FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
75
18%
2. Borbu za Evropu
181
43%
3. Sredinu tabele
71
17%
4. Borbu za opstanak
92
22%

Ukupno glasova: 419

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 17 apr 2026, 23:15

Manijakdokraja9 je napisao/la:
17 apr 2026, 23:10
Nazalost veoma limitiran roster. Zivotom fale Sosic, Pejic, Cveta, u drugom poluvremenu bih se cak usudio reci i Radovac da je falio. Ne moramo ni spominjat da godinama fali kvalitetan spic. Mufta tanak ko baslija. Na momente se vidi da Milosevic, Prokop, Bicakcic, Odinaka, Radovac ko nesto i znaju. Svaka cast Savi, za 100% je digao i popravio ekipu u odnosu na period prije njega, ovo je maksimum ovog igrackog rostera koji je mjesecima bio bez pobjede. Puno smo poletili nakon s(p)retne pobjede u Bijeljini. Halalit ovu sezonu i gledat prema naprijed.

Upotpunosti se slazem

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 17 apr 2026, 23:27

Pitanje za sve one koji kaze da je namjesten remi.
Zašto je Posusje u 90+ minuti imalo vrlo opasan sut, kojeg je Muftic s ozbiljnim naporom odbranio?

bablaz1
Kontakt:

Post Postao/la bablaz1 » 17 apr 2026, 23:30

Realno nedostaju nam baš Madžid, Cvetanoski,
Kad tome dodamo da ni Pejić danas nije igrao, on je baš nedostajao. Galčev se je dozvao, Alić je baš bio tanak. Sedorf jednostavno nije taj kvalitet. Erik je i odigrao nešto u drugom poluvremenu. Kad je Prokop ušao, i Deni je proigrao. Nema se šta zamjeriti Savi, izvlači maximum iz poluigrača. Utorak je već Rudar. Treba to dobiti, mada su nezgodni.
.

BiHSportman
Kontakt:

Post Postao/la BiHSportman » 17 apr 2026, 23:30

Tramvaji29877 je napisao/la:
17 apr 2026, 23:27
Zašto je Posusje u 90+ minuti imalo vrlo opasan sut, kojeg je Muftic s ozbiljnim naporom odbranio?
Utakmica nije namještena, ali jel misliš na onaj šut koji pravi paradu umjesto da uhvati loptu jer ona ide metar pored njega, 5. na sat???

Orvel
Kontakt:

Post Postao/la Orvel » 17 apr 2026, 23:31

"U borbi smo za europu" odzvanjalo prosle sedmice. A vjerujem da su isti ti znalci dali Ericku aplauz veceras kad je izasao. Taj igrac (ne znima me je li povrijedjen) nije pokazao nista (0) veceras. Od setkanja po terenu do potpunog bola u medjunozju kod bilo koje kreacije napada, a u fazi odbrane da ne pricamo. Ipak, fudbalskoj publici (ne znam kako smo dosli do ovog stadijuma nepoznavanja fudbala) je to bilo toliko dobro da su igraca nagradili aplauzom kada je izasao. Da je iz Banovica a ne iz Brazila sutalo bi ga se nogama iz kluba.

Tramvaji29877
Kontakt:

Post Postao/la Tramvaji29877 » 17 apr 2026, 23:37

BiHSportman je napisao/la:
17 apr 2026, 23:30
Utakmica nije namještena, ali jel misliš na onaj šut koji pravi paradu umjesto da uhvati loptu jer ona ide metar pored njega, 5. na sat???
Zadnji sut Posušja na utakmici. Meni je iza gola na sjeveru djelovalo bas opasno. Možda griješim.

Stanceski
Kontakt:

Post Postao/la Stanceski » 17 apr 2026, 23:43

Forum gori nego pitarski, ne znam šta se dešava s vama i šta očekujete od ekipe u kojoj je nazalost najbolji napadac Krpic…

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 17 apr 2026, 23:50

Onaj aut Posusja na kraju je bio sve samo nije opasan.

