FC Bayern München

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Treba li Neuer ostati još jednu godinu

1) Da
14
45%
2) Ne
11
35%
3) Svejedno
6
19%

Ukupno glasova: 31

Dilah
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Dilah » 15 apr 2026, 23:45

BTW Olise MVP :njanjanja: :tokralju: :mrgreen:

Jup
Kontakt:

Post Postao/la Jup » 15 apr 2026, 23:46

Sensei je napisao/la:
15 apr 2026, 23:43
U Parizu smo inace bez trenera na klupi, Vini je kaznjen pa ce pratiti s tribina :D
Naciii, ima mobilni da radi ,fm manager i tako te stvari :mrgreen: :kafa: :crazy:
Pravda za Tyson Furya

Balon
Kontakt:

Post Postao/la Balon » 15 apr 2026, 23:56

E nek smo se konacno popisali po ovim prevarantima pa makar izgubili svaku utakmicu do kraja sezone

Vincent ima svoj stil igre, sve ok i vidi se da igracima "lezi" ovaj ofanzivni stil ali da danas nije promjenio taktiku za 2. poluvrijeme i malo povukao ekipu zijanili bi ovo....

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 apr 2026, 00:00

Neuer, jado jadni večeras, prvi put u 40. godini doživio pobjedu protiv Reala kod kuće. Mada je sve uradio da do toga ne dođe. Nekako mi je izgledalo kao da mu smeta buka iza gola, gdje je branio u prvom. Sve u svemu prestar za ovaj nivo, a svi će ga branit, evo već sam gledo Schmeichel ga brani, ko golman golmana.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 apr 2026, 00:04

coelho41 je napisao/la:
16 apr 2026, 00:00
Neuer, jado jadni večeras, prvi put u 40. godini doživio pobjedu protiv Reala kod kuće. Mada je sve uradio da do toga ne dođe.
Nije tacno.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 apr 2026, 00:05

Neuer jeste zakazao na startu ali imao je i nekih odbrana. Dobro da se vratio u utakmicu nakon one katastrofalne greske.

Elem, meni je svaka utakmica sa Realom skratila nesto malo zivota.
Konacno se malo popravio i taj medjusobni omjer koji se zadnjih nekoliko godina bio pokvario.
Zadnja izmjena: Bilall, dana/u 16 apr 2026, 00:24, ukupno mijenjano 2 puta.

muhamedhulk
Kontakt:

Post Postao/la muhamedhulk » 16 apr 2026, 00:07

Pogledajte sta je sve Manu skinuo u dvije utakmice a za sta je kriv, po meni je vise valjao nego sto nije.
Pa ova odbrana u dr pol mbapeu je bila presudna, sam francuz nije mogao vjerovati kako mu je odbranio…
Slazem se da nije vise na top nivou ali u ovom dvomecu je bio bolji od lunina npr.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!

Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 16 apr 2026, 00:07

Jbg desi se Neueru ovako, žuta minuta. Ali posebno mi je drago zbog njega da su okrenuli, a Bgm i zbog nas, još pogotovo onako u zadnjem napadu. Hoće to Bayu, sjetimo se Olića i gola protiv Uniteda, ono prikradanje i oduzimanje lopte Evri. Na to me podsjetio ovaj gol Olisea. Ovakvi golovi su posebno slatki i posebni.

Ja mislim da Neuer od sada Bayu vodi do trofeja Lige Prvaka ;)
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 apr 2026, 00:10

coelho41 je napisao/la:
Neuer, jado jadni večeras, prvi put u 40. godini doživio pobjedu protiv Reala kod kuće.
Nije prvi put, 2012. je bilo prvi put. Znači jedini koji je učestvovao u tom prolazu protiv Reala, zadnjem.prije ovog večeras.
Kad sve sabere ima nas ovde koji pamtimo više pobjeda Bayerna protiv Reala, ali nervirala je ova malo duža crna serija.
Neka sada i mlađe generacije nauče ko je La Bestia Negra. Bilo je realovaca koji su se pravili kao da Bayern nikad nije šamarao Real. E eto sad i oni znaju za beštiju.
I kakav je ono sad bilans s Realom?😅😅
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

coelho41
Kontakt:

Post Postao/la coelho41 » 16 apr 2026, 00:12

effe_sa je napisao/la:
16 apr 2026, 00:10
coelho41 je napisao/la:
Neuer, jado jadni večeras, prvi put u 40. godini doživio pobjedu protiv Reala kod kuće.
Nije prvi put, 2012. je bilo prvi put. Znači jedini koji je učestvovao u tom prolazu protiv Reala, zadnjem.prije ovog večeras.
Kad sve sabere ima nas ovde koji pamtimo više pobjeda Bayerna protiv Reala, ali nervirala je ova malo duža crna serija.
Neka sada i mlađe generacije nauče ko je La Bestia Negra. Bilo je realovaca koji su se pravili kao da Bayern nikad nije šamarao Real. E eto sad i oni znaju za beštiju.
Zamijenio sam 2012. u glavi domaću i gostujuću. Nakon toga imam osjećaj da je svaki dvomeč syebo, zato sam i kivan, pun mi ga je kofer više i njega i Reala. Svaka čast za sve, ali da njega nije bilo u tim duelima imali bi kud i kamo bolji skor, zato je i izgorio, znao je da svi od njega prave klauna. Protiv PSG-a se neće ni oznojit, mi smo njihov Real.

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 apr 2026, 00:23

effe_sa je napisao/la:
16 apr 2026, 00:10
coelho41 je napisao/la:
To sam ja upravo trazio da objavim tu utakmicu. I sjajno je branio Neuer tada.

Bilo je realovaca koji su se pravili kao da Bayern nikad nije šamarao Real.
ne znaju oni za Giovane Elbera, Effenberga i kompaniju a Realu nikada niko nije natrpao 8 komada u CL u dvomecu, samo Bayern.
Sto se omjera tice tu je sada 14 pobijeda i 14 poraza protiv Reala. Tako stoji na ovoj stranici https://www.fussballdaten.de/vereine/fc ... al-madrid/

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 16 apr 2026, 00:29

Pitanje za sve vas braco bavarci.. U slucaju da dignemo klempu na kraju sezone, gdje vidite Kimmicha na "listi" legendi tima, ako ga smatrate jednim?

Za mene vrlo visoko, pod uslovom da provede preostale najbolje igracke godine u Bayernu, naravno..

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 apr 2026, 00:35

Bilall je napisao/la:
16 apr 2026, 00:23
[quote=effe_sa post_id=10554901 time=1776291006
Sto se omjera tice tu je sada 14 pobijeda i 14 poraza protiv Reala. Tako stoji na ovoj stranici https://www.fussballdaten.de/vereine/fc ... al-madrid/
Malo sam to iz za.ebancije postavio pitanje, jer bilo je nekih diskusija pred ovaj duel. I po nekim izvorima smo mi sada u prednosti. Ali to će naš ekspert Huske ex Klare objasnit...😀😀
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 16 apr 2026, 00:37

Momci teško je opisati sreću i zadovoljstvo što smo konačno prošli Real nakon toliko dugo godina čekanja!

Ponosan na ekipu jer mi je dokazala da ipak ima pobjednicki mentalitet unatoc poklonjena 3 gola u prvom poluvremenu!

Također je prolaz dalje TOTALNO ZASLUŽEN i zaista bi bila ogromna nepravda da nismo prošli jer smo JEDNOSTAVNO BOLJA EKIPA trenutno.

Prosto je nevjerojatno da sudac Vincic sudi NEPOSTOJEĆI prekršaj Laimera, onda ne sudi faul na Stanišiću pa kontra i gol, onda prekida dodavanje Musiale prema Laimeru koji je trebao ići sam na gol, onda u prvom poluvremenu niti da pogleda 2 moguća penala za Bayern prije našeg drugog gola, onda mu naši igrači ukazuju da Camavinga već ima karton i da mora ići van....

Znači zato je ova POBJEDA JOŠ VEĆA jer smo uspjeli pobijediti i Real i suce.

Analiza je trenutno suvišna, ponosan sam na ovu ekipu i da smo prošli tu prepreku koja nam se uvukla u glavu i misli i sad smo se konačno riješili tog pritiska u glavi.

Svaka čast ekipi i treneru koji je usadio ovaj mentalitet da nema predaje u glavama igrača!

Dalje je sve moguće, PSG je opasan strašno u napadu i također će biti zaista jako slično kao i u ovom dvomeču. Nadam se našoj pobjedi i prolasku u finale!

Bilall
Kontakt:

Post Postao/la Bilall » 16 apr 2026, 00:42

effe_sa je napisao/la:
16 apr 2026, 00:35
Bilall je napisao/la:
Malo sam to iz za.ebancije postavio pitanje, jer bilo je nekih diskusija pred ovaj duel. I po nekim izvorima smo mi sada u prednosti. Ali to će naš ekspert Huske ex Klare objasnit...😀😀
Nista, pozdrav za vas sve tu. :)

Zlaja83
Kontakt:

Post Postao/la Zlaja83 » 16 apr 2026, 00:44

ne znaju oni za Giovane Elbera, Effenberga i kompaniju a Realu nikada niko nije natrpao 8 komada u CL u dvomecu, samo Bayern.

Tih 8 komada smo im dali u grupnoj fazi, i nije baš najbolji primjer naše dominacije posto su nas kasnije izbacili u KO iako smo te godine od 4 utakmice pobijedili u njih 3.

I jos moram da pohvalim Upu za današnju utakmicu, njega me je najviše bilo strah a odigrao je skoro perfektnu utakmicu iako smo 3 gola primili, ali bilo je bezbroj situacija u kojima je dobro reagovao jos asistirao za drugi gol, želim mu sto vise ovakvih izdanja.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 16 apr 2026, 00:47

Čestitke na zasluženom prolazu u polufinale. Crvendać je bitno utjecao na ishod, a zanimljivo da Vinčić uopće nije bio svjestan da je dao drugi žuti. Jer kad ga je dao nastavio je dalje i tek se onda sjetio da je to drugi pa se vratio natrag i izvadio crveni. Da je to znao ne bi ga garant dao jer je cijelo vrijeme natezao za Real (nepostojeći prekršaj za slobodnjak, gol nakon faula, oprošteni žuti Rudigera...). Mislim da je ovime Vinčić out što se tiče suđenja velikih utakmica.

Stefan Effenberg
Kontakt:

Post Postao/la Stefan Effenberg » 16 apr 2026, 00:49

effe_sa je napisao/la:
16 apr 2026, 00:35
Bilall je napisao/la:
Ovo je još jedna lijepa stvar večeras osim pobjede naravno, da se ovdje skupilo dosta starih forumaša čije je postove uvijek bilo lijepo pročitati!😀😀

Lijepi pozdrav staroj ekipi i zaista mi je drago vidjeti vaše postove!😉

PS.
Nisam pojma imao da je Huske=Klare, zaista se ovdje pojavilo dosta novih ljudi i nickova i teško je prepoznati one stare.

Jedino što sumnjam da je @Armando=Geronimo i @Halid=šećer ali dobro, ko će ga znat.

Naravno, ovo nije ništa protiv novih ljudi ovdje da me se krivo ne shvati, i dalje smatram da je ovaj podforum jedan od najkvalitetnijih na ovom portalu.
Zadnja izmjena: Stefan Effenberg, dana/u 16 apr 2026, 00:52, ukupno mijenjano 1 put.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 16 apr 2026, 00:49

Nocas opet Pavlovic greska na sredini terena, pas, kontra. Momak doslovno svaku utakmica ima po jedan takav pas.
Neuer ocajan, katastrofalan, smijesan kod oba gola, kod prvog ne treba komentarisati, karius se ukazao, kod drugog gola nije skocio, potpuno pogresna procjena, ali kod 2:3 je imao sjajnu odbranu.
Stariji pratioci Bayerna sjetit ce se Kahna u poznijim godinama, kada je kiksao vise puta, carlos gol sa 35 metara itd, pa se oprostio, Manuel pokazuje u nekim utakmicama sto je jedan od najboljih ako ne i najbolji svih vremena, ali ne treba mu legacy da unisti jer ne zeli reci zbogom, fali mu konstantnost.
Upa i Tah odlicni, Upa opet sam nakon kornera zicer fuli, Diaz isto tako nakon sjajnog pasa Musiale.

Bayern je vec jednom ove sezone dobio PSG, stovise, unistili su ih.

Bayern moze samo sebe pobijediti s greskama da ne uzme Ligu prvaka, PSG je drugi najbolji tim na svijetu, odmah poslije Bayerna ali Bayern ne bi bio Bayern da bude sve lako.

Bischoff kao i Karl istu povredu ima, 2-3 sedmice van. utakmica protiv PSG za 2 sedmice. Pod hitno trebaju odmoriti glavne igrace.

Olise ili Kane balor nagrada, ne zna se ko je bolji, Olise je trenutno najbolji igrac na svijetu, sta momak radi, svaka mu cast. Diaz je ta karika koja je falila Bayernu, istakao bih Musialu koji se popravlja iz utakmice u utakmicu, danas par sjajnih pasova, ako se vrati u formu bit ce to strasan tim ka napadu.

Ponavljam, samo sebe mogu pobijediti i zaustavit da ne uzmu trofej (kao danas Neuer i greske, zamislite da je finale bilo...moj Manuele).

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 16 apr 2026, 00:54

Pavlovic jeste pogrijesio, ali po mom misljenju opet odigrao sasvim dobru utakmicu, neracunajuci gol koji je postigao. Smiren, ne srlja, uvijek bira pravo rjesenje. Onaj pas nas je mogao kostati, ali sta je tu je. Ne treba zaboraviti da je ovaj momak i 2024 odigrao brutalno polufinale na Bernabeuu u svojoj debitantskoj sezoni, ovakve greske se desavaju. Od sljedece sezone osmica na ledjima!

Musiala mora preuzeti mjesto u prvih 11, zavrsiti sa Gnabryem na desetci. Napravio je vise u pola sata nego Gnabry u dvije utakmice.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []