Nema sanse. Ako osvoje grupu, idu u baraz, gdje mogu dobiti ove iz A lige koji zavrse na 2, 3 i 4 mjestu, te B lige. Tako da su sanse za SP jako, jako male.DjaniTarik je napisao/la: ↑14 apr 2026, 14:35hoce li ovo i zene se kvalifikovati kakva im je ovo grupa da Bog sacuva.......
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ErosViverosViv
- Kontakt:
I ovdje da pitam. Ima li gdje snimak utakmice sa hrvatskim komentatorom?
Mislim da nema, barem ja nigdje nisam naletio. Jedino sam vidio da imaju snimci sa BHT-a i sa Arene gdje je, valjda, bio srbijanski komentator.ErosViverosViv je napisao/la: ↑14 apr 2026, 16:40I ovdje da pitam. Ima li gdje snimak utakmice sa hrvatskim komentatorom?
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Steta. Ako neko nadje bio bih zahvalan.Raonffa je napisao/la: ↑14 apr 2026, 16:46Mislim da nema, barem ja nigdje nisam naletio. Jedino sam vidio da imaju snimci sa BHT-a i sa Arene gdje je, valjda, bio srbijanski komentator.ErosViverosViv je napisao/la: ↑14 apr 2026, 16:40I ovdje da pitam. Ima li gdje snimak utakmice sa hrvatskim komentatorom?
- Beduin
- Kontakt:
Ne tako davno smo se divili onako poletnoj reprezentaciji Slovenije koja je imala dosta igraca iz domaceg prvenstva, bili osvjezenje na EP, dosta trke i pressinga, ali utihnuse. Spominjem ih jer su bili u grupi sa Svicarskom (koja je sa nama sad u grupi SP-a), a dosta smo ih hvalili i uzimali za primjer kako se moze bez zvijezda. A sad zavrsise grupu sa 4 boda i samo 3 postignuta gola, a Kosovo daleko ispred njih bilo.
Dvije godine kasnije nikakvog progresa, ne znam da im se neki igrac probio i vrijedan pomena pored Seska i mozda onaj iz Leedsa, Bijol.
A mi vec imamo u izlogu par igraca kojima je samo nebo granica.
Dvije godine kasnije nikakvog progresa, ne znam da im se neki igrac probio i vrijedan pomena pored Seska i mozda onaj iz Leedsa, Bijol.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Da je nama bio Kek selektor umjesto hrpe polovnjaka. Nama su Susic i Mesa protracili dva plasmana. Onda slijedi havarija i selektori svake kalendarske godine ....Beduin je napisao/la: ↑14 apr 2026, 22:05Ne tako davno smo se divili onako poletnoj reprezentaciji Slovenije koja je imala dosta igraca iz domaceg prvenstva, bili osvjezenje na EP, dosta trke i pressinga, ali utihnuse. Spominjem ih jer su bili u grupi sa Svicarskom (koja je sa nama sad u grupi SP-a), a dosta smo ih hvalili i uzimali za primjer kako se moze bez zvijezda. A sad zavrsise grupu sa 4 boda i samo 3 postignuta gola, a Kosovo daleko ispred njih bilo.
- invincible1921
- Kontakt:
Jednom sam napisao da su nas selektori unistili i kostali sigurno jos bar dva plasmana...citava ona generacija poslijeratna unistena je manjkom organizacije i losim rijesenjima na pozijci selektora, jos kad dodas i manjak srece u zrijebu dobijes ovo sto imas. Takodjer haman je pa nevjerovatno da smo sa genreacijom iz Brazila kao prvi ili drugi sesir u kvalifikacijama ostali kratkih rukava dva tri puta...Drum je napisao/la: ↑14 apr 2026, 22:13Da je nama bio Kek selektor umjesto hrpe polovnjaka. Nama su Susic i Mesa protracili dva plasmana. Onda slijedi havarija i selektori svake kalendarske godine ....Beduin je napisao/la: ↑14 apr 2026, 22:05Ne tako davno smo se divili onako poletnoj reprezentaciji Slovenije koja je imala dosta igraca iz domaceg prvenstva, bili osvjezenje na EP, dosta trke i pressinga, ali utihnuse. Spominjem ih jer su bili u grupi sa Svicarskom (koja je sa nama sad u grupi SP-a), a dosta smo ih hvalili i uzimali za primjer kako se moze bez zvijezda. A sad zavrsise grupu sa 4 boda i samo 3 postignuta gola, a Kosovo daleko ispred njih bilo.
Skontaj da je slovenija igrala dva SP i dva EP, a ljudima je najbolji igrac u historji ovoj od 92 Zlatko Zahovic....
=\_1921_/=
Najmladji debitanti u historiji BiH (zvanicne utakmice)
1.Alajbegovic 17
2.Kospo 18 i 3
3.Pjanic 18 i 5
4.Besic 18 i 8
5.Bajraktarevic 19 i 5
6.Malic 19 i 6
7.Salihamidzic 19 i 9
8.Bazdar 20
9.Dedic 20 i 1
10.Kolasinac 20 i 4
1.Alajbegovic 17
2.Kospo 18 i 3
3.Pjanic 18 i 5
4.Besic 18 i 8
5.Bajraktarevic 19 i 5
6.Malic 19 i 6
7.Salihamidzic 19 i 9
8.Bazdar 20
9.Dedic 20 i 1
10.Kolasinac 20 i 4
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Pola ove liste debitovali kod Barbareza a covjek samo 2 godine selektor.
Da je tada Barbarez bio selektor Seferovic bi zaigrao za nas cim je zabio prvi gol za Novaru.
Svaka cast za Barbareza i strucni stab, takodjer nije ni Muharemovic daleko od ovih debitana, a tu su jos od ovih koji su kod drugih debitovali poput Tahirovic, Gigovic, Basic i Barisic koji su relativno jos mladi
Trenutno sa Dzekom malo je veci prosjek i 17ta smo najmladja repka na mundijalu, a cak 5ta u Europi
Najmlađe UEFA reprezentacije na SP 2026:
Švedska 26.4 godine
Belgija 26.5 godina
Španija 26.6 godina
Francuska 26.9 godina
BiH 26.9 godina
Norveška 26.9 godina
Ovo je najmladja repka BiH u historiji, jer na posljednjem spisku da racunamo Malica umjesto Dzeke bili bi najmladja repka na svjetskom prvenstvu sa prosjekom 24,33
Yugoslav First League: ⭐️
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
- invincible1921
- Kontakt:
Ma treba povest i onog malog iz amerike, i dat mu 2 minute protiv Katara kad vec budemo vodili 3:0NoDi80 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 12:28Svaka cast za Barbareza i strucni stab, takodjer nije ni Muharemovic daleko od ovih debitana, a tu su jos od ovih koji su kod drugih debitovali poput Tahirovic, Gigovic, Basic i Barisic koji su relativno jos mladi
Trenutno sa Dzekom malo je veci prosjek i 17ta smo najmladja repka na mundijalu, a cak 5ta u Europi
Švedska 26.4 godine
Belgija 26.5 godina
Španija 26.6 godina
Francuska 26.9 godina
BiH 26.9 godina
Norveška 26.9 godina
Ovo je najmladja repka BiH u historiji, jer na posljednjem spisku da racunamo Malica umjesto Dzeke bili bi najmladja repka na svjetskom prvenstvu sa prosjekom 24,33
=\_1921_/=
-
Edincapitano
- Kontakt:
Bosanski Walcott, on je bio 16 godina kad je otisao na SP 2006 ja misliminvincible1921 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 13:06Ma treba povest i onog malog iz amerike, i dat mu 2 minute protiv Katara kad vec budemo vodili 3:0NoDi80 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 12:28Svaka cast za Barbareza i strucni stab, takodjer nije ni Muharemovic daleko od ovih debitana, a tu su jos od ovih koji su kod drugih debitovali poput Tahirovic, Gigovic, Basic i Barisic koji su relativno jos mladi
Švedska 26.4 godine
Belgija 26.5 godina
Španija 26.6 godina
Francuska 26.9 godina
BiH 26.9 godina
Norveška 26.9 godina
Ovo je najmladja repka BiH u historiji, jer na posljednjem spisku da racunamo Malica umjesto Dzeke bili bi najmladja repka na svjetskom prvenstvu sa prosjekom 24,33nek obori rekord
Barbarezu produžiti ugovor na jos 4 godine poslije eura, pa ćeš vidjet čudainvincible1921 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 09:56Jednom sam napisao da su nas selektori unistili i kostali sigurno jos bar dva plasmana...citava ona generacija poslijeratna unistena je manjkom organizacije i losim rijesenjima na pozijci selektora, jos kad dodas i manjak srece u zrijebu dobijes ovo sto imas. Takodjer haman je pa nevjerovatno da smo sa genreacijom iz Brazila kao prvi ili drugi sesir u kvalifikacijama ostali kratkih rukava dva tri puta...Drum je napisao/la: ↑14 apr 2026, 22:13Da je nama bio Kek selektor umjesto hrpe polovnjaka. Nama su Susic i Mesa protracili dva plasmana. Onda slijedi havarija i selektori svake kalendarske godine ....Beduin je napisao/la: ↑14 apr 2026, 22:05Ne tako davno smo se divili onako poletnoj reprezentaciji Slovenije koja je imala dosta igraca iz domaceg prvenstva, bili osvjezenje na EP, dosta trke i pressinga, ali utihnuse. Spominjem ih jer su bili u grupi sa Svicarskom (koja je sa nama sad u grupi SP-a), a dosta smo ih hvalili i uzimali za primjer kako se moze bez zvijezda. A sad zavrsise grupu sa 4 boda i samo 3 postignuta gola, a Kosovo daleko ispred njih bilo.
Skontaj da je slovenija igrala dva SP i dva EP, a ljudima je najbolji igrac u historji ovoj od 92 Zlatko Zahovic....
- Beduin
- Kontakt:
Da je dobiti Katar kako god. Najgore su ove unaprijed dobijene utakmice, mene toga najvise strah.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
To u svijetu navijaca je samo unaprijed dobijeno, ovako igraci ovi sad su profesionalci i tako da ne sumnjam u maksimalno zalaganje.
#CarsijaOdjebi
- invincible1921
- Kontakt:
Ja se nadam da ce ta utakmica bit za plasman, da biramo hocemol bit prvi ili drugi
=\_1921_/=
- Goalgetter
- Kontakt:
Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Plus, kao sto je to obicno na turnirima, moracemo rotirati, desavace se povrede, kartoni, ko zna sa kakvim sastavom cemo ih docekati. Teoretski je moguce da dobijemo i Svicarsku a kiksamo protiv Katara, nista ne bih iskljucio, SP je nepredvidivo, a i za cijelu nasu ekipu je to novo iskustvo, iako nam je ovaj baraz izuzetno dobra priprema za SP bila, i ogromna prednost.
Plus, kao sto je to obicno na turnirima, moracemo rotirati, desavace se povrede, kartoni, ko zna sa kakvim sastavom cemo ih docekati. Teoretski je moguce da dobijemo i Svicarsku a kiksamo protiv Katara, nista ne bih iskljucio, SP je nepredvidivo, a i za cijelu nasu ekipu je to novo iskustvo, iako nam je ovaj baraz izuzetno dobra priprema za SP bila, i ogromna prednost.
Nepotrebno i rano nas kao pripremaš za kiks.Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
4-IN-A-ROW
- Shategabri
- Kontakt:
- invincible1921
- Kontakt:
Nece niko momcima zamjerit da izgube sve tri, ali treba bit realan,,,,sansa za prolazak ove grupe je bas velika i tako se i treba postavit. Ne znam zasto crnjacit, pogotovo jer prakticno jedna pobjeda ce bit dovoljna ...od Katara smo jaci sigurno, sa Kandom 50/50, svica je jaca od nas onoliko koliko je i Austrija dakle tu smo i sa njima....Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Beduin, Confiance, dedo26, General505, Google Adsense [Bot], HalaMadrid, James1987, Kljukusar, LeCoq, Micron, tuzlanskinacin i 67 gostiju.