Na stranici u EU je bio sizing chart, a neki dan sam od zeta probao dres od Kelme-a ovaj dosadasnji, dosta su maleni brojevi, a i negdje je pisalo kod ove players version da se naruci jedan broj veci, jer je dosta slim.
Dres reprezentacije BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
- Goalgetter
- Kontakt:
Re: Dres reprezentacije BiH
Da, to bi jedino imalo smisla, ali opet kontam da neće biti baš tolika navala jer nismo mi tako veliko tržište u tom smislu. Kod nas dosta raje to više voli uzeti negdje u radnji za bubam 20-30-40 KM nego original dres naručivati. Ali sad zbog euforije i plasmana na SP, svašta je moguće jbg.viKK je napisao/la: ↑14 apr 2026, 01:28U pravu si tu, nego kontam kad se objave dresovi i ako ustvari budu jako lijepi, mogu zamislit da raja navali i s obzirom da sam nekako skeptičan da li kelme može iznijet dobro veliku potražnju, kontam da se neće desit da su sedmicama nedostupni (ko trenutno aktuelni dresovi npr na zmajevi.ba). To je otp jedini razlog što bih preorder uradioRaonffa je napisao/la: ↑13 apr 2026, 23:06Ma jasno, na to sam i mislio samo se nisam do kraja izrazio. Mislim da će plavi bez sumnje biti domaći a bijeli gostujući. Doduše, svakako ti je najbolje sačekati da vidiš kakvi će biti dresovi jer ne znam kakva ti je razlika da naručiš sada naslijepo ili za mjesec kada vidiš kako izgledaju, ništa te ne vadi realnoviKK je napisao/la: ↑13 apr 2026, 22:30Ma da, ali pitanje se odnosilo više na to da ostaje domaći - plavi, gostujući - bijeli? Pošto bih bijeli uzimao, pa kontam čak naslijepo da naručim (s obzirom da vidim kelme nudi i unutar 30 dana reklamacije), ali čisto da onda znam koji od dva naručit.
Naručivati preko nekih smijurija tipa ona zmajevi stranica mi ne pada na pamet.![]()
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!
to je to izgleda - interesanta interpretacija dresa - cekamo da cujemo 'pricu' iza dezajna a i kombinaciju boja sorc/stucne (a i boje brojeva - detalj koji mi je najvise smetao na trenutnim dresovima su zuti brojevi koji nisu bili iste boje kao zuti detalji na plavom dresu - cak i da su bijele brojeve stavili mislim da bi bolje bilo)
svidja mi se
-ostao je jasan tradiciji bijelog dresa, koji za mene je vazniji od plavog
-pogurao je dezajn plavog dresa - to mi se najvise svidjalo sa adidasom - boje dresa sa lentom, pa i ovaj 'ne sudjeni' sa talasima vode (ovo isto je nike radio sa hrvatima - ostali su lojalni home dresu ali su bas gurali granice dezanja sa away dresom - to sto je u nas home plavi smo sami sebi krivi)
-'sleeve cuff' ovi prosli dresovi kao da su odrezani rukavi bas lose izgleda - ovo vec ima neki kraj rukava i prisutne detalje
ne svidja mi se
-bijeli je mozda previse jednostavan, bio bi top da je skontao kako malo zlatne / zute ubaciti - ali vrlo malo kao sto su ljiljani koji su krasili kragnu nekada (ovo ostalo ludilo sa zutom bojom na trenutnim dresovima i nekim adidasovim verzijama je previse za moj ukus)
-kragna - nikad mi se nisu kragne svidjale, vise za polo majice
-dezajn u cijelosti nije bas po mom ukusu ali to je subjektivno kao bilo koja umjetnost
za mene 7/10 - dobar korak naprijed kad se uporedi trenutni dres ali ne bas neki wow dezajn koji trcim da kupim
svidja mi se
-ostao je jasan tradiciji bijelog dresa, koji za mene je vazniji od plavog
-pogurao je dezajn plavog dresa - to mi se najvise svidjalo sa adidasom - boje dresa sa lentom, pa i ovaj 'ne sudjeni' sa talasima vode (ovo isto je nike radio sa hrvatima - ostali su lojalni home dresu ali su bas gurali granice dezanja sa away dresom - to sto je u nas home plavi smo sami sebi krivi)
-'sleeve cuff' ovi prosli dresovi kao da su odrezani rukavi bas lose izgleda - ovo vec ima neki kraj rukava i prisutne detalje
ne svidja mi se
-bijeli je mozda previse jednostavan, bio bi top da je skontao kako malo zlatne / zute ubaciti - ali vrlo malo kao sto su ljiljani koji su krasili kragnu nekada (ovo ostalo ludilo sa zutom bojom na trenutnim dresovima i nekim adidasovim verzijama je previse za moj ukus)
-kragna - nikad mi se nisu kragne svidjale, vise za polo majice
-dezajn u cijelosti nije bas po mom ukusu ali to je subjektivno kao bilo koja umjetnost
za mene 7/10 - dobar korak naprijed kad se uporedi trenutni dres ali ne bas neki wow dezajn koji trcim da kupim
- Goalgetter
- Kontakt:
Pa taj forumas vec po ko zna koji put ovdje objavljuje "leak", svaki put novi dizajn.
Nemoguce je da domaci ima kragnu i logo lijevo, a gostujuci logo u sredini i bez kragne.
Sigurno nije ovo.
Nemoguce je da domaci ima kragnu i logo lijevo, a gostujuci logo u sredini i bez kragne.
Sigurno nije ovo.
-
MiranGlasnic
- Kontakt:
Ljudi padaju na iste fore već sedmicu dana…Goalgetter je napisao/la: ↑14 apr 2026, 17:41Pa taj forumas vec po ko zna koji put ovdje objavljuje "leak", svaki put novi dizajn.
Sigurno nije ovo.
Slobodas

Perunovi kao albanski mafijasi u Londonu
Perunovi kao albanski mafijasi u Londonu
nisam pratio sve postove iskreno ali mi izgleda kao moguci dezajn - nema razloga zasto ne bi mogao jedan sa kragnom i grbom na lijevoj strani a drugi sa grbom u sredini - vidicemo
Claude:
Looking at this image, this does not appear to be AI-generated. Here's why:
The photo has natural lighting inconsistencies and real photographic grain
The faces, hands, and edges show no typical AI artifacts (warping, extra fingers, unnatural blending)
The background city scene (which appears to be Sarajevo, Bosnia) looks like a genuine rooftop location
The shirts have realistic fabric texture and wrinkles consistent with real photography
This looks like a legitimate promotional/marketing photo for the Bosnia and Herzegovina national football team kits
Claude:
Looking at this image, this does not appear to be AI-generated. Here's why:
The photo has natural lighting inconsistencies and real photographic grain
The faces, hands, and edges show no typical AI artifacts (warping, extra fingers, unnatural blending)
The background city scene (which appears to be Sarajevo, Bosnia) looks like a genuine rooftop location
The shirts have realistic fabric texture and wrinkles consistent with real photography
This looks like a legitimate promotional/marketing photo for the Bosnia and Herzegovina national football team kits
De ba, i pijacara bi bilo stid ovakvih dresova...bilo bi "ko ti je ovo radio?"
Objavim što nađem na mreži kao i svi koji su zainteresirani da kupe dres.
...meni se čini da albanski mafijaš u plavom dresu liči na Naila Omerovića
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
A i lijevi lici na nekog iz loze Kolasinaca 
...a koji su u rodu sa Hadžikićima
-
19vendetta87
- Kontakt:
Ne moze nikako biti grb na sredini, kad je na sredini broj i detalji utakmice.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
Izašla rang lista dresova,ekipe koje su igrale baraž su predstavljene, nas ni u tragovima.
Zar smo mi jedina zemlja koja ima pijačare?
https://www.espn.com.au/football/story/ ... ugal-spain
Zar smo mi jedina zemlja koja ima pijačare?
https://www.espn.com.au/football/story/ ... ugal-spain
hah pa buraz barem otvori taj world cup overview link i pogledaj plavi dres brazila, plavi dres japana, bijeli alzira, bijeli/zeleni portugala, crveni engleske itd itd19vendetta87 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 18:21Ne moze nikako biti grb na sredini, kad je na sredini broj i detalji utakmice.
Trenutno korisnika/ca: Beduin, Bing [Bot], Confiance, dedo26, General505, Google Adsense [Bot], HalaMadrid, James1987, Kljukusar, LeCoq, Micron, tuzlanskinacin i 66 gostiju.