Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Uzimamo Katar, vjerujem i Kanadu da ćemo otresti, sa Švicom odigrati X. Tragedija je popušiti od Katara na prvenstvu, s obzirom kad vidimo kako smo se mi plasirali na Svjetsko, a kako oni. Neću da budemo gubitnici.
-
19vendetta87
- Kontakt:
Bas to. I na proslom SP je Arabija dobila Argentinu, Amerika remizirala sa Engleskom, Tunis pobijedio Francusku...Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Plus, kao sto je to obicno na turnirima, moracemo rotirati, desavace se povrede, kartoni, ko zna sa kakvim sastavom cemo ih docekati. Teoretski je moguce da dobijemo i Svicarsku a kiksamo protiv Katara, nista ne bih iskljucio, SP je nepredvidivo, a i za cijelu nasu ekipu je to novo iskustvo, iako nam je ovaj baraz izuzetno dobra priprema za SP bila, i ogromna prednost.
Mislim da je narod kod nas malo nerealan postao, citam po komentarima kako se ocekuje da sve 3 ekipe u grupi pobijedimo, i da Svicarci nisu nista posebno ekipa.
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎
- invincible1921
- Kontakt:
Pa jel realno da imamo 7 bodova ako vec ne 9? Jeste itekako...19vendetta87 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:46Bas to. I na proslom SP je Arabija dobila Argentinu, Amerika remizirala sa Engleskom, Tunis pobijedio Francusku...Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Plus, kao sto je to obicno na turnirima, moracemo rotirati, desavace se povrede, kartoni, ko zna sa kakvim sastavom cemo ih docekati. Teoretski je moguce da dobijemo i Svicarsku a kiksamo protiv Katara, nista ne bih iskljucio, SP je nepredvidivo, a i za cijelu nasu ekipu je to novo iskustvo, iako nam je ovaj baraz izuzetno dobra priprema za SP bila, i ogromna prednost.
Mislim da je narod kod nas malo nerealan postao, citam po komentarima kako se ocekuje da sve 3 ekipe u grupi pobijedimo, i da Svicarci nisu nista posebno ekipa.
=\_1921_/=
-
Coolpanda24
- Kontakt:
Katar je zadnja dva puta osvojio Azijski kup, tako da sigurno nisu tako naivan protivnik kao što neki predstavljaju, mi realno jesmo jači, ali nisu ni oni toliko slabi da nemaju svoje šanse.Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Sigurno da su dosta uložili u razvoj fudbala jer su bili domaćini svjetskog prvenstva prije 4 godine.
Uradio je dobar preview za nas, mislim da zna o čemu priča.
A što se tiče ovih što komentarišu da gazimo sve, to su ovi što prate repku u najboljem slučaju od pobjede protiv Rumuna. Nestat će poslije prvog poraza, pa ćemo opet ostati mi koji smo pratili Hadžijine spačeke, Čivića, Saničanine itd. Helem, uvijek će ostat jezgro koje prati, a ostali …
U pravu si,treba biti spreman na sve ali mislim da će svakako ovaj stručni štab bolje spremiti ekipu od Papetovog stručnog štaba 2014 ( kad se sjetim trčkaranja uz plažu dok su se druge ekipe pripremale u karantenu).Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Treba imati na umu da ćemo igrati tekme u 3 poslijepodne u pacifičkoj vremenskoj zoni (Toronto) gdje je prosjek temperature u junu nekih 25 stepeni te u podne tj. u 12 sati u Los Angeles koji se nalazi u istočnoj vremenskoj zoni gdje temperatura ide do nekih 30 stepeni u junu mjesecu. U Seattle bi vremenske prilike trebale biti povoljnije za loptanje, prosjek je nekih 21 stepen.
Fizička sprema i dužina klupe će imati odlučujuću ulogu na turniru.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Forum kad su izbacili prvih 11 protiv Nigerije je bio ludilo.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.
Sjećam se samo sopstvenog osjećaja kad sam vidio sastav, takvo razočarenje se ne može opisati.
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Mislim da je to kod mene vec neko potisnuto sjecanje postalo, ali on je tu utakmicu krenuo bez lijevog beka... zasto? Da kazni Kolasinca jer je autogol postigao mec prije? I onda ko planirano propuh i gol po toj strani
Medunjanin na lijevom beku a Emenike njihov najbrži igrač.
- invincible1921
- Kontakt:
Kakav samo kompleksas ja ono u zivotu nisam vidio,,,,,nek mu sluzi na obraz izreceno u onom intrevju...kad sad pogledam sa ove distance, nije trebao ni minute dobit osim mozda protiv irana, a ironije radi tu nije ni usaoperun je napisao/la: ↑15 apr 2026, 16:40Medunjanin na lijevom beku a Emenike njihov najbrži igrač.
=\_1921_/=
Pape nije bio stručan za vođenje takve ekipe, to je apsolutna istina. Onda kad vidiš svaki njegov intervju ili izjava poslije prvenstva, sve neko indirektno ponižavanje naše reprezentacije. Želim da ovi momci prođu grupu, pa i njemu u inat. Volim Safeta, al' zna biti g0vnar samo takav.
Ma većina stadiona na ovom SP-u je takva, ne računajući Meksiko gdje su pravi fudbalski stadion. Ovo ostalo je moderna skalamerija pravljena za američke sportove.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"
Uzeo da pogledam njihove nedavne utakmice (Qatar), njih redom siluje ba ko stigne. Udinese ih 3:0 ubilo heh.
Bez ikakve dileme ovo uzimamo, cak moze biti dobra ova utakmica za ciscenje kartona recimo i odmaranje Dzeke, Seje, Katića.
Dobit ćemo ih, akobogda, nemam sumnje. Mislim (i prizeljkujem) sljedeci scenario:
Remi s Kanadom, remi sa Švicarskom, pobjeda protiv Katara uz pobjedu Švicarske protiv Kanade. Ovo je poprilično realan slijed dodgađaja, u kojem mi kao drugi idemo dalje. A poslije...
Bez ikakve dileme ovo uzimamo, cak moze biti dobra ova utakmica za ciscenje kartona recimo i odmaranje Dzeke, Seje, Katića.
Dobit ćemo ih, akobogda, nemam sumnje. Mislim (i prizeljkujem) sljedeci scenario:
Remi s Kanadom, remi sa Švicarskom, pobjeda protiv Katara uz pobjedu Švicarske protiv Kanade. Ovo je poprilično realan slijed dodgađaja, u kojem mi kao drugi idemo dalje. A poslije...
Nije podcjenjivanje, ali cemo ih nabiti jedno 2-3 razlike. Pa i na proslom SP su ubjedljivo najlosiji bili.231983 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:27Uzeo da pogledam njihove nedavne utakmice (Qatar), njih redom siluje ba ko stigne. Udinese ih 3:0 ubilo heh.
Remi s Kanadom, remi sa Švicarskom, pobjeda protiv Katara uz pobjedu Švicarske protiv Kanade. Ovo je poprilično realan slijed dodgađaja, u kojem mi kao drugi idemo dalje. A poslije...![]()
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
invincible1921 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 13:06
Ma treba povest i onog malog iz amerike, i dat mu 2 minute protiv Katara kad vec budemo vodili 3:0nek obori rekord
Hahah eh valjalo bi, al sumnjam da ce iko novi prije lige nacija
Simbolicno plasirao sa i on na svjetsko u Qatar sa Usa u17
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
I mene je njih nekako najvise strah. Kad cujem i Maki ih podcjenjuje, on i za Lihtenstajn zna reci oprez19vendetta87 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:46Bas to. I na proslom SP je Arabija dobila Argentinu, Amerika remizirala sa Engleskom, Tunis pobijedio Francusku...Goalgetter je napisao/la: ↑15 apr 2026, 14:29Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Samo makismalno ozbiljno protiv njih, nadam se da ce se Hajradinovic oporaviti do SP, dao bi mu neke minute u toj utakmici.
Zato je vrlo bitno da protiv Kanade makar ne izgubimo. Sve ok himna nasa, otvaranje, romantika al daj pritisak da se ne smije izgubiti. A ne kao proslo SP drkali smo sto nam se himna cuje na Marakani, 3 tekme i kuci
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Kada vidim ove rang liste gdje stavljaju Kanadu ispred nas bude mi toplo oko srcaSoli je napisao/la: ↑15 apr 2026, 16:06
Uradio je dobar preview za nas, mislim da zna o čemu priča.
A što se tiče ovih što komentarišu da gazimo sve, to su ovi što prate repku u najboljem slučaju od pobjede protiv Rumuna. Nestat će poslije prvog poraza, pa ćemo opet ostati mi koji smo pratili Hadžijine spačeke, Čivića, Saničanine itd. Helem, uvijek će ostat jezgro koje prati, a ostali …
Trenutno korisnika/ca: Coolpanda24, edvaE2, LeCoq, legendarnadruga, lol89, TefalTava, Zglavkar i 81 gost.