FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 15 apr 2026, 16:15

Mogu sad neki sa velikom lakoćom govoriti, treba ovo, treba ono. Da je dosuđeno što je trebalo biti dosuđeno, sve bi bilo u redu.
Ispadanju Barcelone je kumovala jedna evidentna sudačka pogreška i to u prvoj utakmici igranje rukom koje nije sankcionirano žutim kartonom koji bi bio drugi, isključenje, dosuđen penal i mogućnost izjednačenja na 1 1. Od tog momenta bi odnos bio 10:10 na terenu.

Možeš ti gledati u sebe koliko hoćeš, što traži HENRY, koji se nije pokazao nekim trenerom, ali sudačku pogrešku ne možeš popraviti. Henri zna kako su se osjećali igrači Republike Irske, zna da je igrao rukom i to 2x, ali je šutao k'o zadnja capi. On je zadnji koji treba bilo šta govoriti.
Ta pogreška je uticala na ispadanje Iraca, a nešto slično se i Barceloni dogodilo.

Salkana ću citirati, nadam se da neće zamjeriti:
"Apropo patuljaka koji pokušavaju uniziti uspjehe FCB pod Flikom: vjerujem da je to čista frustracija zbog neuspjeha u Evropi, jer živimo u vremenu koje su preuzele nove degenerične generacije kojima "cilj opravdava sredstvo". Samo da napomenem da je Barsa u svojoj istoriji samo u jednom kratkom periodu pokazala da se slaže sa tim makijavelizmom - a to je Bartomeuov period, i za njega znamo kako je sve završilo. Dakle, sitni miševi iliti skidači sopstvenih gaća koji ovdje ostavljaju kojekakve demoralizirajuće poruke i "analize" odavno nemaju mjesta u našim safovima. FC Barselona je i stvorena i živi na istovjetnim principima gdje je bitnija izvedba nego konačni rezultat. A taj konačni rezultat sa uspjehom, ti zaokruženi projekti dolaze rijetko, naravno, i da bi bio istinski navijač Barselone ti jednostavno moraš prihvatiti i njihovu istoriju i njihovu ideologiju i njihove moralne filosofije. Naravno, mora postojati antagonizam prema centralistima i državnim projektima, mora postojati odbojnost prema svima koji se klanjanju sili i moći - jer da nema toga, odavno ne bi bilo ni Barselone. To je srž ideje, otpor moći i lažnim, nametnutim autoritetima.

Dakle, unižavanje osvajanja Lige je samoubistvena teza. Mene ne iznenađuje da to dolazi od pojedinih članova, jer sam ovaj forum ostavio prije 5-6 godina baš zbog njih - oni se nisu promijenili. Oni su uvijek bili tu da kritikuju i izvlače najgore, da relativiziraju i izjednačavaju, da brkaju koncept koji su postavili mnogo pametniji, iskreniji i srčaniji ljudi davno prije njih. Novi navijači koji ne shvataju sve ovo što govorim, nažalost, prihvatili su tu felu kao neki "autoritet" i "ime" - a u suštini se radi o osobama koje se jednostavno ne mogu ubrajati u navijače FCB. Vjerujem i to da ni ti skidači gaća nisu svjesni svojih pogrešaka, koliko štete nanose ideologiji navijanja za svoj klub, jer su potkapacitirani, neuki i najvjerovatnije pod jakim uticajem navijača rivalskih klubova. Ponavljam, takvi nikad nisu ni pripadali ovom klubu i ovoj ideji i ne treba ih se uzimati za ozbiljno radi svog zdravlja. Drugim riječima, lijepo je biti dijete i "navijati" za svoj klub. Slijediti Barsinu ideologiju i živjeti tim životom je mnogo komplikovanija, zahtjevnija i na kraju, bolja stvar. Ali nije za sve."

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 15 apr 2026, 16:33

Sta vise volite gledati, ono Xavijevo da ti krvare oci i da te prosječna ekipa školuje na sredini ili Flikov run and gun sa odbranom na 40 metara od svog gola?

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 15 apr 2026, 16:43

Mukebir je napisao/la:
15 apr 2026, 16:33
Sta vise volite gledati, ono Xavijevo da ti krvare oci i da te prosječna ekipa školuje na sredini ili Flikov run and gun sa odbranom na 40 metara od svog gola?
Ovo drugo logicno.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 apr 2026, 16:47

Mukebir je napisao/la:
Xavi je imao duplo lošiju ekipu od Flicka. I upravo je on izvukao ovu dječurliju iz akademije i dao im šansu. Da je danas tu možda bi se igralo i bolje, ko zna.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 15 apr 2026, 16:49

Xavi je imao i Lewu i Ferana i Rafinju i Dembelea i Pedrija...

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 15 apr 2026, 16:56

Sa flikom mozda necete osvojiti lp ali sa nekim drugim trenerom i ovim kontekstom ne biste ni ligu. Vi niste 3 godine doveli postena igraca, ne znam na cemu da se temelji optimizam oko osvajanje i lige prvaka. Najlakse je reci prosuli smo vodjsvo, a niko ne stavlja kontekst u igru, tj, koliko bi ovaj sastav imao sanse sa drugim trenerom i drugom filozofijom. Po meni, ni blizu ovome sto je sad.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 apr 2026, 17:05

Mukebir je napisao/la:
15 apr 2026, 16:49
Xavi je imao i Lewu i Ferana i Rafinju i Dembelea i Pedrija...
Lewa ok, Ferran prosjek, Raphinha se privikavao, Dembele invalid preležao 80% vremena u Barceloni, Pedri ok, ali tek će kasnije podići nivo igre kako je sazrijevao. Flicku samo ovakav Yamal vrijedi pola tima, a Xavi ga je s 15 ubacio u prvu ekipu.

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 15 apr 2026, 17:09

Sto ce reci da su pod Flikom napredovali

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 apr 2026, 17:17

Mukebir je napisao/la:
15 apr 2026, 17:09
logično kada su bili djeca pod Xavijem ili su neki tek došli i privikavali se na ligu i stil igre. Kontekst je najbitniji uvijek.

Lavcina
Kontakt:

Post Postao/la Lavcina » 15 apr 2026, 17:37

Rajaz je napisao/la:
15 apr 2026, 15:48
Lavcina je napisao/la:
15 apr 2026, 15:45
Henry je samo sasuo istinu u oci ovima sto imaju ruzicaste naocare. Em sto nam je cijela odbrana na nivou Elchea, em sto ih takve nikakve Flick stalno gura na sredinu terenu. Ko da govori protivnicima samo nabijte dugu loptu i gotovo.
Tako smo i primili sinoc gol. I ne samo sinoc u ligi x puta, a lani protiv Intera identican gol na San Siru za 1:0. I nista nismo naucili ove godine ista greska.
Guardiola tako ispada otkako je stupio na scenu. Ništa novo, nekad će proći nekad ne. Bitno da je zanimljivo i da ne gledamo dosadan fudbal
Pa nemoramo mi biti Guardiola. Koje je sve ekipe lik vodio i kakve strasne ekipe je imao, trebao je do sad imati minimum 7 titula LP. Ali upravo zbog tog glupog stava ih nema. Igramo lijepo za oko i gol vise. Pa nismo u juniorima yebem ga ja. Igramo za titule valjda.

Nasa generacija za Xavijem, Iniestom, Messijem i ostalim bi MORALA imati 2,3 LP vise u vitrinama. I onda dodje ona Realova generacija koja osvoji u 8 godina 5 titula LP (sto smo mi u cijeloi historiji), a kvalitetom su slabija generacija od one nase.

Da se razumijemo lijepo je i meni na oko, kad igramo onu nasu igru ali ne treba zbog toga cijelo vrijeme držati odbranu na sredini terena kad znas, da ce ti ga zabiti. I tako da ispastas rezultatski samo, da udovoljis nekoj lijepoj igri za oko.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 15 apr 2026, 17:44

Ma na ljeto vratit se u 1:1 i dovest elitnog obrambenog i zivio

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 15 apr 2026, 17:49

Lavcina je napisao/la:
15 apr 2026, 17:37
Rajaz je napisao/la:
15 apr 2026, 15:48
Lavcina je napisao/la:
15 apr 2026, 15:45
Henry je samo sasuo istinu u oci ovima sto imaju ruzicaste naocare. Em sto nam je cijela odbrana na nivou Elchea, em sto ih takve nikakve Flick stalno gura na sredinu terenu. Ko da govori protivnicima samo nabijte dugu loptu i gotovo.
Tako smo i primili sinoc gol. I ne samo sinoc u ligi x puta, a lani protiv Intera identican gol na San Siru za 1:0. I nista nismo naucili ove godine ista greska.
Guardiola tako ispada otkako je stupio na scenu. Ništa novo, nekad će proći nekad ne. Bitno da je zanimljivo i da ne gledamo dosadan fudbal
Pa nemoramo mi biti Guardiola. Koje je sve ekipe lik vodio i kakve strasne ekipe je imao, trebao je do sad imati minimum 7 titula LP. Ali upravo zbog tog glupog stava ih nema. Igramo lijepo za oko i gol vise. Pa nismo u juniorima yebem ga ja. Igramo za titule valjda.

Nasa generacija za Xavijem, Iniestom, Messijem i ostalim bi MORALA imati 2,3 LP vise u vitrinama. I onda dodje ona Realova generacija koja osvoji u 8 godina 5 titula LP (sto smo mi u cijeloi historiji), a kvalitetom su slabija generacija od one nase.

Da se razumijemo lijepo je i meni na oko, kad igramo onu nasu igru ali ne treba zbog toga cijelo vrijeme držati odbranu na sredini terena kad znas, da ce ti ga zabiti. I tako da ispastas rezultatski samo, da udovoljis nekoj lijepoj igri za oko.
Ne stoji ta priča jer samo jedan čovjek u historiji fudbala ima više liga prvaka od Guardiole, a to je Ancelotti koji je takođe vodio najbolje ekipe gdje god je došao, a i ima duplo više trenerskog staža od Guardiole. Tih 7 titula LP nema 99% klubova svijeta u svojim 100+ godina dugim historijama, tačnije imaju samo Real i Milan tako da treba malo smanjiti očekivanja. Barcelona je klempu osvajala isključivo kada je bila ubjedljivo najjača u Evropi. Danas to nije i domaća liga za ovako mladu ekipu je puna šaka brade. U Barceloni je od dolaska Cruyfa pa sve do danas bitan način na koji se dolazi do titule. Kome se ne sviđa ima i Real koji igra za ku'rac većinu sezone, završi treći u ligi i svejedno uzme ligu prvaka. Može i tako.

kouadio
Kontakt:

Post Postao/la kouadio » 15 apr 2026, 20:21

Markinhio je napisao/la:
15 apr 2026, 17:44
iskreno fali još par stvari da bi ovo ličilo na nešto ozbiljno. fali stoper jedan barem onaj pravi i pod hitno desni bek jer cancelo se najbolje snalazi lijevo a i svakako je na pozajmici. kounde je više puta pokazao da nije za beka nikako i sramota je da jedan yamal mora igrat s njim po strani. u napadu je bezopasan a nazad je ove sezone rupa totalna, prošle je i ličio na nešto. treba nam jedna prava devetka, lewu prodat na ljeto dok se može jos makar bilo kakva para izvuć,bilo bi retardirano da s 40 ostane jos jednu sezonu s ovakvom platom. ferran nek ostaje za rotacije al moja najveća želja je osimhen za tu poziciju i tačka. na ostalim pozicijama smo popunjeni i tu nema pretjeranih problema

volio bih kad bi flick barem u situacijama kao sinoć kad vodimo 2 0 spustio malo odbranu jer svaku tekmu primamo isti gol na istu fora. što se tiče rasforda on nek ostane jer od njega ima koristi, bio nam je najbolji igrač na početku sezone al otkad je se vratio rapha, on je ispao iz ritma sad nije ni za kurca. mislim da se kroz par godina može napravit teška mašinerija od ove ekipe samo da još malo sazriju i da klub živne finansijski, biće i camp nou gotov do tad. ova sezona završava 99,99% sa 2 trofeja što je realno pristojno. ne bi trebalo bit problema jer bježimo realu 9 bodova al žao mi je kupa jer smo ga trebali glat uzet. onaj poraz 4 0 od atletika će mi ostati najveća misterija ikad kako su onako loše odigrali. za ligu prvaka sam znao da nećemo daleko dogurat iako nas je žrijeb pomazio al jbg koliko god volio barsu trenutno smo level ispod psg-a i bayerna.

Markinhio
Kontakt:

Post Postao/la Markinhio » 15 apr 2026, 20:54

kouadio je napisao/la:
15 apr 2026, 20:21
Markinhio je napisao/la:
15 apr 2026, 17:44
iskreno fali još par stvari da bi ovo ličilo na nešto ozbiljno. fali stoper jedan barem onaj pravi i pod hitno desni bek jer cancelo se najbolje snalazi lijevo a i svakako je na pozajmici. kounde je više puta pokazao da nije za beka nikako i sramota je da jedan yamal mora igrat s njim po strani. u napadu je bezopasan a nazad je ove sezone rupa totalna, prošle je i ličio na nešto. treba nam jedna prava devetka, lewu prodat na ljeto dok se može jos makar bilo kakva para izvuć,bilo bi retardirano da s 40 ostane jos jednu sezonu s ovakvom platom. ferran nek ostaje za rotacije al moja najveća želja je osimhen za tu poziciju i tačka. na ostalim pozicijama smo popunjeni i tu nema pretjeranih problema

volio bih kad bi flick barem u situacijama kao sinoć kad vodimo 2 0 spustio malo odbranu jer svaku tekmu primamo isti gol na istu fora. što se tiče rasforda on nek ostane jer od njega ima koristi, bio nam je najbolji igrač na početku sezone al otkad je se vratio rapha, on je ispao iz ritma sad nije ni za kurca. mislim da se kroz par godina može napravit teška mašinerija od ove ekipe samo da još malo sazriju i da klub živne finansijski, biće i camp nou gotov do tad. ova sezona završava 99,99% sa 2 trofeja što je realno pristojno. ne bi trebalo bit problema jer bježimo realu 9 bodova al žao mi je kupa jer smo ga trebali glat uzet. onaj poraz 4 0 od atletika će mi ostati najveća misterija ikad kako su onako loše odigrali. za ligu prvaka sam znao da nećemo daleko dogurat iako nas je žrijeb pomazio al jbg koliko god volio barsu trenutno smo level ispod psg-a i bayerna.
Dok je flicka, obrane necemo vidit niže od centra

Mokes
Kontakt:

Post Postao/la Mokes » 16 apr 2026, 00:47

Rajaz je napisao/la:
15 apr 2026, 17:17
Mukebir je napisao/la:
15 apr 2026, 17:09
logično kada su bili djeca pod Xavijem ili su neki tek došli i privikavali se na ligu i stil igre. Kontekst je najbitniji uvijek.
Da se citiram, da ne pišem opet bezveze
Mokes je napisao/la:
19 jan 2025, 13:27
Mquc je napisao/la:
19 jan 2025, 01:05
Niko ovdje ne moze garantovati da pod xavijem ne bi mozda i bolje izgledali jer ipak je ova mladjarija iskusnija za godinu dana, tu prvenstveno mislim na yamala, cubarsija, fermina itd. Ne zaboravimo takodjer da je Xavi taj koji je ove momke promovirao i isforsirao.
Flick je fizički dosta bolje pripremio ekipu, kod Xavija se redovno padalo nakon 70 minuta. Što je najvažnija stvar u danađnjem fudbalu. Raphinha pod Xavijem bio trećerazredni igrač koji nije znao zicer završiti, sad igra B'Or sezonu, Cassado 35 minuta prošle sezone, ove top igra. Igra mnogo ljepša za oko, za razliku od onog antifudbala. Skoro svaku utakmicu Xavi dobijao žuti karton, žaleći se na sudijske odluke. Bio je baš toksičan ala Tuchel i Conte kad ih ne ide.

I još jedna bitna stvar. U šampionskoj sezoni je bilo 11 pobjeda rezultatom 1-0. Bar u pola tih utakmica se moglo okrenuti i na drugu stranu pa da bude lahko X. Ili je MaTS vadio ili su protivnici fulali zicere.
League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★

London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 16 apr 2026, 00:49

Prava je istina da smo u periodu od 2009. do 2019. U toj deceniji trebali osvojiti puno vise od 3 titule, prva era pepova imali smo daleko najbolju ekipu, po mnogim najbolju ekipu sto je ikad igrala fudbal, i ona ispadnja od celzija i intera nisu zbog tog sto smo igrali lijepu igru, nego zbog pepove tvrdoglavosti i nemajja plana b u igri kad imas sat vremena igraca vise da igras vise napadacki i okomito a ne dodavanja do besvijesti

Pa onda msn generecaija sa enrikeom, ni tu se jije ispadalo zbog ljepote nego qrcobolje, zasicej mesi, zasicena vecina igraca, stignes 4 0 protiv pariza i onda ispadnes od juventusa

Pa opet sa valverdeom brutalna qrcobolja i epsja ispadnja od rome i liverpula , da su bogdo igrali nepadacki nego zatvorejo u napadu otvoreno u odbrani, mesi hoda, za njim i suarez itd

Uglavnom, nismo ispadali sto smo igrali napadacki i lijepo, nego sto je osovina ekipe u toj deceniji brzo se zasitila, s valverdeom pogotovo nista to nije bilo previse ofanzivno a ispadanja glupa do bola
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 16 apr 2026, 00:58

Rajaz je napisao/la:
15 apr 2026, 16:47
Mukebir je napisao/la:
Xavi je imao duplo lošiju ekipu od Flicka. I upravo je on izvukao ovu dječurliju iz akademije i dao im šansu. Da je danas tu možda bi se igralo i bolje, ko zna.

Xavi je odlican razvojni trener. Njegova prednost je rad sa mladim igracima. Slabost su mu zvijezde i rad sa njima.
Gavi, Balde, Yamal, Cubarsi, Fermin su masijci koje je on fosirao. Sjetimo se Nico Gonzalesa, Mingueze, Jutgle :crazy: On je vise da vodi mlade timove tipa U21 ili Barca Atletic.

Flick je za next level, gdje se treba raditi sa prvim timom i gotovim proizvodima.

salkan
Kontakt:

Post Postao/la salkan » 16 apr 2026, 08:48

Dok istražujem Barca Media i čitavu tu strukturu, razmišljam o kreiranju mitova (mitopeji), marketingu i propagandi. Citiraću članak koji je svanuo na portalu panjeva klix.ba, da bih pokušao dokazati koliko je PR presudan u današnjem nakaradnom svijetu sporta, gdje je loptanje najmanje važno:

"...Inače, eliminacija je teško pala i najvećoj Realovoj zvijezdi Kylianu Mbappeu kojem je ovo druga sezona zaredom u Madridu koja završava bez trofeja Lige prvaka.
Televizijske kamere su zabilježile njegovu reakciju neposredno nakon poraza, a španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati.
Tom prilikom su istakli duboko razočaranje na licu jednog od najboljih svjetskih nogometaša."

"španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati".
"tom prilikom su istakli duboko razočarenje"

Znači, teško je gledati Mbappea kako žali za peharom LP. U kojem nivou, pitam se, možda teško kao razaranje i genocid u Gazi?
Shvataju li ti ljudi da je NEMOGUĆE isprati mozak ama baš svim ljudima na ovom svijetu? Da li zauvijek igraju na kartu neuke populacije koju mrzi otvoriti knjigu i prihvata zdravo za gotovo sve što joj se servira? Zašto glupi ljudi uopšte dišu?
Džeri Drejk

Mukebir

Post Postao/la Mukebir » 16 apr 2026, 08:48

Mislim da Xaviju ego ne dozvoljava da bude nekom za početak pomoćni trener a mislim da bi Flicku itekako dobro došao.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 16 apr 2026, 08:50

salkan je napisao/la:
16 apr 2026, 08:48
Dok istražujem Barca Media i čitavu tu strukturu, razmišljam o kreiranju mitova (mitopeji), marketingu i propagandi. Citiraću članak koji je svanuo na portalu panjeva klix.ba, da bih pokušao dokazati koliko je PR presudan u današnjem nakaradnom svijetu sporta, gdje je loptanje najmanje važno:

"...Inače, eliminacija je teško pala i najvećoj Realovoj zvijezdi Kylianu Mbappeu kojem je ovo druga sezona zaredom u Madridu koja završava bez trofeja Lige prvaka.
Televizijske kamere su zabilježile njegovu reakciju neposredno nakon poraza, a španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati.
Tom prilikom su istakli duboko razočaranje na licu jednog od najboljih svjetskih nogometaša."

"španski mediji je opisuju kao prizor koji je vrlo teško gledati".
"tom prilikom su istakli duboko razočarenje"

Znači, teško je gledati Mbappea kako žali za peharom LP. U kojem nivou, pitam se, možda teško kao razaranje i genocid u Gazi?
Shvataju li ti ljudi da je NEMOGUĆE isprati mozak ama baš svim ljudima na ovom svijetu? Da li zauvijek igraju na kartu neuke populacije koju mrzi otvoriti knjigu i prihvata zdravo za gotovo sve što joj se servira? Zašto glupi ljudi uopšte dišu?
Nije to samo klix, evo i ovaj portal, a bogme i ostali, teško je čitati šta ti ljudi koji se zovu novinarima pišu.
Često ne možeš ni naslov povezati sa tekstom, a tekst ko da ga je pisao pokvareni Terminator.

Novinarstvo je baš spalo na niske grane.
Koševo Zapad

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []