Kosarkaska liga BiH
Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Re: Kosarkaska liga BiH
U kosarkaskom Prvenstvu BIH poznate su 4 ekipe koje su osigurale nastup u drugoj fazi za prvaka,to su Borac,Siroki,Sloboda i Jahorina.
Poznato je da Mladost MG i Radnicki Gorazde napustaju ligu,koja ce treca ekipa to biti ,vidjet cemo u preostala dva kola.
Promo Donji Vakuf ,Zrinjski,Basket Zivinice imaju omjer 8-14,Student Igokea i Leotar 9:13.
Prromo do kraja prvenstva igra protiv Mladosti na domacem parketu i u gostima kod Student Igokee.
Zrinjski danas igra protiv "umornog"Sirokog Brijega na svome parketu,a zadnju utakmicu putuju u Lukavicu kod Slavije.
Basket Zivinice igraju u gostima kod Borca i u zadnjem kolu docekuju ekipu Orlovika iz Žepča.
Student Igokea ovaj vikend putuje u Gorazde gdje ce igrati protiv Radnickog,a u zadnjem kolu docekuju Promo.
Leotar zadnji mec na domacem.parketu igra ovaj vikend protiv Jahorine,a u zadnjem kolu igraju kod otpisane Mladosti iz Mrkonjic Grada
Poznato je da Mladost MG i Radnicki Gorazde napustaju ligu,koja ce treca ekipa to biti ,vidjet cemo u preostala dva kola.
Promo Donji Vakuf ,Zrinjski,Basket Zivinice imaju omjer 8-14,Student Igokea i Leotar 9:13.
Prromo do kraja prvenstva igra protiv Mladosti na domacem parketu i u gostima kod Student Igokee.
Zrinjski danas igra protiv "umornog"Sirokog Brijega na svome parketu,a zadnju utakmicu putuju u Lukavicu kod Slavije.
Basket Zivinice igraju u gostima kod Borca i u zadnjem kolu docekuju ekipu Orlovika iz Žepča.
Student Igokea ovaj vikend putuje u Gorazde gdje ce igrati protiv Radnickog,a u zadnjem kolu docekuju Promo.
Leotar zadnji mec na domacem.parketu igra ovaj vikend protiv Jahorine,a u zadnjem kolu igraju kod otpisane Mladosti iz Mrkonjic Grada
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Siroki se plasirao u finale ABA2 lige,svaka cast,nadam ae da ce i osvojiti titulu
Velika stvar za Bh kosarku u globalu bi bila 3 predstavnika u Aba ligi.Medjutim reprezentacija time nista ne dobija,jer nam je Siroki dosada dao samo bezvezne igrace tipa:Sutala,Jozu Brkica,Naletelica itd.
Vise Igokea znaci za Bh reprezentaciju u svim kategorijama.
Vise Igokea znaci za Bh reprezentaciju u svim kategorijama.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
U regionu imamo najbolju ligu,to je sigurno i vazno je da Siroki osvoji titulu ABA2 lige,bilo bi od značaja
Naša je liga po snazi sigurno ispred hrvatske, slovenije, crne gore, makedonije...Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 20:10U regionu imamo najbolju ligu,to je sigurno i vazno je da Siroki osvoji titulu ABA2 lige,bilo bi od značaja
jedino je srpska ispred.
dogodine možemo imati 3 u 1.aba ligi i vjerovatno isto toliko u 2.aba ligi.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Ako mislis na srbsku prvu diviziju,tu smo negdje,osim Zlatibora i Vojvodine nema nekih znacajnijih i zvucnijih ekipa,imaju 3 vise kluba u ligi.york je napisao/la: ↑15 apr 2026, 11:58Naša je liga po snazi sigurno ispred hrvatske, slovenije, crne gore, makedonije...Amirutah1988 je napisao/la: ↑14 apr 2026, 20:10U regionu imamo najbolju ligu,to je sigurno i vazno je da Siroki osvoji titulu ABA2 lige,bilo bi od značaja
jedino je srpska ispred.
dogodine možemo imati 3 u 1.aba ligi i vjerovatno isto toliko u 2.aba ligi.
Ako i jesu bolja liga,nije uopste velika razlika.
U ABA ligi treba li bi imati tri kluba Bosna-Igokea-Široki.
U ABA2 ligi Borac-Sloboda sigurno.
Za Jahorinu nisam siguran da li ce ponovno traziti mjesto da učestvuju.
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Makitan odlazi iz Borca na kraju sezone i karijeru nastavlja u NCAA ligi i igrat ce za ekipu Ohio Bobcats.
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Tft zasluženo prošao Sutjesku i plasirao se u finale.Imaju 3 odlična Amera koji su fizički dosta jaki uz solidan šut i treba izdvojiti Tashovskog.Nadam se da ih uzimamo.
NKŠB
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Iz ove dvije utakmice,vidjelo se da je TFT dosta dobra ekipa.Sogandolma21 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:55Tft zasluženo prošao Sutjesku i plasirao se u finale.Imaju 3 odlična Amera koji su fizički dosta jaki uz solidan šut i treba izdvojiti Tashovskog.Nadam se da ih uzimamo.
Nekako sam se potajno nadao da Sutjeska moze danas iznenaditi pa da bude određenog umora ili cak da Sutjeska prođe,ali ipak ne.
Morat ce Široki pruziti vise od maximuma,to je sigurno
Ne znam jesam li gledao bolju ekipu ove sezone u Banja Luci.Sogandolma21 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:55Tft zasluženo prošao Sutjesku i plasirao se u finale.Imaju 3 odlična Amera koji su fizički dosta jaki uz solidan šut i treba izdvojiti Tashovskog.Nadam se da ih uzimamo.
Ipak, ne treba lako otpisati Široki. Iskreno im želim da se plasiraju.
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926
ŽIŽOVIĆ MLADEN
ŽIŽOVIĆ MLADEN
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Dvadesetčetverogodišnji Marko Bajić novi je košarkaš tuzlanske Slobode, potvrdio je jutros ovaj klub.
Ovaj bek je tokom karijere nastupao za Metalac, Sombor i Vršac sa kojim je postao i prvak Košarkaške lige Srbije.
U aktuelnoj sezoni Bajić je na prosjeku od 13.8 poena,te 4.1 skoka i tri asistencije po utakmici.
Ovaj bek je tokom karijere nastupao za Metalac, Sombor i Vršac sa kojim je postao i prvak Košarkaške lige Srbije.
U aktuelnoj sezoni Bajić je na prosjeku od 13.8 poena,te 4.1 skoka i tri asistencije po utakmici.
Gledao sam ih sinoć, opasni su kada se razmašu, no ipak mislim da je Široki stabilniji.AvantiBL je napisao/la: ↑15 apr 2026, 22:56Ne znam jesam li gledao bolju ekipu ove sezone u Banja Luci.Sogandolma21 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:55Tft zasluženo prošao Sutjesku i plasirao se u finale.Imaju 3 odlična Amera koji su fizički dosta jaki uz solidan šut i treba izdvojiti Tashovskog.Nadam se da ih uzimamo.
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Ma dobra ekipa ,mi iznijeli sezonu sa 7 igrača igrači umorni ,načeti ,al ove se utakmice igraju i bez ruku.Prednost domaceg terena ce jako značit i mislim da ih uzimamo nekako.AvantiBL je napisao/la: ↑15 apr 2026, 22:56Ne znam jesam li gledao bolju ekipu ove sezone u Banja Luci.Sogandolma21 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:55Tft zasluženo prošao Sutjesku i plasirao se u finale.Imaju 3 odlična Amera koji su fizički dosta jaki uz solidan šut i treba izdvojiti Tashovskog.Nadam se da ih uzimamo.
NKŠB
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
Ima li Široki ambicija igrati Aba ligu? Treba im 10 novih igrača za tu ligu iskreno, proračun mora ići gore
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pa ne bas 10,jedno 2-3 dobra domaca igraca i 1-2 strana,uz naravno opciju da trenutni roster se ne mijenja.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 13:56Ima li Široki ambicija igrati Aba ligu? Treba im 10 novih igrača za tu ligu iskreno, proračun mora ići gore
Kakvih timova ima u ABA ligi,Široki na Pecari i sa ovim trenutnim sastavom moze pobjediti određene timove
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
-
Amirutah1988
- Kontakt:
Pa optimista i realista.
Pratim nasu ligu dosta dobro,znam kvalitete klubova.
Isto tako i ABA ligu.
Široki je sigurno bolji od Splita,FMP-a ,Studentskog Centra,Ilirije,Zadra,Mege.
Po kvaliteti je slicnog sa klubovima poput Krke,Vienne,Spartak Subotica.
Za nesto bolje i vise,treba par pojačanja,dakle 5-6,a10 sigurno ne
-
Sogandolma21
- Kontakt:
Okoprilike je sada budzet za prvu ekipu 350.000 eura mora to ici bar na 800-900 000 ako se misli opstati.RobertHrkac555 je napisao/la: ↑16 apr 2026, 13:56Ima li Široki ambicija igrati Aba ligu? Treba im 10 novih igrača za tu ligu iskreno, proračun mora ići gore
NKŠB
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.