekipa nema (Ili ne pokazuje) meso, nema siline koja ju je krasila prošle godine i sa kojom su izgledali praktično nepobjedivo u svakom trenutku utakmice. Sada te sile nema, nema ni naznaka iste. Doduše, ima razmišljanja, stajanja na lopti, umirivanja ritma u određenom smislu, postavljanja prema protivniku ako uspije da se razmaše. Dakle, to je popriličan minus pred revanš, jer se cigananjem Atleti ne može pobijediti. Može se pobijediti fazonom, sitnim prevarama, korištenjem minijaturnih grešaka koje će se sigurno desiti. Ima li ova ekipa to? Mislim da ne. Ja jednostavno ne mislim da iko od dostupnih igrača, osim Lewe i Yamala ima nos za takve pukotine. Ima i Pedri, naravno - ali on je totalno van forme otkako mu je pozicija promijenjena. Da je bogdom deJong dobio više od 10 minuta, pa da se može računati na njega makar jedno poluvrijeme u utorak, ali nije. Vjerujem da će se na početku ići oprezno, a onda, ako prime gol - sve ili ništa. Doduše, i to sve ili ništa slijedi odmah u 2.p ako se bude držala nula.
Sve su ovo predviđanja koja mogu pasti u vodu u 3.minuti ako se promijeni rezultat ili se desi kakav brutalan start - u ovakvim utakmicama SVE JE MOGUĆE i apsurdno je, ali istina: to je Barcina jedina šansa. Da zategnu linije koliko mogu, da Flick smisli kakav taktički preskok koji će Simeonea preplašiti, da se uzdamo u sreću. Simeone zna da je po prvi put u karijeri pobijedio Barsu na njihovom terenu u srijedu, ali isto tako zna da 2-0 nije nikakva prednost ni u ovakvom takmičenju, ni u ovakvom fudbalu, a pogotovo protiv Barselone. Svakako mislim da će utakmica biti žestoka i nadam se da će po intenzitetu biti u nivou revanša na Meazzi prošle godine - i sa povoljnim ishodom, svakako.
Treba uživati u postignutom - možda je ukus malo pokvarilo ispadanje iz Kupa, jer je Hansi mogao ponoviti prošlogodišnje trofeje: možda bi sve izgledalo skuplje i bolje. Lično bih bio prezadovoljan da odigraju muški i pošteno u utorak, da se pobiju, pa šta bude - a da u Classicu pobijede, izjednače ukupan skor i odbrane titulu. Onog trenutka kada Liga digne rampu Barsi na kupovinu igrača, sve se vraća na staro - ali, dotad, treba još malo izdržati sve te nepravde i konsolidovati se maksimalno, biće još dobrog fudbala i rivalstava, a kroz tu konsolidaciju dobro utvrditi prioritete i započeti ozbiljan projekat sa ovom omladinom i dobrim kupovinama plus PR-om i marketingom, da bi se vratili na vrh Evrope.
Džeri Drejk
Sigurna pobjeda u vrlo dobroj igri, 3 boda, idemo dalje, korak po korak, meni najdraža titula sve bliže.
Sinoć usred potpune dominacije nekoliko minuta nepotrebne dekoncentracije.
Utorak: hrabro, pametno i čvrsto, dugih je 90 minuta, bitan je krajnji rezultat.
Osjećaj mi je dobar. Volio bi da počnu sa Olmom na 9, kao i u meču LL. FL lijevo, LY desno, iza EG+P+G odbrana K+A+GM+C, golman JG.
Kao Španija na EP, finale 2012 (B, XA, X, I, DV, F).
Naravno, ako je FDJ spreman ide na poziciju EG, a EG u liniju odbrane umjesto K ili A.
Imam osjećaj, da će ATM pokušati napasti prvih 15 minuta sa željom brzog vodstva kako bi demoralizirali Barcelonu. ATM će igrati grubo, bezobrazno, sa puno sitnih faulova i prekida, pritisak na sudiju. Kad su tako igrali u srijedu, kod kuće će biti još gori. Provokacije, destrukcija, pokušaj iznude crvenog kod Barcelone, blefiranje, valjanje po terenu, to treba očekivati. Glava mora biti mirna, to je najvažnije.
Sinoć usred potpune dominacije nekoliko minuta nepotrebne dekoncentracije.
Utorak: hrabro, pametno i čvrsto, dugih je 90 minuta, bitan je krajnji rezultat.
Osjećaj mi je dobar. Volio bi da počnu sa Olmom na 9, kao i u meču LL. FL lijevo, LY desno, iza EG+P+G odbrana K+A+GM+C, golman JG.
Kao Španija na EP, finale 2012 (B, XA, X, I, DV, F).
Naravno, ako je FDJ spreman ide na poziciju EG, a EG u liniju odbrane umjesto K ili A.
Imam osjećaj, da će ATM pokušati napasti prvih 15 minuta sa željom brzog vodstva kako bi demoralizirali Barcelonu. ATM će igrati grubo, bezobrazno, sa puno sitnih faulova i prekida, pritisak na sudiju. Kad su tako igrali u srijedu, kod kuće će biti još gori. Provokacije, destrukcija, pokušaj iznude crvenog kod Barcelone, blefiranje, valjanje po terenu, to treba očekivati. Glava mora biti mirna, to je najvažnije.
Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Proximic i 5 gostiju.