Bundesliga
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: Bundesliga
Ova trojka na začelju može ostati ovako do kraja, dok bi bilo bolje da Lever i Švabe zamjene mjesta. Jedino u slučaju nekog malog čuda pa da BuLi ima pet predstavnika naredne godine.
Ubi Concordia, Ibi Vicktoria
Re: Bundesliga
Sada se mogu više složiti, mislim bolje sam shvatio šta si htio reći. Dio sam samo citirao. Ali ne treba se previše rasipanjem koeficijenta opterećavati, jer je on bio presudan dok se četvrta pozicija nije zabetonirala i 4 sigurna predstavnika u LP. Ostalo dosta toga stoji, s tim da ko god učestvovao u LP, neka je mjera da 3 prođu ligašku fazu, što ne znači da u jednoj sezoni ne bi moglo svih 5 proći. Prošle sezone su uz Bayern, Dortmund i Leverkusen, trebali proći i Leipzig (koji je iz različitih pa i čudnih razloga podbacio kao nikad do tad),a Stuttgart imao i dobre nastupe, ali ga koštalo npr prosipanje bodova protiv Zvezde. Dortmund je imao protekle dobre dvije sezone, dok je ove podbacio protiv Atalante. Neku svoju normu je odradio i Leverkusen (to smatram čim nisu ispali tamo protiv neke ekipe koja sad i nije neki top tim, ispali su protiv Arsenala).coelho41 je napisao/la: ↑10 apr 2026, 09:06
Ma mogu se oni potući, ali nije valjda Nijemcima cilj da u modernoj eri fudbala budu izazivač umjesto da drže konce u svojim rukama, pogotovo protiv klubova iz italijanske, francuske i portugalske lige.
Zadnje dvije godine novog formata u LP, kao i tržišne navike bundesligaških klubova u te dvije godine su pokazale da stvarno nemaš 4 kluba za nokaut fazu u LP, iako je proširena sa 16 na 24 tima.
U prvu sezonu novog formata ušlo se s 5 timova u LP, a peto mjesto u LP vuče veliku odgovornost klubova na 6., 7. i 8. mjestu u drugom dijelu Europe i rezultat je bio totalni fijasko na svim frontovima, kako u LP, tako i Europa Ligi i u Konferenciji, došlo je do rasipanja koeficijenta i onda te sljedeće sezone nema nigdje....
Međutim, ovo kada si spomenuo talijanske i portugalske timove, onda se za prve može reći da je bilo tako dobro krenulo, da su bundesligaši (ne samo Bayern) imali odlične rezultate protiv tih ekipa, a onda naleti ova situacija kao što je Dortmund protiv Atalante i ima još par primjera. Protiv Atalante su još neki bundesligaši u protekle 2-3 godine loše izgledali.
A protiv portugalskih ekipa mislim da bundesligaši kroz duži period imaju jedan sjajan bilans, gdje su različiti timovi iz BuLi protiv Sportinga, Benfice, pa dijelom i Porta super izgledali, dobijali utakmice, prolazili, a onda jedan Stuttgart protiv njih u prvom susretu se kilavi i izgubi. I to najgore u svemu što tu Hoeness prvo hoće sve igrački da riješi, umjesto da ide prije svega na fiziku i borbu i da tako Portugalcima sasiječe krila. Često se bira pogrešna strategija i zanemaruju se neki osnovi, koji su ranije bili odličan recept.
A sada nešto drugo, ovo oko trenerice Uniona Ete, ona je već bila u jednom prijelaznom periodu u par utakmica pomoćni trener, nije ona neka osoba koja ne poznaje fudbal. A ona treba do kraja sezone vodit ekipu, a u sljedećoj sezoni preuzima žensku ekipu Union Berlina. Ipak nije neobično kada se to desi u Njemačkoj, gdje je ženski fudbal dugo vremena na zavidnom nivou, pa naravno ima i dosta žena koje se razumiju u fudbal. Kod nas bi to bio i bit će još dugo propali projekat. Ali s druge strane može se gledati na to i kao pokušaj da se nešto forsira, da se ističe neki znak ravnopravnosti. A to ako je na silu, od toga nema velike koristi. Samo ova bi žena mogla uspjeti, ako ne ona, moguće je da se uskoro desi u Njemačkoj ili nekoj drugoj evropskoj ligi da žena uspješno vodi i muški tim.
A što se tiče borbe za opstanak, možda bi i volio da se Wolfsburg izvuče, ipak zbog svojih nekih dobrih, značajnih rezultata koje su znali imati, ali šanse su im minimalne. Mislim da oni propadaju kao projekat ako odu u Zweite-u, jer Volkswagen generalno tu u zadnje vrijeme manje ulaže i sami su tu neodlučni oko kluba. S druge strane St. Pauli ima super navijače, poseban je, paklen klub, tamo je i Vasilj, pa ono to su mi neki opet argumenti gdje bi volio da oni ostanu, da ne ispadnu.
Što se tiče borbe za LP, ako tamo idu Bayern, Dortmund i Leipzig, onda nije problem da ide i Stuttgart, moguće da bi se sada bolje prezentovali. Leverkusen možda ih još pretekne, iako previše su oni imali utakmica toplo-hladno. I od ta 2 tima neka ode na kraju onaj koji više i pokaže. Na momente Stuttgart stvarno igra sjajan fudbal.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.