Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

kouadio
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la kouadio » 15 apr 2026, 20:29

Sheyi je napisao/la:
15 apr 2026, 16:58
Majke mi ja sam mislio u Torontu cemo igrati na nekom vrhunskom stadionu, dok nisam danas vidio skalameriju, posebno ovaj nadogradjeni dio iza golova. Ovi na vrhu nece ni vidjeti protivnicki gol. :rol:

slika
morali su nekako nabiti na 45 hiljada zbog FIFA standarda. Fora je što će ovo biti najmanji stadion na prvenstvu, pa će bar narod biti bliže terenu nego na onim američkim sranjima od stadiona

tuzlanskinacin
Kontakt:

Post Postao/la tuzlanskinacin » 15 apr 2026, 23:03

Znam da je offtopic al 3 karte ako ko ima za razumnu cijenu za Dinu molim vas javite se pp? ne bi piso ovako da me entrio nije izlevatio.
#CarsijaOdjebi

KarlMarx
Kontakt:

Post Postao/la KarlMarx » 15 apr 2026, 23:27

Ima li neko link cijelog programa BHT emisije sa utakmicom? Volio bih imat negdje i taj link i ponovo pogledat sve. Znam da ima link utakmice. :D

labostarmomosa
Kontakt:

Post Postao/la labostarmomosa » 16 apr 2026, 05:17

Eldar Civic zasluzuje da mu se svi kolektivno izvinemo, da nije bilo onih njegovih dominantnih 10 minuta, mi bi se plasirali na ep, savo bi ostao trener i agonija bi se produzila, ovako se dotaklo dno i krenulo cistit

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 16 apr 2026, 08:25

Ne mozes to tako gledati. Do prije godinu i po ili dvije mi nismo imalo spremne Kerima, Esmira, Tarika prije svih ostalih, a takodjer sa upitnom formom ili nivoom fudbala kod nekih drugih igraca.
Tad smo imali svedjane od kojih smo isto tako ocekivali mnogo, a dobilo nista.
Jednostavno se sve poklopilo po nas i bilo nam je sudjeno da idemo na SP, da se isprofilisu ovi momci i skrenu paznju na sebe, u pravom periodu su poceli igrati ozbiljan fudbal i podizati formu. I tad da smo otisli na EP mozda bismo privukli neke nove momke, mozda i ne, haj' ga znaj.
Ovo je bilo predodredjeno za uspjeh i uzivajmo. J3bes Civica, ospem se kad pomislim na njega, isto kao sto jedva cekam da Mujakic ode, ne znam zasto ali ga totalno ne mirisem iako je borac, gine ma terenu, ali ko muha bez glave.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 apr 2026, 08:39

invincible1921 je napisao/la:
15 apr 2026, 14:54
19vendetta87 je napisao/la:
15 apr 2026, 14:46
Goalgetter je napisao/la:
15 apr 2026, 14:29
Prije svega dodao bih jos, da nije smak svijeta ako ne uspijemo dobiti Katar, a javnost ocekuje da cemo ih dosta lagano dobiti, jer na SP-u je sve moguce. Sjetimo se kako je Iran 2014 namucio Argentinu u nasoj grupi, da nije onog genijalnog poteza Messija obrukali bi se.
Plus, kao sto je to obicno na turnirima, moracemo rotirati, desavace se povrede, kartoni, ko zna sa kakvim sastavom cemo ih docekati. Teoretski je moguce da dobijemo i Svicarsku a kiksamo protiv Katara, nista ne bih iskljucio, SP je nepredvidivo, a i za cijelu nasu ekipu je to novo iskustvo, iako nam je ovaj baraz izuzetno dobra priprema za SP bila, i ogromna prednost.
Bas to. I na proslom SP je Arabija dobila Argentinu, Amerika remizirala sa Engleskom, Tunis pobijedio Francusku...
Mislim da je narod kod nas malo nerealan postao, citam po komentarima kako se ocekuje da sve 3 ekipe u grupi pobijedimo, i da Svicarci nisu nista posebno ekipa.
Pa jel realno da imamo 7 bodova ako vec ne 9? Jeste itekako... :D pa sto onda ne bi ocekivali ako je realno
Pa nije realno da imamo 7 bodova ili sve 3 pobjede. Mislim moguće je sve u sportu, moguće je i da osvojimo prvenstvo, ali vjerovatnoća da osvojimo 7 ili 9 bodova nije veća od 1-2%

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 16 apr 2026, 08:43

Pirke je napisao/la:
15 apr 2026, 16:23
perun je napisao/la:
15 apr 2026, 16:13

U pravu si,treba biti spreman na sve ali mislim da će svakako ovaj stručni štab bolje spremiti ekipu od Papetovog stručnog štaba 2014 ( kad se sjetim trčkaranja uz plažu dok su se druge ekipe pripremale u karantenu).
Forum kad su izbacili prvih 11 protiv Nigerije je bio ludilo.
Jos je tad forum bio puno normalniji nego danas.
To da se danas desi bilo bi psovanja ko na livestreamu Faće.

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2026, 08:55

Evo ko hoce jos jednom da se vrati, zanimalo me kakav je haos bio na forumu nakon Nigerije :mrgreen: Tad sam imao peh i propustio Nigeriju i Iran jer sam imao zavrsnu ekskurziju sa skolom, ali i bolje sto nisam uzivo gledao Nigeriju.

:arrow: viewtopic.php?t=8726&start=1160

Od stranice 59 pocinje.

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 16 apr 2026, 09:25

Goalgetter je napisao/la:
16 apr 2026, 08:55
Evo ko hoce jos jednom da se vrati, zanimalo me kakav je haos bio na forumu nakon Nigerije :mrgreen: Tad sam imao peh i propustio Nigeriju i Iran jer sam imao zavrsnu ekskurziju sa skolom, ali i bolje sto nisam uzivo gledao Nigeriju.

:arrow: viewtopic.php?t=8726&start=1160

Od stranice 59 pocinje.
Kulturan forum tad bio ,samo 5 stranica psovanja.
Sad bi bilo 10 stranica psovanja samo jer je Tahirovic u prvih 11. :mrgreen:
I onda nova runda nakon sto Kerim udje tek u 60toj minuti.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 apr 2026, 09:47

Al najveći mit je da je Medunjanin igrao lijevog beka tu utakmicu :mrgreen:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 16 apr 2026, 10:08

ArtemisFowl je napisao/la:
16 apr 2026, 09:47
Koliko se sjećam da je bilo priče da je sam Kolašinac tražio da ne bude u sastavu jer ga je onaj autogol totalno izbacio iz ritma. Sad' gdje sam ja to pročitao, od koga, je li šuplja.. haj' ga znaj. :D

samobih
Kontakt:

Post Postao/la samobih » 16 apr 2026, 10:52

HariTz je napisao/la:
16 apr 2026, 10:08
Koliko se sjećam da je bilo priče da je sam Kolašinac tražio da ne bude u sastavu jer ga je onaj autogol totalno izbacio iz ritma. Sad' gdje sam ja to pročitao, od koga, je li šuplja.. haj' ga znaj. :D
Sjećam se kako sam ranije gledao utakmicu Nigerija-Iran i kao laik vidim kako su brzi po krilima i jedino to imaju. Safetu mrsko bilo otići da gleda ali je posalo pomoćnika Borču Sredojeviča, kontam hajde i on je vidio. Utakmica bez lijevog beka, opravdanje jeste bilo da je Kolašinac tražio da ne igra ali je na klupi bio Salihović koji je to puna puta igrao ranije, a Zukanović je ostavljen kući koji je na toj poziciji isto igrao i odlično odigrao protiv Grčake u kvalifikacijama što je i sam Safet pohvalio, koja karma. Na kraju je Safet izjavio da ga je iznendaila brzina Nigerijaca, ostalo je historija. I u takvom haosu sa formacijom koju nikad nismo igrali, bez lijevog beka bi prošli da nam nisu gol poništili. Velika prilika prokockana

