Možeš li meni dodatno pojasniti pošto ovdje piše 10 različitih ljudi i svačija priča je drugačija? može i u ppGangevil111 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 19:23Svjedoci ste da je grupa koja je vodila sjever nekoliko godina dozvolila da manijaci više puta upadaju na Koševo. Također, svjedoci ste da se dosta starijih pripadnika druži sa njihovim starijima. Niko nema ništa protiv druženja – i kod mene pola porodice navija za FKS, a pola za Želju – ali nije u redu da se vođe jednih i drugih druže dok se mlađi međusobno napadaju, tuku, završavaju u bolnici i dobijaju kazne.
Kada se počelo raditi na tome da se takve stvari iskorijene i da se uklone ljudi koji nisu zaslužili da odlučuju, jedna manja grupa kojoj je takvo stanje odgovaralo počela je pljuvati po momcima koji su jedini radili za grupu.
Ti isti momci koji su otišli na zapad bili su prisutni na utakmici kada je bio problem na Bijambarama. Međutim, nijedan od njih nije bio uključen u sam problem – i sami teško mogu objasniti zašto. Posebno ako uzmemo u obzir da je brat jednog od njih vatreni navijač Želje i huligan, dok je tada 15–20 momaka ostavljeno da se suoči sa 80–100 ljudi.
Dalje, među tim momcima sa zapada (nećemo ih imenovati, sami će se prepoznati), trojica su prokockala kasu HZ, a radi se o ozbiljnim iznosima, među njima su i momci koji su zajedno bili u problemu protiv srba na ilidzi, pa su u stanici svalili sve na te momke, koji su na racun njihovih izjava proveli mjesec dana u istražnom zatvoru. Godinama su živjeli na račun grupe i naravno da im sada smeta što više ne mogu raditi šta žele.
Među njima ima i onih koji su godinama uzimali novac od kluba, nosili pare protivničkim igračima, vodili naše igrače na odmore i redovno dobijali “koverte”. Kada god bi neko pokušao preuzeti odgovornost i izvući grupu iz propasti u koju su je vodili, širili su laži i podmetanja kako bi zadržali kontrolu i nastavili koristiti tribinu za lični interes.
Kada su se oko kluba i tribine počeli pojavljivati razni kriminalci, ti isti ljudi nisu smjeli reagovati niti stati gdje treba, nego su u pomoć zvali upravo one momke za koje govore da “ne valjaju”. Za svaki ozbiljniji problem, uključujući i situacije sa manijacima, tražili su tuđu pomoć jer sami nisu mogli ili nisu smjeli djelovati.
Dolazilo je i do apsurdnih zabrana – da se ne smiju paliti baklje, da se ne smiju prozivati određene osobe – sve dok ti momci sa zapada ne zovnu ove momke koji “ne valjaju”.
Što se tiče derbija, ti momci sa zapada pokušali su dovesti na tribinu ljude koji su blisko povezani sa velikim kriminalnim krugovima iz Sarajeva i Beograda, a koji su u dobrim odnosima sa manijacima. Uprkos višestrukim upozorenjima da to ne rade, pokušali su ih uvesti i na kraju su dobili batine, iako su se ranije ograđivali od njih.
Važno je naglasiti da je ovo jedina garnitura na sjeveru u historiji HZ koja nije podlegla nikakvim pritiscima i koja nikada nije profitirala od grupe ili kluba, za razliku od mnogih prije njih (uz izuzetak generacije sa zapada 2009.). Nudili su im se ogromni iznosi novca, organizacija gostovanja, razni savezi, pa čak i kontakti preko kriminalaca, policije i ucjena – ali ništa od toga nije prošlo zahvaljujući nekolicini pojedinaca koji nisu pravili kompromise.
Ti isti pojedinci su se od ove sedmice povukli i više ne žele imati ništa sa HZ. Ako su vam oni bili problem, sada ćemo vidjeti šta će vam biti problem ubuduće.
I za kraj – ti momci su jasno rekli: svako može voditi tribinu, i nove i stare generacije, ali vi – i znate dobro ko ste – više nikada nećete odlučivati. Nažalost, stvari ste sa tribine prebacili na lični nivo, pa to sada rješavajte kako znate i umijete.
A ako se nekome treba dodatno pojašnjavati samo pitajte posto su ovi sa zapada otvorili 10 profila pa pisu razne gluposti.
Pozz
FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Vamos Rajvosa!
Ko te nije volio nije ni obolio...
Ko te nije volio nije ni obolio...
E bas su vratili primat na ulici tuku nas manijaci gdje stignu.Nikad nam vise nije obilježja palo nego na bijambarama koje su bile prije par mjeseci.Za grafite jedino svaka čast vidi se dosta novih al ne pokazuju stvarnu snagu grupe jer ih se 90%radi u gluho doba noći.Gangevil111 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 21:41Prijatelju prvo pogledaš sadržaj sjevera tipa od 2020-2024, pogledaš kop kako izgleda, pogledaš sadržaj tribine, zastave barjake, pa onda pogledaš marketing unfks pogledaš kakav je sadržaj bio u shopu isto tako prije i kakav je sad, da se svake sedmice izbacuje nova kolekcija, da se napravio shop na nivou mnogo većih grupa, sve to zbog marketinga i dobrih stvari koje se prodaju unutar grupe, od šalova majica dukserica kapa pa sve do privjesaka, gumenih dzidza zajebancija. Onda pogledaš grafite po gradu, prije i sada, da su na svakom cosku grafiti momci crtaju skoro svaki dan. Takodjer ne radi samo CF, tu ima jos ekipa i momaka mladjih koji rade svakodnevno. Sto se tice UN, oni su sami sebi skočili u stomak ima milion stvari koje necemo da iznosimo jer nije lijepo kakvi god da su da se prica, o tome ce se rješiti uzivo s kim treba, nudile su se njima razne opcije u zadnjih godinu dana i pružale ruke samo oni nisu htjeli prihvatiti, nego su ostavili na cjedilu momke koje ginu svaki dan.Napapijri je napisao/la: ↑13 apr 2026, 21:21Opet cu ponoviti da su ovi ljudi koji trenutno vode tribinu ti koji su se suprotstavili kriminalcima (ne navijacima) s druge strane Miljacke i koji su uspjeli vratiti primat na ulici. Da li su sposobni da vode tribinu u smislu organizacije, navijanja, putovanja, koreografija i slicno? Vjerujem da ima sposobnijih, moguce i da su ovi iz UN za taj dio nesto konkretniji. Istina je obicno negdje na pola. Ne treba niko napadati niti prozivati @gangevil, covjek ima pravo i donekle obavezu da iznese svoju verziju price, odnosno verziju momaka koji su trenutno to. Pitam, ako moze odgovor, koliko je vrijedno sada napustati sve iz ugla toga sto se rizikuje eventualno dodatni pad na tribini, a posebno na ulici?! Drugo, bitnije: postoji li mogucnost dogovora i podjele nadleznosti? CF za ulicu i grafite, UN za tribinu i organizaciju.
P.S. Mnogo para se dugovalo od strane udruzenja prema dobavljacima i trecim licima, a sto je CF rijesio, to je isto dobra stvar.
-
Gangevil111
- Kontakt:
[quote=avanti003 post_id=10552110 time=1776109494
[/quote]
E bas su vratili primat na ulici tuku nas manijaci gdje stignu.Nikad nam vise nije obilježja palo nego na bijambarama koje su bile prije par mjeseci.Za grafite jedino svaka čast vidi se dosta novih al ne pokazuju stvarnu snagu grupe jer ih se 90%radi u gluho doba noći.
[/quote]
Pa jesu li ti manijaci u zadnje 2 godine ijednom upali na kosevo, na ciglane, ko sto su upadali svakih 10 dana? To sto na tribini ima trenutno 20 ljudi za ulice sto pojedini ne smiju da se odazovu i sto bojkotuju to nije problem ovih momaka. Ti momci su rjesili mnogo vece probleme unutar i oko kluba od manijaka al ti si vjerovatno pogresno informisan od strane dotičnih pa jbg. Informisi se malo ko se svaki dan tuce i ko izvlači deblji kraj, isto tako raspitaj se ko je na bijambarama ostao do kraja problema i ko se jedini nije povukao pa onda komentarisi.
[/quote]
E bas su vratili primat na ulici tuku nas manijaci gdje stignu.Nikad nam vise nije obilježja palo nego na bijambarama koje su bile prije par mjeseci.Za grafite jedino svaka čast vidi se dosta novih al ne pokazuju stvarnu snagu grupe jer ih se 90%radi u gluho doba noći.
[/quote]
Pa jesu li ti manijaci u zadnje 2 godine ijednom upali na kosevo, na ciglane, ko sto su upadali svakih 10 dana? To sto na tribini ima trenutno 20 ljudi za ulice sto pojedini ne smiju da se odazovu i sto bojkotuju to nije problem ovih momaka. Ti momci su rjesili mnogo vece probleme unutar i oko kluba od manijaka al ti si vjerovatno pogresno informisan od strane dotičnih pa jbg. Informisi se malo ko se svaki dan tuce i ko izvlači deblji kraj, isto tako raspitaj se ko je na bijambarama ostao do kraja problema i ko se jedini nije povukao pa onda komentarisi.
[/quote]
[/quote]
Brate prije 2 derbija su upali za noć na ciglane i na stup ne zezaj.
-
Tatamata1946
- Kontakt:
Ja dodjem na sjever i navijam 90 minuta. Uopste me ne zanimaju te podgrupe, ko vodi navijanje, belaji.... Ne znam sta se zamarate s tim. Samo dodjete, stanete u kop i navijate. Slusam jarana kaze ja necu dok su ti na sjeveru, dok je taj nesto na sjeveru i sl. Ja skoro svaku na sjeveru a ne znam ni kako izgledaju ti ljudi koje on spominje a on sa zapada sve zna... a ustvari samo se traze razlozi da se ne navija. Normalno lakse sjediti i grickati kospe..
Nadam se da cete makar na derbi doci da navijamo ako vam se vec ne navija na manjim utakmicama
Nadam se da cete makar na derbi doci da navijamo ako vam se vec ne navija na manjim utakmicama
-
bordobijeli
- Kontakt:
E jeste našli gdje pisati o sjeveru i hz. Na ovom forumu nema 5 ljudi koji idu na sjever. Problemi se ne rješavaju na forumu nego na tribini i udruzenju . Da ima pameti sjelo bi se i rijesilo al posto nema cirkus se nastavlja .
Mozda je mislio na Kibetaluckystrike je napisao/la: ↑13 apr 2026, 21:16Koji je to restoran sa sobama? Ja baš volim prileć poslije dobre klope.
Vala bas. Smoriste sa tim obracunima unutar HZ. Za mene su oni jedna primitivna rulja i zbog njih mnogi normalni navijaci i ne idu na utakmicebordobijeli je napisao/la: ↑13 apr 2026, 22:12E jeste našli gdje pisati o sjeveru i hz. Na ovom forumu nema 5 ljudi koji idu na sjever. Problemi se ne rješavaju na forumu nego na tribini i udruzenju . Da ima pameti sjelo bi se i rijesilo al posto nema cirkus se nastavlja .
“vratili” primat u gradu tako sto ih više leži u zatvoru zbog nanošenja teških tjelesnih povreda oružjem. Što zbog noževa što zbog pištolja. Glavni pištolj u usta ljudima po ferhadiji stavlja. A ostatak družine govori anam onima gdje i kad da napadnu ostale podgrupe. Veri najs bro.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.
- Jet2Holiday
- Kontakt:
Ko je gud gaj a ko bed gaj ovde?
Radili se ista za dobrobit kluba ili je cilj samo tuca, cinkanje, baklje, topovski i slicno.
Evo sve se zna za Mirvica, pa se suti o njemu. Sto li
Radili se ista za dobrobit kluba ili je cilj samo tuca, cinkanje, baklje, topovski i slicno.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
„Nothing beats a Jet2 holiday!”
Mirvah je nebitan.Jet2Holiday je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:00Ko je gud gaj a ko bed gaj ovde?
Citaj ovi ko koga isprebija u omjeru 10 na 1 i ko cetnicima sa grbavice odaje “bracu” sa sjevera. To je vaznije od kluba i rezultata
Samo nemojte imena jer ipak postoji kodeks
- kupus army
- Kontakt:
Nije se na tebe odnosilo, nego na ove sto pisu imena. Generalno sve gelere od famoznog saopstenja je pokupio CF, znam masu starije raje sto od tad ne dolazi na sjever. Posto vidim da si upucen, mozes meni privatno odgovoriti zašto nije prihvacena pruzena ruka od starijih ljudi prije par mjeseci kada je bilo inicirano vise sastanaka i na kraju sve puklo?Gangevil111 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:07Ne iznosi se nista nego se trpi godinama sto pisu po forumima i pljuju momke kojih forum ne zanima(nemojte se ljutiti hh). I ispada da je forum jedino ogledalo svega i da se ovdje saznaje i ostalo. Sto se tice saopštenja za KUP, prvo je to bio plan momaka koji su vodili prije, te su rekli da nije pametan trenutak da se treba sačekati poslije Kupa da se objavi. I ovi momci su rekli objavite nemate sta čekati mi cemo stati uz vas, da bi poslije objave ovi momci sa zapada svi u istom trenutku izasli iz rada grupe i gurnuli ove momke da ostanu sami. Sto se tice samog saopštenja, nosile su se pare za kup jednom menadžeru, taj ko je nosio pare zna se da je nosio, ko treba da zna o tome zna, koliko para se nosilo i to se zna, i taj covjek koji je nosio vise nije u klubu. Tako da sve sto se reklo iza toga se stalo, sad svidjelo se to nekom ili ne, jbg to je sad drugi par cipela.kupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:00Nije ok te stvari iznositi ovdje ni jedna ni druga strana sto pise, pogotovo je debilski imena ovdje pisati. Bile su Horde u padu i prije CF treba biti realan, donekle je CF zaustavio pad tribine do famoznog saopstenja za kup, tu su pucali sebi u noge i izgubili podrsku veceg dijela tribine.
Ps. I ne iznosimo imena to je vec politika ovih sto vole da pljuju i truju ljude, a ne smiju sebe pogledati u ogledalo od sramote.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!
I meni ako mozete na pp sve to da posaljete, bilo bi lijepo od vas.kupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:12Nije se na tebe odnosilo, nego na ove sto pisu imena. Generalno sve gelere od famoznog saopstenja je pokupio CF, znam masu starije raje sto od tad ne dolazi na sjever. Posto vidim da si upucen, mozes meni privatno odgovoriti zašto nije prihvacena pruzena ruka od starijih ljudi prije par mjeseci kada je bilo inicirano vise sastanaka i na kraju sve puklo?Gangevil111 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:07Ne iznosi se nista nego se trpi godinama sto pisu po forumima i pljuju momke kojih forum ne zanima(nemojte se ljutiti hh). I ispada da je forum jedino ogledalo svega i da se ovdje saznaje i ostalo. Sto se tice saopštenja za KUP, prvo je to bio plan momaka koji su vodili prije, te su rekli da nije pametan trenutak da se treba sačekati poslije Kupa da se objavi. I ovi momci su rekli objavite nemate sta čekati mi cemo stati uz vas, da bi poslije objave ovi momci sa zapada svi u istom trenutku izasli iz rada grupe i gurnuli ove momke da ostanu sami. Sto se tice samog saopštenja, nosile su se pare za kup jednom menadžeru, taj ko je nosio pare zna se da je nosio, ko treba da zna o tome zna, koliko para se nosilo i to se zna, i taj covjek koji je nosio vise nije u klubu. Tako da sve sto se reklo iza toga se stalo, sad svidjelo se to nekom ili ne, jbg to je sad drugi par cipela.kupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:00Nije ok te stvari iznositi ovdje ni jedna ni druga strana sto pise, pogotovo je debilski imena ovdje pisati. Bile su Horde u padu i prije CF treba biti realan, donekle je CF zaustavio pad tribine do famoznog saopstenja za kup, tu su pucali sebi u noge i izgubili podrsku veceg dijela tribine.
Ps. I ne iznosimo imena to je vec politika ovih sto vole da pljuju i truju ljude, a ne smiju sebe pogledati u ogledalo od sramote.
Fala
-
rimljanin90
- Kontakt:
Pa zar nisu oni za tebe primitivna ruljaBrundoo je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:17I meni ako mozete na pp sve to da posaljete, bilo bi lijepo od vas.kupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:12Nije se na tebe odnosilo, nego na ove sto pisu imena. Generalno sve gelere od famoznog saopstenja je pokupio CF, znam masu starije raje sto od tad ne dolazi na sjever. Posto vidim da si upucen, mozes meni privatno odgovoriti zašto nije prihvacena pruzena ruka od starijih ljudi prije par mjeseci kada je bilo inicirano vise sastanaka i na kraju sve puklo?Gangevil111 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:07
Ne iznosi se nista nego se trpi godinama sto pisu po forumima i pljuju momke kojih forum ne zanima(nemojte se ljutiti hh). I ispada da je forum jedino ogledalo svega i da se ovdje saznaje i ostalo. Sto se tice saopštenja za KUP, prvo je to bio plan momaka koji su vodili prije, te su rekli da nije pametan trenutak da se treba sačekati poslije Kupa da se objavi. I ovi momci su rekli objavite nemate sta čekati mi cemo stati uz vas, da bi poslije objave ovi momci sa zapada svi u istom trenutku izasli iz rada grupe i gurnuli ove momke da ostanu sami. Sto se tice samog saopštenja, nosile su se pare za kup jednom menadžeru, taj ko je nosio pare zna se da je nosio, ko treba da zna o tome zna, koliko para se nosilo i to se zna, i taj covjek koji je nosio vise nije u klubu. Tako da sve sto se reklo iza toga se stalo, sad svidjelo se to nekom ili ne, jbg to je sad drugi par cipela.
Fala
-
Gangevil111
- Kontakt:
Jednostavno njihov stav je takav da ne žele da imaju ikakve obaveze prema grupi, pored svih ovih stvari sto su pljuvali godinama pružila se ruka ali nisu htjeli sad tacne razloge oni vjerovatno drze za sebe dok u medjuvremenu laju po forumukupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:12Nije se na tebe odnosilo, nego na ove sto pisu imena. Generalno sve gelere od famoznog saopstenja je pokupio CF, znam masu starije raje sto od tad ne dolazi na sjever. Posto vidim da si upucen, mozes meni privatno odgovoriti zašto nije prihvacena pruzena ruka od starijih ljudi prije par mjeseci kada je bilo inicirano vise sastanaka i na kraju sve puklo?Gangevil111 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:07Ne iznosi se nista nego se trpi godinama sto pisu po forumima i pljuju momke kojih forum ne zanima(nemojte se ljutiti hh). I ispada da je forum jedino ogledalo svega i da se ovdje saznaje i ostalo. Sto se tice saopštenja za KUP, prvo je to bio plan momaka koji su vodili prije, te su rekli da nije pametan trenutak da se treba sačekati poslije Kupa da se objavi. I ovi momci su rekli objavite nemate sta čekati mi cemo stati uz vas, da bi poslije objave ovi momci sa zapada svi u istom trenutku izasli iz rada grupe i gurnuli ove momke da ostanu sami. Sto se tice samog saopštenja, nosile su se pare za kup jednom menadžeru, taj ko je nosio pare zna se da je nosio, ko treba da zna o tome zna, koliko para se nosilo i to se zna, i taj covjek koji je nosio vise nije u klubu. Tako da sve sto se reklo iza toga se stalo, sad svidjelo se to nekom ili ne, jbg to je sad drugi par cipela.kupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 20:00Nije ok te stvari iznositi ovdje ni jedna ni druga strana sto pise, pogotovo je debilski imena ovdje pisati. Bile su Horde u padu i prije CF treba biti realan, donekle je CF zaustavio pad tribine do famoznog saopstenja za kup, tu su pucali sebi u noge i izgubili podrsku veceg dijela tribine.
Jesurimljanin90 je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:35Pa zar nisu oni za tebe primitivna ruljaBrundoo je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:17I meni ako mozete na pp sve to da posaljete, bilo bi lijepo od vas.kupus army je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:12
Nije se na tebe odnosilo, nego na ove sto pisu imena. Generalno sve gelere od famoznog saopstenja je pokupio CF, znam masu starije raje sto od tad ne dolazi na sjever. Posto vidim da si upucen, mozes meni privatno odgovoriti zašto nije prihvacena pruzena ruka od starijih ljudi prije par mjeseci kada je bilo inicirano vise sastanaka i na kraju sve puklo?
Fala
- BijeliBordo1946
- Kontakt:
Dajte ba raja, koji vam je qurac, o grupi i internim problemima u istoj nemojte ovdje laprdati.
cf je kancer ovog kluba jos od svog osnivanja, saopstenje je bilo njihovo zna se po onoj krilatici prolazna stanica. price da vodja bjegunac nije hajrovo od kluba su za podsmjeha
Smorili ste realno. Sta nam ima za novog trenera. Cvita je bivši čim sezona završi. Zna li neko s kim se pregovara.