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 18 apr 2026, 00:03

GrbavicaHrammm je napisao/la:
17 apr 2026, 23:15
Manijakdokraja9 je napisao/la:
17 apr 2026, 23:10
Nazalost veoma limitiran roster. Zivotom fale Sosic, Pejic, Cveta, u drugom poluvremenu bih se cak usudio reci i Radovac da je falio. Ne moramo ni spominjat da godinama fali kvalitetan spic. Mufta tanak ko baslija. Na momente se vidi da Milosevic, Prokop, Bicakcic, Odinaka, Radovac ko nesto i znaju. Svaka cast Savi, za 100% je digao i popravio ekipu u odnosu na period prije njega, ovo je maksimum ovog igrackog rostera koji je mjesecima bio bez pobjede. Puno smo poletili nakon s(p)retne pobjede u Bijeljini. Halalit ovu sezonu i gledat prema naprijed.

Upotpunosti se slazem
Realno, sve tacno.

Volim te Željo!

sanjinusto
Kontakt:

Post Postao/la sanjinusto » 18 apr 2026, 00:28

Cuj kladionice. Ekipa nije pobijedila kuci sest mjeseci, ali kaze kladionice su krive, stimaju.

Moroni.

AhmedNurudin
Kontakt:

Post Postao/la AhmedNurudin » 18 apr 2026, 00:57

KrajinaTm87 je napisao/la:
17 apr 2026, 22:57
E cuj kladionice i prodaja utakmica hahaha... da nije slucajno sto smo losi i sto nemamo u ekipi tri igraca kako treba dobra... i da preko 10 godina nismo ozbiljan klub. Dodju na tvoju Grbavicu u TVOJU kucu i kao da igraju protiv Goska, niko vise straha nema od Zelje... Nama je Odinaka najbolji igrac i tu sve staje. Nadati se ali "nadati se" od ljeta nekom ozbiljnom radu u klubu i da dodju (valjda) sposobni ljudi inace nema nas nigdje za jos 20 godina.
sanjinusto je napisao/la:
18 apr 2026, 00:28
Cuj kladionice. Ekipa nije pobijedila kuci sest mjeseci, ali kaze kladionice su krive, stimaju.

Moroni.

Pustite debile. Jedno su rasprave oko igrača a potpuno druga stvar je optuživanje svog Kluba za kojeg navijaš za nečasne radnje i to samo iz razloga jer su tako čuli i negdje pročitali, pa hajde da pokušamo ispasti pametni a životom garantujem da ne znaju 11 igrača iz kompletnog rostera. Posebna vrsta debila. Skloni su i tome da napišu jedno 17 potencijalnih ishoda utakmice i naravno da se jedan desi pa onda obavezno sami sebe citiraju uz dvije rečenice tipa "Znao sam." i "J. mater Klubu, igračima, navijačima...". Prema njihovim teorijama smo prošle sezone prodali utakmicu u širokom 3-2 iako smo bili na grozan način pokradeni uz poništen čist gol i smiješan penal za domaćina. Isto tako nam se dvije godine štimao kup, nema veze što zvijezda gradačac pogine protiv tebe i u jednom trenutku utakmice ima prolaz, za debile to ništa ne znači. Puno tu ima i pitara eno danas se jedan provalio, Boga pitaj sa kojeg fake profila ovdje piše. Žalosno je što sam teorije tih pacijenata uopšte morao pisati ali eto čisto da se vidi sa kakvim debilima se ovdje susreće. Ovdje čak nisam ni pobrojao sve njihove nebuloze i teorije jer mi je ispod časti neke i spominjati. Iskreno se nadam da im taj grozni porok nije uništio porodice kada već sve oko nas gledaju kroz kvote kladionica.
Pažljivo biram riječi, jer Klub si najveći.
Kako stariš, sve te više volim. Kako starim, sve te više bodrim!
Manijak pravi zna kako stoje stvari, zbog tebe su u vrhu sarajevski Plavi.💙

Harrison
Kontakt:

Post Postao/la Harrison » 18 apr 2026, 01:30

Jesmo li mi bili sta duzni Posusju?
Nek crknu dusmani, mi smo najjaci.

Zeljeznicar za zivot cijeli.

DnevnaDozaPklata
Kontakt:

Post Postao/la DnevnaDozaPklata » 18 apr 2026, 06:48

Fali nam najbolji U21 igrač, Foco, nema Madzida, Hodzica, na derbiju se povrijedio Gojak i na sve to Radovac se povrijedi na kraju prvog poluvremena + izostanak Pejica zbog kartona, total sest veznih igrača koji su nam falili u drugom poluvremenu. Na sve to dodas lom noge Cvete, a ekipa je svakako bila jako lose selektovana.

Znaci veza Erick koji se krije od lopte kada je iznosimo i samo je vraca nazad, odronio se poslije derbija I koji svakako ide jer mu istice ugovor na kraju sezone, Milosevic koji ne ulazi u duele uopste nego lagano skakuce oko lopte i Prokop koji je ko pahuljica. Samo jedan veznjak na klupi, Dragovic koji je nedavno napunio 18 godina. To nam je veza :mrgreen:

Ali to nije sve :mrgreen: nasi napadaci od pocetka sezone, ukupno su postigli čak cetri gola + četiri asistencije, 29 kola odigrano :urnebes:

I pored svega, kakve god krampe da smo, sudije su nas masakrirale ove sezone, bas masakr. Devet golova nam je ponisteno ( Široki x3, Radnik x2, Nja x2, Sloga, Zrinjski ), protiv Sirokog lik je ustopa rukom i zabiju za 1 1, protiv Posusja penal ko vrata Bilbija ne svira i zijanimo, protiv Borca umjesto faula oni dobiju indirekt na kraju tekme i hop 0 1, od Sloge ispadnemo iako je lopta usla jedno pola metara u go + ponisten gol zbog ofsajda. Lik slomi nogu Cveti na Grbavici ni faul nismo dobili, ista je prica kod povrede Hodze, ni faul.

Igramo protiv crvenih kmera, tri utakmice, četiri penala sudjena protiv nas, izmišljen crveni karton za Karamarka i drugi gol na Grbavici kada je lola ustopa rukom i nista, sve u redu, isti takav gol je ponisten zbog igranja rukom Lagumdzije protiv Zrinjskog, ali **** Zrinjski ima Beusa, a kmeri Kaplana i onu kurvetinu Trbonju u najbitnijim komisijama + ono **** **** zvano Nermin Niksic. Mi nemamo nikoga sto je nas problem kao sto je nas problem sto se gore navedeno dopustilo, niko nista, zato nas i gaze ko zadnje fute.

Mogu ovako unedogled...........

Vrlo malo igrača iz postojeceg kadra, ovi sto nisu povrijedjeni, imaju mjesto u Zeljeznicaru koji nije prosjek lige nego se bori za nesto. To cemo vidjeti ubrzo, a da je dobro krenulo bas i nije, Skijas i Brkovic su nam dodatno **** familiju nakon Adzema ( kojeg sam branio - kakav debil ) i njegove selekcije (ne)igrača pri cemu J*** mater onima koji su mu to dopustili.

Samo da zavrsi sezona, ne moze vise pod kozu, bas debakl.

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 18 apr 2026, 08:18

Počeo i Savo da daje izjave kao Grunf.
Izjava, ako ne možeš pobijediti, nemoj izgubiti, razumio bih tu izjavu da smo igrali protiv neke bolje ekipe, ali da to izjavi poslije Posušja, to mi nije nikako jasno.
Sačekati objavu Statuta, novu Upravu, nadati se da će se i Sanin ukazati, pa da vidimo planove za slijedeću sezonu.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 18 apr 2026, 08:26

Hrasno15 je napisao/la:
18 apr 2026, 08:18
Izjava, ako ne možeš pobijediti, nemoj izgubiti, razumio bih tu izjavu da smo igrali protiv neke bolje ekipe, ali da to izjavi poslije Posušja, to mi nije nikako jasno.
Ti haman zaboravio da nas je Rudar razvalio kod kuce,da si bio u nizu od 12 utakmica bez pobjede?Savo je realan i nista vise.U ovoj ekipi su igrali samo igraci koji nema zbog povreda.Neznam na cemu temeljite optimizam da preko noci mozemo svakog dobit kad je ekipa goli ku rac.

Mi ni uz pomoc trikova nemozemo do evrope.Prvo jer nezasluzujemo drugo jer politika i savez to nece dozvolit.
Brko iz druge galaksije!

Hrasno15
Kontakt:

Post Postao/la Hrasno15 » 18 apr 2026, 08:33

1921boy je napisao/la:
18 apr 2026, 08:26
Hrasno15 je napisao/la:
18 apr 2026, 08:18
Ti haman zaboravio da nas je Rudar razvalio kod kuce,da si bio u nizu od 12 utakmica bez pobjede?Savo je realan i nista vise.U ovoj ekipi su igrali samo igraci koji nema zbog povreda.Neznam na cemu temeljite optimizam da preko noci mozemo svakog dobit kad je ekipa goli ku rac.

Mi ni uz pomoc trikova nemozemo do evrope.Prvo jer nezasluzujemo drugo jer politika i savez to nece dozvolit.
Ja sam jos dok je Slovenac bio trener napisao da trebamo obezbijediti opstanak, realan sam, od početka, Adžema i igrača koji su tada dovedeni pa preko Slovenca i njegovih egzibicija. Ja samo ne volim ovakve izjave, znam da je Savo realan, da igraju koji su zdravi, da nemamo igrača, mogao je to samo malo drugačije reći. Zato stalno pišem, opstanak, pa ostalo, da vidimo imamo li se čemu nadati slijedeće sezone

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 18 apr 2026, 10:04

Sve je to lijepo al ovo sto Savo prica konstantno nema veze mozga. Ekipa kao lose fizički pripremljena a prvu izmjene pravis u 80min. Gdje tu logika. Povrede Radovca je drugo.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 apr 2026, 12:16

GavranBeli je napisao/la:
18 apr 2026, 10:04
Sve je to lijepo al ovo sto Savo prica konstantno nema veze mozga. Ekipa kao lose fizički pripremljena a prvu izmjene pravis u 80min. Gdje tu logika. Povrede Radovca je drugo.
Tako je. Najveca zamjerka Savi su izmjene.
Pa nisu ovi nezamjenjivi, sve je to u 5 deka od golmana pa nadalje.
Muharem bez minuta, Hamza isto, ganjas rezultat a ne napadas.
Bruka Savo, bas bruka.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Zaxon
Kontakt:

Post Postao/la Zaxon » 18 apr 2026, 12:26

Meni lično najteže pada što mi se čini da su se raja navikla na ovo tavorenje, mučenje, amatere na terenu i upravi, diskriminaciju kluba i navijača na svakom koraku, sudijske krađe, itd, itd. Sinoć na izlasku niko se ne stresira, kao da svima svejedno. Imao sam osjećaj da izlazim iz pozorišta a ne s tribine.
Samo Željo!

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 18 apr 2026, 12:30

Ljudi zaboravili da smo prije mjeaec bili ekipa koju niko nije htio preuzeti i kiha nije mogla 3 pasa sastaviti. Dolaskom Save se i pobjedilo i igra i stvaraju sanse. Nije idealno, ali u 5-6 tekmi te niko nije nadigrao, doata dobro izgledali u odnosu na protivnike.

Niti je selektovao igrace, niti imao pripreme, nista. Ako nista, ne djelujemo kao rastimani orkestar sa uzasnom atmosferom, a vise je od toga. Daj Boze da covjek i njegova ekipa ostanu sto duze.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: addebisi, KrajinaTm87, Redfire16 i 58 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []