Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

Sindikat12
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la Sindikat12 » 16 apr 2026, 13:17

dedo26 je napisao/la:
16 apr 2026, 12:40
Zna li neko kakav je profil veznjaka Busuladzic jer vidim da ce bit novi reprezentativac.

Jel defanzivniji, ofanzivniji, sredina?

Treba mi neko ko zna fudbal da kaze na koga podsjeca od poznatih veznjaka stilom igre
Klasicna 8-ica box to box igrac. Dobar s loptom voli loptu u nogama ne panici. Dobar je u pas igri, ukljuciva se u napad a nazad je korektan.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 apr 2026, 13:19

UtdBiH21 je napisao/la:
16 apr 2026, 13:10
Sindikat12 je napisao/la:
16 apr 2026, 10:44
Švedski mediji pišu:

”Nogometaš Malmö FF, Kenan Busuladzic, mogao bi biti kandidat za Svjetsko prvenstvo.
Prema informacijama Sportbladeta, vezni igrač je kontaktiran od strane reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prema istim izvorima, reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se kvalifikovala za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, sada je stupila u kontakt s igračem kako bi ga uvjerila da promijeni reprezentaciju.

Savjetovanje s porodicom
Busuladzic, koji također ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, još nije donio odluku, već se očekuje da će se posavjetovati sa svojom porodicom prije konačne odluke.”
Ovo savjetovanje sa porodicom u prevodu znaci da je nas jer nije lako odma ni reci da ce promjenut reprezentaciju jer je prosao sve kategorije Svedske , vrlo moguce da su mu obecali poziv za sp i da ce ovo sp iskoristit da jos nekog pridobiju da igra za nas mozda Pejcinovica ko zna , Busuladzic je tehnicki ispred svih nasih veznjaka i neko cije karakteristike nemamo u reprezentaciji trenutno ali fizicki dosta zaostaje tu ako se popravi on je lagano igrac za najvece klubove .
Joj tako smo i za Tahirovica govorili, pa eno klupa u Brondbyu. :mrgreen:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

fanatik19
Kontakt:

Post Postao/la fanatik19 » 16 apr 2026, 13:25

dedo26 je napisao/la:
Zna li neko kakav je profil veznjaka Busuladzic jer vidim da ce bit novi reprezentativac.

Treba mi neko ko zna fudbal da kaze na koga podsjeca od poznatih veznjaka stilom igre
Ja sam ga gledao protiv Zvezde i Dinama u Europskoj ligi ove sezone i neki moj utisak na te 2 utakmice je da mali ima jako pismena kretanja za veznog igraca, apsolutno se ne boji uci u duel i sto je najbitnije za 18-godisnjaka nije ga strah preuzeti rizik. Nije alibi igrac, uglavnom je odmah salje naprijed a ne prvom do sebe.
Ima tu jos puno prostora za napredak jer konkretno protiv Zvezde je cijelu utakmicu imao direktne duele sa Krunicem i vecinu ih je izgubio ali vidis odma da ima mali onu pozitivnu sportsku drskost. Meni licno veci talenat i od Gigovica i od Tahirovica a sta ce izac od njega na kraju ostaje da se vidi.
Zadnja izmjena: fanatik19, dana/u 16 apr 2026, 13:26, ukupno mijenjano 1 put.

Surreal
Kontakt:

Post Postao/la Surreal » 16 apr 2026, 13:25

Kao neko ko navija za Romu, nevjerovatno je kako je Mourinho podvalio Tahirovića kao korisnog igrača. Svaka čast.
La birra con gli amici vale più di tutto quello che possiedo.

🧡❤️AS Roma ❤️🧡
❤️🤍 FK Sarajevo ❤️🤍
❤️🖤 Ripcity ❤️🖤

U prošlosti sam velike probleme uspešno rešavao bekstvom, ali kuda pobeći od sebe?
Smrt je ništa. Smrt ne boli. Uživaj - to je smisao.