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 16 apr 2026, 11:09

samobih je napisao/la:
16 apr 2026, 10:52
HariTz je napisao/la:
Sjećam se kako sam ranije gledao utakmicu Nigerija-Iran i kao laik vidim kako su brzi po krilima i jedino to imaju. Safetu mrsko bilo otići da gleda ali je posalo pomoćnika Borču Sredojeviča, kontam hajde i on je vidio. Utakmica bez lijevog beka, opravdanje jeste bilo da je Kolašinac tražio da ne igra ali je na klupi bio Salihović koji je to puna puta igrao ranije, a Zukanović je ostavljen kući koji je na toj poziciji isto igrao i odlično odigrao protiv Grčake u kvalifikacijama što je i sam Safet pohvalio, koja karma. Na kraju je Safet izjavio da ga je iznendaila brzina Nigerijaca, ostalo je historija. I u takvom haosu sa formacijom koju nikad nismo igrali, bez lijevog beka bi prošli da nam nisu gol poništili. Velika prilika prokockana
Kako ova riječ, u današnjem vremenu ima mnogo drugačije značenje :urnebes:

60% nas s foruma bi se kvalifikovali na SP sa onakvom ekipom. Čim se par igrača oprostilo, Safet-kaseta je pokazao svoje trenersko umijeće. Evo recimo Safet-Barbarez potpuno suprotni likovi.
Safet izjavljivao da ima samo broj od kapitena, Barbarez izjavljuje da želi da se čuje sa igračima na dnevnoj bazi.
Safet pravio distancu od igrača, Barbarez ih zove sinovima.
Safet naslijedio top ekipu od Ćire, Barbarez nije mogao skupiti 25 igrača za prijateljsku :urnebes:
Safet otišao sa tom ekipom na jedno SP i brže-bolje vratio se kući, Barbarez sa nekakvom djecom koja tek ulazi u profi fudbal ide na SP na prvim kvalifikacijama.

I dan danas novinari i većina javnosti okiva Safeta u zvijezde kao najuspješni selektor bla bla, a kad se to malo dublje analizira, nije to baš tako. Njegov najveći uspjeh je što je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 16 apr 2026, 11:12

edvaE2 je napisao/la:
16 apr 2026, 11:09
samobih je napisao/la:
16 apr 2026, 10:52
HariTz je napisao/la:

Kako ova riječ, u današnjem vremenu ima mnogo drugačije značenje :urnebes:

60% nas s foruma bi se kvalifikovali na SP sa onakvom ekipom. Čim se par igrača oprostilo, Safet-kaseta je pokazao svoje trenersko umijeće. Evo recimo Safet-Barbarez potpuno suprotni likovi.
Safet izjavljivao da ima samo broj od kapitena, Barbarez izjavljuje da želi da se čuje sa igračima na dnevnoj bazi.
Safet pravio distancu od igrača, Barbarez ih zove sinovima.
Safet naslijedio top ekipu od Ćire, Barbarez nije mogao skupiti 25 igrača za prijateljsku :urnebes:
Safet otišao sa tom ekipom na jedno SP i brže-bolje vratio se kući, Barbarez sa nekakvom djecom koja tek ulazi u profi fudbal ide na SP na prvim kvalifikacijama.

I dan danas novinari i većina javnosti okiva Safeta u zvijezde kao najuspješni selektor bla bla, a kad se to malo dublje analizira, nije to baš tako. Njegov najveći uspjeh je što je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme.
Barba plasmanom na Euro skida breme Sušiću. Kvalitet uvijek sam ispliva na površinu :bih:

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 apr 2026, 11:19

Pa nismo mi igrali tu utakmicu bez lijevog beka - Lulić je igrao beka kao i milion puta prije i poslije tog. Problem je što je Misimović trebao pokrivati lijevo krilo, a to je bila suluda ideja. Zato se i jesu pogubili svi u kojoj formaciji igramo. Na kraju mu je Miske odigrao čitavu utakmicu.

Nije to toliko loše na kraju bilo koliko se generalno predstavlja. Nigerija je kvalitetom u tom trenutku bila podjednaka s nama, a falilo je malo sportske sreće (i sudijske pravde) da izborimo dobar rezultat.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 16 apr 2026, 11:51

Promise David povredjen kod Kanade, ima jako dobru sezonu iza sebe. Pise da se vraca u junu nadam se da ce nece biti spreman za nasu tekmu.

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 16 apr 2026, 12:07

16 apr 2026, 11:19
Pa nismo mi igrali tu utakmicu bez lijevog beka - Lulić je igrao beka kao i milion puta prije i poslije tog. Problem je što je Misimović trebao pokrivati lijevo krilo, a to je bila suluda ideja. Zato se i jesu pogubili svi u kojoj formaciji igramo. Na kraju mu je Miske odigrao čitavu utakmicu.

Nije to toliko loše na kraju bilo koliko se generalno predstavlja. Nigerija je kvalitetom u tom trenutku bila podjednaka s nama, a falilo je malo sportske sreće (i sudijske pravde) da izborimo dobar rezultat.

Pa jeste, većinu tih kvalifikacija smo igrali sa Salihovićem na beku i Lulićem na krilu, ako se ne varam, ili možda obratno. Nijednom ni drugom to nije bila primarna pozicija, ali kad su obojica na terenu to je bilo sasvim okej, a samo s jednim od njih dvojice možeš samo ako ćeš dominirati na utakmici.

Eh sad, ja se više ne sjećam je li tada bio neki bolji razlog što je Salihović na tom prvenstvu pao u plan B, ali u obje ključne utakmice nas je ta lijeva strana koštala. Kolašincu bila bukvalno prva takmičarska utakmica, još debi na SP-u, pravi bezvezni autogol ni iz čega. Protiv Nigerije da Lulić nije sam držao lijevu stranu, odnosno da Spaha nije morao istrčavati u ispomoć... ŠBBKBB.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 apr 2026, 12:58

Zglavkar je napisao/la:
16 apr 2026, 12:07
16 apr 2026, 11:19

Pa jeste, većinu tih kvalifikacija smo igrali sa Salihovićem na beku i Lulićem na krilu, ako se ne varam, ili možda obratno. Nijednom ni drugom to nije bila primarna pozicija, ali kad su obojica na terenu to je bilo sasvim okej, a samo s jednim od njih dvojice možeš samo ako ćeš dominirati na utakmici.

Eh sad, ja se više ne sjećam je li tada bio neki bolji razlog što je Salihović na tom prvenstvu pao u plan B, ali u obje ključne utakmice nas je ta lijeva strana koštala. Kolašincu bila bukvalno prva takmičarska utakmica, još debi na SP-u, pravi bezvezni autogol ni iz čega. Protiv Nigerije da Lulić nije sam držao lijevu stranu, odnosno da Spaha nije morao istrčavati u ispomoć... ŠBBKBB.
Salihović je bio rovit tad, koliko me sjećanje služi. U toj utakmici je on zamijenio Lulića na njegovoj poziciji.
Ja mislim da je tad neka taktika bila da se što više zbijemo u veznom redu, držimo loptu kod sebe i iz tog će se kreirat neka šansa. Tako su i nastale dvije najbolje šanse u prvom poluvremenu - jedna kad smo zabili gol i druga kad je Medunjanin uposlio Džeku.

Na kraju bi se sve zaboravilo da smo imali malo sreće tu utakmicu. A i danas se priča o pozivima Sušiću, Hadžiću, najboljoj reprezentaciji svih vremena i sl. što je malo reć pretjerivanje. Umjesto Sušića su ljudi prizivali Prcića, Vrančića, Saletovića. Uglavnom puno više negativne energije se stvorilo oko glupih priča, nego što je to u stvarnosti bilo tako. Eto ima i stranica na forumu prije utakmice, svi su bili uvjereni da je Šunjić višak., treba igrati Bičakčić. Na kraju ti Spahić napravi kardinalnu grešku kod gola, a Bešić zakasni da preuzme igrača koji zabije gol...

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 16 apr 2026, 13:01

Gledam ove pripremne prijateljske utakmice, onako zanimljive mozda za nas:

Katar – Irska: 28. maj 2026. u 20:45 (Irska glumi nas)
Kanada – Irska: 6. juni 2026. u 01:30 (subota na nedelju, Irska ponovo nas glumi)
Švicarska – Jordan: 31. maj 2026. u 15:00 (Jordan ocito izigrava Katar)

Mi igramo sa Sjevernom Makedonijom koja vuce na Bugarsku :D :bih:

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 apr 2026, 13:06

Istina je da lijevog beka nije niko igro :D
=\_1921_/=

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: ErosViverosViv, Goalgetter, nebeskasila, Pirke, random11, Soli i 63 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []