Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_,insider

Spahic98

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la Spahic98 » 13 apr 2026, 18:23

Mi otvaramo svjetsko prvenstvo u Kanadi protiv Kanade
Znaci tu ako izvucemo bod moze odmah docek se praviti u Sarajevu
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 13 apr 2026, 18:28

Znaju hrvati kako je otvarati svjetsko prvenstvo protiv domacina

slika
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 13 apr 2026, 18:41

Ja i otvaramo svjetsko protiv domaćina, e nije vam ovo ona Papetova generacija koja trazi alibi i koja 2 mjeseca prije ima vec izgovor. Naprotiv protiv ovih moze i njemačka i sudije i svi oni ce se potuci do kraja zato vjerujem da ce ovi momci svaku utakmicu izginut i dok drugi budu kalkulisali i igrali na sigurno da budu 2. u grupi mi cemo to sve iskoristit i biti prvi, upamtite sta sam reko.
#CarsijaOdjebi

Unofficialpage
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Unofficialpage » 13 apr 2026, 18:46

Da bi prolazak grupe stvarno značio mislim da bi, nekako bi dobili na psihološkoj snazi još više. Ne treba dalje od toga ići ma ne treba nikakav imperativ ovim momcima stavljati, neka odu na SP i neka se dobro zabave i u toj zabavi mislim da mogu puno toga napraviti jer su jako kvalitetni. :D
Momak je inače legenda, mislim na Sea!

Damir Dzumhur!!!!

Roger Federer the Best!!!!!!!

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 13 apr 2026, 18:51

Da se malo podsjetimo kako je to bilo 2014

Nije bio offside :D

https://www.plus.fifa.com/en/content/ni ... 3361b1bc48

...sami sebe pobijedili.

https://www.plus.fifa.com/en/content/ar ... 37a7cea877
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 13 apr 2026, 19:04

random11 je napisao/la:
13 apr 2026, 00:33
J3bote led, gledam video i sve ispocetka prozivljavam. Kad nakon penala prikazuju Muharemovica na koljenima onako ponosnog, meni odmah suze krenuse.

Ne sjecam se ikad vise zastava ljiljana na tribinama, a inace u posljednje vrijeme postao je to trend sve vise i vise te zastave. I neka je.

Ali kad vidim Alajbegovica nakon postignutog penala onako kurcevito samo rukom u zrak gestikulira i ode dalje, i to sa 18 godina, tacno vidis koliko vjeruje u sebe i svjestan da je ovo tek pocetak jedne vrhunske karijere, bas gotiva imati takvog mudonju u ekipi.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 apr 2026, 19:51

Planirano je da na Mundijal putuje 22 igrača i četiri golmana, dok će prije toga biti pozvano čak 55 fudbalera koji će kroz pripreme i prijateljske utakmice tražiti svoje mjesto u timu.

Kada je riječ o golmanskoj liniji, Nikola Vasilj je tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa bio prva opcija selektora Sergej Barbareza.

Martin Zlomislić je tokom cijele sezone bio standardan u HNK Rijeka i imao kontinuitet nastupa, dok je Osman Hadžikić imao promjenjivu formu — u jednom dijelu sezone nije bio standardan na golu NK Slaven Belupo, u posljednoj kup utakmici bio je na klupi protiv Rijeke.

Kako saznaje portal **** u fudbalskim krugovima postoje pritisci da se šansa pruži i mlađim rješenjima, pa se u prvi plan stavljaju Tarik Karić i Mladen Jurkas kao opcije da idu na Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo je da bi i U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu trebala imati okupljanje, pa ostaje pitanje hoće li Jurkas i Karić dobiti poziv među mlade Zmajeve ili će odmah konkurisati za seniorski tim.

S druge strane, selektor Barbarez ima još nekoliko opcija, uključujući i Vedada Muftića iz Željezničara, kao i iskusnog Kenana Pirića, koji brani u Neftchiju i ima ozbiljno reprezentativno iskustvo, te kontinuitet u Neftchiju gdje je jedan od najboljih golmana lige.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 13 apr 2026, 20:03

DamirT je napisao/la:
13 apr 2026, 19:51
Planirano je da na Mundijal putuje 22 igrača i četiri golmana, dok će prije toga biti pozvano čak 55 fudbalera koji će kroz pripreme i prijateljske utakmice tražiti svoje mjesto u timu.

Kada je riječ o golmanskoj liniji, Nikola Vasilj je tokom cijelog kvalifikacionog ciklusa bio prva opcija selektora Sergej Barbareza.

Martin Zlomislić je tokom cijele sezone bio standardan u HNK Rijeka i imao kontinuitet nastupa, dok je Osman Hadžikić imao promjenjivu formu — u jednom dijelu sezone nije bio standardan na golu NK Slaven Belupo, u posljednoj kup utakmici bio je na klupi protiv Rijeke.

Kako saznaje portal **** u fudbalskim krugovima postoje pritisci da se šansa pruži i mlađim rješenjima, pa se u prvi plan stavljaju Tarik Karić i Mladen Jurkas kao opcije da idu na Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo je da bi i U-21 reprezentacija Bosne i Hercegovine u junu trebala imati okupljanje, pa ostaje pitanje hoće li Jurkas i Karić dobiti poziv među mlade Zmajeve ili će odmah konkurisati za seniorski tim.

S druge strane, selektor Barbarez ima još nekoliko opcija, uključujući i Vedada Muftića iz Željezničara, kao i iskusnog Kenana Pirića, koji brani u Neftchiju i ima ozbiljno reprezentativno iskustvo, te kontinuitet u Neftchiju gdje je jedan od najboljih golmana lige.
Odakle je ovo? Čim vidiš da se Pirić spominje na ovaj način, bez da se iznese cijela priča o njemu, znaš da je tekst prošao cenzuru urednika Husare.

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 13 apr 2026, 20:11

Ima li šta gluplje od priče o tome ko će biti treći golman ? Hajmo bez guglanja ko je bio treći golman u Brazilu ?

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 apr 2026, 20:12

izdzezveubrazil je napisao/la:
13 apr 2026, 20:03
DamirT je napisao/la:
13 apr 2026, 19:51

Odakle je ovo? Čim vidiš da se Pirić spominje na ovaj način, bez da se iznese cijela priča o njemu, znaš da je tekst prošao cenzuru urednika Husare.
Zaboravio sam, nesto moj klub, tako nesto se zove. Mada ovaj dio kako saznaje portal su Sportske...
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

KenoRob
Kontakt:

Post Postao/la KenoRob » 13 apr 2026, 21:03

phillies je napisao/la:
13 apr 2026, 18:10
Raonffa je napisao/la:
13 apr 2026, 17:38
Alipasino je napisao/la:
13 apr 2026, 17:33
3 mjesto i prolaz u 8 najboljih ko 3 mjesto.Ocekujem 3 boda.Neznam na koga idemo ko 3 mjesto tj koja nas grupa ceka.
Jedino je jasno da drugoplasirani iz naše grupe igra sa drugoplasiranim iz grupe A (Češka, Južna Afrika, Južna Koreja i Meksiko). Ko bude prvi ili treći u našoj grupi može igrati protiv reprezentacija iz nekoliko različitih grupa, to je nešto komplikovano haos :D
Ja koliko sam pohvatao, za nas najbolja opcija je biti drugoplasirani u grupi (ni manje ni vise :D ). U tom slucaju bi isli mozda na Česku u 1/16 finala, a kad bi to prosli u 1/8 finala bi igrali protiv pobjednika susreta /vjerovatno/ Holandija-Maroko.

U slucaju da budemo prvi idemo na treceplasiranog iz jedne od nekoliko grupa (nebitno), a da prodjemo kojim slucajem isli bi na najvjerovatnije Portugal.

Za treceplasiranu reprezentaciju ima jedan put: USA pa Belgija ili drugi put: Njemacka pa Francuska.

Ovo govorim za put do osmine finala :D Malo li je, na ovakvu skupocu. :D
Od ovog prvenstva prvo ide 1/32 pa onda 1/16. 12 grupa prvi i drugi = 24 plus 8 treceplasirani od moguci 12 znaci total 32 knockout faza.

Ja navijam za tu zadnju opciju, treceplasirani i da idemo na Njemacku. Pogledaj gdje bi se igrala utakmica :D

Kaunas
Kontakt:

Post Postao/la Kaunas » 13 apr 2026, 21:24

Soli je napisao/la:
13 apr 2026, 20:11
Ima li šta gluplje od priče o tome ko će biti treći golman ? Hajmo bez guglanja ko je bio treći golman u Brazilu ?
Jel ono Asmir Avdukic il se on tad vec oprostio?
15.10.2013.

"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 13 apr 2026, 21:25

Kaunas je napisao/la:
13 apr 2026, 21:24
Soli je napisao/la:
On je bio.
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Nakata
Kontakt:

Post Postao/la Nakata » 13 apr 2026, 21:49

Alipasino je napisao/la:
13 apr 2026, 17:33
3 mjesto i prolaz u 8 najboljih ko 3 mjesto.Ocekujem 3 boda.Neznam na koga idemo ko 3 mjesto tj koja nas grupa ceka.
Protiv D1, a to bi bila Turska ili eventualno Amerika

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 13 apr 2026, 21:57

Soli je napisao/la:
Pa za klubove iz naše lige je to jako bitno,kad bi dobio neko poziv kao golman broj 3 :mrgreen: Jer svaki dan na pripremama za SP i svaki dan proveden na SP klub za svog igrača dobija oko 11.000 dolara.. Pa kad sve sabereš za naše uslove to je lova ko od transfera :mrgreen: Ali znamo da neće biti poziva :urnebes:
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 13 apr 2026, 23:57

DamirT je napisao/la:
13 apr 2026, 21:25
Kaunas je napisao/la:
Soli je napisao/la:
On je bio.
A ko bi drugi, je li onaj Jasmin Fejzić? Koliko se sjećam nije Šeha plaho kod Papeta bio na spiskovima iako je realno tada zaslužio biti tu, barem po godinama, da ne kažem da je bio najbolji golman poslije Begovića.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 14 apr 2026, 01:32

Raonffa je napisao/la:
13 apr 2026, 23:57
DamirT je napisao/la:
13 apr 2026, 21:25
Kaunas je napisao/la:

On je bio.
A ko bi drugi, je li onaj Jasmin Fejzić? Koliko se sjećam nije Šeha plaho kod Papeta bio na spiskovima iako je realno tada zaslužio biti tu, barem po godinama, da ne kažem da je bio najbolji golman poslije Begovića.
Da :mrgreen:
G.B.

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

napapijri1987
Kontakt:

Post Postao/la napapijri1987 » 14 apr 2026, 01:43

Jasmin Fejzic i Asmir Avdukic su bili golmani u Brazilu. Mislim da smo se i za tog Fejzica tada borili jer je i on mogao za nekog drugog igrati. Igrao je u drugoj bundeski ako se ne varam.
Hvala svima na odgovorima i da vas ne citiram pojedinacno 😄
Ne razumijem zasto ne zelite euforiju kada selektor sam javno kaze da zeli euforiju i ocekivanja. Sam je rekao da nam je cilj da budemo hit/ iznenadjenje prvenstva a to ne mozemo biti ako se spakujemo nakon 3 utakmice. Jos jednom je govorio da mu je zelja da sa ovim momcima ode na neko prvenstvo da provedu vise vremena zajedno.
Ja sam ubjedjen da ekipa ne bi bila zadovoljna ispadanjem u grupi. Ubjedjen sam da oni zele da skinu jos neki skalp i smatram da ce to uspjeti. Isto sam najavio prije baraza i pogodio ali nazalost i prije Holandije i to sam promasio jer je jednostavno bilo prerano za takvo nesto.
Skinuli smo tu kletvu odlaska na SP jos 2014, sada idemo na SP da dokazemo da znamo lopte. Spaha i ekipa ce se pobrinut da imamo uslove, iskusniji smo za jedno prvenstvo, dolazimo na turnir pod nabojem, vidjeli smo da mozemo turnirski igrati.... Sve predispozicije su tu da napravimo cudo.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 14 apr 2026, 07:12

Fejzić nije pozvan nijednom nakon što je Sušić dobio otkaz. A od sljedećeg okupljanja je Šehić postao standardno zvan.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Muumii i 36 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []