FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Pustite debila sosu. Ima sve karakteristike parazita i olosa našeg društva. Svakako mu je ubrzo povratak u realnost. Samo lagano. Ako ce mu utakmica Barse vecerasnja pomoći da preboli depru, komplekse i nagomilane frustracije onda mu halalim.
Bolja smo mi generalno ekipa od atletica, samo sto imali strasan peh da igramo utakmice s najbitnijim igracima koji il su povrijedjeni il izasli iz povrede, i sto smo popili crveni rano u prvoj i izmasali se u obje utakmice i to je to, ne znam ja sta se ima tu filozofirati, jasno je ko dan i bolji sko zato sto smo i pored tih pehova opet bili blizu da ih prodjeko, a da su oni imali pola tih pehova ukupni rezultat bi bio 3 razlike u nasu korist vjerovatno, no ajd
Istina je i da atlertico jije nista posebno, da je liga spanska generalno grohjula, a bogami i cijela nogometna evropa generelno gdje ima imas dvije tri ozbiljne ekipe i ovo ostalo rang gdje smo i mi , al opet i mi kakvi smo izbacili bi vjerovatno i pariz i bajern da su imali tako neke pehove
Ali realno i ti pehovi su rezultat nedostatka veceg broja kvalitetnih igraca, zato gleam kao leao bi se mogo kupiti, odma ga kupiti, napadac spic kakav takav odma kupiti i stoper ili desni bek jekr uvijek racunam da kundea treba vratit na stopera jer i veceras se vidjelo i uvijek da je spor covjek za beka i nije do njeg jadnog sto je tu zavaljen silom prilka, i uz ta tri pojacanja obavezno otkupiti cancela a rashrorda ne uzimati
Tek tako bi se mogla sklopiti mocna ekipa koja moze podnijet i koju povredu i koji peh, a ovako ne treba tu puno filozofije da bi se bilo u samoj top kremi, gledam i pariz i bajer su ekipe koje itekako ovise od nekoliko glavnih pojedinaca i pitanje je kako bi izgledalo da imaju peh ko mi da od 5 najbitnijih igrac imas probleme s povredam kod cetvorice u kljucnim trenucima, mora se imati i srece
Sjecam se kad smo ki bioi najjaci, u pepovo vrijeme, sve bitne utakmice one svi bili spremni i malo bilo povreda uopste, ako se desi da samo zafali iniesta pa igra keita, ili desi se Alves da zafali, odma se osjeti to i problemi, a kad imas siri kadar i nema rafinje ima lea, kad su obijica tu onda rafinja igra ofanzivnog veznog, ili ulazi s klupe i donosi kvalitet i te stvari, a ne da mora igrati tu fermin sto i nije njegova pozicija jos i sam mlad i neizgradjen igrac potpuno
To sto osvajamo spansku ligu i u ligi prvaka smo konkurentni i ispadamo na guzove, ne smije nas zavarati, vise je to zbog slabe konkurencije nego do nas
Istina je i da atlertico jije nista posebno, da je liga spanska generalno grohjula, a bogami i cijela nogometna evropa generelno gdje ima imas dvije tri ozbiljne ekipe i ovo ostalo rang gdje smo i mi , al opet i mi kakvi smo izbacili bi vjerovatno i pariz i bajern da su imali tako neke pehove
Ali realno i ti pehovi su rezultat nedostatka veceg broja kvalitetnih igraca, zato gleam kao leao bi se mogo kupiti, odma ga kupiti, napadac spic kakav takav odma kupiti i stoper ili desni bek jekr uvijek racunam da kundea treba vratit na stopera jer i veceras se vidjelo i uvijek da je spor covjek za beka i nije do njeg jadnog sto je tu zavaljen silom prilka, i uz ta tri pojacanja obavezno otkupiti cancela a rashrorda ne uzimati
Tek tako bi se mogla sklopiti mocna ekipa koja moze podnijet i koju povredu i koji peh, a ovako ne treba tu puno filozofije da bi se bilo u samoj top kremi, gledam i pariz i bajer su ekipe koje itekako ovise od nekoliko glavnih pojedinaca i pitanje je kako bi izgledalo da imaju peh ko mi da od 5 najbitnijih igrac imas probleme s povredam kod cetvorice u kljucnim trenucima, mora se imati i srece
Sjecam se kad smo ki bioi najjaci, u pepovo vrijeme, sve bitne utakmice one svi bili spremni i malo bilo povreda uopste, ako se desi da samo zafali iniesta pa igra keita, ili desi se Alves da zafali, odma se osjeti to i problemi, a kad imas siri kadar i nema rafinje ima lea, kad su obijica tu onda rafinja igra ofanzivnog veznog, ili ulazi s klupe i donosi kvalitet i te stvari, a ne da mora igrati tu fermin sto i nije njegova pozicija jos i sam mlad i neizgradjen igrac potpuno
To sto osvajamo spansku ligu i u ligi prvaka smo konkurentni i ispadamo na guzove, ne smije nas zavarati, vise je to zbog slabe konkurencije nego do nas
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- GalileoGalilei
- Kontakt:
Ja sam izgubio nadu negdje u 40. minuti, ali kontam naložiće ih Flick u drugom. Atletico je preživio nekako onaj uvodni dio da ne primi tricu i kako je vrijeme odmicalo, to je sve bilo lošije. U drugom kad sam vidio jalovost, izgubio sam nade. Nema konkretnosti i ubitačnosti kao prošle sezone, puno se kruži, puno se čeka. Naravno da ne treba zaboraviti strašan tempo i umor pred kraj sezone, ali nije to to. Opet ću podcrtati, Raphinha je najznačajniji igrač ove Barce i toliko mi je žao što je fulio ovaj dvomeč. Sa njim je nova energija na terenu, na svim stranama je, zabija, asistira, nudi se, dribla itd. Večeras je Pedri bio loš, tako da se nije imao ko istaknuti. Kao što ste već rekli, Barca ne zna igrati u LP, ali po meni nije to glavni razlog. Glavni razlog je Flickovo dosadno forsiranje ove odbrane, a pritom ti tu igra Martin, Kounde, Garcia/Araujo, Cancelo. Ne može se igrati ta visoka odbrana pa da je tu i Maldini, doslovno ne može jer je odbrana na vjetrometini.
Drugo, naredne sezone se mora rekonstruisati odbrana. Martin klupa, Araujo noga, Koundea vratiti na stopera. Odbranu vratiti nazad i ne izvoditi više egzibicije. Gavi je mrtav, De Jonga ima pa nema, Olmo kako kad, Lewa noga, Rashford noga. Mora se poraditi na širini kadra i uložiti u suhi kvalitet. Dovesti stopere, mada i bekovi su neophodni, kao i napadač. Alvareza pokupiti ako se ikako može.
Drugo, naredne sezone se mora rekonstruisati odbrana. Martin klupa, Araujo noga, Koundea vratiti na stopera. Odbranu vratiti nazad i ne izvoditi više egzibicije. Gavi je mrtav, De Jonga ima pa nema, Olmo kako kad, Lewa noga, Rashford noga. Mora se poraditi na širini kadra i uložiti u suhi kvalitet. Dovesti stopere, mada i bekovi su neophodni, kao i napadač. Alvareza pokupiti ako se ikako može.
Em sto nas svake godine sudija pokrade u LP, em sto smo toliki baksuzi, da se u onom nasem naletu kod 0:2 povrijedi Fermin i tako smo dali Atleticu sansu da se priberu nazad. Bili su u soku i uvjeren sam, da bi im zabili i treci u prvom poluvremenu. No nakon nastavka igre oni su dosli sebi i odmah nam zabili gol te je utakmica otisla u drugom smjeru.
Ali ove kradje sudija su postale bas toliko ocite, da se ne mogu oteti utisku, da je to dirigovano od vrha UEFE. Zasto i zbog cega pojma nemam.
Penal nad Olmom cist ko suza, VAR ni da cak pregleda situaciju. A kad je nesto kontra nas odmah se VAR ukljuci.
Ali ove kradje sudija su postale bas toliko ocite, da se ne mogu oteti utisku, da je to dirigovano od vrha UEFE. Zasto i zbog cega pojma nemam.
Penal nad Olmom cist ko suza, VAR ni da cak pregleda situaciju. A kad je nesto kontra nas odmah se VAR ukljuci.
Vrijeme je da se prestane srat o sudijama, sve prerasta u pretjerivanje. Nit je sinoć bio penal, nit je Barsa oštećena. Sudija je bio fantastičan, nije dozvolio da situacije eskaliraju u okršaj. Slobodno mogu reći da je od svih sudija koji su Barsi sudili u zadnjih nekoliko sezona, sinoćnji Turpin bio najbolji.
Apropo Leaa - cijenim Romaria i njegove upise, ali stvarno pretjeruje. Dovođenje Leaa je pucanje u nogu, frajer je mrtav u prosječnoj ekipi kao što je Milan, i Barsa nije sredina koja će ga rehabilitovati niti on može uzvratiti nekim fantastičnim partijama. Osim toga, ne slažem se za Cancela; dovođenjem dobrog, iskusnog stopera zadnja linija je popunjena i Martin može igrati ono što jedino i može i treba, a to je da bude drugi lijevi bek. U godinama je Cancelo, više ne može pružati ono što se traži u ovakvom sistemu, ostaje naprijed, a i od prije znamo da je imao problema sa defanzivom.
Apropo patuljaka koji pokušavaju uniziti uspjehe FCB pod Flikom: vjerujem da je to čista frustracija zbog neuspjeha u Evropi, jer živimo u vremenu koje su preuzele nove degenerične generacije kojima "cilj opravdava sredstvo". Samo da napomenem da je Barsa u svojoj istoriji samo u jednom kratkom periodu pokazala da se slaže sa tim makijavelizmom - a to je Bartomeuov period, i za njega znamo kako je sve završilo. Dakle, sitni miševi iliti skidači sopstvenih gaća koji ovdje ostavljaju kojekakve demoralizirajuće poruke i "analize" odavno nemaju mjesta u našim safovima. FC Barselona je i stvorena i živi na istovjetnim principima gdje je bitnija izvedba nego konačni rezultat. A taj konačni rezultat sa uspjehom, ti zaokruženi projekti dolaze rijetko, naravno, i da bi bio istinski navijač Barselone ti jednostavno moraš prihvatiti i njihovu istoriju i njihovu ideologiju i njihove moralne filosofije. Naravno, mora postojati antagonizam prema centralistima i državnim projektima, mora postojati odbojnost prema svima koji se klanjanju sili i moći - jer da nema toga, odavno ne bi bilo ni Barselone. To je srž ideje, otpor moći i lažnim, nametnutim autoritetima.
Dakle, unižavanje osvajanja Lige je samoubistvena teza. Mene ne iznenađuje da to dolazi od pojedinih članova, jer sam ovaj forum ostavio prije 5-6 godina baš zbog njih - oni se nisu promijenili. Oni su uvijek bili tu da kritikuju i izvlače najgore, da relativiziraju i izjednačavaju, da brkaju koncept koji su postavili mnogo pametniji, iskreniji i srčaniji ljudi davno prije njih. Novi navijači koji ne shvataju sve ovo što govorim, nažalost, prihvatili su tu felu kao neki "autoritet" i "ime" - a u suštini se radi o osobama koje se jednostavno ne mogu ubrajati u navijače FCB. Vjerujem i to da ni ti skidači gaća nisu svjesni svojih pogrešaka, koliko štete nanose ideologiji navijanja za svoj klub, jer su potkapacitirani, neuki i najvjerovatnije pod jakim uticajem navijača rivalskih klubova. Ponavljam, takvi nikad nisu ni pripadali ovom klubu i ovoj ideji i ne treba ih se uzimati za ozbiljno radi svog zdravlja. Drugim riječima, lijepo je biti dijete i "navijati" za svoj klub. Slijediti Barsinu ideologiju i živjeti tim životom je mnogo komplikovanija, zahtjevnija i na kraju, bolja stvar. Ali nije za sve.
Apropo Leaa - cijenim Romaria i njegove upise, ali stvarno pretjeruje. Dovođenje Leaa je pucanje u nogu, frajer je mrtav u prosječnoj ekipi kao što je Milan, i Barsa nije sredina koja će ga rehabilitovati niti on može uzvratiti nekim fantastičnim partijama. Osim toga, ne slažem se za Cancela; dovođenjem dobrog, iskusnog stopera zadnja linija je popunjena i Martin može igrati ono što jedino i može i treba, a to je da bude drugi lijevi bek. U godinama je Cancelo, više ne može pružati ono što se traži u ovakvom sistemu, ostaje naprijed, a i od prije znamo da je imao problema sa defanzivom.
Apropo patuljaka koji pokušavaju uniziti uspjehe FCB pod Flikom: vjerujem da je to čista frustracija zbog neuspjeha u Evropi, jer živimo u vremenu koje su preuzele nove degenerične generacije kojima "cilj opravdava sredstvo". Samo da napomenem da je Barsa u svojoj istoriji samo u jednom kratkom periodu pokazala da se slaže sa tim makijavelizmom - a to je Bartomeuov period, i za njega znamo kako je sve završilo. Dakle, sitni miševi iliti skidači sopstvenih gaća koji ovdje ostavljaju kojekakve demoralizirajuće poruke i "analize" odavno nemaju mjesta u našim safovima. FC Barselona je i stvorena i živi na istovjetnim principima gdje je bitnija izvedba nego konačni rezultat. A taj konačni rezultat sa uspjehom, ti zaokruženi projekti dolaze rijetko, naravno, i da bi bio istinski navijač Barselone ti jednostavno moraš prihvatiti i njihovu istoriju i njihovu ideologiju i njihove moralne filosofije. Naravno, mora postojati antagonizam prema centralistima i državnim projektima, mora postojati odbojnost prema svima koji se klanjanju sili i moći - jer da nema toga, odavno ne bi bilo ni Barselone. To je srž ideje, otpor moći i lažnim, nametnutim autoritetima.
Dakle, unižavanje osvajanja Lige je samoubistvena teza. Mene ne iznenađuje da to dolazi od pojedinih članova, jer sam ovaj forum ostavio prije 5-6 godina baš zbog njih - oni se nisu promijenili. Oni su uvijek bili tu da kritikuju i izvlače najgore, da relativiziraju i izjednačavaju, da brkaju koncept koji su postavili mnogo pametniji, iskreniji i srčaniji ljudi davno prije njih. Novi navijači koji ne shvataju sve ovo što govorim, nažalost, prihvatili su tu felu kao neki "autoritet" i "ime" - a u suštini se radi o osobama koje se jednostavno ne mogu ubrajati u navijače FCB. Vjerujem i to da ni ti skidači gaća nisu svjesni svojih pogrešaka, koliko štete nanose ideologiji navijanja za svoj klub, jer su potkapacitirani, neuki i najvjerovatnije pod jakim uticajem navijača rivalskih klubova. Ponavljam, takvi nikad nisu ni pripadali ovom klubu i ovoj ideji i ne treba ih se uzimati za ozbiljno radi svog zdravlja. Drugim riječima, lijepo je biti dijete i "navijati" za svoj klub. Slijediti Barsinu ideologiju i živjeti tim životom je mnogo komplikovanija, zahtjevnija i na kraju, bolja stvar. Ali nije za sve.
Džeri Drejk
- FCBLAUGRANA1987
- Kontakt:
Jedan psuje Yamalu, drugi psuje Olmu, treci Ferminu, cetvrti Kundeu…itd itd itd… bas treba ove sto psuju trajno blokirati… upropastise temu…
Evo kratko napisem svoje misljenje na ovaj dvomec, ista stvar kao i prosle godine… jedini krivac za ovo je trener, ok drzi se ove taktike ali ovako ne mozes igrati cijelu utakmicu, pa je li on misli da barcelona igra presing 90 minuta sa zadnjom linijom na centru. To je nemoguce i igrajuci na taj nacin nikad necemo osvojiti LP…
3 kljucne stvari koje su se desile u ove dvije utakmice, 2 crvena i prvi gol Atletika u uzvratu, sve tri situacije su se desile zbog visoke odbrane… sve tri situacije su da njihov igrac ide sam na nas go…
Ne mogu doci sebi kad vidim da kod rezultata 0:2 za nas mi primamo go iz njihove kontre gdje kad ona dvojica idu sama prema nasem golu nas ni jedan igrac nije bio na nasoj polovici terena, pa zasto to radis Flick???
Da je Atletico pobjedio 1:0 u prvoj utakmici mi opet ne bi prosli, sinoc bi zavrsilo 2:2, jer da je Atletico htio zabio bi jos jedan jer jednostavno nasa taktika to dozvoljava, dozvoljava da tim koji se brani dobije 3 100% sanse (crveni,crveni,go), i neka su sada ispali jer da nisu ispali bi od Arsenala ili izgubili u finalu…
Jednostavno ova taktika nije za LP i nikad nece biti, u LP igraju najbolje ekipe koje ovo vidimo lako koriste
Evo kratko napisem svoje misljenje na ovaj dvomec, ista stvar kao i prosle godine… jedini krivac za ovo je trener, ok drzi se ove taktike ali ovako ne mozes igrati cijelu utakmicu, pa je li on misli da barcelona igra presing 90 minuta sa zadnjom linijom na centru. To je nemoguce i igrajuci na taj nacin nikad necemo osvojiti LP…
3 kljucne stvari koje su se desile u ove dvije utakmice, 2 crvena i prvi gol Atletika u uzvratu, sve tri situacije su se desile zbog visoke odbrane… sve tri situacije su da njihov igrac ide sam na nas go…
Ne mogu doci sebi kad vidim da kod rezultata 0:2 za nas mi primamo go iz njihove kontre gdje kad ona dvojica idu sama prema nasem golu nas ni jedan igrac nije bio na nasoj polovici terena, pa zasto to radis Flick???
Da je Atletico pobjedio 1:0 u prvoj utakmici mi opet ne bi prosli, sinoc bi zavrsilo 2:2, jer da je Atletico htio zabio bi jos jedan jer jednostavno nasa taktika to dozvoljava, dozvoljava da tim koji se brani dobije 3 100% sanse (crveni,crveni,go), i neka su sada ispali jer da nisu ispali bi od Arsenala ili izgubili u finalu…
Jednostavno ova taktika nije za LP i nikad nece biti, u LP igraju najbolje ekipe koje ovo vidimo lako koriste
Slažem se sa gotovo svim što si napisao izuzev prvog dijela - pasusa o sudijama.salkan je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:26Vrijeme je da se prestane srat o sudijama, sve prerasta u pretjerivanje. Nit je sinoć bio penal, nit je Barsa oštećena. Sudija je bio fantastičan, nije dozvolio da situacije eskaliraju u okršaj. Slobodno mogu reći da je od svih sudija koji su Barsi sudili u zadnjih nekoliko sezona, sinoćnji Turpin bio najbolji.
Sorry, ali ne mogu shvatiti kako sinoć sudac nije problematizirao scenu sa Ferminom. Crveni. Onaj udarac nogom u glavu, nakon odbrane, zbog nepovlačenja noge po meni zaslužuje čisti crveni karton. Zbog tog zastoja od 4 minute se preokrenuo tok utakmice. Protivnik se stabilizirao i u kontri dao gol. Dakle, direktan utjecaj na igru i u konačnici na rezultat. Ok, neko će reći i Gavi je onog mlatnuo. U redu, isključenje, ali bi Barcelona igrala sa igračem više i vodstvom od 2 0 nekih 45 minuta. Penal nad Olmom, guranje sa dvije ruke apsolutno vidljivo. Odluka je bila na sudiji.
Scena sa Pubillom na prvoj utakmici je davno prožvakana. Da je sudija odsudio kako je trebao, opet bi se promijenio tok utakmice, drugi žuti, penal.
Ispade Barcelona ultraoštra ekipa, dvije tekme, dva crvena, igrali sa 10 igrača u ovom dvomeču nekih 75 minuta ako sam dobro zbrojio.
Sve drugo što si napisao je onako, da se frazeološki izrazim: "Uzeo si mi riječ iz usta.". Nemam šta dodati, nemam uopće potrebu pisati bilo što dodatno. Svi će se prepoznati.
Ja ću reći kako je puno bolja ekipa ispala zbog karaktera i načina ovog takmičenja, a ne zato što je nadigrana.
Nemoj zezat, to "nepovlačenje noge" golmana se desilo tako što je glupan Fermin naletio na njegovu kopačku, tu nije bilo nikakve namjere golmana da napadača spriječi u realizaciji akcije. Po meni tu nema apsolutno nikakve šanse za prekršajem. Slično za Olma, jeste se naslonio ovaj na njega, i da je bio i minimalni kontakt nogama sa drugim protivničkim igračem - bio bi penal, ali nije. Sve ovo što se spominje, a i ti ponavljaš "o momentumu" nije direktna greška sudije. Isključivo je greška igrača Barselone koji takve momente NISU iskoristili, a tu se opet moramo vratiti na ideologiju i pristup fudbalu.Rodju je napisao/la: ↑15 apr 2026, 09:50Slažem se sa gotovo svim što si napisao izuzev prvog dijela - pasusa o sudijama.
Sorry, ali ne mogu shvatiti kako sinoć sudac nije problematizirao scenu sa Ferminom. Crveni. Onaj udarac nogom u glavu, nakon odbrane, zbog nepovlačenja noge po meni zaslužuje čisti crveni karton. Zbog tog zastoja od 4 minute se preokrenuo tok utakmice. Protivnik se stabilizirao i u kontri dao gol. Dakle, direktan utjecaj na igru i u konačnici na rezultat. Ok, neko će reći i Gavi je onog mlatnuo. U redu, isključenje, ali bi Barcelona igrala sa igračem više i vodstvom od 2 0 nekih 45 minuta. Penal nad Olmom, guranje sa dvije ruke apsolutno vidljivo. Odluka je bila na sudiji.
Scena sa Pubillom na prvoj utakmici je davno prožvakana. Da je sudija odsudio kako je trebao, opet bi se promijenio tok utakmice, drugi žuti, penal.
Ispade Barcelona ultraoštra ekipa, dvije tekme, dva crvena, igrali sa 10 igrača u ovom dvomeču nekih 75 minuta ako sam dobro zbrojio.
Sve drugo što si napisao je onako, da se frazeološki izrazim: "Uzeo si mi riječ iz usta.". Nemam šta dodati, nemam uopće potrebu pisati bilo što dodatno. Svi će se prepoznati.
Ja ću reći kako je puno bolja ekipa ispala zbog karaktera i načina ovog takmičenja, a ne zato što je nadigrana.
Što se tiče one prve utakmice, mislim da je svima jasno da je onaj indirekt veliki previd sudije, a to je potvrdila i zvanična odluka UEFA-e; tj. da se Kovacs suspenduje - ali "zbog situacije sa crvenim kartonom za Cubarsija", gdje je pojašnjenje otprilike da Kovacs nije trebao konsultovati VAR, nije trebao dati žuti karton već direktan crveni i zato je kažnjen. Mislim, van svake pameti, ko god zna sabrati dva-i-dva jasno mu je nakon ovakve odluke i pojašnjenja da Barselona uživa poseban status u organizaciji i trebaće puno posla u PR-u da se ovaj užasan položaj poboljša narednih sezona. Dok naš najveći rival zatrpava UEFAu donacijama otkad postoji, naš debeli-i-sretni dipl.pravnik Laporta kuka, žali se i olajava. Ali to nikako ne znači da je Barselona drastično oštećena u ovom dvomeču: imali su svoju priliku da riješe situaciju, kao i milion puta u ključnim utakmicama u istoriji, ali nisu. Umjesto 0-3 u 30.minuti, ti su izgubio polufinale. Sudija nema ništa s tim. Sad ja mogu opet piliti o zavjerama, o tome kako Barselona neće prići finalu dok je Čeferin predsjednik, ali tu istinu ćemo vremenom saznati, baš kao i što smo nekad poslije Platinija saznali da je Platini bio veliki fan Barselone, a kroner alkos Lennart Johansson doživotni fan reala. Bože zdravlja
Džeri Drejk
Ok, ne vidimo jednako.salkan je napisao/la: ↑15 apr 2026, 10:37Nemoj zezat, to "nepovlačenje noge" golmana se desilo tako što je glupan Fermin naletio na njegovu kopačku, tu nije bilo nikakve namjere golmana da napadača spriječi u realizaciji akcije. Po meni tu nema apsolutno nikakve šanse za prekršajem. Slično za Olma, jeste se naslonio ovaj na njega, i da je bio i minimalni kontakt nogama sa drugim protivničkim igračem - bio bi penal, ali nije. Sve ovo što se spominje, a i ti ponavljaš "o momentumu" nije direktna greška sudije. Isključivo je greška igrača Barselone koji takve momente NISU iskoristili, a tu se opet moramo vratiti na ideologiju i pristup fudbalu.Rodju je napisao/la: ↑15 apr 2026, 09:50Slažem se sa gotovo svim što si napisao izuzev prvog dijela - pasusa o sudijama.
Što se tiče one prve utakmice, mislim da je svima jasno da je onaj indirekt veliki previd sudije, a to je potvrdila i zvanična odluka UEFA-e; tj. da se Kovacs suspenduje - ali "zbog situacije sa crvenim kartonom za Cubarsija", gdje je pojašnjenje otprilike da Kovacs nije trebao konsultovati VAR, nije trebao dati žuti karton već direktan crveni i zato je kažnjen. Mislim, van svake pameti, ko god zna sabrati dva-i-dva jasno mu je nakon ovakve odluke i pojašnjenja da Barselona uživa poseban status u organizaciji i trebaće puno posla u PR-u da se ovaj užasan položaj poboljša narednih sezona. Dok naš najveći rival zatrpava UEFAu donacijama otkad postoji, naš debeli-i-sretni dipl.pravnik Laporta kuka, žali se i olajava. Ali to nikako ne znači da je Barselona drastično oštećena u ovom dvomeču: imali su svoju priliku da riješe situaciju, kao i milion puta u ključnim utakmicama u istoriji, ali nisu. Umjesto 0-3 u 30.minuti, ti su izgubio polufinale. Sudija nema ništa s tim. Sad ja mogu opet piliti o zavjerama, o tome kako Barselona neće prići finalu dok je Čeferin predsjednik, ali tu istinu ćemo vremenom saznati, baš kao i što smo nekad poslije Platinija saznali da je Platini bio veliki fan Barselone, a kroner alkos Lennart Johansson doživotni fan reala. Bože zdravlja![]()
Evo, glede Olma da još jednom pogledamo:
Da je rafinja bio tu u ove dvije utakmice drugaciji bi ishod bio ali **** ga, gotovo je sad.
Sad kad se malo glava ohladila i dalje smatram da je Pedri bio katastrofalan, Fermin takodjer, trebao je van odmah poslije onog sudara.
Yamal je klasa, jos da sredi glavu malo i nece biti boljeg igraca, samo mu treba dovesti nekog ko ce pospremati njegove asistencije, al dovesce krc, opet ce ih **** sa pravilima oko registracije.
Sad kad se malo glava ohladila i dalje smatram da je Pedri bio katastrofalan, Fermin takodjer, trebao je van odmah poslije onog sudara.
Yamal je klasa, jos da sredi glavu malo i nece biti boljeg igraca, samo mu treba dovesti nekog ko ce pospremati njegove asistencije, al dovesce krc, opet ce ih **** sa pravilima oko registracije.
Pedri je na aparatima vec trecu utakmicu, a Flick ga forsira na max
momku je podhitno potreban odmor, dok se nije ponovo povrijedio.
Gurati Fermina na lijevo krilo je bila posebna ludost i to najvise zamjeram Flicku za sinoc. Hajd da je tamo stavio Olmu, pa i nekako.
Yamal ce biti duplo bolji igrac, kad se Barca rijesi one spodobe Koundea i dovede normalnog beka sa kojim ce kombinovati i koji ce podrzavati Yamala na njegovoj strani. Messi je imao jednog Alvesa, koji su radili cuda - a Yamal ima ono nesposobno govedo koje ne zna protrcati i otvoriti stranu.
Zato uvijek sam ide na petoricu i trositi se, jer nema nikakve pomoci.
Naravno da je izostanak Raphinhe bio najveci hendikep za ekipu.
Gurati Fermina na lijevo krilo je bila posebna ludost i to najvise zamjeram Flicku za sinoc. Hajd da je tamo stavio Olmu, pa i nekako.
Yamal ce biti duplo bolji igrac, kad se Barca rijesi one spodobe Koundea i dovede normalnog beka sa kojim ce kombinovati i koji ce podrzavati Yamala na njegovoj strani. Messi je imao jednog Alvesa, koji su radili cuda - a Yamal ima ono nesposobno govedo koje ne zna protrcati i otvoriti stranu.
Zato uvijek sam ide na petoricu i trositi se, jer nema nikakve pomoci.
Naravno da je izostanak Raphinhe bio najveci hendikep za ekipu.
Nece se nikad osvojit liga dok flick fura ovu taktiku,vec 100 gol primljen zbog istih situacija,kounde ratkapa,spor,mlitav nista...
Rashford kod crvebog kartona ne zna napravit pressing i zato je dobiven crveni!Glavni krivac iz zacetka akcije madridjana.
Ekipa kao da nema energije svaki nas kontranapad samo yamal i ferran u napadu,ako se ne dovede stoper kao inigo mos ga pr.cit i iducu sezonu,11 godina bez lp,a da ne govorim sudca samo ce tonysosa srat da kmecim ali je sudac mogao svirati penal za olma ako je ono crveni za garciju
Rashford kod crvebog kartona ne zna napravit pressing i zato je dobiven crveni!Glavni krivac iz zacetka akcije madridjana.
Ekipa kao da nema energije svaki nas kontranapad samo yamal i ferran u napadu,ako se ne dovede stoper kao inigo mos ga pr.cit i iducu sezonu,11 godina bez lp,a da ne govorim sudca samo ce tonysosa srat da kmecim ali je sudac mogao svirati penal za olma ako je ono crveni za garciju
Barcelona je bila bez titule prvaka Europe 93 godine, i ?Markinhio je napisao/la: ↑15 apr 2026, 11:16Nece se nikad osvojit liga dok flick fura ovu taktiku,vec 100 gol primljen zbog istih situacija,kounde ratkapa,spor,mlitav nista...
Ako misle opet nek se ne nahajpavaju svaki mec,rashford magla na ljeto,raphinhi dogodine nedo mu bog da ode u repkuRodju je napisao/la: ↑15 apr 2026, 11:23Barcelona je bila bez titule prvaka Europe 93 godine, i ?Markinhio je napisao/la: ↑15 apr 2026, 11:16Nece se nikad osvojit liga dok flick fura ovu taktiku,vec 100 gol primljen zbog istih situacija,kounde ratkapa,spor,mlitav nista...
Pravi dobar desni bek je prioritet da bi lamin mogao imati puno vise prostora i da dodje do izrazaja, a kunde moze biti vrhunski stoper, za stopera je brz, za beka spor, zato mislim da treba u tom ici smijeru i rjesavati tako probleme u odbrani, a ne dovoditi novog stopera i ostaviti kundea desno
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
Pa sinoc je cancelo mogao poceti desno a balde lijevo, kunde na stopera umjesto martina iako pitanje kako bi se snasao tu nakon par godina na beku.
Ima flick jos svojih musica ali neka ga, nadam se samo da ce uspjeti dovesti vrhunska pojacanja pa da tad pokaze sta moze, nije lako sastaviti ekipu sa djecom iz la masie i odbacenim igracima tipa cancelo, rasford i sl.
Ima flick jos svojih musica ali neka ga, nadam se samo da ce uspjeti dovesti vrhunska pojacanja pa da tad pokaze sta moze, nije lako sastaviti ekipu sa djecom iz la masie i odbacenim igracima tipa cancelo, rasford i sl.
- GalileoGalilei
- Kontakt:
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Šta ovaj sad kmeči? Bolje bi mu bilo da pronađe način da konačno vrati klub na 1:1 pravilo nakon 5 godina mandata. Odriješi kesu na ljeto pa onda kmeči koliko hoćeš.| Laporta: “I expect that we will file a NEW complaint, because what happened to us yesterday once again is unacceptable. There are decisions that have greatly harmed Barcelona's interests, and this is something that cannot be tolerated. It's a DISGRACE.” #fcblive
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
Henry je samo sasuo istinu u oci ovima sto imaju ruzicaste naocare. Em sto nam je cijela odbrana na nivou Elchea, em sto ih takve nikakve Flick stalno gura na sredinu terenu. Ko da govori protivnicima samo nabijte dugu loptu i gotovo.
Tako smo i primili sinoc gol. I ne samo sinoc u ligi x puta, a lani protiv Intera identican gol na San Siru za 1:0. I nista nismo naucili ove godine ista greska.
Tako smo i primili sinoc gol. I ne samo sinoc u ligi x puta, a lani protiv Intera identican gol na San Siru za 1:0. I nista nismo naucili ove godine ista greska.
Guardiola tako ispada otkako je stupio na scenu. Ništa novo, nekad će proći nekad ne. Bitno da je zanimljivo i da ne gledamo dosadan fudbalLavcina je napisao/la: ↑15 apr 2026, 15:45Henry je samo sasuo istinu u oci ovima sto imaju ruzicaste naocare. Em sto nam je cijela odbrana na nivou Elchea, em sto ih takve nikakve Flick stalno gura na sredinu terenu. Ko da govori protivnicima samo nabijte dugu loptu i gotovo.
I kao što kolega @xaviesta reče
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.