Muharemović je debitovao u nebitnoj prijateljskoj. Bajraktarević u rezultatski nebitnoj utakmici Lige nacija. Alajbegović debitirao protiv San Marina. To što pišeš nema nikakve logike i dodirne tačke sa zdravim razumom.PeppermintSA je napisao/la: ↑13 apr 2026, 14:45Dao sam ti primjere Muharemovića, Bajraktarevića i Alajbegovića. Sva trojica su u trenutku debija za reprezentaciju bili no name igrači. Jedan je igrao za rezerve u Serie C, drugi pretežno igrao za rezerve MLS kluba, a treći bio junior bez seniorskog nastupa.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:52Eto, kao što sam neki dan napisao. Mislim, neću reći da ti je stav neispravan, ali definitivno se ne slažem sa njim.PeppermintSA je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:29Kada se podvuče linija, ono što čini ključnu razliku u fudbalu je kvalitet. Atmosfera, timski duh, kult, bušido kod, ma šta god je, naravno, jako bitno. Ali ako nema kvalitete, piši kući po odijelo. To je prva stvar. Druga stvar je da u sportu do izražaja dolazi i kolektivni mentalitet ili kultura, kulturni modeli, dakle antropološke kategorije. Švabo ili Skandinavac može igrati u istom sastavu 15 godina a da ne dođe do zasićenja, da se fudbaler sa 80 nastupa za reprezentaciju baca na glavu u 29. isto onako kako se bacao na glavu u 19. U našem slučaju to ne važi. To nije odlika naših prostora. Ove kvalifikacije za nas su bile specifične. Deceniju nas nigdje nije bilo. Za selektora je došao legendarni ex-reprezentativac kojeg je javnost priželjkivala godinama; napravila se ekipa željna dokazivanja od pretežno ultramladih igrača i ponekih iskusnijih ali nedokazanih. Oni su, zbog same situacije, igrali kao kamikaze, davali 101% u svakoj utakmici, a opet, uz sve to, u ključnim momentima imali su ogromnu sreću - pobjeda u Rumuniji iz jednog udaraca prema golu, u kojoj su Rumuniji promašili sijaset prilika i realno bilo opljačkani za penal. Pobjeda protiv Rumunije kući gdje je na poluvremenu trebalo biti 2-3 razlike za nijh, onda naprave još glup crveni i preokrenemo. U Velsu nas vile nosile. Protiv Italije hladno moglo otići na 0:2. Da se razumijemo, zaslužili smo plasman ali smo itekako imali sreće.
Hoću reći, nemojte dovijeka očekivati ovu 101% igru, a i nemojte očekivati da ćemo uvijek imati sreću. Mi moramo napraviti ekipu koja će nekad odigrati ja vrh gasa, u kojem će nekad pojedini glavni igrači odigrati preko kurca, jer je to je imanentno našem mentalitetu, a da opet pravimo rezultate. Dakle, mi moramo iskorisiti ovo SP i iduće dvije godine da nahvatamo sve što je iole kvalitetno u dijaspori jer u jednom trenutku će srca, atmosfera, timski duh morati biti sporedna kategorija. I ne smijemo zrtvovati budućnost zarad neke kratkotrajne priče. Treba ulagati u budućnost na isti način kako se to radilo na početku ovog ciklusa: Muharemovic je debitovao za reprezentaciju kao igrač Juventusovih rezervi, tj next gen ekipe koja je igrala Serie C. Bajraktarević je debitovao za reprezentaciju kao igrač New England Revolutiona u kojem uopste nije bio standardan i za čiji je rezervni tim uporedo igrao. Alajbegovic je debitovao za reprezentaciju naljeto prije prvog seniorskog nastupa za Salzburg sa 17 godina. Nemojte mi onda pričati kako nema mjesta za Ćatovića, Ličinu i co jer ko biva nisu još etablirani seniorski igrači. Taj recept ti se pokazao kao pravi. Nemoj od njega odstupati, a naročito nemoj od njega odstupati zbog logike “ko je izborio treba ici”, a pod izborio misleci na one koji su grijali klupu. Na SP trebaju ići ne samo najbolji nego i zalozi za budućnost. Ne idemo tamo postati prvaci svijeta. Idemo proći grupu i uporedo nastaviti s formiranjem reprezentacije za euro, jer ovo je tek 30% uradjenog posla. 50% sadašnjih reprezentativaca samo popunjavaju rupe dok ne dodju ovi mladi.
Svjetsko je kruna karijere svima njima već sada, Evropsko se ni po čemu ne može porediti sa ovim. Cilj Svjetskog prvenstva mora biti maksimalan rezultat, ne postoje nikakve garancije da ćemo mi ikad biti redovni učesnici velikih takmičenja, tako da se svako mora iskoristiti za ostvarivanje maksimuma.
Ti kažeš da je kvalitet glavni kriterij i to apsolutno stoji, ali ovdje ne pričamo o razlici između pozivanja Džeke i Hamze Jaganjca. Odnosno, nije da nas negdje čeka neki novi Džeko, a mi ga ignorišemo dok pozivamo Hamzu Jaganjca. Nije tolika razlika između Pejčinovića i Baždara, a pogotovo ne između veznjaka i Ćatovića.
Taj marginalni plus u kvalitetu koji bismo dobili zamjenom 5-6 imena na spisku za neka druga mogao bi se izgubiti vrlo lako ako stvari ne kliknu sa novima. Da ne spominjem koliko je vremena potrebno da neke stvari kliknu, naročito u internacionalnom fudbalu.
Jedan Džeko je u debiju dao gol Turskoj, pa je naredni dao tek u 14. nastupu za reprezentaciju. Znači bio je brojkama kao Baždar sad.
To vrijeme da procijenimo koliko stvarno može svako od potencijalnih u ovom trenutku baš i nemamo.
Opet kažem, ako će se novi igrači voditi jer u ovom trenutku zaista posjeduju kvalitet koji bi nas unaprijedio, to je super i podržavam. Ali ako će se voditi da osjete "atmosferu", nisam siguran da ima potrebe za tim. Tu atmosferu će osjetiti u Ligi nacija u septembru svakako.
Mi nismo Španija ili Brazil da imamo luksuz uigravanja i isprobavanja nečega na Svjetskom prvenstvu, znajući da grupu svakako možemo proći. Nama je svaka utakmica biti ili ne biti, i tu trebaju igrati najbolji.
Ako su Pejčinović, Ličina, Ćatović, ko sve već, ti najbolji, onda apsolutno treba da idu na prvenstvo. Hajde, Pejčinović igra seniorski fudbal pa se za njega može puno više reći, ali za ovu dvojicu apsolutno niko ne može reći trenutno da su dovoljan kvalitet da budu tu. Pritom, ne tvrdim uopšte da nisu. Samo, ne postoji objektivan način da to iko tvrdi.
Ja uopšte ne govorim da ti igrači neće možda postati i historijska imena bh. fudbala. Ali mi pričamo o jednom specifično kratkom vremenskom periodu, od aprila 2026. do jula 2026. godine, gdje bi oni sa sigurnošću trebali biti kvalitetniji od postojećih opcija. A ja ne znam ko tu sigurnost može garantovati.
Ako je Svjetsko prvenstvo jedini uslov da neko zaigra za BiH, nisam siguran koliko je pametno pristati na takve ucjene zbog budućnosti.
edin: Sve stoji, ali Begović je tu sam kriv jer je izbjegavao utakmice. Nešto kao Ahmedhodžić.
Fast forward godinu i po dana, na njihovim krilima smo se plasirali na SP, njih trojica su naime bili glavni nosioci naše igre, danas se pola Evrope otima za njih. Dakle, šta to sugeriše? Da je odrađen dobar skauting, da su njihove igračke kvalitete izanalizirane i da je odlučeno da se gurnu u vatru. Moglo se komotno nastaviti s mediokritetima, da, lupam, Menalo nastavi igrati krilo - u Rijeci koja je osvojila titulu HNL-a je igrao dobro, ima iskustva blah blah. Ali jok, radije daj neko dijete kao zalog za budućnost. Naravno, ne bilo kakvo dijete, nego super talentovano.
Mi nismo Spanija da imamo 40 top igrača. Mi moramo da reprezentaciju stvaramo, da je sklapamo. Da na vrijeme uvodimo mlade igrače, odnosno da imamo politiku sličniju klupskoj nego li reprezentativnoj sve dok ne dođemo do jedne generacije od dvadesetak igrača koji igraju na zavidnom nivou.
