FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
14
4%
Ispadamo iz lige
31
8%

Ukupno glasova: 392

Aduka87
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Aduka87 » 18 apr 2026, 22:47

Ne znam sta ste se svezali Mujkica, znamo da je lik antifudbaler, al ono odvadnite malo, imamo u ekipi pretplacenih zvijezdica koji ne izgledaju kao fudbaleri. Jedino bi izdvoio Elezija i Cimirota ovo ostao nije vrijedno komentarisanja.
Zadnja izmjena: Aduka87, dana/u 18 apr 2026, 22:53, ukupno mijenjano 2 puta.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 apr 2026, 22:48

Cimirot, Ristovski, Gojkovic, Elezi, Ljajic, Menalo i ovo djece ispod 20 godina ostaviti za sljedeću sezonu, a ostalo sve otjerati.

Jet2Holiday
Kontakt:

Post Postao/la Jet2Holiday » 18 apr 2026, 23:11

Qurcobolja kod igraca je i dalje prisutna, al dobra stvar je sto ima momenata kad se trznu i pokazu da znaju.

Treba Maria pitati kako mu ne dosadi onoliko pricati gluposti poslije tekme, kao da je na razgovoru za posao.
🎶 Kad sa sjevera pjesmu čuješ ti, dole na terenu srce ostavi 🎶

„Nothing beats a Jet2 holiday!”

Atlanta
Kontakt:

Post Postao/la Atlanta » 18 apr 2026, 23:14

mirzatele je napisao/la:
18 apr 2026, 22:48
Cimirot, Ristovski, Gojkovic, Elezi, Ljajic, Menalo i ovo djece ispod 20 godina ostaviti za sljedeću sezonu, a ostalo sve otjerati.

Bukvalno sam sad htio ovo da napisem, znaci ne pamtim vecu skupinu bolikuraca, samo da se hoce ova sezona zavrisiti vise i da se gone u tri picke materine
U INAT SVIMA

Oikamid

Post Postao/la Oikamid » 18 apr 2026, 23:21

Neka idu i Ristovski i Menalo vala :mrgreen:

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 18 apr 2026, 23:39

Atlanta je napisao/la:
18 apr 2026, 23:14
mirzatele je napisao/la:
18 apr 2026, 22:48

Bukvalno sam sad htio ovo da napisem, znaci ne pamtim vecu skupinu bolikuraca, samo da se hoce ova sezona zavrisiti vise i da se gone u tri picke materine
Ovih 6 je odlična baza za prvih 11, treba dovesti još 4-5 pravih ciljanih pojačanja i promovisati ovu djecu što imamo a škarta poput Mujkica, Bralica, Oliveire itd se riješiti

Kyle88
Kontakt:

Post Postao/la Kyle88 » 18 apr 2026, 23:43

Jet2Holiday je napisao/la:
18 apr 2026, 23:11
Qurcobolja kod igraca je i dalje prisutna, al dobra stvar je sto ima momenata kad se trznu i pokazu da znaju.

Treba Maria pitati kako mu ne dosadi onoliko pricati gluposti poslije tekme, kao da je na razgovoru za posao.
Al melje frajer kad dobije utk, uzas

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 18 apr 2026, 23:46

slika

Tabela zadnjih 20 kola, tj Mariova era, ako se ne varam nakon 9. Kola je preuzeo. Daleko od idealnog, al izvadio je sezonu koliko se moglo.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 19 apr 2026, 00:14

Zeko87 je napisao/la:
18 apr 2026, 23:46
slika

Tabela zadnjih 20 kola, tj Mariova era, ako se ne varam nakon 9. Kola je preuzeo. Daleko od idealnog, al izvadio je sezonu koliko se moglo.
Impresivno. Maksimalno je izvukao ekipu iz zekicevog i husrefovog sranja. Treba istaci da mario nije sklapao ekipu, a skoro svaki prije njega je imao potpunu slobodu i milione budzeta.
Na ovoj tabeli ne racunaj snsd prciju, znaci bukvalno drugi na tabeli i u bod sa zrinjskim.

Amcho1
Kontakt:

Post Postao/la Amcho1 » 19 apr 2026, 00:24

NisamInSajder je napisao/la:
18 apr 2026, 22:45
Očajna igra. Nema potrebe čekati Cvitanoviću kraj sezone i da mu daš otkaz, dadni sad odmah. I odradi ono što si zamislio....

Prvo, Cvitanović ne zna postaviti ekipu, pokušava hibridnu formaciju, ali ne ide, pola igrača mu stoji po 5-6 metara na pogrešnoj poziciji, kao prvo kada se igra sa tri stopera raširi ih nazad, a ne skupiti, pa kad oni razigravaju da ovi krajnji još ulaze u sredinu. Bralić očajan, ja stvarno ne znam šta ostali naši stoperi pokazuju pa je on toliko zakovan u prvih 11. Svaki njegov pas je uvaljivanje, danas gol preko njegovog spuštanja lopte u noge igrača Radnika primaš, trče nam ljudi 40 metara, niko od njih ne izlazi na njihovog igrača nego se stoperi povlače. Marodza sve lošiji i lošiji. Mujkić zavaljen na beku, uništili smo svakog mladog igrača jer imaš to neko forsiranje nadajući da ćeš ga prodati. Kad se već Mujkić forsira, forsiraj ga na trećem stoperu jedino što može i igrati, jer je ofanzivno 0, nema probijanja, nema kretnje za wing beka, za stopera u 2, je loš, nema postavljanja, ne čita igru, jedino što može jeste ubosti nekad taj centaršut, može povući i osvojiti par metara prostora, pa onda ga iskoristi na tom trećem stoperu. Imaš na klupi Kuprešaka, najboljeg wing beka lige. Ignatkova je trener Cvitanović ugasio, momak ne postoji na terenu. I još jednom smo vidjeli da u ovakvoj koncepciji mi ovisimo samo o Cimirotu. Menalo, Živković i Elezi dobri, Joao bez sreće, ali realno ima tu i do kvaliteta, prvu situaciju rješavaš odmah, golman ti je izašao visoko, završi ga.
Marodza je potencijal kao i haver mu Oliviera ali imaju veliku nedisciplinu i šampioni su u ispijanju koktela jbga
Samo realno, samo iskreno, samo objektivno, samo istina, samo FK Sarajevo, od malena za sva vremena Sarajevo ljubavi jedina.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2026, 04:44

MaroonBjelave je napisao/la:
18 apr 2026, 22:11
Pitar6785 je napisao/la:
18 apr 2026, 21:55
Banic
*Maroodza gojkovic *bralic beganovic

Adem *Elezi krdzakic Keremeh
*Menalo *Carlos

Znaci 6 igraca iz prvih 11 nije igralo, ovaj radnik je u prvom kolu napunio ZZ sa 5 golova u 14 minuta i to na kosevu, takodje u bjeljini 2-2. Zrinjski tesko sanjima proso u prvenstvu kao i u kupu
A sta ćemo s tim što je njima isto tako falilo 6 igrača i što smo se s igračem više u polju branili k'o Žepa 95?

Mislim da smo dosta bolje igrali nego što rezultati govore. Danas smo igrali bez šestorice igrača, imali smo skraćenu rotaciju.
Nadamo se da će nam se negdje vratiti, u ovim utakmicama što dolaze. Imamo jako kratak roster, ali ne sumnjam da ćemo ostvariti svoj cilj", rekao je između ostalog Vranešević
.
Mi smo imali mogucnost igrat sa GOJKOVICEM ADEMOM KUPRESAKOM I BEGANOVICEM. Ovi igraci nisu bili povrijedjeni niti suspendovani, nisu igrali jer jevtrener tacnije SD odlucio da zadnjih 8 kola da sansu mladjim igracima, kao igracima koji su imali malu minutazu.

Kod radnika igraci nisu igrali koji su bili povrijedjeni.

IMALI SMO PRIJE CRVENOG 3 100% (1 na 1) i pogodak Bralica plus POGODAK KOJI JE DAO RADNIK JE BIO IZ OFFSIDA AL KOMBI SE NIJE JAVIO. A ocit offsid bio

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2026, 05:18

ErosViverosViv je napisao/la:
19 apr 2026, 00:14
Zeko87 je napisao/la:
18 apr 2026, 23:46
slika

Impresivno. Maksimalno je izvukao ekipu iz zekicevog i husrefovog sranja. Treba istaci da mario nije sklapao ekipu, a skoro svaki prije njega je imao potpunu slobodu i milione budzeta.
Na ovoj tabeli ne racunaj snsd prciju, znaci bukvalno drugi na tabeli i u bod sa zrinjskim.
Jos ako se na ovo doda da je od zrinjskig izgubio 2 boda u zadnjoj utakmici, kad je igrac zrinjskog namjerno zaustavio cist go (kod penala)

Takodje prijedor na kosevu jos 2 i bjeljina kod 2:2 kad igrac hvata igraca alecja objema rukama zanoge .

Uz to proslu utakmicu prijedor borac cist penal juniori sloge siruaciha protiv veleza pa posusje. I plus sa borcem imamo tekmu kuci avi sledece kolo igraju protiv svinjskog.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 apr 2026, 08:26

NisamInSajder je napisao/la:
18 apr 2026, 22:45
Očajna igra. Nema potrebe čekati Cvitanoviću kraj sezone i da mu daš otkaz, dadni sad odmah. I odradi ono što si zamislio....

Prvo, Cvitanović ne zna postaviti ekipu, pokušava hibridnu formaciju, ali ne ide, pola igrača mu stoji po 5-6 metara na pogrešnoj poziciji, kao prvo kada se igra sa tri stopera raširi ih nazad, a ne skupiti, pa kad oni razigravaju da ovi krajnji još ulaze u sredinu. Bralić očajan, ja stvarno ne znam šta ostali naši stoperi pokazuju pa je on toliko zakovan u prvih 11. Svaki njegov pas je uvaljivanje, danas gol preko njegovog spuštanja lopte u noge igrača Radnika primaš, trče nam ljudi 40 metara, niko od njih ne izlazi na njihovog igrača nego se stoperi povlače. Marodza sve lošiji i lošiji. Mujkić zavaljen na beku, uništili smo svakog mladog igrača jer imaš to neko forsiranje nadajući da ćeš ga prodati. Kad se već Mujkić forsira, forsiraj ga na trećem stoperu jedino što može i igrati, jer je ofanzivno 0, nema probijanja, nema kretnje za wing beka, za stopera u 2, je loš, nema postavljanja, ne čita igru, jedino što može jeste ubosti nekad taj centaršut, može povući i osvojiti par metara prostora, pa onda ga iskoristi na tom trećem stoperu. Imaš na klupi Kuprešaka, najboljeg wing beka lige. Ignatkova je trener Cvitanović ugasio, momak ne postoji na terenu. I još jednom smo vidjeli da u ovakvoj koncepciji mi ovisimo samo o Cimirotu. Menalo, Živković i Elezi dobri, Joao bez sreće, ali realno ima tu i do kvaliteta, prvu situaciju rješavaš odmah, golman ti je izašao visoko, završi ga.
Ma jadno da ne može jadnije, ne znam kad sam ovako bio razočaran i nemam riječi sa kojim bi opisao našu "igru" i generalno situaciju.

Ja razumijem da se do kraja sezone igra pro forme, ne možemo ni gore ni dole na tabeli, ali ovakav pristup je sramotan. Zato treba pustiti da igraju Daris, Meite, Ivanišević, Mehmedović, Telalović i Živković. Treba i Kuprešaka, bolji je od Mujkića mrtvog. Skloniti ovu gerijatriju mrtvu da ne gledam obično trčkaranje.

Meni se od nastavka sezone povraća na ovu igru. Mi u suštini ne igramo ništa, niti imamo neki adut u igri. Igramo nazor, energija nula bodova, kombinatorika ništa, preuzimanje rizika nula itd. Protiv Zrinjskog imamo šansu da napadnemo mlohavog Barišića i Jakovljevića koji je puno griješio, mi ne znamo u presing izaći. Sa druge strane, jedva je i iznesemo sa svoje polovine. Sve mogu da progledam nekako, ali da nemaš hrabrost, da nemaš muda i da igraš samo na sigurno, to ne mogu i to je sramota za FKS. Mi u derbiju nismo pogledali na gol, zadovoljni valjda bodom i treba to čuvati protiv raspalog Želje kojem samo dva tima ove godine nisu zabili gol.

Naravno da nisam za stalne promjene, nije niko od nas, ali Cvitanović ne smije ostati. Hvala mu na svemu, na gašenju požara u prvom dijelu sezone i što nas je preuzeo kad niko nije htio i kad smo bili među najlošijim u ligi. Donio je neku dobru energiju, poradio na psihi igrača, uštimao odbranu i unio stabilnost, uz pobjede nad Zrinjskim, Borcem i Željom. Hvala, ali dalje više ne ide jer nema taj kapacitet. Ostavljanje i naredne sezone bi bilo pucanje u koljena jer bi se opet našli u situaciji da mijenjamo trenera nakon prvih par kola. Ukoliko se nešto drastično ne promijeni odmah po okončanju sezone, mi nemamo šta tražiti u Evropi.

Kao što sam već govorio, od igrača bi se zahvalio svim ovim metuzalemima - Ljajić, Ristovski, Bralić, Cimirot. Nogu dobiti još Renan, Turkeš, Mujkić. Gojkovića bih jedinog ostavio, ali on nema želju za ostankom. Krdžalić isto može ići. Moramo imati i iskusnije igrače, ali igrače koji hoće i mogu trčati i koji nisu mrtvi. Nadao sam se da će Ristovski biti dobar, branio sam ga, ali treba priznati da više ne ide. Ljajić je igrač manje, taj u Romi nije trčao a kamoli ovdje. Trebaju dvojica da trče za njega.. Bralić prespor i riskantan. Cimirot je gotov, satraše ga povrede. Renanu je vrijeme, a Turkeš je jedan od najgorih igrača koje sam gledao.

Vidjećemo šta će se uraditi na ljeto, koliko će biti love, šta je Mamić smislio. Da sam optimističan, nisam, ali sačekajmo. Koliko sam čuo, biće dobra čistka pogotovo ovih starih igrača. Gurnuti odmah na pripremama Drecu, Miškovića i Mehmedovića, da vidimo tu novu krv. Bilo bi dobro kad bi i Živkovića završili skroz, momak vrijedan pažnje.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 19 apr 2026, 08:28

Ristovski vise nije za ozbiljnog fudbala .

misstianopenaldo
Kontakt:

Post Postao/la misstianopenaldo » 19 apr 2026, 10:07

Nije mi jasno kako su nasi na momente jednostavno blagi,
u fazonu mozda smo spori al zato smo slabi ko nejac. Onaj nekakav huso otrese dvojicu nasih i na kraju ljajic ga cupa da ga zaustavi, onaj nigerijac ko da igra protiv juniora na momente. Niko nije pokazao fizicku dominaciju.

nedimmmm1337
Kontakt:

Post Postao/la nedimmmm1337 » 19 apr 2026, 10:19

Mene interesuje samo mislim nije da imam nesto protiv nekog , ali po kojoj utakmicu su ljudi shvatili da Cimi nije za Sarajevo i da nema gdje da igra . Pa bez njega mi nemamo vezni red . Sigurno da momak moze jos dosta toga dobrog donijeti . Vidjeti sa Ljajicem ako nece trcat vratit ga u NP stavit Elezija ili Krdzalica na desetku i mirna Bosna .
"Jer znaš kako kažu moji ovdje – nije to samo ljubav, to je bolest.”

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 19 apr 2026, 10:58

nedimmmm1337 je napisao/la:
19 apr 2026, 10:19
Mene interesuje samo mislim nije da imam nesto protiv nekog , ali po kojoj utakmicu su ljudi shvatili da Cimi nije za Sarajevo i da nema gdje da igra . Pa bez njega mi nemamo vezni red . Sigurno da momak moze jos dosta toga dobrog donijeti . Vidjeti sa Ljajicem ako nece trcat vratit ga u NP stavit Elezija ili Krdzalica na desetku i mirna Bosna .
Elezi diše kad Ljajića nema na terenu.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 19 apr 2026, 11:05

Koja je ovo povreda Cimirota od dolaska? Staklen, povrede ga ubile. Pritom, 33 godine, sve slabije performanse i nao sve masno plaćen. Može se naći mlađi, poletniji i da pruža isto.

MSOZ101
Kontakt:

Post Postao/la MSOZ101 » 19 apr 2026, 11:07

mnon46 je napisao/la:
19 apr 2026, 10:58
Elezi diše kad Ljajića nema na terenu.
Elezi je najbolji igrač lige, ali na poziciji desetke. Centralni vezni, desno krilo može, ali njegov ego se hrani golovima, svaki put je bolji kad zabije. On se na terenu ne može pročitat i zato mislim da bi mi igru trebali graditi oko njega, zadržat Živkovića po mogućnosti, pustit Cimirota da se oporavi kako treba i sastavit ozbiljnu odbranu.

HZSydney
Kontakt:

Post Postao/la HZSydney » 19 apr 2026, 11:17

Nisam gledao utakmicu, pratio tekstualni prenos I evo sad pregledah highlightse. Pa nije tako lose kako se po komentarima moze zakljuciti, trebalo je bit 4:0 U prvom , ponisten cist go samo sto smo pobjedili I niko to ne spominje. Mali milion sansi,Carlos je mogao hat-trick zabit, mozda je I do terena posebno ono kad je zaobisao golmana a lopta vidis da skace ...frustrirani smo 3im mjestom I nevidljivim napretkom Ali dzaba to je nase Sarajevo I nema nebitnih utakmica. Uzet koliko mozemo bodova, prebit Kone za kraj sezone I onda valjda pametnije U Evropu
.. jer Stari je volio Sarajevo...

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: teamnorth1989 i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []