Raúl González – 44 gola za Španiju
Samuel Eto'o – 56 golova za Kamerun
Ronaldo Nazário – 62 gola za Brazil
Thierry Henry – 51 gol za Francusku

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Najpotcijenjeni igrac u 21 vijeku, ikona fudbala
Jbt covjek se umori dok samo izbroji do 463
A pazi ovo
Tako smo govorili i kad je bio Barbarez, Bolic itd, pa onda dosao Dzeko i zlatna generacija, svemu doce kraj, tako i Edinu. Doce neki drugi, ako vec nisu dosli (Kerim, Esmir, Tarik).
Biće ova nova generacija bolja od svih prije.Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 08:35Tako smo govorili i kad je bio Barbarez, Bolic itd, pa onda dosao Dzeko i zlatna generacija, svemu doce kraj, tako i Edinu. Doce neki drugi, ako vec nisu dosli (Kerim, Esmir, Tarik).
Naravno da je Babuka nesto specijalno, ali mislim da bi trebao se oprostiti poslije SP, nek se gradi nova mlada repka preko Lige nacija, i onda napadamo EP aBd.
Esmir - Kenan - Catovic - Kerim
Jakupovic-Demirovic
![]()
![]()
![]()
Nista mi nismo govorili jer nismo imali ovakvu igracinu, instituciju, ambasadora, golgerera, nesto sto dosta zemalja jednom u 50+ godina ima, a narocito mala zemlja kao mi.Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 08:35Tako smo govorili i kad je bio Barbarez, Bolic itd, pa onda dosao Dzeko i zlatna generacija, svemu doce kraj, tako i Edinu. Doce neki drugi, ako vec nisu dosli (Kerim, Esmir, Tarik).
Naravno da je Babuka nesto specijalno, ali mislim da bi trebao se oprostiti poslije SP, nek se gradi nova mlada repka preko Lige nacija, i onda napadamo EP aBd.
Jakupovic-Demirovic
![]()
![]()
![]()
Lagano je sada govoriti, ali kad se naprimjer Braco oprostio, legenda Bayerna, pobjedio LP itd itd. Tad se govorilo isto nece nikad biti neki igrac ovog kvaliteta, pa dosao Pjanic i Dzeko.Beduin je napisao/la: ↑17 apr 2026, 12:55Nista mi nismo govorili jer nismo imali ovakvu igracinu, instituciju, ambasadora, golgerera, nesto sto dosta zemalja jednom u 50+ godina ima, a narocito mala zemlja kao mi.Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 08:35Tako smo govorili i kad je bio Barbarez, Bolic itd, pa onda dosao Dzeko i zlatna generacija, svemu doce kraj, tako i Edinu. Doce neki drugi, ako vec nisu dosli (Kerim, Esmir, Tarik).
Jakupovic-Demirovic
![]()
![]()
![]()
Ne govorim ja o uspjehu repke koju ne cini pojedinac, nego o individui na koju smo ponosni sto smo imali.
Ne citas ti sta ja pisem.Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 13:31Lagano je sada govoriti, ali kad se naprimjer Braco oprostio, legenda Bayerna, pobjedio LP itd itd. Tad se govorilo isto nece nikad biti neki igrac ovog kvaliteta, pa dosao Pjanic i Dzeko.Beduin je napisao/la: ↑17 apr 2026, 12:55Nista mi nismo govorili jer nismo imali ovakvu igracinu, instituciju, ambasadora, golgerera, nesto sto dosta zemalja jednom u 50+ godina ima, a narocito mala zemlja kao mi.Edincapitano je napisao/la: ↑17 apr 2026, 08:35
Tako smo govorili i kad je bio Barbarez, Bolic itd, pa onda dosao Dzeko i zlatna generacija, svemu doce kraj, tako i Edinu. Doce neki drugi, ako vec nisu dosli (Kerim, Esmir, Tarik).
Jakupovic-Demirovic
![]()
![]()
![]()
Ne govorim ja o uspjehu repke koju ne cini pojedinac, nego o individui na koju smo ponosni sto smo imali.
Zivot ide dalje, Maradona je bio zvijer, pa dosao Messi![]()
Jos 7 golova i stice Pelea, Puscasa i Neymara i uce u top 10 strijelaca svih vremenanapapijri1987 je napisao/la: ↑18 apr 2026, 13:15Lik bi sa ovim golovima za repku bio drugi ili treci najbolji strijelac Brazila svih vremena, u Argentini bi bio drugi, u Engleskoj drugi, u Italiji i Francuskoj bi bio najbolji strijelac svih vremena. Zapravo u svim nacionalnim selekcijama bi bio medju 4 najbolja strijelca svih vremena.
I onda dodje hans i poredi ga sa Mandzukicem![]()

I to ne samo da je bio na klupi, nego nikako ga nije ubacio u igru.
I to nije tacno Dzeko je zabio 473 gola i 190 asistencija (bez asistencija za Zeljeznicar i Usti Nad Labdem, jer nemam podatake)
Trenutno korisnika/ca: Beduin, D97, eaglebvb09, edvaE2, Goalgetter, Proximic, rishovski, sportfk1 i 43 gosta.