E sad, ovo što kažeš za kvalitet. Mi nemamo ofanzivnog veznog, takozvanu desetku. Prosto je nemamo u trenutnom sastavu. Imamo odlična krila, odlične bokove, imamo vrlo pristojne zadnje vezne - ništa wow, ali pristojne. Imamo odlične štopere, ali desetke nemamo. Čak i to najbombasticnije potencijalno pojačanje koje se spominje, Vasily Janelt, je zadnji vezni. Uz njega, Tahirović, Bašić, Šunjić… sve zadnji vezni.
Šta čini desetku desetkom. Pravljenje viška. Svaka vrhunska desetka pravi višak jedan na jedan, kako bi izbila na zadnju liniju. Zato ni Misimović ni Pjanić kojeg smo u reprezentaciji znali gurati na desetku nisu bili vrhunski igrači jer nisu imali to. De Bruyne je vrhunska desetka zato što ima to. City bi ranijih godina igrao tiki taku, ja tebi to meni alibi pasove, ali onda dođe lopta do De Bruynea i on kroz sredinu izbije na zadnju liniju jal dubinskom loptom jal driblingom. Mogu do sutra nabrajati primjere. To nama treba.
Ko ima te karakteristike? Adin Ličina. On je tačno taj igrač. Da li u ovom trenutku svjetska klasa? Naravno da nije, igra za Next Gen. Da li je Muharemović bio svjetska klasa kad je debitovao za reprezentaciju iz Next Gena? Naravno da nije. Da li je Muharemović sada svjetska klasa? Jeste. Hands down.
Stoga, ako me pitaš zašto bi se Adin Ličina vodio na Svjetsko prvenstvo, moj odgovor je jednostavan: vise nam na svjetskom prvenstvu, unatoč svemu, može pomoći nego pola naših veznjaka.
To je moje mišljenje zasnovano na mom pogledu na fudbalu, na ono kako ja vidim fudbalski vezni red kao takav, te na osnovu 5 ili 6 utakmica Adina Ličine koje sam pogledao.
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Ako je Ličina stvarno toliki talent i imamo šansu da ga privolimo da igra za nas tako što ćemo mu ponuditi da bude dio ekipe na SP pa hajmo to uraditi. Ima 26 mjesta i sigurno ima mjesta za njega, moramo biti svjesni da ta djeca ne mogu imati isti osjećaj prema BiH kao mi koji smo ovdje rođeni. Oni su rođeni u toj državi i, logično, da imaju osjećaj i prema njoj i onda mi moramo koristiti sve moguće adute da zaigraju za nas.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
To je stvar do kućnog odgoja, ako je dijete odraslo u okruženju gdje je pričan bosanski i o Bosni i roditelji imali bosnjacku zajednicu i društvo oko sebe, ne vidim razlog zašto ne može voljeti Bosnu, ako je kao u većini slučajeva (starijih generacija jugosaurosi) pričano sve najgore o Bosni, šta očekivati od te djece. A Licina, Pejčinović i Catovic ako žele igrati za nas, zašto da ne Iskoristiti sada trenutak i povesti ih na SP i osigurati ih za budućnost.Unofficialpage je napisao/la: ↑13 apr 2026, 16:41Ako je Ličina stvarno toliki talent i imamo šansu da ga privolimo da igra za nas tako što ćemo mu ponuditi da bude dio ekipe na SP pa hajmo to uraditi. Ima 26 mjesta i sigurno ima mjesta za njega, moramo biti svjesni da ta djeca ne mogu imati isti osjećaj prema BiH kao mi koji smo ovdje rođeni. Oni su rođeni u toj državi i, logično, da imaju osjećaj i prema njoj i onda mi moramo koristiti sve moguće adute da zaigraju za nas.
Zar nije bilo neka priča da ne postoji osnova da Ličina igra za nas? Mislim da je to Belmin kod Marjana spomenuo jedne prilike.
Niko od njih neće biti pozvan na Svjetsko prvenstvo, niti trebaju biti pozvani. Ako već imaju želju i mogućnost da zaigraju za nas, to mogu uraditi u Ligi nacija koja će startati svega dva ili dva ipo mjeseca nakon SP-a. Nije da će morati čekati dvije godine nego dva mjeseca.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Ko ima zelju, pricekat ce par mjeseci do poziva. Kako bi bilo ovim igracima da budu u ekipi koja se plasira na prvenstvo i selektor ih prekrizi na kraju? Vjerovatno ne ugodno.
Misljenja sam da se nece praviti neke velike promjene na finalnom spisku, osim ako budu povrede.
