FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
@JoeBleck
Pa Atletico nesto ne briljira ni u KO utakmicama kao sto su kup kralja i LP, jel tako.
Kad su zadnji put osvojili neki trofej ? zapravo, LP nisu nikad.
Pa Atletico nesto ne briljira ni u KO utakmicama kao sto su kup kralja i LP, jel tako.
Kad su zadnji put osvojili neki trofej ? zapravo, LP nisu nikad.
U klubu je prisutan veliki broj amatera. Dok je to slucaj, mozemo zaboraviti na ligu prvaka.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA
@let3
Evo ti jedan duhovni momenat koji sam siguran osjetis i ti,osjetio si i u ovoj utakmici.
Kad Atletico krene u neku iole ozbiljniju tranziciju ili igrom slucaja zadese se u nekoj polu polu prilici,ocekujes ili barem strepis da ce pasti neki go iz nicega ili ce se desiti neki fail zadnje linije ili cega vec.
Kada Barca krene naprijed,a krece non stop, ocekujes da ce neko znati poturiti nogu i samo rjesiti zadatak,matirati golmana.
Eh ovo je slika i prilika vecerasnje,proslogodinje i deceniju unazad utakmica gdje “igras” bolji fudbal ali eto nemas srece.
U stvari sustina je da ti u vlastitoj ekipi nemas sigurnost pa cak i 4:0 da smo vodili ocekivao bi da je Atletico na dvije odvice iz nicega u stanju vratiti se,ali ne ocekujem da Barca kada ih ne sere moze zabiti neke frljoke ili postaviti igru na rezultat.
Ovo je bojaz svakog fana Barce,imas dojam da ekipa mora 3x bolje igrati da bi bila rezultatski ravnopravna.Danas,lani i puno ranije.
Nesto ne stima,mislim da je u filozofiji i konceptu shvatanja bitnih utakmica i ni promil odstupanje od sistema koji precesto moze biti samoubistvo.
Flick je top lik,trenercina ali nesto ce morati izmjeniti.Ne previse,par detalja te djele da rasturas sve.
Evo ti jedan duhovni momenat koji sam siguran osjetis i ti,osjetio si i u ovoj utakmici.
Kad Atletico krene u neku iole ozbiljniju tranziciju ili igrom slucaja zadese se u nekoj polu polu prilici,ocekujes ili barem strepis da ce pasti neki go iz nicega ili ce se desiti neki fail zadnje linije ili cega vec.
Kada Barca krene naprijed,a krece non stop, ocekujes da ce neko znati poturiti nogu i samo rjesiti zadatak,matirati golmana.
Eh ovo je slika i prilika vecerasnje,proslogodinje i deceniju unazad utakmica gdje “igras” bolji fudbal ali eto nemas srece.
U stvari sustina je da ti u vlastitoj ekipi nemas sigurnost pa cak i 4:0 da smo vodili ocekivao bi da je Atletico na dvije odvice iz nicega u stanju vratiti se,ali ne ocekujem da Barca kada ih ne sere moze zabiti neke frljoke ili postaviti igru na rezultat.
Ovo je bojaz svakog fana Barce,imas dojam da ekipa mora 3x bolje igrati da bi bila rezultatski ravnopravna.Danas,lani i puno ranije.
Nesto ne stima,mislim da je u filozofiji i konceptu shvatanja bitnih utakmica i ni promil odstupanje od sistema koji precesto moze biti samoubistvo.
Flick je top lik,trenercina ali nesto ce morati izmjeniti.Ne previse,par detalja te djele da rasturas sve.
Ma druze ti o historiji fudbala ja o 2x knock out utakmicama ove sezone protiv Atletica.
Ja o trenutnom stanju, ti u Rivaldu i Forlanu.
Ja ti kazem trenutno su u knock out utakmicama dokazano bolji od Nas,ti meni o historiji.
Ne kontam sta je poenta? Bolja smo ekipa,sudija nas pokr’o,nismo imali srece,evo 4 utakmice ove godine protiv njih.
Nisu oni nas rasturili,u totalu u 360minuts ove sezone knock out utakmica,jedva su 90min bili bolji,ali tih 90minuta su vise iskoristili nego Barca 270minuta.Sustina u tome lezi,moras koristiti bolje minute u kojima si bolji na terenu,mi to ne umijemo.
Znam ja to drug, znam vrlo dobro o cemu pisesJoeBleck je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:45@let3
Ukratko receno, da bi Barca osvojila LP mora imati najbolji tim na svijetu. To jest mora imati najboljeg igraca na svijetu, najbolje napadace, najbolje veznjake, najbolju odbranu, plus najboljeg trenera na svijetu - pa da osvoji titulu LP.
Samo tako je moze osvojiti. Dokazano 5 puta dosad, svaki put su bili najbolji u tom momentu.
Real moze i sa nekakvim likovima tipa Joselu ili Asensio osvajati lige prvaka, sa ukupno 3 suta u finalu i sa golmanom koji cini cuda na golu.
Barca moze samo sanjati da ce tako ikad osvojiti titulu. Nece.
Zadnja izmjena: let3, dana/u 14 apr 2026, 23:54, ukupno mijenjano 1 put.
Ovoj ekipi fali bar još 3 pojačanja, valjda na ljeto budu mogli kupovati ko svi normalni klubovi.
Ja sam prezadovoljan: utakmica odlična, vrhunski fudbal i taktički i tehnički, sve pet. Naravno, treba priznati poraz, jer je Atleti dao gol više u dvije utakmice i to je to. Svi znamo da oni neće osvojiti LP, pa ne znam kakav slučaj da im se nadesi, ali dobro, iritirajuće je to što treći put izbacuju Barsu u ovih kolko 10-15 godina. Iritirajuće je još više što se ništa nije promijenilo, uvijek na isti fazon, uvijek na sitnu foru, uvijek imaju gram sreće više - ali to je jednostavno tako, već je postala tradicija i teško će se to okrenuti. Barselona, onda kada je bila najjača i osvajala LP, Atleti (ali i Real) je koristila kao pripremne utakmice za vrhunske klubove i okršaje u Evropi. Ali, to su davno prošla vremena. Fudbal koji igra recimo PSŽ je za dvije klase iznad Barse i klasu iznad ovih ekipa koje su jače od nas. Nema se tu zasad šta tražiti.
Ne mogu se ljutiti ni na Pedrija, stvarno je puno pretrčao, pokušao kontrolisati igru - ali rekao sam skoro, on je maknut sa svoje prirodne pozicije silom prilika, i neće se tu snaći nikad. Njegov je zadnji pas i kapak, nema on šta tražiti na svojoj polovini terena. Velika je nesreća i taj niz povreda, prvo bekovi, pa Raphinha, pa DeJong, sve prvotimci koji su u suštini i najkvalitetniji igrači i profesionalci, i taj je balans čitavu sezonu ljuljan, i nekako se znalo da se tu ne mogu nadomjestiti nijedan ozbiljniji izostanak.
Rano je razmišljati o pojačanjima, treba završiti Ligu što ljepše i što prije, i ne dozvoliti Decu da dovlači svoje portugalske čergaše; vjerujem da će Uprava pažljivo birati promjene u rosteru, kako dolaske tako i odlaske. Sad se desilo i to kolebanje oko Rashforda, koji je vrlo dobra zamjena u jednom širokom rosteru, ali je pitanje kako će klub to finansijski podnijeti. Vidimo svi da on nije vrhunski igrač i neće biti od pomoći u ključnim trenucima. Isti slučaj je i sa Cancelom, vjerujem da će obojica odraditi posudbu i biti poslani kućama. Za jedan ozbiljan evropski projekat (koji to Barsa još uvijek nije), potrebni su puno bolji igrači, kombinacija iskustva i kvaliteta. Ruku na srce, Barsa je među ovih osam ekipa po kvalitetu peta ili šesta. Siguran sam da bi naograjsali sa Arsenalom - ako uopšte prođe sutra, pa i sa Sportingom ako se desi neko čudo, kako kažem, ova Barsa je za nivo slabija nego prošle sezone.
Biće bolje, bitno je da su osvjetlali obraz i pobijedili pošteno, a to što nije bilo dovoljno, to je indikator nekih drugih, brojnih momenata koje ne može riješiti jednih 90 minuta.
Ne mogu se ljutiti ni na Pedrija, stvarno je puno pretrčao, pokušao kontrolisati igru - ali rekao sam skoro, on je maknut sa svoje prirodne pozicije silom prilika, i neće se tu snaći nikad. Njegov je zadnji pas i kapak, nema on šta tražiti na svojoj polovini terena. Velika je nesreća i taj niz povreda, prvo bekovi, pa Raphinha, pa DeJong, sve prvotimci koji su u suštini i najkvalitetniji igrači i profesionalci, i taj je balans čitavu sezonu ljuljan, i nekako se znalo da se tu ne mogu nadomjestiti nijedan ozbiljniji izostanak.
Rano je razmišljati o pojačanjima, treba završiti Ligu što ljepše i što prije, i ne dozvoliti Decu da dovlači svoje portugalske čergaše; vjerujem da će Uprava pažljivo birati promjene u rosteru, kako dolaske tako i odlaske. Sad se desilo i to kolebanje oko Rashforda, koji je vrlo dobra zamjena u jednom širokom rosteru, ali je pitanje kako će klub to finansijski podnijeti. Vidimo svi da on nije vrhunski igrač i neće biti od pomoći u ključnim trenucima. Isti slučaj je i sa Cancelom, vjerujem da će obojica odraditi posudbu i biti poslani kućama. Za jedan ozbiljan evropski projekat (koji to Barsa još uvijek nije), potrebni su puno bolji igrači, kombinacija iskustva i kvaliteta. Ruku na srce, Barsa je među ovih osam ekipa po kvalitetu peta ili šesta. Siguran sam da bi naograjsali sa Arsenalom - ako uopšte prođe sutra, pa i sa Sportingom ako se desi neko čudo, kako kažem, ova Barsa je za nivo slabija nego prošle sezone.
Biće bolje, bitno je da su osvjetlali obraz i pobijedili pošteno, a to što nije bilo dovoljno, to je indikator nekih drugih, brojnih momenata koje ne može riješiti jednih 90 minuta.
Džeri Drejk
Barcelona 22 boda više, ali opet je Atletico bolja ekipa. Omjer ove sezone 4 pobjede Barcelone i 2 pobjede Atletica.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Tacno.let3 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:52Znam ja to drug, znam vrlo dobro o cemu pisesJoeBleck je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:45@let3
Flick je top lik,trenercina ali nesto ce morati izmjeniti.Ne previse,par detalja te djele da rasturas sve.![]()
Ukratko receno, da bi Barca osvojila LP mora imati najbolji tim na svijetu. To jest mora imati najboljeg igraca na svijetu, najbolje napadace, najbolje veznjake, najbolju odbranu, plus najboljeg trenera na svijetu - pa da osvoji titulu LP.
Samo tako je moze osvojiti. Dokazano 5 puta dosad, svaki put su bili najbolji u tom momentu.
Real moze i sa nekakvim likovima tipa Joselu ili Asensio osvajati lige prvaka, sa ukupno 3 suta u finalu i sa golmanom koji cini cuda na golu.
Barca moze samo sanjati da ce tako ikad osvojiti titulu. Nece.
Nesto tu fali.
Da kad si u belaju,iz nicega se stvori neka odbica,parada,odbrana glavom golmana,bacanje na glavu na krampon,ludorija.
Pa veceras je ne znam ko izblokirao Gaviju sa 5m zicer nogom kada je Feran iz offsajda zabio.Eh u tom momentu sam u sekundi vise uvjeren bio da ce Gavi fuliti,pogoditi meteor koji pada,spucat ce ga hercika,go ce se srusiti nego da ce ga zabiti.Jednostavno je tako.
Opet su ispali zbog grešaka iz prve utakmice. Na 0:1 u prvoj utakmici sam molio Boga da ne prime vise jer se to realno moze stići.
Prvo poluvrijeme odlično. Tehnički savršeni u zadnjoj trećini do drugog gola. Nakon toga počinju ići u duele i rasprave. Čim su se spustili na nivo Atletika i prestali igrati svoju igru tu je bio kraj. Tu ih je Simeone spremno dočekao.
Pored svega ovoga. Fasovo si 2 crvena u dvije utakmice. Zaslužena. Ronaldinho, Messi i pravi Ronaldo to ne mogu nastizati.
Ključni momenti ovog dvomeca su 2 crvena kartona i promašaj Fermina iz prvog poluvremena.
Pedri najlosiji igrac na terenu bez premca. Očito je nedovoljno spreman. Moguće da osjeća neku nelagodu ali igra.
Opet si u kljucnim utakmicama nekompletan. Mnogi hvale PSG i Vitinhu. I neka su, ali oni imaju taj luksuz da tempiraju i igraju koliko treba u domaćem prvenstvu. Enrike im je prvi trener koji je poceo koristiti benefite lige.
Pohvale za Ferana. Inspirisan i njegovim izlaskom raspao se napad totalno. Lewi je vakat da ide. Hvala mu za sve. Igracina svjetskih razmjera ali jednostavno godine koliko god on bio u teretani čine svoje.
Olmo previse melja loptu. Umjesto da ide na asistenciju on ide na sut u drugom poluvremenu. 100% šansa bi bila da je proslijedio loptu.
Rashford dokazao zašto mijenja klubove na godišnjem nivou.
Flick je dosegao limit s ovim rosterom i trebaju mu prava pojačanja. Igranje visoke odbrane ima smisla jer na taj nacin štiti svoje stopere duela 1 na 1 koje ovi trenutni teško da mogu dobiti protiv elitnih napadača. S druge strane otvara se prostor po bokovima gdje ti stoperi stoje siroko i tu si gotov. Jedino sto mu zamjeram sto u pojedinim situacijama ne stane na loptu i ne pokusa umrtviti igru. To je bilo prijeko potrebno nakon drugog gola veceras.
Po mom mišljenju preslikana prošla sezona, ništa bolja nista gora. Ako naredne tri ligaske utakmice dobiju onda bi to bilo to. Sreća pa se nije otišlo u produžetke s igračem manje.
Prvo poluvrijeme odlično. Tehnički savršeni u zadnjoj trećini do drugog gola. Nakon toga počinju ići u duele i rasprave. Čim su se spustili na nivo Atletika i prestali igrati svoju igru tu je bio kraj. Tu ih je Simeone spremno dočekao.
Pored svega ovoga. Fasovo si 2 crvena u dvije utakmice. Zaslužena. Ronaldinho, Messi i pravi Ronaldo to ne mogu nastizati.
Ključni momenti ovog dvomeca su 2 crvena kartona i promašaj Fermina iz prvog poluvremena.
Pedri najlosiji igrac na terenu bez premca. Očito je nedovoljno spreman. Moguće da osjeća neku nelagodu ali igra.
Opet si u kljucnim utakmicama nekompletan. Mnogi hvale PSG i Vitinhu. I neka su, ali oni imaju taj luksuz da tempiraju i igraju koliko treba u domaćem prvenstvu. Enrike im je prvi trener koji je poceo koristiti benefite lige.
Pohvale za Ferana. Inspirisan i njegovim izlaskom raspao se napad totalno. Lewi je vakat da ide. Hvala mu za sve. Igracina svjetskih razmjera ali jednostavno godine koliko god on bio u teretani čine svoje.
Olmo previse melja loptu. Umjesto da ide na asistenciju on ide na sut u drugom poluvremenu. 100% šansa bi bila da je proslijedio loptu.
Rashford dokazao zašto mijenja klubove na godišnjem nivou.
Flick je dosegao limit s ovim rosterom i trebaju mu prava pojačanja. Igranje visoke odbrane ima smisla jer na taj nacin štiti svoje stopere duela 1 na 1 koje ovi trenutni teško da mogu dobiti protiv elitnih napadača. S druge strane otvara se prostor po bokovima gdje ti stoperi stoje siroko i tu si gotov. Jedino sto mu zamjeram sto u pojedinim situacijama ne stane na loptu i ne pokusa umrtviti igru. To je bilo prijeko potrebno nakon drugog gola veceras.
Po mom mišljenju preslikana prošla sezona, ništa bolja nista gora. Ako naredne tri ligaske utakmice dobiju onda bi to bilo to. Sreća pa se nije otišlo u produžetke s igračem manje.
Ispravan omjer je.Mi ih dobili na Camp Nou u prvom djelu lige,oni neki dan na Wandi istrcali sa rezervnim timom u Ligi.
Izbacili nas iz Kupa Spanije i Lige Prvaka.
Bitne utakmice pobjedili/prosli.
Nije valjda da racunas kao malo djete da smo ih dobili veceras ili onaj uzvrat na Campu u Kupu Spanije? Koja je korist od tih pobjeda u totalu?
Jesmol veceras pobjedom pokazali da smo u 180minuts bolji tim ili ipak na Camp Nou kad smo dobili 3:0 a ponovno ispali? Sta se dobilo tim pobjedama,osim beznacajne statistike?
Liga nebitna ?JoeBleck je napisao/la: ↑15 apr 2026, 00:06Ispravan omjer je.Mi ih dobili na Camp Nou u prvom djelu lige,oni neki dan na Wandi istrcali sa rezervnim timom u Ligi.
Nije valjda da racunas kao malo djete da smo ih dobili veceras ili onaj uzvrat na Campu u Kupu Spanije? Koja je korist od tih pobjeda u totalu?
Jesmol veceras pobjedom pokazali da smo u 180minuts bolji tim ili ipak na Camp Nou kad smo dobili 3:0 a ponovno ispali? Sta se dobilo tim pobjedama,osim beznacajne statistike?
Druže, liga je pokazatelj kvaliteta neke ekipe. Kontinuitet, a ne povremeni bljeskovi. Po tvojoj logici ispade Bodo kvalitetniji i jači od Intera jer su ih izbacili na 2 utakmice.
Spominješ Kup, a Barca upravo godinama izbacivala Atletico iz Kupa. Prošle godine zadnji put. Vjerovatno je i tada Atletico bio bolja ekipa.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Gdje trcis pred rudu?Mokes je napisao/la: ↑15 apr 2026, 00:09Liga nebitna ?JoeBleck je napisao/la: ↑15 apr 2026, 00:06Ispravan omjer je.Mi ih dobili na Camp Nou u prvom djelu lige,oni neki dan na Wandi istrcali sa rezervnim timom u Ligi.
Druže, liga je pokazatelj kvaliteta neke ekipe. Kontinuitet, a ne povremeni bljeskovi. Po tvojoj logici ispade Bodo kvalitetniji i jači od Intera jer su ih izbacili na 2 utakmice.![]()
Spominješ Kup, a Barca upravo godinama izbacivala Atletico iz Kupa. Prošle godine zadnji put. Vjerovatno je i tada Atletico bio bolja ekipa.
Jesam li ja rekao negdje da je Atletico ligaski bolja ekipa od Barce? Ne.
Jesam li rekao da je bolja ekipa u knock out takmicenju? Da.
Jel istina da je Barca ligaski mozda i najbolje ekipa Svijeta? Da.
Jel istina da Barca nije krema knock out utakmica protiv iole ozbiljnijih rivala? Da.
Sta hoces da postignes svojim replikama?
Da smo bolji od Atletica u fazi ispadanja ove godine kao ekipa? Kako smo bolji?
Krenula prica da je liga pokazatelj kvalitete neke ekipe. Jes kad trpas Getafe, Mallorcu, Osasunu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Ne daju im sudije da trpaju.
League winners
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Cup winners
1992 2006 2009 2011 2015
Zbog njenog fudbala od kojeg se nikad ne odustaje gledamo i pratimo Barcu
Cesto je to samoubistvena harakiri taktika, al to i jest draz pracenja Barce. Sve te ludosti i sokovi koji oni prave svojim simpatizerima
onda su i pobjede kad dođu draze, sa takvom suludom napadackom igrom. Veceras 72% posjeda na Wandi, pobjeda u gostima, navaljivali su do kraja, tazili gol i sa igracem manje u obje utakmice. Kad vidis sve to onda ti ne bude krivo toliko, Posebno sva ta prica sa domacim masijcima u ovolikom broju u sastavu. Pa to nema ni jedan klub iz evropskog vrha !
Veceras u zadnjoj liniji Eric i Gerard, domaci momci koji su placeni 0 eura. Isto to vazi i za Yamala, Gavija, Fermina, Cubasija, Baldea, Bernala itd.
Ja prvi znam svasta lanuti u afketu u u toku utakmicu, ali tim momcima se nema sta zamjeriti. Oni daju sve od sebe, Flick takođe izvlaci maksimum iz njih i to je to.
Onda pogledajmo sastave PSGa, Chelsea, Citya itd..i shvatimo koliko su ti klubovi istresli love na svoj igracki kadar. A neki su vec ispali prije Barce.
Ko voli najtrofejnije klubove i taj gloryhunterizam, nek prati Real. Ima i ta opcija koju furaju oni pokemoni.
Cesto je to samoubistvena harakiri taktika, al to i jest draz pracenja Barce. Sve te ludosti i sokovi koji oni prave svojim simpatizerima
Veceras u zadnjoj liniji Eric i Gerard, domaci momci koji su placeni 0 eura. Isto to vazi i za Yamala, Gavija, Fermina, Cubasija, Baldea, Bernala itd.
Ja prvi znam svasta lanuti u afketu u u toku utakmicu, ali tim momcima se nema sta zamjeriti. Oni daju sve od sebe, Flick takođe izvlaci maksimum iz njih i to je to.
Onda pogledajmo sastave PSGa, Chelsea, Citya itd..i shvatimo koliko su ti klubovi istresli love na svoj igracki kadar. A neki su vec ispali prije Barce.
Ko voli najtrofejnije klubove i taj gloryhunterizam, nek prati Real. Ima i ta opcija koju furaju oni pokemoni.
Jeste pokazatelj vecine kvaliteta ali nije najbitniji kada se igra protiv ekipa slicnog kvaliteta.
City je godinama ubijao nogama u Engleskoj ligu,precesto su u Kup takmicenjima ispadali ili gubili od legitimno losije rangiranih ekipa na ligaskoj tabeli.
Kup takmicenja zahtjevaju kvalitete koje liga ne trazi,Barca ih nema na zalost.
Mene ovakvi porazi vise pogadjaju nego da su otreseni bili.Da su otreseni bili, sve ok.Trebas rasti i sve super.A ovako,imas igru,nemas rezultat ili šlif da okrenes na svoj mlin me razocaraju.Ono kad nas je Bayern natovario u Koroni mi je najlaksi poraz u zadnjih 15 godina.Jednostavno ljudi te rasturili,ogadili ti fudbal.let3 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 00:21Zbog njenog fudbala od kojeg se nikad ne odustaje gledamo i pratimo Barcu![]()
Cesto je to samoubistvena harakiri taktika, al to i jest draz pracenja Barce. Sve te ludosti i sokovi koji oni prave svojim simpatizerimaonda su i pobjede kad dođu draze, sa takvom suludom napadackom igrom. Veceras 72% posjeda na Wandi, pobjeda u gostima, navaljivali su do kraja, tazili gol i sa igracem manje u obje utakmice. Kad vidis sve to onda ti ne bude krivo toliko, Posebno sva ta prica sa domacim masijcima u ovolikom broju u sastavu. Pa to nema ni jedan klub iz evropskog vrha !
A ovo,Inter,Roma,Liverpool i sta vec ne.Fuj.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.