Medjusobni.
Nek dovedu ovog lika na PG za narednu sezonu:
https://basketball.eurobasket.com/playe ... Jr./444555
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
Medjusobni.
Ovaj trenutak sam čekao dugo, ali večeras si zakazao i nemaš pravo da se javljaš
Uz duzno postovanje, ipak mislim da malo duze pratim kosarku od tebe sudeci po ovome sto pises.lonewolf je napisao/la: ↑11 apr 2026, 22:56Za prvi bold ne znam fakat sta da ti kazem. Ako ti mislis da tako kosarka funkcionise, onda nema potrebe da nastavljamo diskusiju.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑11 apr 2026, 21:56Sto ne ocekivati dovodjenje mladih igraca ako si spreman za to izdvojiti milonski budzet i garantovati im igranje? Budi siguran da bi takvi igraci dosli u tako postavljene stvari.Danas novac sve mijenja.
Medjutim, Bosna se nije tako postavila.Nema tu vrstu vizije, niti ona, realno, treba biti poligon a la Mega, ali treba imati barem 2-3 takva igraca koja su identitet kluba.Moje misljenje.
Za ovaj zadnji dio, daj se dogovori sam sa sobom, molim te.Nakacio si se prvobitno na post o DOMACIM trofejima za koje sam rekao da je ispod osvajanja titule i kupa sezona neuspjesna.
Dakle, jos jednom, u Bosninim okvirima, instant ulaganja u iskusne igrace i strance= instant titule u domacem takmicenju (titula+kup).Sve ispod toga je neuspjeh, jer su tako stvari postavljene.Ti si na to rekao da trazim previse, a ja ti kazem da ne trazim, jer ova legija stranaca nije tu da ucestvuje, vec da osvaja.Kup su uzeli, ostaje prvenstvno.
Za ABA ligu sam rekao da je top 8 vec uspjeh i da trenutna ulaganja nisu dovoljna za nesto vise tu.
Za drugi bold, ja ne kontam fakat sta ti tu nije jasno. Najvjerovatnije da cemo uzeti prventsvo, kup smo vec uzeli. To je ogroman uspjeh, ali nikako nesto sto se moglo i trebalo racunati kao zavrseno na pocetku sezone taman da je duplo vise para uslo u klub. Pa covjece Igokea vec duze od decenije je ekipa koja vlada bh. kosarkom. Mi smo ove sezone i pored ovih ulaganja usli kao autsajderi i u kup i borbu za nase prvenstvo. Igokea je ekipa koja godinama vec osvaja nasu ligu i kup, igra FIBA Ligu prvaka(nekoliko puta je i do play offa dolazila) i ekipa koja nerijetko ide u play off fazu ABA lige.
Jbg los dan.Adnan33 je napisao/la: ↑11 apr 2026, 23:16Ovaj trenutak sam čekao dugo, ali večeras si zakazao i nemaš pravo da se javljaškad si pisao svašta po forumu šutio sam jer te bolilo rame, ali poslije večerašnje tekme ne javljaj se
![]()
U vezi tekme, dobra škola od Igokee večeras, mislim da će utakmice u PL za prvaka biti brutalne, sve miriše na vrstu okršaja koje smo imali sa Širokim prije skoro 20 godina. Šta sam suza zbog Vanjka prolio, mogao bi mi Laza hebat znanje ovaj put.
Drug, nemoj se ti šta fakat uvrijediti, ali nevjerovatno je šta pišeš. Stvarno, ako već toliko pratiš košarku koliko tvrdiš, ovo je tužno. Ti stvarno misliš da će nekoliko miliona koje je Bosna dobila ove godine biti konkurentniji od decenije rada Miška Ražnjatoviča i Mega basketa i miliona utrošenih na to. Pa čovječe, 2 ili 3 igrača Mega basketa će ove godine na draft, o čemu mi pričamo ovdje. O kakvim ti parama za mlade igrače pričaš. Jel ti stvarno misliš da mladi talenti tamo idu radi para ili zbog prilike koju će dobiti. Prvenstveno, tamo imaju trenere kakve Bosna nema i nije imala dugo vremena. Ne samo Bosna, vjerovatno ni jedna ekipa u ovom dijelu Europe nema trenere u omladinskom pogonu kao Mega. Drugo, sa Megom se ne mogu porediti ni top ekipe ABA lige kada je u pitanju razvoj mladih igrača tako da hajmo je preskočit na sekund.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑12 apr 2026, 00:17Uz duzno postovanje, ipak mislim da malo duze pratim kosarku od tebe sudeci po ovome sto pises.
Krenimo redom...Ti mislis da se stvari ne vrte oko novca, ako zelis dovesti mladog igraca? Zaista mislis da bi neki super mladi talenat otisao u Megu (dakle isti rang takmicenja kao Bosna) da mu bubam sad Bosna ponudi igranje i 30-40% vise novca nego oni?Cisto sumnjam.Rijetki ce to odbiti.
Na koncu, sta mislis zasto uopste mladi igraci idu u Megu?Pa idu upravo zbog mogucnosti igranja tamo plus USLOVA koji oni nude.Ne znam da li si upucen u cinjenicu da tamo djeca od 16g imaju svoje privatne vozace, smjestaj njima i porodici, prilagodjenu ishranu, individualne treninge itd itd Sigurno ne idu tamo samo zato sto je Misko super menadzer i to je to.Mladi igrac trazi uslove!!Dakle, ako mu to ponudis, njega boli briga da li se ti zoves Bosna, Mega ili Rudar Kakanj.
Jos jedan primjer gdje novac sve pokrece.Americki NCAA sa novim NIL pravilom.Tim pravilom, dakle pravilom upumpavanja novca u koledze, se doslo od toga da su im igraci zbog nedostatka istog isli da igraju je.benu G ligu do cinjenice da sada profesionalci po Evropi prekidaju svoje karijere i idu na koledze.Pozeljeli se studiranja? Jasta.Pare druze, pare.
Drugi dio posta sam ti vec objasnio.Evropa nije NBA pa da neko stvara ekipu i da je ista ekipa godinama na okupu.U Evropi se zadnjih nekoliko godina, pa mozda vec i deceniju, ekipa KUPUJE.Samo najveca krema Eurolige ima tu plateznu moc da svojih par najboljih igraca ostavi na okupu.Svi drugi rotiraju roster gotovo na godisnjem nivou.U tom kontekstu je apsolutno nebitno sto je Igokea 15 godina bolja od Bosne kad i ona sama svaku godinu-dvije promjeni cijelu ekipu.Nema igracki kontinuitet.E bas zato sto nemas taj kontinuitet, apsolutno je moguce da se pojavi ista takva ekipa, kao sto se Bosna pojavila i da je joj bude instant konkurent, kao sto i jeste i kao sto i vidimo.Ergo, posto je Bosna instant dosegla nivo Igokee, zato se i ocekuje titula.S pravom.
Da li ce se to desiti, ostaje da se vidi na parketu, ali da bi neosvajanje u ovoj konstelaciji bio neuspjeh, bio bi.To budi siguran.
svrakino1921 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 10:35Match
BOS - IGO
Top8 - R7, AdmiralBet ABA League, Season 2025/26
Saturday, 11.04.2026 18:00 CET
2965
Venue: Zetra Olympic Hall
86 : 89
Dobra posjeta
Bit će protiv Dubaia dobra posjeta, na to mislim 3500+, što zbog Muse i Kamenjaša i ostalih zvijezda Dubaia što zbog toga što je EL protivnik i što su oni bili u Sarajevu.Adnan33 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 15:12svrakino1921 je napisao/la: ↑12 apr 2026, 10:35Match
BOS - IGO
Top8 - R7, AdmiralBet ABA League, Season 2025/26
Saturday, 11.04.2026 18:00 CET
2965
Venue: Zetra Olympic Hall
86 : 89
Dobra posjeta
Trenutni prosjek posjete za 13 utakmica je 2400. Ako protiv Dubai bude +3500, prosjek će preći na 2500, a ukupan broj posjetilaca u Zetri za 12 utakmica će biti nešto malo preko 30000.
Bojudaosinebu je napisao/la: ↑13 apr 2026, 06:11Mozes misliti kakva si ekipa kad te izdominira Aleksandar Lazic. To je to otprilike
Pa valjda je osnovno skratiti rotaciju za playoff.DirkNowitzki je napisao/la: ↑13 apr 2026, 00:02Poraz kao poraz, bilo ih je i bice jos. Ne boli poraz, nego boli nacin na koji se desio.
No, krenimo od stvari koje su bile dobre. Napokon je Dubravko shvatio da mora malo da se prilagodi. Snizio je cijene karata kao poklon za Dan grada, a plus je shvatio da je i Dubai tu. Nije tu stvar do cijene karata toliko, koliko je sinoc doslo do dobrih stvari na utakmici. Upaljen je veliki ekran, momci su na teren izlazili uz svjetlosne efekte, semafor se koristio kao semafor, itd.
Sve te stvari uticu na zadovoljstvo gledalaca. Takodjer je velika greska sto npr. jucer nije podijeljeno jedno 1.000 karata svim klubovima iz Kantona Sarajevo da dodju na utakmicu kako to Dubai uradi. Kamenjasevic i njegov tim su na vrijeme shvatili da mali Imamovic iritira publiku i sklonjen je i kako sam pisao zamijenjen trenutno jedinim koji to moze raditi na pravom nivou, a to je Emir Cocalic. Za titulu protiv Igokee ce nam trebati sva moguca podrska i sa tribina i uz parket.
Sone je na sinocnjem mecu u potpunosti porazio Muhu na drugoj strani. To je nazalost cinjenica. Sve prednosti koje Bosna ima je neutralisao i iskoristio ih protiv nas samih. Igrali su sjajnu i cvrstu odbranu, bila je borba za svaku loptu. Morali smo se “poroditi” za svaki kos.
Mene najvise brine sto se u ovom trenutku hijerarhijski Muha u potpunosti izgubio. On jednostavno u ovom trenutku nema ideju ko mu je prva petorka, sta se igra, itd, sve se svelo na cistu improvizaciju. Nista to se ne bi promijenilo ni da smo dobili mec. Van tima su Gutic, Novak i Lopez. Cemu sluzi Asim Gutic? Sta ce se desiti sa Lautaro Lopezom? Sezona za Novaka je svakako izgubljena, on je ovu sezonu morao provesti u nekom ABA2 ligasu sa 20+ minuta u svakom mecu.
Ja sam iskreno receno prezadovoljan rezultatima i partijama dosta ABA2 igraca, znajuci njihov maksimum i nepostojanje konstantnosti. Djoko odigra svako petu utakmicu u ritmu i to kada ga sut sluzi. Pero igra vise hladno nego toplo kako se Miralem vratio, Zubac daje veliki doprinos. Ostaje veliki problem Westa, iako nas je Kasey jucer vratio u igru i izvukao iz velikog minusa Muha mu nije dao povjerenje u drugom poluvremenu.
Sveli su nas vecinom na izolacije i na soliranja Westa/Atica ili Younga koji je odigrao najbolju domacu utakmicu ove sezone. Halilovic jednostavno nije taj nivo (imao bi svasta napisati na ovu temu i kako je bio nekorektan pri potpisu ugovora, ali ne zelim).
U potpunosti nas je iznenadio sa Mustapicem, koji je odigrao odlicno drugo poluvrijeme i koji se fanaticno borio s nasim vanjskim igracima. Pored tri playmakera u ekipi Plummer mora da prevodi loptu u par navrata, da se trosi na tom dijelu i da kreira za druge. On da je to mogao Manresa se jos ne bi razisla s njim. Potpuno bespotrebno pored tri klasicna playmakera u timu.
Atic se jednostavno mora dozvati, jer ovo sto pruza u posljednje vrijeme je kriminalno. Igokea ce biti tezak zalogaj za kraj sezone, ali je bolje da smo jucer dozivjeli poraz, da ne bude opustanja u borbi za 7. poziciju i pred nastavak prvenstva. Lazic je odigrao odlican mec, eksploatisao je svaku situaciju, Popovic je odigrao odlican mec, uveli su nas tacno u svoj ritam. Na kraju kada je polaganje bilo gdje Atic napravio tri koraka s pravom su se bunili s klupe Igokee. Takodjer na kraju tehnicka greska Sonetu nije bila. Lopta je vec bila ubacena u teren, a Muha trazi time-out. Treba biti posten i to priznati, iako je Igokea igrala agresivnu odbranu i jednostavno su nas pretukli.
Ako do kraja sezone Muha ne uspije Kaseya razigrati do kraja, bojim da ni West ni Caruthers nas ne mogu dovesti do titule. Druga je cinjenica sto Bosna na strani igra puno bolje ove sezone nego na domacem parketu. Igokea odavno nije bila slabija i odavno nisu bili veca musterija za dobiti, ali kljucna stavka je da se poredaju uloge do kraja sezone. Muha se malo pogubio, jer ima previse igraca u rosteru i svi ce traziti svoje minute, a to cesto moze biti pogubno.
Zelimo svi titulu i zato sam se zakleo da necu nikakve negativne stvari iznositi ovdje, samo podrska do kraja momcima.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.