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 apr 2026, 13:33

dedo26 je napisao/la:

Klsični CM, smiren na lopti, tehnički potkovan, ima dobar radijus kretanja kao i pregled igre. Odlično se snalazi na malom prostoru. Evo fanatik reče izgubio većinu duela protiv Krunića, i ja sam stekao utisak da je prilično nejak, sitan, ali to se da popravljati. Ne mislim da je neka prevaga trenutno, ali da ima potencijala, ima. Može biti zalog za budućnost svakako.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 apr 2026, 13:40

Coolpanda24 je napisao/la:
16 apr 2026, 13:33
dedo26 je napisao/la:

Klsični CM, smiren na lopti, tehnički potkovan, ima dobar radijus kretanja kao i pregled igre. Odlično se snalazi na malom prostoru. Evo fanatik reče izgubio većinu duela protiv Krunića, i ja sam stekao utisak da je prilično nejak, sitan, ali to se da popravljati. Ne mislim da je neka prevaga trenutno, ali da ima potencijala, ima. Može biti zalog za budućnost svakako.
Evp ga u trendingu

slika
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

19vendetta87
Kontakt:

Post Postao/la 19vendetta87 » 16 apr 2026, 13:41

DamirT je napisao/la:
16 apr 2026, 13:19

Tako se ovdje pisalo za sve ove Šveđane.
Dennis i Anel trebali biti Nesta i Maldini, stoperski par za narednih 10 godina, Gigovic trebao biti igrac za klubove iz gornjeg dijela Bundeslige, Tahirovic igrac na nivou Matića...
Na kraju nas spucao šamar realnosti za sve navedene. :D
👉 Almedin Ziljkić - Ubica BORD mitomana i botova 😎

aezakmi
Kontakt:

Post Postao/la aezakmi » 16 apr 2026, 13:52

19vendetta87 je napisao/la:
16 apr 2026, 13:41
DamirT je napisao/la:

Dennis i Anel trebali biti Nesta i Maldini, stoperski par za narednih 10 godina, Gigovic trebao biti igrac za klubove iz gornjeg dijela Bundeslige, Tahirovic igrac na nivou Matića...
Spustiti očekivanja, ako pomogne, super. Niko od Šveđana nije pokazao previše, realno.

RobijasiZenica1988
Kontakt:

Post Postao/la RobijasiZenica1988 » 16 apr 2026, 14:01

DamirT je napisao/la:

A da ih nismo kaparisali znas kakva bi priča na forumu bila.
Stoper Feyenorda,veznjak Young Boysa,nekadašnji igrač Rome,Mallorce...
Neka njih tu,nemaju po 35 godina da ne mogu napredovati.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 apr 2026, 14:02

RobijasiZenica1988 je napisao/la:
16 apr 2026, 14:01
DamirT je napisao/la:

A da ih nismo kaparisali znas kakva bi priča na forumu bila.
Stoper Feyenorda,veznjak Young Boysa,nekadašnji igrač Rome,Mallorce...
Neka njih tu,nemaju po 35 godina da ne mogu napredovati.
Ma da, samo treba malo smanjiti ocekivanja i od Busuladzica. Potencijala ima, ali nije da se zasad svi otimaju za njega.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 16 apr 2026, 14:08

Da je za neku drugu poziciju, rekao bih da nam ne treba, ali u veznom redu svaki mladi igrac koji ima potencijala je dobrodosao, tako da mu se moze dati prilika u LN.
Nadam se da nije jedini, da cemo dobiti i Catovica, taj bi bio puno vaznije pojacanje (bez obzira sto jos nije minute odigrao na seniorskom nivou). Na toj sestici/osmici trenutno jedino njih dvojicu imamo kao opcije koje vrijedi isprobati.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 16 apr 2026, 14:11

DonRamiz je napisao/la:
LeCoq je napisao/la:
16 apr 2026, 12:57
Pitanje je da li Busulasdžić ima kvalitet za nešto više. Devetnast godina, rezerva u realno slabom Malmou, još malo pa izlazi iz kategorije talenata. Prije godinu- dvije je bila druga priča, danas može sanjati o švedskoj A selekciji.
Nadam se da nije u kombinacijama za SP, za to nema kvalitet, a možda ni potencijal.
Nedavno napunio 19 a odigro 1000+ minuta sezonu za Malmo.
Samo da ne predje u Rostov ko nasi ostali Svedjani :D
Bio je 8-9 puta starter prije nego se povredio.
Ako tako nastavi mogo bi vec za ligu nacija dobiti poziv.
Ako bude imao zadovoljavajuću minutažu, može konkurisati za LN.
Prije godinu sam mislio da bi on i Ćatović bili dugoročno rješenje za vezni red, sada sam malo sumnjičav.

Što se Tahirovića tiče, ne treba zaboraviti da nas je izabrao kada je imao 19 godina, bio prvotimac Rome i smatrao se jednim od najvećih talenata u Italiji. Respekt za to.
U međuvremenu jeste nazadovao, ali se nadam da će konačno opravdati očekivanja.

seha898
Kontakt:

Post Postao/la seha898 » 16 apr 2026, 14:32

slika

već 300K na transfermarktu

General505
Kontakt:

Post Postao/la General505 » 16 apr 2026, 16:04

Iceplayer je napisao/la:
16 apr 2026, 12:56
Zglavkar je napisao/la:
16 apr 2026, 12:49
Coolpanda24 je napisao/la:
16 apr 2026, 12:44

To je to onda, jer neki dan i Baka reče da će biti naš malac.
Je li on već nekad ranije kontaktiran od strane Spahe pa nas je odbio/prebacio sve pregovore na menadžera? Ako se ne varam, ti si spominjao nešto nekad davno. Ne može više čovjek sve ni popamtiti. :D
Rajvosa je svojevremeno pisao da ni mali ni roditelji neće ni da čuju za Bosnu.
Fol su ponosni švedi :urnebes:

:urnebes: :urnebes:

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 16 apr 2026, 16:12

General505 je napisao/la:
16 apr 2026, 16:04
Iceplayer je napisao/la:
16 apr 2026, 12:56
Zglavkar je napisao/la:
16 apr 2026, 12:49

Rajvosa je svojevremeno pisao da ni mali ni roditelji neće ni da čuju za Bosnu.
Fol su ponosni švedi :urnebes:

:urnebes: :urnebes:
Malo sam zabrinut…brigadiru nisi nam odavno nešto pametno napisao. Ima li neka insajderska…barem jedno slovo imena nekog novog igrača? :thumbdown:

Spahic98

Post Postao/la Spahic98 » 16 apr 2026, 16:22

Daj ga sto prije u A reprezentaciju, pa reprezentaciji su trenutno Sunjic iz Pafosa i Basic iz Astane glavni vezni igraci
BUCA POTOK

FUDBALSKI KLUB SARAJEVO

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 16 apr 2026, 17:12

DamirT je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:
Sindikat12 je napisao/la:
16 apr 2026, 10:44
Švedski mediji pišu:

”Nogometaš Malmö FF, Kenan Busuladzic, mogao bi biti kandidat za Svjetsko prvenstvo.
Prema informacijama Sportbladeta, vezni igrač je kontaktiran od strane reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Prema istim izvorima, reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja se kvalifikovala za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, sada je stupila u kontakt s igračem kako bi ga uvjerila da promijeni reprezentaciju.

Savjetovanje s porodicom
Busuladzic, koji također ima državljanstvo Bosne i Hercegovine, još nije donio odluku, već se očekuje da će se posavjetovati sa svojom porodicom prije konačne odluke.”
Ovo savjetovanje sa porodicom u prevodu znaci da je nas jer nije lako odma ni reci da ce promjenut reprezentaciju jer je prosao sve kategorije Svedske , vrlo moguce da su mu obecali poziv za sp i da ce ovo sp iskoristit da jos nekog pridobiju da igra za nas mozda Pejcinovica ko zna , Busuladzic je tehnicki ispred svih nasih veznjaka i neko cije karakteristike nemamo u reprezentaciji trenutno ali fizicki dosta zaostaje tu ako se popravi on je lagano igrac za najvece klubove .
Ma ovaj je bas jak tehnicki bio je kapiten Svedske medju najtalentovanijim bio , sa 16 debitovao za Malmo nije bez razloga sigurno , ali fizicki nije puno jaci nego je bio prije tri godine , zato kazem sto se tice tehnike moze igrat gdje hoce ali je fizika danas vaznija bez toga nece moc biti standardan ni u Svedskoj ligi , e sad je pitanje koliko se to moze popraviti kroz treninge i koliko tu prirodna snaga i razvoj odlucuju tesko je reci ali ako se tu razvije moze igrat u top klubovima sigurno .

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 16 apr 2026, 18:48

LeCoq je napisao/la:
16 apr 2026, 14:11
DonRamiz je napisao/la:
LeCoq je napisao/la:
16 apr 2026, 12:57
Pitanje je da li Busulasdžić ima kvalitet za nešto više. Devetnast godina, rezerva u realno slabom Malmou, još malo pa izlazi iz kategorije talenata. Prije godinu- dvije je bila druga priča, danas može sanjati o švedskoj A selekciji.
Nadam se da nije u kombinacijama za SP, za to nema kvalitet, a možda ni potencijal.
Nedavno napunio 19 a odigro 1000+ minuta sezonu za Malmo.
Samo da ne predje u Rostov ko nasi ostali Svedjani :D
Bio je 8-9 puta starter prije nego se povredio.
Ako tako nastavi mogo bi vec za ligu nacija dobiti poziv.
Ako bude imao zadovoljavajuću minutažu, može konkurisati za LN.
Prije godinu sam mislio da bi on i Ćatović bili dugoročno rješenje za vezni red, sada sam malo sumnjičav.

Što se Tahirovića tiče, ne treba zaboraviti da nas je izabrao kada je imao 19 godina, bio prvotimac Rome i smatrao se jednim od najvećih talenata u Italiji. Respekt za to.
U međuvremenu jeste nazadovao, ali se nadam da će konačno opravdati očekivanja.
Tahirovic ljudina za Ahmedhodzica,Huseinbasica i slicne
Zasluzuje ici u ameriku pa makar ne odigro minute za brondby do kraja sezone

Roki50
Kontakt:

Post Postao/la Roki50 » 16 apr 2026, 18:51

UtdBiH21 je napisao/la:
16 apr 2026, 17:12
DamirT je napisao/la:
UtdBiH21 je napisao/la:

Ma ovaj je bas jak tehnicki bio je kapiten Svedske medju najtalentovanijim bio , sa 16 debitovao za Malmo nije bez razloga sigurno , ali fizicki nije puno jaci nego je bio prije tri godine , zato kazem sto se tice tehnike moze igrat gdje hoce ali je fizika danas vaznija bez toga nece moc biti standardan ni u Svedskoj ligi , e sad je pitanje koliko se to moze popraviti kroz treninge i koliko tu prirodna snaga i razvoj odlucuju tesko je reci ali ako se tu razvije moze igrat u top klubovima sigurno .
I da pristaneda igra za Bosnu nebi isao na svjetsko,nema logike,a cim je ovo ona javio novinarima to je njegov i menadzarov fazon da ga Svedska pozove u A tim,nikad nijedan nije dosao da je prvo ovako javio da ga je kontaktirala nasa repka novinarima

Coolpanda24
Kontakt:

Post Postao/la Coolpanda24 » 16 apr 2026, 19:07

Fudbalska reprezentacija BiH se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a često se u bh. javnosti provjerava mogućnost da Luka Juričić bude jedan od fudbalera koji će zaigrati na Mundijalu.

“O tome neka pričaju drugi, o meni neka pričaju moji golovi. Ponavljam, drago mi je čuti da se spominje moje ime. Činjenica je da BiH igra u sistemu 3-5-2, da su tu Džeko, Demirović i Tabaković koji su sigurni i da se traže još dva imena. Ima nas nekoliko, a nada umire posljednja” – skromno će napadač Borca.

Potom se osvrnuo na dosadašnju karijeru i još jednom dodao da se nada odlasku na Svjetsko prvenstvo.

“Karijera je bila takva kakva je bila. Vjerojatno sam mogao više da se nisu dogodile te povrede, kao što sam vrlo lako mogao nestati sa mape. Nakon četiri operacije, ja sam tu negdje, na širem spisku. To mi je satisfakcija, ali ne želim stati na tome. Mundijal bi bio kruna karijere, šlag na tortu i neki putokaz mladim igračima da snagom volje mogu napraviti ozbiljne stvari. I da nikada ne odustaju” – istakao je Juričić za Germanijak.
Zadnja izmjena: Coolpanda24, dana/u 16 apr 2026, 19:07, ukupno mijenjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []