Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

ArtemisFowl
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 apr 2026, 14:20

invincible1921 je napisao/la:
16 apr 2026, 13:06
ArtemisFowl je napisao/la:
16 apr 2026, 09:47
Al najveći mit je da je Medunjanin igrao lijevog beka tu utakmicu :mrgreen:
Istina je da lijevog beka nije niko igro :D
Igrao je Salihović kada je zamijenio Lulića :D

Arvid
Kontakt:

Post Postao/la Arvid » 16 apr 2026, 14:30

Šta nam je sa @DuljevinhoHaraldo?
I found freedom. Losing all hope was freedom.

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 16 apr 2026, 14:33

Za Mundijal 2014. godine kažu svi da su pripreme i sve što ima veze s tim mogle puno bolje proći. Srećom su Spahić, Džeko i Kolašinac svjedočili tome, pa se može naučiti na greškama.

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 16 apr 2026, 14:38

CAGarfia je napisao/la:
16 apr 2026, 14:33
Za Mundijal 2014. godine kažu svi da su pripreme i sve što ima veze s tim mogle puno bolje proći. Srećom su Spahić, Džeko i Kolašinac svjedočili tome, pa se može naučiti na greškama.
A i ta priča ne znam koliko ima smisla, igrali smo prijateljske protiv dobrih reprezentacija Meksika i Obale Bjelokosti i obje pobijedili. Nakon Nigerije su nastale sve te priče.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 16 apr 2026, 14:43

16 apr 2026, 14:38
CAGarfia je napisao/la:
A i ta priča ne znam koliko ima smisla, igrali smo prijateljske protiv dobrih reprezentacija Meksika i Obale Bjelokosti i obje pobijedili. Nakon Nigerije su nastale sve te priče.

Igrali smo i sa Argetinom, Egiptom prije tih utakmica
Ma realno pape zajebo sa rodjakom i pokrali nas protiv Nigerije
To su kljucni faktori naseg „neuspjeha“, al eto halal papetu odveo nas je na svjetsko
Idemo dalje bilo proslo okrenimo se Kanadi prvom narednom protivniku :bih:
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 16 apr 2026, 15:07

CAGarfia je napisao/la:
Ekipa koja je igrala 2014. je imala veliki problem koji ova ekipa nema,,,a to je ego, mahalastina i mentalitet koji ide uz to, ova ekipa to nema.

Dodaj tome Susica i njegove gluposti, i dobijes raspad sistema
=\_1921_/=

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 16 apr 2026, 15:11

invincible1921 je napisao/la:
16 apr 2026, 15:07
CAGarfia je napisao/la:
Ekipa koja je igrala 2014. je imala veliki problem koji ova ekipa nema,,,a to je ego, mahalastina i mentalitet koji ide uz to, ova ekipa to nema.

Dodaj tome Susica i njegove gluposti, i dobijes raspad sistema
ekipa iz 2014. je bila seljačkija. Dosta krkana.

MostarReds22
Kontakt:

Post Postao/la MostarReds22 » 16 apr 2026, 15:30

Nas najveci adut kako na svjetskom sad tako i u buducnosti je sto ovi momci apsolutno nemaju nas genetski luzerski mentalitet. 99% igraca odgojenih ovdje bi se poslije Velsa zadovoljilo i na Italiju krenulo s pricom idemo igrati lopte i slicno bla bla, dok ovi mladi momci zahvaljujuci mentalitetu drzava u kojima su odrasli izadjis mudima idemo ih dobiti i zdravo. E zato se ne bojim nijedne ekipe iz grupe i mislim da ih mozemo dobit sve 3 uz malo srece. Pobjeda nad talama im je dala vjetar u ledja da vide da mogu i oni ce to 100% iskoristiti i odigrati prvenstvo bez nekog velikog respekta prema Svici i Kanadi. Za ove momke i buducnost se uopste ne sekiram.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 apr 2026, 15:37

Kad se vec povukla tema, podijelit cu nesto zanimljivo sto je Vedo rekao, na 52:10 ovdje, kako je ekipa tada u onaj prvi mec sa Argentinom usla vise manje u strahu da ne budu nabuseni... volim mnoge igrace te generacije stvarno puno, ali ne daj boze da smo njih imali u ovom barazu

Blueforce21
Kontakt:

Post Postao/la Blueforce21 » 16 apr 2026, 15:39

Nama ide u prilog što smo se plasirali u zadnjem vozu za Mundijal pa nema mjesta za stvaranje frke kao 2014. Mada sumnjam da bi i tad sadašnja garnitura dozvolila nešto slično, manite se analize 2014., daj da vidimo šta trebamo sad :D

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 16 apr 2026, 16:16

samobih je napisao/la:
16 apr 2026, 10:52
HariTz je napisao/la:
16 apr 2026, 10:08
16 apr 2026, 09:47
Al najveći mit je da je Medunjanin igrao lijevog beka tu utakmicu :mrgreen:
Koliko se sjećam da je bilo priče da je sam Kolašinac tražio da ne bude u sastavu jer ga je onaj autogol totalno izbacio iz ritma. Sad' gdje sam ja to pročitao, od koga, je li šuplja.. haj' ga znaj. :D
Sjećam se kako sam ranije gledao utakmicu Nigerija-Iran i kao laik vidim kako su brzi po krilima i jedino to imaju. Safetu mrsko bilo otići da gleda ali je posalo pomoćnika Borču Sredojeviča, kontam hajde i on je vidio. Utakmica bez lijevog beka, opravdanje jeste bilo da je Kolašinac tražio da ne igra ali je na klupi bio Salihović koji je to puna puta igrao ranije, a Zukanović je ostavljen kući koji je na toj poziciji isto igrao i odlično odigrao protiv Grčake u kvalifikacijama što je i sam Safet pohvalio, koja karma. Na kraju je Safet izjavio da ga je iznendaila brzina Nigerijaca, ostalo je historija. I u takvom haosu sa formacijom koju nikad nismo igrali, bez lijevog beka bi prošli da nam nisu gol poništili. Velika prilika prokockana
Sjecam se da je Safet rekao da je Kolasinac bio na dnu dna poslije Argentine i nije psiholoski mogao da igra.

Sjecam se toga da je rekao da ga je iznenadila brzina Nigerije i da nije gledao "te kasete".

Ili protiv Izraela u kvalama za EP '16, kad je gurnuo Hajrovica u napad, zato jer su Edin i Vedad bili povrijedjeni i da nebi bilo fer prema njima da zove "nekog drugog da igra naprijed".

Upropastili smo tu generaciju, a stvarno je bila dobra. Da smo imali trenera ne "Jugoslavena", prosli bi grupu i igrali bi na EP-u. 100%.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 apr 2026, 16:25

Pirke je napisao/la:
16 apr 2026, 16:16
samobih je napisao/la:
16 apr 2026, 10:52
HariTz je napisao/la:
16 apr 2026, 10:08

Koliko se sjećam da je bilo priče da je sam Kolašinac tražio da ne bude u sastavu jer ga je onaj autogol totalno izbacio iz ritma. Sad' gdje sam ja to pročitao, od koga, je li šuplja.. haj' ga znaj. :D
Sjećam se kako sam ranije gledao utakmicu Nigerija-Iran i kao laik vidim kako su brzi po krilima i jedino to imaju. Safetu mrsko bilo otići da gleda ali je posalo pomoćnika Borču Sredojeviča, kontam hajde i on je vidio. Utakmica bez lijevog beka, opravdanje jeste bilo da je Kolašinac tražio da ne igra ali je na klupi bio Salihović koji je to puna puta igrao ranije, a Zukanović je ostavljen kući koji je na toj poziciji isto igrao i odlično odigrao protiv Grčake u kvalifikacijama što je i sam Safet pohvalio, koja karma. Na kraju je Safet izjavio da ga je iznendaila brzina Nigerijaca, ostalo je historija. I u takvom haosu sa formacijom koju nikad nismo igrali, bez lijevog beka bi prošli da nam nisu gol poništili. Velika prilika prokockana
Ili protiv Izraela u kvalama za EP '16, kad je gurnuo Hajrovica u napad, zato jer su Edin i Vedad bili povrijedjeni i da nebi bilo fer prema njima da zove "nekog drugog da igra naprijed".
Ne se.ri da je ovo rekao :rol: :rol:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 apr 2026, 16:35

Safetove kasete nikad neću zaboravit, ali neke od ovih ludih izjava sam fakat izbrisao iz sjećanja izgleda.

Oduvijek sam tvrdio i tvrdit ću da je ta ekipa u onoj kvalifikacionoj grupi mogla i bez trenera otic na prvenstvo. On je samo imao sreću da se potrefio tada kao trener i upisao se u historiju.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 16 apr 2026, 16:36

viKK je napisao/la:
16 apr 2026, 16:35
Safetove kasete nikad neću zaboravit, ali neke od ovih ludih izjava sam fakat izbrisao iz sjećanja izgleda.

Oduvijek sam tvrdio i tvrdit ću da je ta ekipa u onoj kvalifikacionoj grupi mogla i bez trenera otic na prvenstvo. On je samo imao sreću da se potrefio tada kao trener i upisao se u historiju.
A i u onoj grupi smo visili do samog kraja. Da se nije ukazao Hajrovic, ovo bi nam vjerovatno bilo prvo SP, jer bi se ona generacija kao i obicno usr.ala u barazu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 16 apr 2026, 17:04

viKK je napisao/la:

Ovo nikad necu zaboraviti :rol: :rol:
slika

12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 16 apr 2026, 17:27

rishovski je napisao/la:
16 apr 2026, 17:04
viKK je napisao/la:

Ovo nikad necu zaboraviti :rol: :rol:
slika

kad se sjetim "Sušić zagonetan: volio bih da nas Izrael napadne"..... :rol:
DamirT je napisao/la:
16 apr 2026, 16:36
A i u onoj grupi smo visili do samog kraja. Da se nije ukazao Hajrovic, ovo bi nam vjerovatno bilo prvo SP, jer bi se ona generacija kao i obicno usr.ala u barazu.
Pa da, a i ta cijela putanja na dole i vađenje iz govana u Žilini je nastala po mom mišljenju jer Safet nije znao dovest u red ekipu koja se rasula i upala u mentalnu blokadu.

RollingPaper
Kontakt:

Post Postao/la RollingPaper » 16 apr 2026, 17:31

Jel dobio neko vizu? Ide li neko nasim pasosom, jel tesko dobit?

Znam da je bas tesko bilo prije kad ides onako turisticki

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 16 apr 2026, 17:37

MostarReds22 je napisao/la:
16 apr 2026, 15:30
Nas najveci adut kako na svjetskom sad tako i u buducnosti je sto ovi momci apsolutno nemaju nas genetski luzerski mentalitet. 99% igraca odgojenih ovdje bi se poslije Velsa zadovoljilo i na Italiju krenulo s pricom idemo igrati lopte i slicno bla bla, dok ovi mladi momci zahvaljujuci mentalitetu drzava u kojima su odrasli izadjis mudima idemo ih dobiti i zdravo. E zato se ne bojim nijedne ekipe iz grupe i mislim da ih mozemo dobit sve 3 uz malo srece. Pobjeda nad talama im je dala vjetar u ledja da vide da mogu i oni ce to 100% iskoristiti i odigrati prvenstvo bez nekog velikog respekta prema Svici i Kanadi. Za ove momke i buducnost se uopste ne sekiram.
nema to toliko veze s mentalitetom tih nekih zemalja, koliko sa kvalitetom i igračkim profilom samih igrača. Nama je i 2014. većina igrača došla iz dijaspore.

E sad, ima jedna razlika a to je što je ona generacija usljed onoliko propuštenih prilika zaradila ozbiljan kompleks. Dosta igrača iz te generacije je debitovalo u kvalama za Euro 2008. Ustalili su se u kvalama za SP 2010. Par njih je upalo u kvalama za Euro 2012. Oni su dakle 2008 kao vrlo mladi gubili od Moldavije i završili kao 4. U 2010. su igrali odlično ali ispali od Portugala u baražu. 2012. imali su meč loptu u Parizu ali nisu uspjeli. U baražu su izgubili teniskim rezultatom od Portugala. Tek iz četvrtog pokušaja su se plasirali, ali tu je već luzerski mentalitet bio izgrađen.

Uz to, vraćam se na kvalitet i igrački profil svih njih. Specifična su ekipa bili. Dosta tehnički izrazito kvalitetnih igrača, ali sa očajnim fizikalijama - sigurno smo bili među najsporijim reprezentacijama Evrope; bez ozbiljnih krila, bez i jednog jedinog igrača koji je mogao 1 na 1 napraviti višak. Vezni red krcat tehnički fantastičnim tempašima. U zadnjoj liniji poprilično tanki ili da kažem prosječni. I to je dovelo do jedne zanimljivije situacije: kada smo igrali protiv slabijih protivnika ili protivnika koji nisu imali spoj tehnike i fizikalija - a sve najbolje reprezentacije imaju taj spoj - mi bismo izgledali kao Španija. Čak i kad nam je Francuska prepustila loptu i nije insistirala na atomskom fudbalu, mi smo dominirali terenom. Dođe nam neka Latvija, ili neka Litvanija, Armenija, Estonija itd., i mi bismo se iživljavali nad njima. Međutim, dođe li nam neko jak, brz, pokretljiv, a tehnički potkovan, izgledali bi kao djeca. Ono tačno vidiš da Miske-Pjanić-Medunjanin ne mogu. Francuska na Koševu gdje Papetu gestikuliše "ne možemo ovako", ili Portugal u drugom baražu itd. Pa čak i Grčka i Slovačka. To su bile goleme muke s njima upravo zato što su bili fizikaneri.

E, ova generacija nema taj problem. Trenutno u veznom redu nema tehnički kvalitetne igrače poput ondašnjih igrača, ali zato ima brzinu, krila, fizikalnost, trku. Ja sam poprilično siguran da ona generacija ne bi prošla ovaj baraž. Ne bi mogla parirati Velsu u Kardifu. I ne bi mogla odigrati onakav meč protiv Italije. Isto tako, jasno je da ova ekipa ne bi mogla nekoj tamo Latviji ili Armeniji utrpati 5-6 komada. Makar za sada.

U globalu, plafon za ovu generaciju je mnogo viši. Ako je dogradimo sa 2-3 ozbiljnija vezna igrača. Odnosno, ako se Busuladžić, Ćatović, Ličina i ko sve ne zaista uvede u reprezentaciju, i ako se pokažu i razviju onako kako se očekuje, mišljenja sam da će ovo biti mnogo ozbiljna reprezentacija. Jako je bitno što se plasirala na veliko takmičenje iz prvog pokušaja. Mislim na ove najmlađe ili prinove. Čini mi se da 7 ili 8 igrača nemaju više od 15 nastupa, a već idu na SP. Oni su morali krv propišati da se u nekim zrelijim godinama plasiraju.

imekorisnicko
Kontakt:

Post Postao/la imekorisnicko » 16 apr 2026, 17:40

viKK je napisao/la:
16 apr 2026, 15:37
Kad se vec povukla tema, podijelit cu nesto zanimljivo sto je Vedo rekao, na 52:10 ovdje, kako je ekipa tada u onaj prvi mec sa Argentinom usla vise manje u strahu da ne budu nabuseni... volim mnoge igrace te generacije stvarno puno, ali ne daj boze da smo njih imali u ovom barazu
Oni su probili led i bili osuđeni da predeveraju dječje bolesti.

soccerfan
Kontakt:

Post Postao/la soccerfan » 16 apr 2026, 17:54

:njanjanja:
viKK je napisao/la:
16 apr 2026, 15:37
Bas zbog ovoga mislim da sad možemo ici dosta dalje na prvenstvu. Ovi novi klinci imaju potpuno drugi mentalitet o ne boje se zive sile. Ovi mogu mozda jedan kiks imati, ali ne vise od toga. Tako da vjerujem u prolaz grupe bas zato sto ovi momci imaju cojones, ne hebu zivu silu i ginu na terenu. To do sad nikad slučaj nije bio
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], DanijelTZ, Kapetan, labostarmomosa, random11, Soli i 85 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []