FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Kupresak beganovic suspendovani. PREKRSIKI KODEKS PONASANJA. Oba igraca imali neke ponude koje je klub odbio. Ok igraci nikakav top kvalitet. Takodje na terenu ono sto su ova dva igraca pokaza nisu pokazali da su bolji od igraca koji igraju mjesto njih. Takodje oba ova igraca su u klubu dugo i od takvih igraca sa statusom od 2-3 godine u klubu gdje su zaradili vise nego citavu karijeru do sad. Po meni nepostuje se klub.
Takodje mi moramo kao klub odlucit u naredne 2-3 sedmice plan za dvije godine.
Navescu dvije friske situacije
SARAJEVO rudar prijedor 2-2 (penal i crveni karton koji nisu postojali)
Prijedor Borac 0-2 penal nedosudjen protiv borca i nema linija vec ocno se odlucije da je offside
Tako da je tesko kad imas ovakve uslove situacije napravit strategiju.
Namace Vico Haris i valjic sad reci to je sudiska odluka ljudi u borcu misle ovako u prijedoru onako 10 ljudi 10 razliciti misljenja.
Ovo se nemoze podvest pod tu situaciju kad je tehnicka greska (nema linija) kad je isto katastrofalna greska bila u prosloj utakmici izmedju ove dvije ekipe, i plus sto je bas protiv ove ekipe FK SARAJEVO OSTECENO KATASTROFALNO. Gdje FK SARAJEVO osteceni za 2 boda i suspenzijom igraca, i tako reci da nas je ta utakmica poremetila bar 20%sto smo ispali u kupu. Isto tako ovaj prijedor je tesko ostecen protiv zrinjskog.
Pogledajte samo matematicki recimo da je borac uzeo samo 2 boda umjesto 6 protiv prijedora i 0 bodova umjesto 3 protiv veleza i da je FK SARAJEVO pobjedilo prijedor i izbacilo VEKEZ (penal creveni karton na kosevu u prvoj utakmici). Mi bi bili na -15 bodova iza borca i 90% bi uzeli kup (odbranili) i bili bi -8 u odnosu na zrinjski (i bolji medjusobni omjer gol razliku neznam sta se gleda tako da bi taj zaostatak bio -7 radi gol razlike i medju omjera)
I danas bi CVITANOVIC ima prolaznu ocjenu i ovo je fakticki samo u pitanju prijedor i velez, gdje borac trenutnu prednost sa 22 boda na 15 skoro 40% gubi.
Pa onda bjeljina fatanje igraca za nogu drugi zuti
Pa penal u doboju
Pa prnal u sb
Pa crveni karton u bl Jatti
Pa onda situacija kad sloga igra 2x sa juniorima protiv borca
Pa posusje
Drugo u cemu zrinjski je najbolji u ligi a evo i borac pocinje da njih stize u tom segmentu a to je da dovode takvu vrstu igraca koja je poprilicno kvalitetna za pl bh a nisu igraci koji su preskupi nit su igraci za kojim klubovi jace financiske moci trce.
Jojic jurisic savic herera hrelja hiros carolina grahovac siskovic. Za ovog igraca nijedna ekipa u HNL nece dat vecu placu 3 k maraka (mjesecno) nego sto imaju u borcu, takodje ove igrace negleda hajduk dinamo rijeka ni za 0 maraka. Znaci ekipe izmedju 3-6 mjeseta ekipe i mogu platit malo vise al kao sto sam rekao ni igraci se neide tamo da se boras za nista 3 maraka plata mjesecno nije nesto kad uzmes da je standard skuplji itd itd.
Dok recimo sad da smo mi prvi i da Elezi krdzalic ivankovic imaju super sezonu njih mi nebi mogli zadrzat jer ti igraci imaju potencijal i recimo njih bi hajduk rockov sturm itakvo ekipe lagano mogli platit 10-15 hiljada maraka mjesecno bise nego mi i takvog igraca je tesko zadrzat i mislim da mi tu pravimo gresku, i smatram da zrinjski radi tu bolji posao u smislu strategije osvajanje titula i finansiranje kroz evropu.
Jer recimo vidite borac to pokusava al vecu ubaca vukovica onog malog sa 16 godina Deketa saavic nece da produzi vec to steka, jer najvjerovatinje nemogu da financiski izdrze. Zrinjski nikog zivog nije prodo 10 godina, basic i sucic su jedina dva igraca da ja se shevam u zadnjih 10 godina da su isprodati i to cifea 500-600 k€ po igracu i to je sve.
Takodje po meni je greska dovodit tipove igraca ko Adem i Ristovski.
Adem jer covjek ima takav CV da te igrac samo na biografiju takvu uzima 100 maraka godisnje. Drugo covjek igra fudbal u svojoj drzavi (liga jaca klub bara bara po kvalitetu sa nasim normalno da smo mi veci klub) fakticki u svojoj avli zajebaje se zaradjuje koliko zaradju je znaci njegove ambicije posle Besiktasa su spale na zajebanciju. I taksv igrac sa takim cv sa takvom lovom koju je zaradio gdje doso kuci da se zajebaje i da igra jad hoce da trenira kad hoce gdje veci od kluba gdje on daje platu igracima itd itd su u 99% skucajevi igraci koji ce traxit sigurno 2-3x vise para da predje u drugi klub da to napisti.
Ristovski CV sam nosi 50 k km godisnjei covjek dolazi iz dinama, nece pristat da igra za male pare i minimalno da bi doso u pl bh moras mu platit 3x vise negi sto vrijedi, ambicije ok nekazem da nece davat koliko moze al covjekuje 33 godine naosvajo se sa dinamom kupova istrosen pun para.
Tu vrstu igraca nebi nikad doveo, osim ako ti igraci pristanu da igraju za neku sicu 4/5 k € a ostatak u bonusima na osnovu titula nastupa u evropi (nikad nato nece pristat jer nemoraju jer ristovski bi prije otisao u prezadnju HNL da igra za 4 k€ nego da igra kod nas na bonus.
Zato bih doveo Gojkovica cimirota menala keremeha jojica savica grahovca abramovica mikica banica ovog brazilca i takve igrace maksimalno 2 igraca u 21 lupam krdzalic mujkic sve ostalo sa ovakvim igracima. Prodo bi jednog igraca a ove bi produzavao
Mi nikad necemo bit prvaci maroodza maita mujkic krdzalic elezi telalovic mehmedovic musija ti igraci cim pocnu donosit prevagu na terenu njih nas klub nemoze zadrzat. Caj i sa platim od 700 k km godisnje. Garantujem da Gukijashvili ima vecu sad platu za 3x (sa bonusima) nego sto je kod nas imo a imao je i kod nas minimum 500/600 k km godisnje.
Celik da i bepricam 7/8 puta jer on kod nas nije bio ni bluzu gulise placen jer guliju je ugovor produzen.
Moramo balansirat finansiranje kluba kroz akademiju i zaradu kroz sportske uspjehe. Ja kao navijac zelim da klub zaradjuje pare preko igranja euro tekmi, klub da bi to mogo mora imat gore nabrijane igrace koji ce po automatizmu izbacit omladince klub ima problema sa osvajs titule sa djecom mladi dobri igraci su magneti za bogatije klubove. Kako to harmonizivat ja neznam.
Ja neznam jedini sto je dobro jeste sto je Mamic tu i on je jedini covjek (zdravko) koji to moze i ne samo da moze on moze to uradit na takav nacin da te decke zadrzi da se ekipa ne radpadne posle osvajanja prvenstva igrane grupe lige evrope vec da ih zadzi da uzmemo 3 titule za redo da igramo 3 grupe ne konferencije vec Euro lige, samo da bi to on uradio moras da TATI DAS DA ON UZME KOLIKO ON SMATRA DA TREBA al posto smo mi yugovici sirotinja i razmisljamo daj nam puno za malo TATA CE RECI EVO VAM K U R A C
Takodje mi moramo kao klub odlucit u naredne 2-3 sedmice plan za dvije godine.
Navescu dvije friske situacije
SARAJEVO rudar prijedor 2-2 (penal i crveni karton koji nisu postojali)
Prijedor Borac 0-2 penal nedosudjen protiv borca i nema linija vec ocno se odlucije da je offside
Tako da je tesko kad imas ovakve uslove situacije napravit strategiju.
Namace Vico Haris i valjic sad reci to je sudiska odluka ljudi u borcu misle ovako u prijedoru onako 10 ljudi 10 razliciti misljenja.
Ovo se nemoze podvest pod tu situaciju kad je tehnicka greska (nema linija) kad je isto katastrofalna greska bila u prosloj utakmici izmedju ove dvije ekipe, i plus sto je bas protiv ove ekipe FK SARAJEVO OSTECENO KATASTROFALNO. Gdje FK SARAJEVO osteceni za 2 boda i suspenzijom igraca, i tako reci da nas je ta utakmica poremetila bar 20%sto smo ispali u kupu. Isto tako ovaj prijedor je tesko ostecen protiv zrinjskog.
Pogledajte samo matematicki recimo da je borac uzeo samo 2 boda umjesto 6 protiv prijedora i 0 bodova umjesto 3 protiv veleza i da je FK SARAJEVO pobjedilo prijedor i izbacilo VEKEZ (penal creveni karton na kosevu u prvoj utakmici). Mi bi bili na -15 bodova iza borca i 90% bi uzeli kup (odbranili) i bili bi -8 u odnosu na zrinjski (i bolji medjusobni omjer gol razliku neznam sta se gleda tako da bi taj zaostatak bio -7 radi gol razlike i medju omjera)
I danas bi CVITANOVIC ima prolaznu ocjenu i ovo je fakticki samo u pitanju prijedor i velez, gdje borac trenutnu prednost sa 22 boda na 15 skoro 40% gubi.
Pa onda bjeljina fatanje igraca za nogu drugi zuti
Pa penal u doboju
Pa prnal u sb
Pa crveni karton u bl Jatti
Pa onda situacija kad sloga igra 2x sa juniorima protiv borca
Pa posusje
Drugo u cemu zrinjski je najbolji u ligi a evo i borac pocinje da njih stize u tom segmentu a to je da dovode takvu vrstu igraca koja je poprilicno kvalitetna za pl bh a nisu igraci koji su preskupi nit su igraci za kojim klubovi jace financiske moci trce.
Jojic jurisic savic herera hrelja hiros carolina grahovac siskovic. Za ovog igraca nijedna ekipa u HNL nece dat vecu placu 3 k maraka (mjesecno) nego sto imaju u borcu, takodje ove igrace negleda hajduk dinamo rijeka ni za 0 maraka. Znaci ekipe izmedju 3-6 mjeseta ekipe i mogu platit malo vise al kao sto sam rekao ni igraci se neide tamo da se boras za nista 3 maraka plata mjesecno nije nesto kad uzmes da je standard skuplji itd itd.
Dok recimo sad da smo mi prvi i da Elezi krdzalic ivankovic imaju super sezonu njih mi nebi mogli zadrzat jer ti igraci imaju potencijal i recimo njih bi hajduk rockov sturm itakvo ekipe lagano mogli platit 10-15 hiljada maraka mjesecno bise nego mi i takvog igraca je tesko zadrzat i mislim da mi tu pravimo gresku, i smatram da zrinjski radi tu bolji posao u smislu strategije osvajanje titula i finansiranje kroz evropu.
Jer recimo vidite borac to pokusava al vecu ubaca vukovica onog malog sa 16 godina Deketa saavic nece da produzi vec to steka, jer najvjerovatinje nemogu da financiski izdrze. Zrinjski nikog zivog nije prodo 10 godina, basic i sucic su jedina dva igraca da ja se shevam u zadnjih 10 godina da su isprodati i to cifea 500-600 k€ po igracu i to je sve.
Takodje po meni je greska dovodit tipove igraca ko Adem i Ristovski.
Adem jer covjek ima takav CV da te igrac samo na biografiju takvu uzima 100 maraka godisnje. Drugo covjek igra fudbal u svojoj drzavi (liga jaca klub bara bara po kvalitetu sa nasim normalno da smo mi veci klub) fakticki u svojoj avli zajebaje se zaradjuje koliko zaradju je znaci njegove ambicije posle Besiktasa su spale na zajebanciju. I taksv igrac sa takim cv sa takvom lovom koju je zaradio gdje doso kuci da se zajebaje i da igra jad hoce da trenira kad hoce gdje veci od kluba gdje on daje platu igracima itd itd su u 99% skucajevi igraci koji ce traxit sigurno 2-3x vise para da predje u drugi klub da to napisti.
Ristovski CV sam nosi 50 k km godisnjei covjek dolazi iz dinama, nece pristat da igra za male pare i minimalno da bi doso u pl bh moras mu platit 3x vise negi sto vrijedi, ambicije ok nekazem da nece davat koliko moze al covjekuje 33 godine naosvajo se sa dinamom kupova istrosen pun para.
Tu vrstu igraca nebi nikad doveo, osim ako ti igraci pristanu da igraju za neku sicu 4/5 k € a ostatak u bonusima na osnovu titula nastupa u evropi (nikad nato nece pristat jer nemoraju jer ristovski bi prije otisao u prezadnju HNL da igra za 4 k€ nego da igra kod nas na bonus.
Zato bih doveo Gojkovica cimirota menala keremeha jojica savica grahovca abramovica mikica banica ovog brazilca i takve igrace maksimalno 2 igraca u 21 lupam krdzalic mujkic sve ostalo sa ovakvim igracima. Prodo bi jednog igraca a ove bi produzavao
Mi nikad necemo bit prvaci maroodza maita mujkic krdzalic elezi telalovic mehmedovic musija ti igraci cim pocnu donosit prevagu na terenu njih nas klub nemoze zadrzat. Caj i sa platim od 700 k km godisnje. Garantujem da Gukijashvili ima vecu sad platu za 3x (sa bonusima) nego sto je kod nas imo a imao je i kod nas minimum 500/600 k km godisnje.
Celik da i bepricam 7/8 puta jer on kod nas nije bio ni bluzu gulise placen jer guliju je ugovor produzen.
Moramo balansirat finansiranje kluba kroz akademiju i zaradu kroz sportske uspjehe. Ja kao navijac zelim da klub zaradjuje pare preko igranja euro tekmi, klub da bi to mogo mora imat gore nabrijane igrace koji ce po automatizmu izbacit omladince klub ima problema sa osvajs titule sa djecom mladi dobri igraci su magneti za bogatije klubove. Kako to harmonizivat ja neznam.
Ja neznam jedini sto je dobro jeste sto je Mamic tu i on je jedini covjek (zdravko) koji to moze i ne samo da moze on moze to uradit na takav nacin da te decke zadrzi da se ekipa ne radpadne posle osvajanja prvenstva igrane grupe lige evrope vec da ih zadzi da uzmemo 3 titule za redo da igramo 3 grupe ne konferencije vec Euro lige, samo da bi to on uradio moras da TATI DAS DA ON UZME KOLIKO ON SMATRA DA TREBA al posto smo mi yugovici sirotinja i razmisljamo daj nam puno za malo TATA CE RECI EVO VAM K U R A C
- luckystrike
- Kontakt:
Ne zajebaji.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 20:27Kupresak beganovic suspendovani. PREKRSIKI KODEKS PONASANJA. Oba igraca imali neke ponude koje je klub odbio. Ok igraci nikakav top kvalitet. Takodje na terenu ono sto su ova dva igraca pokaza nisu pokazali da su bolji od igraca koji igraju mjesto njih. Takodje oba ova igraca su u klubu dugo i od takvih igraca sa statusom od 2-3 godine u klubu gdje su zaradili vise nego citavu karijeru do sad. Po meni nepostuje se klub.
Beganović je očigledno malo potonuo jer mu je prvi put u posljednje dvije godine dovedena adekvatna zamjena u vidu Luke Hujbera koji djeluje dosta stameniji i opasniji prema naprijed ali Beganović i dalje ima 3 asistencije ove sezone a Hujber nijednu.
Kuprešak može odigrati i lijevog beka i oba krila i zabio je ove sezone 4 gola i namjestio još 4 i kao nije dobar.
Slazem se ja da ni ovi sto igraju nisu bolji od njih al nisu ni gori Keremeh meni nije losi od Kupresaka nit je began bolji od hujbera u 5 deka.luckystrike je napisao/la: ↑14 apr 2026, 20:48Ne zajebaji.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 20:27Kupresak beganovic suspendovani. PREKRSIKI KODEKS PONASANJA. Oba igraca imali neke ponude koje je klub odbio. Ok igraci nikakav top kvalitet. Takodje na terenu ono sto su ova dva igraca pokaza nisu pokazali da su bolji od igraca koji igraju mjesto njih. Takodje oba ova igraca su u klubu dugo i od takvih igraca sa statusom od 2-3 godine u klubu gdje su zaradili vise nego citavu karijeru do sad. Po meni nepostuje se klub.
Beganović je očigledno malo potonuo jer mu je prvi put u posljednje dvije godine dovedena adekvatna zamjena u vidu Luke Hujbera koji djeluje dosta stameniji i opasniji prema naprijed ali Beganović i dalje ima 3 asistencije ove sezone a Hujber nijednu.
Kuprešak može odigrati i lijevog beka i oba krila i zabio je ove sezone 4 gola i namjestio još 4 i kao nije dobar.
Al ti kao igrac koji je dugo tu bi trebao zadnji da prekrsavas kodeks, ja bi razumio da si marinko macikic i sad ovaj hujber levatina igra prije tebe. Vec ti tu negdje isti nivo igras fudbala odkad su doso i ti se kurcis.
Takodje asistencije golovi itd itd po meni igraci moraju imat priblizan broj odigranih utakmica da bi mogli to gledat kao neko mjerilo.
Bekovima i to nije primarni poso da dahe golove asistira (nekazem da to nije plus) njegovo glavno je da ga ljudi ne probijaju i da radi njega neprimamo golove.
Ja bi beganovica u jednoj utakmici probao kao desnog stopera umjesto ristovskog pa kud puklo da puklo.
- DoktorXabaras
- Kontakt:
Vodeći se drugim poluvremenom protiv Zrinskog i kako je odigrao Menalo na toj poziciji wingera a gledajući učinak ovog na suprotnoj strani, spoiler za one sa slabim srcem Volio bih kad bi naš stručnjak imao malo mooda pa pokušao nešto ovako
.....................Banić
....Bralić.......Gojković.......Marudža
...........Elezi..............Ignjatkov
Menalo...................................Kuprešak
.........Keremeh...............Ljajić
....................Karlos
.....................Banić
....Bralić.......Gojković.......Marudža
...........Elezi..............Ignjatkov
Menalo...................................Kuprešak
.........Keremeh...............Ljajić
....................Karlos
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Kakav ovaj i proces zna i sam sto je tu.Nek zavrsi taj derbi u maju i dovidjenja prodaji negdje drugo maglu nisu ljudi ovdje budale i levati koliko god hoce da stvore to od nas u posljednje vrijeme
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Ma kad se sve sabere i oduzme, shodno tome šta se očekivalo, mogao je i gori bitiNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:17Kakav ovaj i proces zna i sam sto je tu.Nek zavrsi taj derbi u maju i dovidjenja prodaji negdje drugo maglu nisu ljudi ovdje budale i levati koliko god hoce da stvore to od nas u posljednje vrijeme
Najviše mu zamjerim kup i superkup, kao i svi. I dalje mi nije jasno kakav je ono odabir bio za pucanje penala..
Svakako na kraju sezone treba ići, samo ne očekujem puno bolji kvalitet nego Cvitanovićev, jer treba odriješit kesu za kvalitetnog stručnjaka.
A pare nisu problem, jer..
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka
-
rimljanin90
- Kontakt:
Treba ici a nemamo bolje rjesenje?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:25Ma kad se sve sabere i oduzme, shodno tome šta se očekivalo, mogao je i gori bitiNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:17Kakav ovaj i proces zna i sam sto je tu.Nek zavrsi taj derbi u maju i dovidjenja prodaji negdje drugo maglu nisu ljudi ovdje budale i levati koliko god hoce da stvore to od nas u posljednje vrijeme
Najviše mu zamjerim kup i superkup, kao i svi. I dalje mi nije jasno kakav je ono odabir bio za pucanje penala..
Svakako na kraju sezone treba ići, samo ne očekujem puno bolji kvalitet nego Cvitanovićev, jer treba odriješit kesu za kvalitetnog stručnjaka.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Pa naći će se, nije teško biti bolji od Marija.rimljanin90 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:35Treba ici a nemamo bolje rjesenje?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:25Ma kad se sve sabere i oduzme, shodno tome šta se očekivalo, mogao je i gori bitiNajvecaRadosti je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:17
Kakav ovaj i proces zna i sam sto je tu.Nek zavrsi taj derbi u maju i dovidjenja prodaji negdje drugo maglu nisu ljudi ovdje budale i levati koliko god hoce da stvore to od nas u posljednje vrijeme
Samo ne treba čuda očekivati, sve i da dođe solidan stručnjak, imat će u najmanju ruku ograničen budžet.
Osim ako se nešto drastično ne promjeni u idućih 2 mjeseca, pa da se opet jede kavijar.
Imamo užasnih problema baš u trenutku kada imamo čovjeka koji itekako ima znanja o fudbalu, ali ne pravi se pita od govana.
-
rimljanin90
- Kontakt:
Skeptican sam, bilo je puno boljih trenera od Marija pa smo samo osvojili kontroverzni kup.GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:49Pa naći će se, nije teško biti bolji od Marija.rimljanin90 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:35Treba ici a nemamo bolje rjesenje?GospodinIzSarajeva je napisao/la: ↑14 apr 2026, 23:25
Ma kad se sve sabere i oduzme, shodno tome šta se očekivalo, mogao je i gori biti
Samo ne treba čuda očekivati, sve i da dođe solidan stručnjak, imat će u najmanju ruku ograničen budžet.
Osim ako se nešto drastično ne promjeni u idućih 2 mjeseca, pa da se opet jede kavijar.