Misljenja sam da se nece praviti neke velike promjene na finalnom spisku, osim ako budu povrede.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
-
Sindikat12
- Kontakt:
0 minuta ozbiljnog seniorskog fudbala i pojedini bih njih poveli na SP stvarno nevjerovatno. Dok ne krenu igrat za prvi tim nemaju se sta nadat ni za LN. Jedini koji bi uletio direktno na spisak je Janelt. Pejcinovic/Mahmic u slucaju povrede napadaca/veznjaka, a za ostale nema sanse.
Ofanzivno orijentisani igrači, Licina, Mahmic, Catovic, Pejčinović, su prije svega nešto novo sto mi u svom sastavu nemamo trenutno i donose jednu novu dimenziju i ako SS odluci da ih sve povede na SP, ja prvi nemam ništa protiv, pa čak i taj nodijev djuric, oni najbolje poznaju tim i znaju šta ima nedostaje u ovom trenutku, tako isto da se odluče nekog lijevog beka tipa Divković pozvati na SP, Iskoristiti trenutni hajp zašto da ne ili nekog mladog golmana tipa Hamzic,od nas niko ne očekuje neki rezultat i šta god da se desi na SP, bit će historijski uspjeh, a pogotov bi bio istorijski uspjeh sastaviti u jednoj ekipi Pejčinovića, Licinu, Alajbegovic, Bajraktarevica, Catovica i Mahmica ili Busuladzica uz Muharemovica, Dedica, Čelika, Kospu, Hamzica i Avdica ako postoji promil šanse da ga se ugrabi, ima se ekipa za narednih 10-ak godina, koja je već većina njih jedva punoljetni bili zajedno na SP, povezali se, izgradilo se zajedništvo i započeta jedna velika priča. Al treba imat damu za tako nešto učiniti, a ako ih imo ima, ima ovaj SS.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Najbolje bi bilo pozvati ovih 14 igrača koji su iznijeli teret kvalifikacija…a ostalo popuniti ovim potencijalnim igračima. Da se osiguramo za budućnost..neka se upoznaju na okupljanju…imat će dvije sedmice da se uigraju i zapamte imena jedni drugima.Muumii je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:21Ofanzivno orijentisani igrači, Licina, Mahmic, Catovic, Pejčinović, su prije svega nešto novo sto mi u svom sastavu nemamo trenutno i donose jednu novu dimenziju i ako SS odluci da ih sve povede na SP, ja prvi nemam ništa protiv, pa čak i taj nodijev djuric, oni najbolje poznaju tim i znaju šta ima nedostaje u ovom trenutku, tako isto da se odluče nekog lijevog beka tipa Divković pozvati na SP, Iskoristiti trenutni hajp zašto da ne ili nekog mladog golmana tipa Hamzic,od nas niko ne očekuje neki rezultat i šta god da se desi na SP, bit će historijski uspjeh, a pogotov bi bio istorijski uspjeh sastaviti u jednoj ekipi Pejčinovića, Licinu, Alajbegovic, Bajraktarevica, Catovica i Mahmica ili Busuladzica uz Muharemovica, Dedica, Čelika, Kospu, Hamzica i Avdica ako postoji promil šanse da ga se ugrabi, ima se ekipa za narednih 10-ak godina, koja je već većina njih jedva punoljetni bili zajedno na SP, povezali se, izgradilo se zajedništvo i započeta jedna velika priča. Al treba imat damu za tako nešto učiniti, a ako ih imo ima, ima ovaj SS.
Zadnja izmjena: MiranGlasnic, dana/u 13 apr 2026, 17:25, ukupno mijenjano 1 put.
Ako ih povedes da "osjete atmosferu" i samo budu na spisku putnika za Ameriku, teoretski nista nisi napravio. Oni i dalje mogu promjeniti svoju odluku i otici igrati negdje drugo. Dakle, moras racunati da ces im dati i odredjenu minutazu na SP-u.
Tako se pričalo za svakog našeg mladog igrača, od u zadnje vrijeme čelika, tarika, onomad dedica, gazibegovica, pa i tahirovica i gigovica, bazdara, pa koga sve ne… pa esmir ne bi debitovao još uvijek za reprezentaciju da se slušalo sve sto se pričalo i pisalo, alajbegovic isto, jednostavno, ako SS procijeni da neko ima veći potencijal i odluci ga pozvati, podržati 100% uostalom oni odgovaraju za svoje postupke.Sindikat12 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:190 minuta ozbiljnog seniorskog fudbala i pojedini bih njih poveli na SP stvarno nevjerovatno. Dok ne krenu igrat za prvi tim nemaju se sta nadat ni za LN. Jedini koji bi uletio direktno na spisak je Janelt. Pejcinovic/Mahmic u slucaju povrede napadaca/veznjaka, a za ostale nema sanse.
Ali suma sumarum, neko je već napisao kod barbareza se tresko upada na spisak, a i teško izlazi sa spiska, ja ne očekujem neke velike promjene
Ma najbolje da prijavimo jos jednu ekipu za svjetsko ako Irana izbace, dvije ekipe po 25 igraca, sigurno je sigurnoMiranGlasnic je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:23Najbolje bi bilo pozvati ovih 14 igrača koji su iznijeli teret kvalifikacija…a ostalo popuniti ovim potencijalnim igračima. Da se osiguramo za budućnost..neka se upoznaju na okupljanju…imat će dvije sedmice da se uigraju i zapamte imena jedni drugima.Muumii je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:21Ofanzivno orijentisani igrači, Licina, Mahmic, Catovic, Pejčinović, su prije svega nešto novo sto mi u svom sastavu nemamo trenutno i donose jednu novu dimenziju i ako SS odluci da ih sve povede na SP, ja prvi nemam ništa protiv, pa čak i taj nodijev djuric, oni najbolje poznaju tim i znaju šta ima nedostaje u ovom trenutku, tako isto da se odluče nekog lijevog beka tipa Divković pozvati na SP, Iskoristiti trenutni hajp zašto da ne ili nekog mladog golmana tipa Hamzic,od nas niko ne očekuje neki rezultat i šta god da se desi na SP, bit će historijski uspjeh, a pogotov bi bio istorijski uspjeh sastaviti u jednoj ekipi Pejčinovića, Licinu, Alajbegovic, Bajraktarevica, Catovica i Mahmica ili Busuladzica uz Muharemovica, Dedica, Čelika, Kospu, Hamzica i Avdica ako postoji promil šanse da ga se ugrabi, ima se ekipa za narednih 10-ak godina, koja je već većina njih jedva punoljetni bili zajedno na SP, povezali se, izgradilo se zajedništvo i započeta jedna velika priča. Al treba imat damu za tako nešto učiniti, a ako ih imo ima, ima ovaj SS.
Pa jeste, ali kolike su sanse da bi npr Muharemovic bio pozvan za SP, a da nije isproban u onim prijateljskim mecevima na pocetku? Ogromna je razlika isprobavati igrace na SP u odnosu na prijateljske, pa cak i Ligu nacija.Muumii je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:26Tako se pričalo za svakog našeg mladog igrača, od u zadnje vrijeme čelika, tarika, onomad dedica, gazibegovica, pa i tahirovica i gigovica, bazdara, pa koga sve ne… pa esmir ne bi debitovao još uvijek za reprezentaciju da se slušalo sve sto se pričalo i pisalo, alajbegovic isto, jednostavno, ako SS procijeni da neko ima veći potencijal i odluci ga pozvati, podržati 100% uostalom oni odgovaraju za svoje postupke.Sindikat12 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:190 minuta ozbiljnog seniorskog fudbala i pojedini bih njih poveli na SP stvarno nevjerovatno. Dok ne krenu igrat za prvi tim nemaju se sta nadat ni za LN. Jedini koji bi uletio direktno na spisak je Janelt. Pejcinovic/Mahmic u slucaju povrede napadaca/veznjaka, a za ostale nema sanse.
Ali suma sumarum, neko je već napisao kod barbareza se tresko upada na spisak, a i teško izlazi sa spiska, ja ne očekujem neke velike promjene
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Malić ima budućnost na mjestu CB/DMF, za beka baš naprotiv nema brzine što se vidjelo u Zenici protiv San Marina, kada je protiv njih izgledao kao usporeni snimak. On može za nuždu odigrati desnog beka ali da ne ide dalje od centra igrališta.Hansestadt je napisao/la: ↑13 apr 2026, 13:47Meni Malic ima potencijal da bude dobar bek. Trenutno nije u formi, ali ima predispozicije da mozemo imati igraca u buducnosti. To ne vidim npr kod Gazibegovica, jer nema brzinu kao sto Malic ima. Malic je ispadao protiv Austrije, slabo se postavljao, ali taj segment igre se moze popraviti.
Gazibegović ima brzinu, ali je u padu forme, kao što neko napisa prije, umjesto što napreduje nazaduje. On mora naći neki klub u kojem će redovno igrati da li Austrija, Njemačka ili možda Španija ekipe sredine tabele. Dragi su mi igrači ali moraju početi igrati svaku utakmicu da bi bili konkurentni u reprezentaciji
Zadnja izmjena: meecko, dana/u 13 apr 2026, 17:29, ukupno mijenjano 1 put.
Crveno-crna boja krvi ACM
Sloboda do groba
Sloboda do groba
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Čelik, Muharemović, Dedić, i Gazibegović su prošli sve naše omladinske selekcije. Tahirović je debitirao za Romu..pa tek za nas. Gigović imao 4 godine u Rusiji i Danskoj…Baždar imao sezonu u Partizanu…i debitovao u Ligi nacija. Ne razumijem poređenje prijateljskih utakmica i Ligu nacija sa Svjetskim prvenstvom…Muumii je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:26Tako se pričalo za svakog našeg mladog igrača, od u zadnje vrijeme čelika, tarika, onomad dedica, gazibegovica, pa i tahirovica i gigovica, bazdara, pa koga sve ne… pa esmir ne bi debitovao još uvijek za reprezentaciju da se slušalo sve sto se pričalo i pisalo, alajbegovic isto, jednostavno, ako SS procijeni da neko ima veći potencijal i odluci ga pozvati, podržati 100% uostalom oni odgovaraju za svoje postupke.Sindikat12 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 17:190 minuta ozbiljnog seniorskog fudbala i pojedini bih njih poveli na SP stvarno nevjerovatno. Dok ne krenu igrat za prvi tim nemaju se sta nadat ni za LN. Jedini koji bi uletio direktno na spisak je Janelt. Pejcinovic/Mahmic u slucaju povrede napadaca/veznjaka, a za ostale nema sanse.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Stoji i to da ima do kućnog odgoja ali ima i do društva. Trenira u Njemačkoj, sa Njemačkim igračima, u njihovom timu i cijeli taj narativ je oko Njemačke, tu i rođen itd i ne možeš pobjeći od tog da ne utiče. Hoću reći da mi nije toliko čudno što i za te države opet vagaju kad se sve ovo vidi.Muumii je napisao/la: ↑13 apr 2026, 16:54To je stvar do kućnog odgoja, ako je dijete odraslo u okruženju gdje je pričan bosanski i o Bosni i roditelji imali bosnjacku zajednicu i društvo oko sebe, ne vidim razlog zašto ne može voljeti Bosnu, ako je kao u većini slučajeva (starijih generacija jugosaurosi) pričano sve najgore o Bosni, šta očekivati od te djece. A Licina, Pejčinović i Catovic ako žele igrati za nas, zašto da ne Iskoristiti sada trenutak i povesti ih na SP i osigurati ih za budućnost.Unofficialpage je napisao/la: ↑13 apr 2026, 16:41Ako je Ličina stvarno toliki talent i imamo šansu da ga privolimo da igra za nas tako što ćemo mu ponuditi da bude dio ekipe na SP pa hajmo to uraditi. Ima 26 mjesta i sigurno ima mjesta za njega, moramo biti svjesni da ta djeca ne mogu imati isti osjećaj prema BiH kao mi koji smo ovdje rođeni. Oni su rođeni u toj državi i, logično, da imaju osjećaj i prema njoj i onda mi moramo koristiti sve moguće adute da zaigraju za nas.
Nisam da se prave veliki rezovi, to bi pogubno bilo ali 1-2 do max 3 mlada igrača koji baš puno obećavaju i neće sigurno poremetiti atmosferu ali SŠ to treba da procjeni i oni najbolje znaju ko kako reaguje. Ono ima da se vodi 26 imena i sigurno nije da su svih 26 100% zaslužni za SP.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Ljudi hladno tvrde da nema razlike između debitovanja tada još juniora Tarika, Kerima i Esmira za repku u prijateljskim utakmicama, LN i protiv San Marina i debitovanja nekog juniora na SVJETSKOM PRVENSTVU. Vjerujem da Barbarez i Spaha srećom imaju nešto više mozga.
Kakva je situacija oko Ličine?
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, 231983, Beduin, Cwirek, eldo, Goalgetter, greenwood, s4mke i 82 gosta.