zikerrz21 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 19:30
Vidi ovo , Barca je kroz historiju imala situacija gdje su ih sudije pogurale, to niko normalan ne poriče. Svaka ekipa na svijetu ima takvih momenata, zavisi samo od veličine kluba i okruženja u kojem igra. Desi se greška, priznaš i ideš dalje. Ali ono što ne razumijem je to konstantno osporavanje i pravdanje kad se očigledna greška desi u korist Reala. Evo, ja ću prvi reći za moj klub, onaj start Martina protiv Atletika u La Ligi je bio čist crveni karton i tu nema šta da se polemiše.
Te priče da liga ili UEFA sistemski guraju jedan klub su mi skroz nerealne. Sudije su pod bolesnim pritiskom, pogotovo na mjestima kao što je Bernabeu. Recimo onaj penal za Bayern u 90. minuti nad Oliseom, da ga je sudija svirao, razapeli bi ga i po mrežama i po medijima, pričalo bi se kako je čitav svijet protiv Reala. Vjerovatno bi čovjek bio suspendovan od tolikog pritiska. Što se tiče priča o plaćanju sudija i da liga gura Barcu, to tek ne pije vode. Pa predsjednik La Lige javno kaže da navija za Real, čovjek ide na njihove utakmice i to je sasvim okej, sa druge strani radi svoj posao profesionalno. Ali nemojmo se praviti ludi, grešaka ima na obje strane, samo što se neke lakše progutaju, a neke vječito opravdavaju.
Pa to ti kazem drug,svako je makar nekad nekog pokro.
Krećem od mog kluba,pa od ostalih.
Razlog mog komentara je taj sto se navijači prave da njihovi klubovi nikad nikog nisu pokrali,i lupam diskutabilna situacija Barce,Realovi navijači krenu salvu napadu na Barcu,I obrnuto.
Hajd ova riječ pokrali mozda nije baš najprikladnija al nejse.
I jos jedna stvar koja mi smeta su ti fanboyevi koji bacaju na svoj klub i njihove igrače,pa tamo na nekim objavama Mbappe se predstavlja kao igrač za Prvu ligu FBiH a Yamal kao igrač za Rudar Prijedor,karikiram.
A ta prica da Laporta ili predsjednik Reala daje pare da bi malo pogurali svoje timove je bas na nivou predškolskog obrazovanja i smatram da je to opasno vrijeđanje inteligencije.