Imamo užasnih problema baš u trenutku kada imamo čovjeka koji itekako ima znanja o fudbalu, ali ne pravi se pita od govana.
- luckystrike
- Kontakt:
Igrao je desnog stopera u 3 5 2 formaciji kod Zekića nekoliko puta, tada bi Unušić pretežno ili Kyeremeh uzimali mjesto na desnom beku.
Koliko me sjećanje služi u utakmici kad nas je halkić zaklao u Mostaru protiv Veleža tad je čak odigrao kao LCB a Unušić RCB, CB je bio Jović.
Odigrao je i jednom kod Cvitanovića kao desni stoper.
OK odigra ali rezultati u tim utakmicama s njim na štoperu su uglavnom bili loši, s tim da ne želim insinuirati da je to njegova krivica.
On je po meni najbolji u sistemu sa 4 pozadi kao desni bek.
Kvalitetan trener odmah pokaže rezultat. Mario je imao tri kvalitetne utakmice kod nas. Dva puta Posušje i jednom derbi. Sve drugo je plod individualnog kvaliteta. Zadnji derbi je pokazao da ne treba biti naš trener. Nije smio napasti kako treba. Rahimić ga dva puta preslušao, izgubio superkup, napredak u igri se ne vidi. Mario kao čovjek djeluje super, ali kao trener on nije za nas.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Vidjet ćemo šta će Mamić ove godine uraditi. Sve do njegovog dolaska je nezapamćen kolaps, bez ikakvog sistema i cilja. Brzo sam pregledao ovu gomilu trenera koja nas je vodila zadnjih godina, da Bog dragi sačuva koliko smo ispali smiješni.
Cvitanović - 15 utakmica za 6 godina ali je kratkoročno osvježio ekipu, kakvi smo bili na početku sezone, sve poslije toga je uspjeh.
Husref - bez posla i prije i poslije nas.
Zekić - bez posla.
Rožman - bez posla. Prije nas domžale - eno ih ugasili se. Poslije nas Osijek - ispadoše iz lige.
Varešanović - bez posla. Ne poželjeti ni najgorem neprijatelju.
Feđa - neće na kraju ni evropu sa mariborom izboriti, dobar za prvih 5 kola u svakom klubu.
Sablić - bez posla.
Vasoski - sileks - prosjek u makedoniji, nebitan.
Cvitanović - 15 utakmica za 6 godina ali je kratkoročno osvježio ekipu, kakvi smo bili na početku sezone, sve poslije toga je uspjeh.
Husref - bez posla i prije i poslije nas.
Zekić - bez posla.
Rožman - bez posla. Prije nas domžale - eno ih ugasili se. Poslije nas Osijek - ispadoše iz lige.
Varešanović - bez posla. Ne poželjeti ni najgorem neprijatelju.
Feđa - neće na kraju ni evropu sa mariborom izboriti, dobar za prvih 5 kola u svakom klubu.
Sablić - bez posla.
Vasoski - sileks - prosjek u makedoniji, nebitan.
Stvarno sam mislio i dalje mislim da je ZZ posle jakirovica bajbolji trener koji je vodio neku ekipu u pl bh.
Ali za FK SARAJEVO, CVITANOVIC je bolja varijanta od zekica ako sagledamo sve velke i male segmente.
Ako uzmemo roster koji je Mario dobio i da je isti dat ZZ da bi mario od 10 pikasaja imo 7 x vise bodova.
ZZ je trener koji trazi da sve u klubu 100% funkcionise da bi on mogo dat svoj max. To u klubovima bivse juge imaju samo dva kluba Dinamo i CZ.
Drugo u nas klub kad je dosao tako sam bio sretan kad sam procito naslovnu ZVANICNO ZZ novi trener nas, medjutim njega sam znao preko onog podcasta sa Jakirovicem kad je bio, medjutim kada je dosao i prvu presicu dao odma sam za 70% ohladio i imao sam osjeca da sanjim nece sve proc kako treba. Prepotentno ponizavajuce nekako koda je na silu dosao taksv sam osjecaj imao, i posebno onda kad je zavrsila sezona kad jevdavao interview da razmislja da napusti SARAJEVO da prica sa Mirvicem svaki dan..
I na kraju nskon prvog kola das neopozivu ostavku i to nakon 4-4.
CVITANOVIC mozda globalno nema znanje koje ima ZZ, al karakter postovanje kluba i odan rad (koji je i ZZ imo) to ima. Drugo navijaci osjete da on daje sve od sebe i da je zahvalan za sansu da bude trener FK SARAJEVA. U ovom momentumu u kojem je FK SARAJEVO SAD zadnjih 8 mjeseci je MARIO mnogo bolja opcija od ZZ.
Plus i dosta je jeftini i on i njegov ss, sto je veoma vazno ovoga placas vise koji se ponasa da je veci od kluba, dok ovog manje placas i vece postivanje ima.
Mario se prepisuje ispadanje u kupu, a daje plus ZZ.
Zz je dosao u ljeto prosao pripreme, MARIO nije prosao ljetne pripreme ekipa bola na 7 mjestu sa 10 bodova nakon 9 kola, zoranu u polu sezone pridat STOPER Celik, a ovom prodat jatta, mlinaric i GULIJASHVII. Sva troica igraca su bolji i vise bitni bili za igru od Celika kod zz.
Zz nijednom nije pobjedio Zrinjski u prvenstvu od 3 utakmice 2 poraza i remi dok mario ima dvije pobjede i remi i to u zadnjoj minuti i to u njegovoj prvoj utakmici na klupi, kad je ekipa bila razjebana. Borac 1 pobjeda 1 poraz zz je takodje imao jednu pobjedu i 2 poraza.
Zeljo 1 pobjedu jedan remi.,
Sb isti omjer 1 poraz jedan remi
E sad sto je ljepsa igra bila pod zekicom to neznaci da je rezultatski bolja. Sto je veliki faktor oko kojeg se treba dobro razmislit..
Mario izgubio od zrinjskog super kup koji se trebao igrat na neutralnom terenu (godinu ranije tako je bilo, cak prica bila da ce seigrat u kataru saudiji)
U kupu ispo kradjom sudija.
Ako mario pobjedi 6 utakmica do kraja i odigra 1 nerjeseno i 1 poraz posebno ako jos podere zelju sa 3-4 gola razlike NEBI GA DIRO.
Osim ako Mirvic nebude obezbjedio 15m€ budzet za pojacanja i totalni remont onda Mario put nihe on za te stvari
Ali za FK SARAJEVO, CVITANOVIC je bolja varijanta od zekica ako sagledamo sve velke i male segmente.
Ako uzmemo roster koji je Mario dobio i da je isti dat ZZ da bi mario od 10 pikasaja imo 7 x vise bodova.
ZZ je trener koji trazi da sve u klubu 100% funkcionise da bi on mogo dat svoj max. To u klubovima bivse juge imaju samo dva kluba Dinamo i CZ.
Drugo u nas klub kad je dosao tako sam bio sretan kad sam procito naslovnu ZVANICNO ZZ novi trener nas, medjutim njega sam znao preko onog podcasta sa Jakirovicem kad je bio, medjutim kada je dosao i prvu presicu dao odma sam za 70% ohladio i imao sam osjeca da sanjim nece sve proc kako treba. Prepotentno ponizavajuce nekako koda je na silu dosao taksv sam osjecaj imao, i posebno onda kad je zavrsila sezona kad jevdavao interview da razmislja da napusti SARAJEVO da prica sa Mirvicem svaki dan..
I na kraju nskon prvog kola das neopozivu ostavku i to nakon 4-4.
CVITANOVIC mozda globalno nema znanje koje ima ZZ, al karakter postovanje kluba i odan rad (koji je i ZZ imo) to ima. Drugo navijaci osjete da on daje sve od sebe i da je zahvalan za sansu da bude trener FK SARAJEVA. U ovom momentumu u kojem je FK SARAJEVO SAD zadnjih 8 mjeseci je MARIO mnogo bolja opcija od ZZ.
Plus i dosta je jeftini i on i njegov ss, sto je veoma vazno ovoga placas vise koji se ponasa da je veci od kluba, dok ovog manje placas i vece postivanje ima.
Mario se prepisuje ispadanje u kupu, a daje plus ZZ.
Zz je dosao u ljeto prosao pripreme, MARIO nije prosao ljetne pripreme ekipa bola na 7 mjestu sa 10 bodova nakon 9 kola, zoranu u polu sezone pridat STOPER Celik, a ovom prodat jatta, mlinaric i GULIJASHVII. Sva troica igraca su bolji i vise bitni bili za igru od Celika kod zz.
Zz nijednom nije pobjedio Zrinjski u prvenstvu od 3 utakmice 2 poraza i remi dok mario ima dvije pobjede i remi i to u zadnjoj minuti i to u njegovoj prvoj utakmici na klupi, kad je ekipa bila razjebana. Borac 1 pobjeda 1 poraz zz je takodje imao jednu pobjedu i 2 poraza.
Zeljo 1 pobjedu jedan remi.,
Sb isti omjer 1 poraz jedan remi
E sad sto je ljepsa igra bila pod zekicom to neznaci da je rezultatski bolja. Sto je veliki faktor oko kojeg se treba dobro razmislit..
Mario izgubio od zrinjskog super kup koji se trebao igrat na neutralnom terenu (godinu ranije tako je bilo, cak prica bila da ce seigrat u kataru saudiji)
U kupu ispo kradjom sudija.
Ako mario pobjedi 6 utakmica do kraja i odigra 1 nerjeseno i 1 poraz posebno ako jos podere zelju sa 3-4 gola razlike NEBI GA DIRO.
Osim ako Mirvic nebude obezbjedio 15m€ budzet za pojacanja i totalni remont onda Mario put nihe on za te stvari
- napoleon72
- Kontakt:
Ako je vec besparica u klubu kako se prica, treba raspustit ovu preplacenu bandu a na klupu postavit Vuleta Trivunovica i dat mu ugovor na 3 godine. Pa mozda nekad i izdobri, poslije titule 2015. uslijedio je fijasko 2016., Tan zavrnuo pipu. Nismo dobili bombasticna pojacanja tipa Jajalo i Benko, nego domace kvalitetne igrace, i formirao se tim koji je naredne tri godine dominirao ligom. Nabijem ja vise ove strucnjake iz regiona, svaki prodaje maglu u manjoj ili vecoj mjeri. A Bog sami zna koliko kostaju i oni i njihovi strucni stabovi.
GRMI SA SJEVERA!
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
1946
Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.
A koga boli sandokan koliko koštaju, iskreno? 
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)
- Maroon1946
- Kontakt:
Da ti Klopp dođe ne bi mogao meda. Izgubio bi volju čim mu direktorica dođe i savjetuje da otvori Instagramnapoleon72 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 08:40Ako je vec besparica u klubu kako se prica, treba raspustit ovu preplacenu bandu a na klupu postavit Vuleta Trivunovica i dat mu ugovor na 3 godine. Pa mozda nekad i izdobri, poslije titule 2015. uslijedio je fijasko 2016., Tan zavrnuo pipu. Nismo dobili bombasticna pojacanja tipa Jajalo i Benko, nego domace kvalitetne igrace, i formirao se tim koji je naredne tri godine dominirao ligom. Nabijem ja vise ove strucnjake iz regiona, svaki prodaje maglu u manjoj ili vecoj mjeri. A Bog sami zna koliko kostaju i oni i njihovi strucni stabovi.
- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ovdje je besparica otkako je ismir dosao i svakih par mjeseci vas ubjedi suprotno 
Cak i podrzavam plate za samo odredjene osobe, ovdje 17 igraca samo sjedi i ceka pare
Cak i podrzavam plate za samo odredjene osobe, ovdje 17 igraca samo sjedi i ceka pare
Jučer je održan susret predstavnika FK Sarajevo i NK Slaven. Nakon susreta održan je konstruktivan sastanak na kome su Tomislav Gričar - direktor Akademije i Krešimir Gojun - direktor za strategiju i razvoj istakli važnost ulaganja u infrastrukturu i stručni kadar. Na sastanku su prepoznate namjere članova UO NK Slaven da se klub dugoročno gradi na zdravim temeljima.
Rezultat posjete je dogovoren fudbalski kamp FK Sarajevo u Živinicama koji će se održati u junu ove godine. Više informacija o nadolazećem kampu će biti dostupno u narednim danima na društvenim mrežama.
Rezultat posjete je dogovoren fudbalski kamp FK Sarajevo u Živinicama koji će se održati u junu ove godine. Više informacija o nadolazećem kampu će biti dostupno u narednim danima na društvenim mrežama.
- GospodinIzSarajeva
- Kontakt:
Daj Bože da on upumpa za samo ljetni rok 4 miliona maraka i dovede trenera koji je doslijedan ovog kluba, ali ako ostane kako jeste, nećemo se nekih kvalitetnih riješenja nagledati u idućem periodu.ErosViverosViv je napisao/la: ↑15 apr 2026, 10:00Ovdje je besparica otkako je ismir dosao i svakih par mjeseci vas ubjedi suprotno
Cak i podrzavam plate za samo odredjene osobe, ovdje 17 igraca samo sjedi i ceka pare![]()
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

.png)