Beduin je napisao/la: ↑11 apr 2026, 23:55
PSV je uspjesniji od Feyenorda u ligi, o cemu pricas ti?
Uvijek je neko bolji jer je neko losiji te sezone od njega. I Napoli je uzeo titulu jer su veci klubovi bili slabiji te sezone, i Arsenal ce mozda uzeti titulu jer su Lpool ili dva Manchestera losija trenutno. Ja ti logike druze, samo neka se umanji neciji uspjeh.
Da li je ovakav PSV za Esmira moglo bi se diskutovati, jer jos uvijek nema te slobode u igri, nema trenera koji gaji stil Esmirove igre, ali govoriti da je zbog toga trener los a redovno igra na velikom takmicenju, razvaljuje u domacem prvenstvu i postigli preko 80 golova, e vala svaka vam cast.

Nije da nismo imali i imamo pregrst uspjesnih trenera cija igra nije ogledalo ljepote, driblinga, pass igre...
Objektivno gledano, u pravu si. Dokle god on ima rezultate, mi ostali možemo samo da šutimo.
Kolega forumaš Amarinho je napisao par dobrih stvari, pogotovo za ovaj stil igre koji oni generalno gaje, ali to je već nešto drugo.
Ali, ako zanemarimo naše ludilo sa svim trenerima kojima smo hebavali sve od do, ovo trenutno što se dešava sa Esmirom ne znam kako drugačije da objasnim nego da Bosz jednostavno njega "ne miriše".
Ne možeš zanemariti Esmirov impact u ovim tekmama baraža, gdje je vidno pokazao napredak, što u disciplini, što na taktičkom nivou, a onda mu opet davati minute na kapaljku, iako imaš osiguranu titulu, a igrača koji ima 21 godinu klupiraš zbog nekih razloga koji nama očigledno ovdje nisu jasni.
Valjda je svima u interesu da on što više igra, pogotovo PSV-u, i da napokon mu se prestanu brojati sve moguće greške koje napravi, pa onda ga ekspresno na klupu posadiš.
Šta li su projektovali za narednu sezonu sa njim, vidjet ćemo, ali barem trenutno, kako stvari stoje, njemu je sada najbitnije da igra redovno, pa eto, ne mora svaku 90, ali da ima nekih 30 minuta zagarantovanih ako već nije u prvih 11.