Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Slusam podcast koji je danas izasao sa Murat Yakinom, selektorom Svicarske. Stvarno nevjerovatno na sta sve obracaju paznju. Prica kako ce preuredit kamp njihov da tu ima prostorija zajednicka za ekipu da ne bude dosade i da se popravi timski duh, kako ce tijelo pripremit za ugljene hidrate 3-4h sati prije utakmice i ako je to u biti "dorucak" jer je svaka njihova utakmica u 12 sati, kako ce ici vec dosta prije u San Diego da bioloski sat na vrijeme funkcionise po toj vremenskoj zoni itd.
Mislim da i ovaj trenutnin SŠ ima slifa da pripremi te stvari bar priblizno ovako. Dok recimo kaseta Pape nije ni znao za vremenske zone.
Sto se toga tice popushili smo ga. Mi idemo u Salt Lake, pa "bioloski" gubimo 2 sata putovanjem u Toronto, pa ih opet vracamo povratkom u LA.
Mislim da i ovaj trenutnin SŠ ima slifa da pripremi te stvari bar priblizno ovako. Dok recimo kaseta Pape nije ni znao za vremenske zone.
Sto se toga tice popushili smo ga. Mi idemo u Salt Lake, pa "bioloski" gubimo 2 sata putovanjem u Toronto, pa ih opet vracamo povratkom u LA.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Kakav Salt Lake??Amarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:19Slusam podcast koji je danas izasao sa Murat Yakinom, selektorom Svicarske. Stvarno nevjerovatno na sta sve obracaju paznju. Prica kako ce preuredit kamp njihov da tu ima prostorija zajednicka za ekipu da ne bude dosade i da se popravi timski duh, kako ce tijelo pripremit za ugljene hidrate 3-4h sati prije utakmice i ako je to u biti "dorucak" jer je svaka njihova utakmica u 12 sati, kako ce ici vec dosta prije u San Diego da bioloski sat na vrijeme funkcionise po toj vremenskoj zoni itd.
Kamp je u Salt Lake-u.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:24Kakav Salt Lake??Amarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:19Slusam podcast koji je danas izasao sa Murat Yakinom, selektorom Svicarske. Stvarno nevjerovatno na sta sve obracaju paznju. Prica kako ce preuredit kamp njihov da tu ima prostorija zajednicka za ekipu da ne bude dosade i da se popravi timski duh, kako ce tijelo pripremit za ugljene hidrate 3-4h sati prije utakmice i ako je to u biti "dorucak" jer je svaka njihova utakmica u 12 sati, kako ce ici vec dosta prije u San Diego da bioloski sat na vrijeme funkcionise po toj vremenskoj zoni itd.
- invincible1921
- Kontakt:
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Zar nije u Saint Louisu? Ne upratih to.Do mene.Amarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:27Kamp je u Salt Lake-u.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:24Kakav Salt Lake??Amarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:19Slusam podcast koji je danas izasao sa Murat Yakinom, selektorom Svicarske. Stvarno nevjerovatno na sta sve obracaju paznju. Prica kako ce preuredit kamp njihov da tu ima prostorija zajednicka za ekipu da ne bude dosade i da se popravi timski duh, kako ce tijelo pripremit za ugljene hidrate 3-4h sati prije utakmice i ako je to u biti "dorucak" jer je svaka njihova utakmica u 12 sati, kako ce ici vec dosta prije u San Diego da bioloski sat na vrijeme funkcionise po toj vremenskoj zoni itd.
To sve ima uticaja i u modernom fudbalu danas se bukvalno ide do sitnica koliko unese kalorija, koliko ostane u organizmu a koliko izbaci u go.vnetuAmarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:19Slusam podcast koji je danas izasao sa Murat Yakinom, selektorom Svicarske. Stvarno nevjerovatno na sta sve obracaju paznju. Prica kako ce preuredit kamp njihov da tu ima prostorija zajednicka za ekipu da ne bude dosade i da se popravi timski duh, kako ce tijelo pripremit za ugljene hidrate 3-4h sati prije utakmice i ako je to u biti "dorucak" jer je svaka njihova utakmica u 12 sati, kako ce ici vec dosta prije u San Diego da bioloski sat na vrijeme funkcionise po toj vremenskoj zoni itd.
ali ali ali vidio sam STAFF I delegaciju Italije(120 ljudi)..i vidio šta sve imaju od logistike. Meteorologa privatno vode
Ako nemaš motiva, ako imaš tele na klupi, tele od igrača koji napravi nepotreban crveni, ako imas protivnika žednog krvi sve to pada u vodu..vidjeli smo..
Hocu reci sve to treba objezbjediti i našima do u najsitnije detalje i uslove ali to baš i ne odlučuje pobjednika.
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA
-
Edincapitano
- Kontakt:
ErosViverosViv je napisao/la: ↑16 apr 2026, 18:04Spustite se na zemlju. Jeste ovo sve bilo bajka i jos je, ali treba ostati na zemlji.soccerfan je napisao/la: ↑16 apr 2026, 17:54
Bas zbog ovoga mislim da sad možemo ici dosta dalje na prvenstvu. Ovi novi klinci imaju potpuno drugi mentalitet o ne boje se zive sile. Ovi mogu mozda jedan kiks imati, ali ne vise od toga. Tako da vjerujem u prolaz grupe bas zato sto ovi momci imaju cojones, ne hebu zivu silu i ginu na terenu. To do sad nikad slučaj nije bioviKK je napisao/la: ↑16 apr 2026, 15:37Kad se vec povukla tema, podijelit cu nesto zanimljivo sto je Vedo rekao, na 52:10 ovdje, kako je ekipa tada u onaj prvi mec sa Argentinom usla vise manje u strahu da ne budu nabuseni... volim mnoge igrace te generacije stvarno puno, ali ne daj boze da smo njih imali u ovom barazu
U zadnje 4 utakmice, gubili smo 3 puta, a u svakoj primili gol, skoro svaki gol je bio greska Vasilja.
Na SP ce se jos vise usrati i mislim da nam je on najslabija karika u pocetnih 11. Jedna greska vrlo lako odluci utakmicu (npr bastoni).
Vile su nas pronosale u ova dva finala, zahvalit se momcima na plasmanu na mundijal, a tamo sta god urade dobro je. Mi smo i dalje jedna mala i nebitna zemlja.
Svica i Kanada su jako ozbiljne reprezentacije i otprilike su bolji. Nas jedino moze iscupati opet euforija i "domaci" teren.
Kanada jako ozbiljna repka
Svica jest, ali Kanada? Daj bolan
-
Edincapitano
- Kontakt:
Moze raja govoriti sta hoce ali ako ne mogu proci grupu ovu gdje dovoljno dobiti Katar samo onda je to veliko razocaranje.
Ides na SP, minimum je da moraju uzeti Katar i otici u drugu fazu inace glupost uopste ici ako vec sada smo zadovoljni samo sto smo se plasirali
Ides na SP, minimum je da moraju uzeti Katar i otici u drugu fazu inace glupost uopste ici ako vec sada smo zadovoljni samo sto smo se plasirali
Katar je nekim kanalima dva puta zaredom prvak AzijeEdincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 00:51Moze raja govoriti sta hoce ali ako ne mogu proci grupu ovu gdje dovoljno dobiti Katar samo onda je to veliko razocaranje.
Ides na SP, minimum je da moraju uzeti Katar i otici u drugu fazu inace glupost uopste ici ako vec sada smo zadovoljni samo sto smo se plasirali![]()
Klimatski ce im Salt Lake a i zbog mira tokom priprema svakako bolje prijatiAmarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:27Kamp je u Salt Lake-u.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:24Kakav Salt Lake??Amarinho je napisao/la: ↑16 apr 2026, 23:19Slusam podcast koji je danas izasao sa Murat Yakinom, selektorom Svicarske. Stvarno nevjerovatno na sta sve obracaju paznju. Prica kako ce preuredit kamp njihov da tu ima prostorija zajednicka za ekipu da ne bude dosade i da se popravi timski duh, kako ce tijelo pripremit za ugljene hidrate 3-4h sati prije utakmice i ako je to u biti "dorucak" jer je svaka njihova utakmica u 12 sati, kako ce ici vec dosta prije u San Diego da bioloski sat na vrijeme funkcionise po toj vremenskoj zoni itd.
Top mjesto za pripreme a ne vlaga u St.Louisu
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Je li pocelo one virtualno skupljanje sliba?
Nesto kontam, kipar, rumunja, austrija i Italija svi fasovali crveni protiv nas. Sta to znaci, mislim da smo puno agresivniji nego prije i nadam se da ćemo nastaviti tako i u kanadi i americi.
Imamo više trke, bržu tranziciju i stalno napadamo prostor, pa protivnici češće kasne u duelima i ulaze u rizične startove. Kad ih stalno stavljaš pod pritisak i tjeraš da se brane u kretanju, veća je vjerovatnoća za teže prekršaje i crvene kartone.
Isto tako, to i nas stavlja pod veći rizik, jer smo, kako si i sam rekao, agresivniji.
Tacno tako.Cak je i san marino dobio crveni protiv nas.Ipak po meni nek nastave i ako se malo bojim sudija ali tek od četvrte utakmice.
Nekad smo igrali do 60-te minute onda pad, a sad je naprotiv sve drugačije.
Nekad smo igrali do 60-te minute onda pad, a sad je naprotiv sve drugačije.
Jbt kad se sjetim tog perioda, kad svi nakon 60te na skrge disu
naprijed rejal
Ljudi cesto zaboravljalju, mi prije godinu dana nismo mogli iznijet loptu na protivničku polovinu, ovo je nevjerovatan napredak.
Isto tako nismo svjesni koliko su nas ove dvije utakmice, unaprijedile. Wels je bio fantasticna ekipa, nevjerovatno kako smo se probudili nakon gola i krenuli napadat I kako je nezgodni Wilson nestao u drugom poluvremenu . Takodjer gledat Italijane kako 60 minuta kradu vrijeme, bilo je nevjerovatno.. Ono što se meni posebno svidjelo u 15 minutu primamo gol, do 19 minuta smo već tri dobre prililike imali. Ima tu jos puno prostora za napredovanje, ali definitovno iz svake utakmice vidi se nešto novo.
I kazem hvala Bogu sto nismo pobijedili u Austriji, ove dvije utakmice su bile kao dobra priprema za Svjetsko. Na kraju smo dobili i lakšu grupu na SP-u.
Isto tako nismo svjesni koliko su nas ove dvije utakmice, unaprijedile. Wels je bio fantasticna ekipa, nevjerovatno kako smo se probudili nakon gola i krenuli napadat I kako je nezgodni Wilson nestao u drugom poluvremenu . Takodjer gledat Italijane kako 60 minuta kradu vrijeme, bilo je nevjerovatno.. Ono što se meni posebno svidjelo u 15 minutu primamo gol, do 19 minuta smo već tri dobre prililike imali. Ima tu jos puno prostora za napredovanje, ali definitovno iz svake utakmice vidi se nešto novo.
I kazem hvala Bogu sto nismo pobijedili u Austriji, ove dvije utakmice su bile kao dobra priprema za Svjetsko. Na kraju smo dobili i lakšu grupu na SP-u.
-
MostarNeretva
- Kontakt:
Majstore sjecas se Hrvatska Kanada na zadnjem svjetskom uopste nije bilo lako komsijama. Morali su tesko radit za tu pobjedu. A realno Hrvatska je puno znatno jaca repka od nas. Jos su ovi domacini a znamo svi kako se donacinima sudi na svjetskim.Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 00:45ErosViverosViv je napisao/la: ↑16 apr 2026, 18:04Spustite se na zemlju. Jeste ovo sve bilo bajka i jos je, ali treba ostati na zemlji.soccerfan je napisao/la: ↑16 apr 2026, 17:54![]()
Bas zbog ovoga mislim da sad možemo ici dosta dalje na prvenstvu. Ovi novi klinci imaju potpuno drugi mentalitet o ne boje se zive sile. Ovi mogu mozda jedan kiks imati, ali ne vise od toga. Tako da vjerujem u prolaz grupe bas zato sto ovi momci imaju cojones, ne hebu zivu silu i ginu na terenu. To do sad nikad slučaj nije bio
U zadnje 4 utakmice, gubili smo 3 puta, a u svakoj primili gol, skoro svaki gol je bio greska Vasilja.
Na SP ce se jos vise usrati i mislim da nam je on najslabija karika u pocetnih 11. Jedna greska vrlo lako odluci utakmicu (npr bastoni).
Vile su nas pronosale u ova dva finala, zahvalit se momcima na plasmanu na mundijal, a tamo sta god urade dobro je. Mi smo i dalje jedna mala i nebitna zemlja.
Svica i Kanada su jako ozbiljne reprezentacije i otprilike su bolji. Nas jedino moze iscupati opet euforija i "domaci" teren.
Kanada jako ozbiljna repka![]()
Mozemo ih dobit al ce to biti na noz.
Ja samo imam bojazan da "sudijska trojka" ne bude iz Sudana, Indonezije, sa Sejsela ili sa Novog Zelanda (kao protiv Nigerije), koji su ozbiljan nogomet vidjeli samo na TV-u..i da pod pritiskom domacina ne naprave neke kardinalne greske, koje bi uyebale utakmicu. A Kanade se ne bojim, idemo u fajt pa kako god zavrsi.
- Bosniacum Lilium
- Kontakt:
Kanada nije bezazlena reprezentacija kao prije, ali i dalje im opasno puše u odbrani i mislim da zbog toga imamo velike šanse ako krenemo kao protiv italije
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.
Pa i jesu ozbiljni bili su na Copa Americi 2024 izgubili od Urugvaja na penale u utakmici za trece mjesto , imaju odlicnog trenera jedino im je odbrana problem Sigur iz Hajduka im desni bek i dva bezveze stopera , Davies je zadnje dvije godine vise povrijedjen nego sto nije valjalo bi da se malo i pred svjetsko povrijedi on im je tu kljucan igrac , a prema naprijed su bas brzi sto nama ne odgovara tu bi i bod top bio i znacio bi sigurni prolaz grupe .Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 00:45ErosViverosViv je napisao/la: ↑16 apr 2026, 18:04Spustite se na zemlju. Jeste ovo sve bilo bajka i jos je, ali treba ostati na zemlji.soccerfan je napisao/la: ↑16 apr 2026, 17:54![]()
Bas zbog ovoga mislim da sad možemo ici dosta dalje na prvenstvu. Ovi novi klinci imaju potpuno drugi mentalitet o ne boje se zive sile. Ovi mogu mozda jedan kiks imati, ali ne vise od toga. Tako da vjerujem u prolaz grupe bas zato sto ovi momci imaju cojones, ne hebu zivu silu i ginu na terenu. To do sad nikad slučaj nije bio
Kanada jako ozbiljna repka![]()
Trenutno korisnika/ca: 231983, alan_kardec, HariTz, Zglavkar i 59 gostiju.