Ja znam da nas je tvoja policija pendrecima napala.brig je napisao/la: ↑15 apr 2026, 19:24Je li vam sad malo jasnije da sve ono u ŠB nema veze sa Širokim!?fudbalfudbal je napisao/la: ↑15 apr 2026, 16:31Zbog skandiranja država Bosna, upravo je oficijelni spiker upozorio navijače Veleža da će se utakmica prekinuti ako nastave sa istim.
Premijer liga BiH - aktuelno
- BiHSportman
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
- GrbavicaHrammm
- Kontakt:
Jel moguce sta dozvoljavamo? Boze me sacuvaj
Ne kontolišu oni nikoga, uključi mozak znaš o čemu se radi.Pact1921 je napisao/la: ↑15 apr 2026, 17:32Znaci nasi defakto kontrolisu Horde Zla lijepo je to znati . A za Aferu Sajber koliko se ja sjecam kaznjeno je 12 klubova iz lige gdje je FK sarajevo isto ukljuceno u aferu .
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
@nodi80 Guler (21) 2029 u Želji?
hajduk živi vječno
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
Iskra koja je tiho šaputala pjesmu ljubavi i znala da će doći neko drugo vrijeme
-
Izdviceukec
- Kontakt:
Drzava se zove Bosna i Hercegovina a ne Bosna. Ovo je unitarističko skandiranje i logično je da će se sankcionirati.

- ErosViverosViv
- Kontakt:
Ne znam kako su delegat i spiker i dalje na slobodi. Zar smo bas toliko grohnuli ko drzava
A jasta nego grohnuli... Psuju državu na svakoj utakmici i kad god se neka prilika ukaže omalovažavaju istu... A onda pričaju o demokratiji i kako država treba biti ista za sve narode. A kazni bilo kojeg koji priča protiv drzave odmah plaču i šalju dopise EU kako neko hoće islamsku državu i da u BiH živi 10.000 mužahedina koji predstavljaju opasnost za cijelu EvropuErosViverosViv je napisao/la: ↑15 apr 2026, 23:17Ne znam kako su delegat i spiker i dalje na slobodi. Zar smo bas toliko grohnuli ko drzava
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)
- WeekendOffender
- Kontakt:
"Inače, delegat susreta bio je Samir Ćupina iz Hrasnice, koji prema propozicijama ima pravo sugerisati spikeru da putem razglasa objavi određeni apel navijačima ili igračima na terenu."
Sve jasno, Samiru zasmetalo drzava Bosna, da mu se gazde ne naljute.
Curva Sud
- KONTRASVIH
- Kontakt:
I nesretnik sto je sudio derbi iz Hrasnice. Mirvici isto.WeekendOffender je napisao/la: ↑16 apr 2026, 00:15"Inače, delegat susreta bio je Samir Ćupina iz Hrasnice, koji prema propozicijama ima pravo sugerisati spikeru da putem razglasa objavi određeni apel navijačima ili igračima na terenu."
Zabraniti Hrasnici prilaz Sarajevu i obustaviti izgradnju tramvajske pruge
HEROJI SU IZ ULICE A NE IZ NEREALNOG FILMA
- svrakino1921
- Kontakt:
Hoće li Fudbalski klub Sarajevo ovog ljeta moći igrati evropske utakmice na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase - Koševo, pitanje je koje interesuje sve navijače Bordo tima!
Utakmice pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA) preklapaju se sa terminima koncerta Dine Merlina, koji su zakazani za 31. juli i 1. august (iz Sarajeva su ranije objavili da je stadion van upotrebe za utakmice od 24. jula do 4. augusta).
O svemu obaviješteno Sarajevo
- JU Centar za sport i rekreaciju Sarajevo je sa firmom Magaza d.o.o. zaključila komercijalni ugovor za zakup Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase Koševo za potrebe organizacije koncerta. U tom periodu neće biti moguće održavanje bilo kakvih drugih manifestacija o čemu je Fudbalski klub Sarajevo već obaviješten - poručili su iz CSR Sarajevo za .....koji su odgovorili i na pitanje da li će teren biti zaštićen tokom koncerata:
- Obaveze zakupca su definisane ugovorom kao i sam način pokrivanja travnjaka. Napominjemo, do sada je na Olimpijskom stadionu Koševo održan značajan broj koncerata i drugih manifestacija i travnjak nikada nije bio prekrivan, osim za potrebe svečanog otvaranja EYOF-a kada je travnjak bio pokriven - pojasnili su iz CSR Sarajevo.
Odgovor na ovo pitanje pokušali smo dobiti i u FK Sarajevo, ali očito nisu bili raspoloženi za razgovor na ovu temu.
Ipak, kako saznaje Faktor, koncerti u konačnici ne bi trebali stvoriti problem u organizaciji evropskih utakmica. Naime, termini mečeva prvog pretkola UEFA Konferencijske lige su 9. i 16. jula, a u tom periodu stadion je slobodan.
Ako Bordo tim prođe u drugo pretkolo, utakmice će se igrati 23. i 30. jula. U tom slučaju Sarajevo bi od UEFA-e moglo tražiti zamjenu domaćinstva (ukoliko bi na žrijebu sredinom juna bilo drugačije određeno), kako bi prvu utakmicu (23. jula) igrali kući. Termini trećeg pretkola su 6. i 13. augusta. I oni se ne preklapaju sa koncertima.
Šta je sa domaćim prvenstvom?
Što se tiče domaćeg prvenstva, "upitna" je samo utakmica 1. kola PLBiH za novu sezonu (pod uvjetom da sezona starta 1. augusta). I u tom slučaju postoji mogućnost da Bordo tim bude gost na otvaranju nove sezone. Ili u krajnjem slučaju da odgodi premijerni meč nove sezone (što je čest slučaj sa našim ekipama koje igraju Evropu).

Utakmice pod okriljem Evropske fudbalske federacije (UEFA) preklapaju se sa terminima koncerta Dine Merlina, koji su zakazani za 31. juli i 1. august (iz Sarajeva su ranije objavili da je stadion van upotrebe za utakmice od 24. jula do 4. augusta).
O svemu obaviješteno Sarajevo
- JU Centar za sport i rekreaciju Sarajevo je sa firmom Magaza d.o.o. zaključila komercijalni ugovor za zakup Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase Koševo za potrebe organizacije koncerta. U tom periodu neće biti moguće održavanje bilo kakvih drugih manifestacija o čemu je Fudbalski klub Sarajevo već obaviješten - poručili su iz CSR Sarajevo za .....koji su odgovorili i na pitanje da li će teren biti zaštićen tokom koncerata:
- Obaveze zakupca su definisane ugovorom kao i sam način pokrivanja travnjaka. Napominjemo, do sada je na Olimpijskom stadionu Koševo održan značajan broj koncerata i drugih manifestacija i travnjak nikada nije bio prekrivan, osim za potrebe svečanog otvaranja EYOF-a kada je travnjak bio pokriven - pojasnili su iz CSR Sarajevo.
Odgovor na ovo pitanje pokušali smo dobiti i u FK Sarajevo, ali očito nisu bili raspoloženi za razgovor na ovu temu.
Ipak, kako saznaje Faktor, koncerti u konačnici ne bi trebali stvoriti problem u organizaciji evropskih utakmica. Naime, termini mečeva prvog pretkola UEFA Konferencijske lige su 9. i 16. jula, a u tom periodu stadion je slobodan.
Ako Bordo tim prođe u drugo pretkolo, utakmice će se igrati 23. i 30. jula. U tom slučaju Sarajevo bi od UEFA-e moglo tražiti zamjenu domaćinstva (ukoliko bi na žrijebu sredinom juna bilo drugačije određeno), kako bi prvu utakmicu (23. jula) igrali kući. Termini trećeg pretkola su 6. i 13. augusta. I oni se ne preklapaju sa koncertima.
Šta je sa domaćim prvenstvom?
Što se tiče domaćeg prvenstva, "upitna" je samo utakmica 1. kola PLBiH za novu sezonu (pod uvjetom da sezona starta 1. augusta). I u tom slučaju postoji mogućnost da Bordo tim bude gost na otvaranju nove sezone. Ili u krajnjem slučaju da odgodi premijerni meč nove sezone (što je čest slučaj sa našim ekipama koje igraju Evropu).

Još kad mu ljubavnik Tobe Brundo dođe u VIP salon.KONTRASVIH je napisao/la: ↑15 apr 2026, 18:38Mozda tebi djipke, tvoj derbi je Ledenice - Prijeko brdo![]()
Sve isto je k'o nekada, sve isto je, ali ništa isto nije ! HB ♥️
Ujutro 16. aprila 1993. godine zvuk ezana iznad Ahmića bio je znak za bojovnike HVO-a da započnu akciju "48 sati pepela i dima" i napad na selo u kojem je ubijeno 116 Bošnjaka, najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 82-godišnja starica.
Tog 16. aprila 1993. godine pripadnici jedinica HVO-a Džokeri i Maturice napali su Ahmiće nakon ezana za sabah-namaz. Među ubijenima je bilo jedanaestero djece i 32 žene.
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je osudio Darija Kordića na 25 godina zatvora zbog zločina počinjenih u Srednjoj Bosni koji uključuju i Ahmiće, te Miroslava Bralu na 20 godina, dok je Vladimir Šantić osuđen na 18, a Drago Josipović na 12 godina zatvora.
Sud Bosne i Hercegovine je zbog zločina u Ahmićima osudio Paška Ljubičića na 10 godina zatvora.
Adnan Zec je tada kao 13-godišnji dječak gledao kako pripadnici HVO-a ubijaju njegovu cijelu porodicu, a sam je preživio rafal s leđa. On je 2024. godine za Klix.ba opisao zločin.
"Ujutro u pet sati roditelji su nas probudili i rekli da ustanemo i izlazimo vani. Skočili smo iz sna, istrčali u hodnik, čuli smo detonacije, kao da je bio zemljotres, pucalo se na sve strane. U jednom trenutku se kuća zapalila, ali roditelji su uspjeli ugasiti vatru pa smo sišli u hodnik i sakrili se ispod stepeništa. Nismo znali šta se dešava. U jednom momentu roditelji su rekli da moramo napustiti kuću od straha da se ponovo ne zapali. Istrčali smo i krenuli jedno za drugom do prve bošnjačke kuće kako bismo saznali šta se dešava", govori Zec.
U bijegu od rafala, detonacija i čega sve ne, izgubio je roditelje iz vida, dok je trčao ka kući komšije Zijada gdje su mu rukom pokazivali otac i majka.
"Roditelje sam u jednom trenutku izgubio iz vida, pa sam ih ponovo vidio, tada su mi pokazali da trčim prema kući Zijada. Nakon 50 metara začuo sam rafal, komšija Zahir je bio ubijen, a iznad njega je bio vojnik HVO-a koji me pitao 'Gdje ćeš mali?', ja sam odgovorio da bježim jer puca i on mi je odmahnuo. Prošao sam nekih 40 metara gdje su bila trojica drugih vojnika HVO i isto su me pitali i rekli da se vratim nazad", govori Zec te nastavlja:
"Čim sam se okrenuo, rafal je ispaljen u mene. Dva metka su me pogodila u noge, nisam ih osjetio više. Pao sam kao pokošen. Roditelji su 15-ak metara bili od mene, otac je molio da njega ubiju, da puste majku sa djecom, ali su naredili tri puta "Pucaj, ubij, ubij". Dva rafala i moji su bili ubijeni."
Osam dana je ležao u jednoj kući gdje je uspio dopuzati i sakriti se. Istakao je da je gledao kako se ubija identitet Bošnjaka i postojanja onih koji su tu živjeli.
Brojna su svjedočanstva ostala o svireposti zločinaca iz HVO-a prilikom činjenja zločina. U selu je živio hadžija Hazim Ahmić. Svojevremeno je svojim susjedima Hrvatima poklonio 2.000 m2 zemljišta za izgradnju katoličkog groblja Topola u Ahmićima, a za izgradnju crkve u Donjoj Dubravici poklonio je 20.000 maraka.
Hazim Ahmić je u Ahmićima izgradio prelijepu džamiju. Zločinci su starog Hazima razapeli na prozore te džamije, a zatim su džamiju zajedno s njim minirali.
Zločin u Ahmićima je ostao zapamćen kao jedan od najsvirepijih i najbolje dokumentovanih zločina iz agresije na Bosnu i Hercegovinu, a slika srušene džamije je postala jednom od simbola pokušaja da se unište Bošnjaci i njihovo kulturno-historijsko naslijeđe.
Tog 16. aprila 1993. godine pripadnici jedinica HVO-a Džokeri i Maturice napali su Ahmiće nakon ezana za sabah-namaz. Među ubijenima je bilo jedanaestero djece i 32 žene.
Međunarodni krivični sud za bivšu Jugoslaviju je osudio Darija Kordića na 25 godina zatvora zbog zločina počinjenih u Srednjoj Bosni koji uključuju i Ahmiće, te Miroslava Bralu na 20 godina, dok je Vladimir Šantić osuđen na 18, a Drago Josipović na 12 godina zatvora.
Sud Bosne i Hercegovine je zbog zločina u Ahmićima osudio Paška Ljubičića na 10 godina zatvora.
Adnan Zec je tada kao 13-godišnji dječak gledao kako pripadnici HVO-a ubijaju njegovu cijelu porodicu, a sam je preživio rafal s leđa. On je 2024. godine za Klix.ba opisao zločin.
"Ujutro u pet sati roditelji su nas probudili i rekli da ustanemo i izlazimo vani. Skočili smo iz sna, istrčali u hodnik, čuli smo detonacije, kao da je bio zemljotres, pucalo se na sve strane. U jednom trenutku se kuća zapalila, ali roditelji su uspjeli ugasiti vatru pa smo sišli u hodnik i sakrili se ispod stepeništa. Nismo znali šta se dešava. U jednom momentu roditelji su rekli da moramo napustiti kuću od straha da se ponovo ne zapali. Istrčali smo i krenuli jedno za drugom do prve bošnjačke kuće kako bismo saznali šta se dešava", govori Zec.
U bijegu od rafala, detonacija i čega sve ne, izgubio je roditelje iz vida, dok je trčao ka kući komšije Zijada gdje su mu rukom pokazivali otac i majka.
"Roditelje sam u jednom trenutku izgubio iz vida, pa sam ih ponovo vidio, tada su mi pokazali da trčim prema kući Zijada. Nakon 50 metara začuo sam rafal, komšija Zahir je bio ubijen, a iznad njega je bio vojnik HVO-a koji me pitao 'Gdje ćeš mali?', ja sam odgovorio da bježim jer puca i on mi je odmahnuo. Prošao sam nekih 40 metara gdje su bila trojica drugih vojnika HVO i isto su me pitali i rekli da se vratim nazad", govori Zec te nastavlja:
"Čim sam se okrenuo, rafal je ispaljen u mene. Dva metka su me pogodila u noge, nisam ih osjetio više. Pao sam kao pokošen. Roditelji su 15-ak metara bili od mene, otac je molio da njega ubiju, da puste majku sa djecom, ali su naredili tri puta "Pucaj, ubij, ubij". Dva rafala i moji su bili ubijeni."
Osam dana je ležao u jednoj kući gdje je uspio dopuzati i sakriti se. Istakao je da je gledao kako se ubija identitet Bošnjaka i postojanja onih koji su tu živjeli.
Brojna su svjedočanstva ostala o svireposti zločinaca iz HVO-a prilikom činjenja zločina. U selu je živio hadžija Hazim Ahmić. Svojevremeno je svojim susjedima Hrvatima poklonio 2.000 m2 zemljišta za izgradnju katoličkog groblja Topola u Ahmićima, a za izgradnju crkve u Donjoj Dubravici poklonio je 20.000 maraka.
Hazim Ahmić je u Ahmićima izgradio prelijepu džamiju. Zločinci su starog Hazima razapeli na prozore te džamije, a zatim su džamiju zajedno s njim minirali.
Zločin u Ahmićima je ostao zapamćen kao jedan od najsvirepijih i najbolje dokumentovanih zločina iz agresije na Bosnu i Hercegovinu, a slika srušene džamije je postala jednom od simbola pokušaja da se unište Bošnjaci i njihovo kulturno-historijsko naslijeđe.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
BarbareZeljin
- Kontakt:
Ovo ne treba zaboraviti,niti bilo koji zlocin i genocid koji se desio. Iako ovo nije tema za ovakve stvari, ipak znamo da duboko u nama ove stvari zive,i cesto se iz raznoraznih razloga izvlace i isplivaju na povrsinu. Mislim na pogrdan odnos prema zrtvama.avenija je napisao/la: ↑16 apr 2026, 11:42Ujutro 16. aprila 1993. godine zvuk ezana iznad Ahmića bio je znak za bojovnike HVO-a da započnu akciju "48 sati pepela i dima" i napad na selo u kojem je ubijeno 116 Bošnjaka, najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 82-godišnja starica.
Znas sta bi bilo nasa i njihova najveca pobijeda pod broj 1 da se ove stvari ne zaborave,a pod broj 2 da se svi narodi ograde od svojih zlocinaca.To kod nas nije slucaj i nikada hajra nece biti dok je tako. Jedna Njemacka se ogradila od nacizma,ali balkanci nikada nece.
Evo ja svakodnevno gledam covjeka koji je pocinio strasan zlocin nad pripadnicima drugog naroda. Osudjen je i odsluzio je kaznu,ali ga ja ne mogu smisliti. To je jedini razlog mog prezira prema njemu.
Iako sam pripadnik naroda koji je dozivio najvece stradanje. Ne mogu da svarim to sto je uradio.
Ruka mu se pozlatila.BarbareZeljin je napisao/la: ↑16 apr 2026, 11:57Evo ja svakodnevno gledam covjeka koji je pocinio strasan zlocin nad pripadnicima drugog naroda.
I dodje sad taj Kordic i glumi vjerskog fanatika. Mrs yebo ti svoju mater.avenija je napisao/la: ↑16 apr 2026, 11:42Ujutro 16. aprila 1993. godine zvuk ezana iznad Ahmića bio je znak za bojovnike HVO-a da započnu akciju "48 sati pepela i dima" i napad na selo u kojem je ubijeno 116 Bošnjaka, najmlađa žrtva je bila tromjesečna beba, a najstarija 82-godišnja starica.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Ne trebamo nikad velicati one koji su ubijali civile, jer to znaci da nismo nista boljiNoProfit je napisao/la: ↑16 apr 2026, 12:28Ruka mu se pozlatila.BarbareZeljin je napisao/la: ↑16 apr 2026, 11:57Evo ja svakodnevno gledam covjeka koji je pocinio strasan zlocin nad pripadnicima drugog naroda.![]()
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
-
zivimzaosjecaje
- Kontakt:
Pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine u ranim jutarnjim satima 16. travnja 1993. godine počinili su zločin nad 22 Hrvata u Trusini, među kojima je bilo 15 civila i sedam zarobljenih pripadnika HVO-a. Radi se o jednom od najtežih stradanja Hrvata na području nekadašnje općine Konjic i šire.
Za zločin u Trusini odgovorni su pripadnici specijalnog odreda ''Zulfikar'', elitne postrojbe Armije RBiH osnovane 1992. godine za posebne namjene pri Štabu Vrhovne komande, kojom je zapovijedao Zulfikar Ališpago.

Za zločin u Trusini odgovorni su pripadnici specijalnog odreda ''Zulfikar'', elitne postrojbe Armije RBiH osnovane 1992. godine za posebne namjene pri Štabu Vrhovne komande, kojom je zapovijedao Zulfikar Ališpago.

-
zivimzaosjecaje
- Kontakt:
Forum nije ništa drugačiji od HercegBosna foruma, zbog balija koje stalno prebacuju s ove teme na političke teme. Ne znam je li prođe 10 postova da netko od njih ne provocira Hrvate ili Srbe, pa se kasnije prave žrtvama. Prave poturice.
Kad smo već evo na povijesnim temama, da se prisjetimo tko su zapravo Bošnjaci/Muslimani, odnosno poturčeni Hrvati/Srbi.

Kad smo već evo na povijesnim temama, da se prisjetimo tko su zapravo Bošnjaci/Muslimani, odnosno poturčeni Hrvati/Srbi.
Zadnja izmjena: zivimzaosjecaje, dana/u 16 apr 2026, 14:14, ukupno mijenjano 2 puta.
Vratimo se fudbalskim temama, mnogi koji ovdje pišu nisu bili rođeni od 1991-1995.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]
Trenutno korisnika/ca: DoktorXabaras i 9 gostiju.