Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Nadam se da će napustiti Norvešku, taman i ako se nudi i Bodo/Glimt koji je sad hit, jer po ovome što vidim on je apsolvirao tu ligu. Švedska i nije nešto dobro popunjena na štoperskoj poziciji, možda je vrijeme da se opet popriča s momkom.
Liga koja nema bar jednu ekipu u Evropa Ligi ne moze nikako bit jaka liga. Borac je igrao osminu finala te Konferencijske. A evo i Zrinjski 1/16.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑18 apr 2026, 23:38Tobejarabi kakve nebuloze pises za poljsku ligudedo26 je napisao/la: ↑18 apr 2026, 15:29Citam vec x puta za tog Markovica, kontam kako je nemoguce da ga znam. Otvorim profil, lik igra za neke Katowice, koje iako su 4 mozda sam jednom u zivotu cuo za njih, pri tome dao je koliko vec 6 ili 8 golova.Diadora je napisao/la: ↑18 apr 2026, 09:33
Po ovome sto pokazuju ili Markovic ili Hasic bi trebali ici na svjetsko, a obojica bi trebali biti tu u ligi nacija. Prirodna Klasicna krila koja nam trebaju za back up. Na ovom drugom videu Markovic je ucestvovao u najmanje 7 8 akcija.
Poljska Liga nije nesto Ali je sigurno jaca od hnl. Ako su mogli omerovic, kulasin,menalo, besirevic itd dobijati pozive mogu I ova dvojica.
Garantujem da ovaj Markovic ne bi igrao u Borcu pored Juricica ili u Zrinjskom pored Bilbije.
Objavljujte ozbiljne igrace ovdje, nismo mi Luksemburg.
Hasic je solidan igrac, ali Poljska liga je tu negdje s nasom, mozda malo jaca na osnovu neke proslosti. Lech kako se sjecam 4 0 izgubi od amatera iz Gibraltara u Konferencijskoj.
Nije ni u Hasica neka bajna statistika, da je klasa ko sto mislimo, sa 24 bi vec bio makar u Paderbornu.![]()
Četiri ekipe ove sezone usle u grupnu fazu konferencije, tri prosle grupnu fazu, Jagelonia ispala od Fiorentine nakon produzetaka ( 4:5 ), dvije ekipe dosle do 1/8 finala, Jagelonia prosle sezone igrala 1/4 finale konferencije, ispali od Betisa ( 1:3 ukupno ). Poljska liga nikad jaca, bukvalno. Nisu bas elitna liga, ali nisu ni za podcijeniti narocito sada jer je Poljska jedna od brze rastucih ekonomija i GDP-a u odnosu na EU. To možeš provjeriti sa dva poteza misom ili prstomNisu ekonomska velesila, al nisu bas ni bijeda u rangu Rumunije i Bugarske.
Stoji da je jaca liga od Bosanske, to sam figurativno reko, ali nema uopste neki pretjeran kvalitet. Losija je i od Hrvatske i od Srpske npr.
Oni bar imaju predstavnike u LE ili Ligi prvaka.
U konferencijskoj Lech dobio KUPSa i prosao u osminu i tu je kraj. Nikakvo mjerilo, cuj KUPS.
Jagiellonia dosla na nikas goru Fiorentinu i ispali. Nista nisu posebno pokazali niti jedni niti drugi.
-
DnevnaDozaPklata
- Kontakt:
To je samo jedna ekipa, druze, Dinamo i Zvezda, gdje su ostali ? Nase ekipe dodju do grupne faze preko LS odnosno mnogo lakseg puta da se kvalifikujes jer kada ispadnes igras sa onima sto su također ispali, ima levata masa i opet to je samo jedna ekipa, a ne četiri. Tako je i Rijeka usla u grupe ( prošla sjeverne irce ), ali u sustini malo ko prodje u grupe preko konferencije, jer je zajebano proci kvalifikacije, e ovima su tako prosle tri ekipe pri cemu su izbacivali skote, dance, cehe, one gadove iz Izraela I tako dalje. Borac koji je prosao grupnu fazu je bio sasvim dobra ekipa, ovaj Zrinjski je losiji, realno, al su prosli na iskustvo. Basic je nekada igrao za Zrinjski, po meni nas najbolji veznjak, odlične partije je odigrao u Velsu i protiv Italije bez obzira na dvije greške ( ne navijam ni za jednu od navedenih ekipa da napomenem ).dedo26 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 00:49Liga koja nema bar jednu ekipu u Evropa Ligi ne moze nikako bit jaka liga. Borac je igrao osminu finala te Konferencijske. A evo i Zrinjski 1/16.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑18 apr 2026, 23:38Tobejarabi kakve nebuloze pises za poljsku ligudedo26 je napisao/la: ↑18 apr 2026, 15:29
Citam vec x puta za tog Markovica, kontam kako je nemoguce da ga znam. Otvorim profil, lik igra za neke Katowice, koje iako su 4 mozda sam jednom u zivotu cuo za njih, pri tome dao je koliko vec 6 ili 8 golova.
Garantujem da ovaj Markovic ne bi igrao u Borcu pored Juricica ili u Zrinjskom pored Bilbije.
Objavljujte ozbiljne igrace ovdje, nismo mi Luksemburg.
Hasic je solidan igrac, ali Poljska liga je tu negdje s nasom, mozda malo jaca na osnovu neke proslosti. Lech kako se sjecam 4 0 izgubi od amatera iz Gibraltara u Konferencijskoj.
Nije ni u Hasica neka bajna statistika, da je klasa ko sto mislimo, sa 24 bi vec bio makar u Paderbornu.![]()
Četiri ekipe ove sezone usle u grupnu fazu konferencije, tri prosle grupnu fazu, Jagelonia ispala od Fiorentine nakon produzetaka ( 4:5 ), dvije ekipe dosle do 1/8 finala, Jagelonia prosle sezone igrala 1/4 finale konferencije, ispali od Betisa ( 1:3 ukupno ). Poljska liga nikad jaca, bukvalno. Nisu bas elitna liga, ali nisu ni za podcijeniti narocito sada jer je Poljska jedna od brze rastucih ekonomija i GDP-a u odnosu na EU. To možeš provjeriti sa dva poteza misom ili prstomNisu ekonomska velesila, al nisu bas ni bijeda u rangu Rumunije i Bugarske.
Stoji da je jaca liga od Bosanske, to sam figurativno reko, ali nema uopste neki pretjeran kvalitet. Losija je i od Hrvatske i od Srpske npr.
U konferencijskoj Lech dobio KUPSa i prosao u osminu i tu je kraj. Nikakvo mjerilo, cuj KUPS.
Jagiellonia dosla na nikas goru Fiorentinu i ispali. Nista nisu posebno pokazali niti jedni niti drugi.
Jagelonia je izbacila Pazar na putu do grupe faze, a onda i ekipu koja je izbacila Hajduk, sve glat prosli. Bas sam pogledao rezultate poljskih ekipa u grupama, niko ih nije dobio dva razlike, ako izuzmemo Legiju koja se odronila i zijanila četiri tekme ostale tri ekipe su izgibile ukupno 3 puta od 18 tekmi. Nisu gubili od Mainza, AZ Alkmara, Straburga i tako dalje. Kao što rekoh nisu elitna liga, ali svi ostali se moraju dobro napatiti da ih dobiju. Daleko je to od onoga sto si napisao, bas daleko.
Dobar igrac iz poljske lige za nasu klupu je mjera, po meni, naravno. Sad jesul ova dvojica sto se spominju dobri igraci, e to vec ne bih znao reci jer ih ne gledam, imam pametnijeg posla
Ne moze biti ozbiljna liga u kojoj je Hamulic bio jedan od najboljih CF
Tamo bi Pejcinovic dao 25 golova po sezoni
Tamo bi Pejcinovic dao 25 golova po sezoni
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
- Beduin
- Kontakt:
Steta bi bilo ne kaparisati Pejcinovica samo zbog cinjenice da je mlad i vec dobro iskustvo i statistiku ima, a mi po odlasku Dzeke ostajemo samo na Demirovicu i Tabakovicu kao ozbiljnim opcijama, zasad. A osim Pejcinovica jos samo Jakupovic je tu kao napadac, ali tek potencijal bez iskustva i premlad.
Zadnja izmjena: Beduin, dana/u 19 apr 2026, 10:45, ukupno mijenjano 1 put.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Pajčinovića zvati za SP odmah, klupica lagano. Dat mu da igra protiv Katara umjesto Džeke, taman da odmorimo kapitena pred knock out fazuBeduin je napisao/la: ↑19 apr 2026, 08:49Steta bi bilo ne kaparisati Pejcinovica samo zbog cinjenice da je mlad i vec dijo iskustvo i statistiku ima, a mi po odlasku Dzeke ostajemo samo na Demirovicu i Tabakovicu kao ozbiljnim opcijama, zasad. A osim Pejcinovica jos samo Jakupovic je tu kao napadac, ali tek potencijal bez iskustva i premlad.
I ja bih zvao Pejcinovica na svjetskog iz razloga sto npr Lukic nije ni igrao za repku i bio je samo na klupi dvije utalmice
Bazdar i Kulenovic zajedno zabili cetiri gola od decembra, a Pejcinovic u puno jacoi ligi zabio sam isto toliko golova za isti period
Pejcinovic (21) zabija u Bundesligi i mi to nemamo realno Lukic puni 28 godina, a Pejcinovic napunio tek 21 u februaru
Sad sve je do Barbareza , a po meni ne bi bilo fer od njega da povede Lukica na svjetsko, a Bazdar igrao i zabio u kvalifikacijama, onda moze slobodono prekiziti Mujakica, Hadzikica, Zlomislica Radeljica i jos neke, jer ni oni nisu nista vise uradili za repku od Bazdara
Ako se vodi formom i kvalitetom onda Pejcinovic je taj koji treba da ide
Bazdar i Kulenovic zajedno zabili cetiri gola od decembra, a Pejcinovic u puno jacoi ligi zabio sam isto toliko golova za isti period
Pejcinovic (21) zabija u Bundesligi i mi to nemamo realno Lukic puni 28 godina, a Pejcinovic napunio tek 21 u februaru
Sad sve je do Barbareza , a po meni ne bi bilo fer od njega da povede Lukica na svjetsko, a Bazdar igrao i zabio u kvalifikacijama, onda moze slobodono prekiziti Mujakica, Hadzikica, Zlomislica Radeljica i jos neke, jer ni oni nisu nista vise uradili za repku od Bazdara
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 apr 2026, 12:03, ukupno mijenjano 2 puta.
Yugoslav First League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Jel Pejcinovic iz mjesanog braka? Mislim neznam dali je prezime muslimansko? Neznaci meni ama bas nista, samo kontam to moze da prevaga oko biranja repke.
DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑19 apr 2026, 05:27To je samo jedna ekipa, druze, Dinamo i Zvezda, gdje su ostali ? Nase ekipe dodju do grupne faze preko LS odnosno mnogo lakseg puta da se kvalifikujes jer kada ispadnes igras sa onima sto su također ispali, ima levata masa i opet to je samo jedna ekipa, a ne četiri. Tako je i Rijeka usla u grupe ( prošla sjeverne irce ), ali u sustini malo ko prodje u grupe preko konferencije, jer je zajebano proci kvalifikacije, e ovima su tako prosle tri ekipe pri cemu su izbacivali skote, dance, cehe, one gadove iz Izraela I tako dalje. Borac koji je prosao grupnu fazu je bio sasvim dobra ekipa, ovaj Zrinjski je losiji, realno, al su prosli na iskustvo. Basic je nekada igrao za Zrinjski, po meni nas najbolji veznjak, odlične partije je odigrao u Velsu i protiv Italije bez obzira na dvije greške ( ne navijam ni za jednu od navedenih ekipa da napomenem ).dedo26 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 00:49Liga koja nema bar jednu ekipu u Evropa Ligi ne moze nikako bit jaka liga. Borac je igrao osminu finala te Konferencijske. A evo i Zrinjski 1/16.DnevnaDozaPklata je napisao/la: ↑18 apr 2026, 23:38
Tobejarabi kakve nebuloze pises za poljsku ligu![]()
Jagelonia je izbacila Pazar na putu do grupe faze, a onda i ekipu koja je izbacila Hajduk, sve glat prosli. Bas sam pogledao rezultate poljskih ekipa u grupama, niko ih nije dobio dva razlike, ako izuzmemo Legiju koja se odronila i zijanila četiri tekme ostale tri ekipe su izgibile ukupno 3 puta od 18 tekmi. Nisu gubili od Mainza, AZ Alkmara, Straburga i tako dalje. Kao što rekoh nisu elitna liga, ali svi ostali se moraju dobro napatiti da ih dobiju. Daleko je to od onoga sto si napisao, bas daleko.
Dobar igrac iz poljske lige za nasu klupu je mjera, po meni, naravno. Sad jesul ova dvojica sto se spominju dobri igraci, e to vec ne bih znao reci jer ih ne gledam, imam pametnijeg posla![]()
Sad ako bi ulazili u sitna crijevica, mogli bi polemisat do sutra ko je koga izbacio.
Mozes tako reci i za Shaktar Donetsk samo jedna ekipa, a igraju polufinale. Ta jedna ekipa donosi bodove i mjenja sliku citave lige, i to je to, nevazn sta je sa ostalih.
Cinjenica je da nemaju predsatvnika u dva najjaca takmiceja, a te ekipe koje su izbacile Hajduk su nikakvo mjerilo. Isto tako Partizan. Nisu izbacili Crystal Palace ili Fiorentinu pa da je nesto znacajno.
Pa i prvak Poljske je dosao u konferencijsku ligu preko Lige prvaka, o cemu pricas. Taj Lech ti je ispao od Zvezde u 3 pretkolu LP, pa u playoffu za EL dobili 5 komada kuci od Genka.
Onda su izgubili kuci od ekipe iz Gibraltara 2-1, o cemu mi pricamo. Sve ostalo pada u vodu. Trebali su znaci izgubiti sa vise od 2 gola razlike od amatera iz Gibraltara da bi ih ti prozvao dobrom ekipom.
Tom Mainzu sto su uzeli bod, i Zrinjski je bio istu blizu da mu oduzme bod, to je ekipa koja se nalazi na dnu Njemacke.
Jagiellonia ajd malo se bolje pokazala, ali na putu ka Konferencijskog izbacit Novi Pazar, Silkeborg i albanski Dinamo Siti je sve osim nekog woow uspjeha.
Kazem ti, liga konferencije je nikakvo mjerilo, cak i da su u cetvrtfinalu bili, jer tu imas 3 kvalitetne ekipe; Kritsal Palas, Shaktar i eventualno neku trecu.
Pogledaj Rondica koji je tamo jedan od najboljih, nema minuta u Munsteru koji treba ispasti u 3 ligu, pa i Hamulic cija je karijera u padu. Hotic je igrao u tom Lechu standardno, a nije dobijao poziv, jer nije bio dovoljno dobar.
I Baždar i Lukić.NoDi80 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 11:44I ja bih zvao Pejcinovica na svjetskog iz razloga sto npr Lukic nije ni igrao za repku i bio je samo na klupi dvije utalmice
Pejčinović nerealniji od Janelta.
Glory Glory Man United
Bazdar po nicem ali bas po nicem nije zasluzio poziv prije negog igraca koji je u top formi i koji je zabio golova u sezoni vise neg je ovaj udaraca prema golu uputio. A svakako nece imati nikakvu ulogu u ekipi.NoDi80 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 11:44I ja bih zvao Pejcinovica na svjetskog iz razloga sto npr Lukic nije ni igrao za repku i bio je samo na klupi dvije utalmice
Vidi dao je gol u kvalfikacijama i to je bitno, igrao je za razliku od Lukcia, a mogao je dati i vise golova
Mujakic klupa i kurcasporu, radeljic kikso protiv kipra, hadzikic, zlomislic nisu nista doprinjeli i tom logikom mozemo i njih prekziti i zvati neke mladje
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 apr 2026, 13:09, ukupno mijenjano 1 put.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Pa po cemu ce ti doprinijeti 2 i 3 golman bgt? Hadzikic mi djeluje uz Muharemovica i Demirovica najveseliji lik u svlacionici. Ima tu puno vise stvari unutar ekipe od same igre na terenu. Branio sam Bazdara, ali iskreno ako nastavi igrati u drugoj ekipi Jagiellonije, nema sta traziti na spisku. Pa bolje onda staviti nekoga iz nase lige, makar igraju prvu ligu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Pa eto brate istom logikom bolje staviti Karica i Jurkasa na svjetsko neka osjete i motivisu se, jer su jos u21 golmani i buducnost su za razliku od gore navedenihDamirT je napisao/la: ↑19 apr 2026, 13:09Pa po cemu ce ti doprinijeti 2 i 3 golman bgt? Hadzikic mi djeluje uz Muharemovica i Demirovica najveseliji lik u svlacionici. Ima tu puno vise stvari unutar ekipe od same igre na terenu. Branio sam Bazdara, ali iskreno ako nastavi igrati u drugoj ekipi Jagiellonije, nema sta traziti na spisku. Pa bolje onda staviti nekoga iz nase lige, makar igraju prvu ligu.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Barbarezu vjerujem kakav god spisak izbaci znat ću da je to najbolje što imamo 
Znaci po tebi je pravedno da oni dolaze citave kvalifikacije na okupljanje, a znaju da nece braniti i kad dodje SP, hvala vam zvat cemo druge. Pa ne ide to tako jbg, makar na poziciji golmana.NoDi80 je napisao/la: ↑19 apr 2026, 13:11Pa eto brate istom logikom bolje staviti Karica i Jurkasa na svjetsko neka osjete i motivisu se, jer su jos u21 golmani i buducnost su za razliku od gore navedenihDamirT je napisao/la: ↑19 apr 2026, 13:09Pa po cemu ce ti doprinijeti 2 i 3 golman bgt? Hadzikic mi djeluje uz Muharemovica i Demirovica najveseliji lik u svlacionici. Ima tu puno vise stvari unutar ekipe od same igre na terenu. Branio sam Bazdara, ali iskreno ako nastavi igrati u drugoj ekipi Jagiellonije, nema sta traziti na spisku. Pa bolje onda staviti nekoga iz nase lige, makar igraju prvu ligu.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Od igrača koji nisu učestvovali u kvalifikacijama, u obzir dolaze Janelt (jer je s ekipom više od godinu i jedino pravo pojačanje) i Jovo Lukić (jer će morati biti jedan Srbin).
Čisto sumnjam da će na SP voditi neke debitante, da bi ih pridobio da igraju za nas.
Pejčinović je izuzetak koji bi se možda mogao istolerisati, ali teško da tu ima nešto za sada.
Čisto sumnjam da će na SP voditi neke debitante, da bi ih pridobio da igraju za nas.
Pejčinović je izuzetak koji bi se možda mogao istolerisati, ali teško da tu ima nešto za sada.
Zadnja izmjena: LeCoq, dana/u 19 apr 2026, 13:17, ukupno mijenjano 1 put.
Pa isto brate vazi za Bazdara bio je cijele kvalfikacije na spisku i sad odjednom ne treba da ide?
Je li to u redu?
To je moja poenta ne mozes Bazdara sutnuti nogom, jer nije u formi, a vamo drzati mujakica, radeljica, hadzikica i slicne koji ne igraju, a i od njih ima perspektivnijih igraca
Nije ni to brate fer
Tako nekako bi bilo najrealnijeLeCoq je napisao/la: ↑19 apr 2026, 13:16Od igrača koji nisu učestvovali u kvalifikacijama, u obzir dolaze Janelt (jer je s ekipom više od godinu i jedino pravo pojačanje) i Jovo Lukić (jer će morati biti jedan Srbin).
Evo dole je napisao madal da nema vremena i da Pejcinovic nece moci prije lige nacija
Nema veze ima liga nacija za nove igrace
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 19 apr 2026, 13:20, ukupno mijenjano 3 puta.
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Semi-finalists
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)
Intertoto Cup
Quarter-finalists
Raonffa 🏆
Prvo Pejcinovic treba odluciti da igra za nas.
Drugo treba izganjati papire, ne moze se to preko noci.
Tek onda idu opcije da li ga treba zvati ili ne. Ja ne vjerujem da jos ispunjava prva dva uslova tako da je suvisno komentarisati da li se treba naci na spisku.
Drugo treba izganjati papire, ne moze se to preko noci.
Tek onda idu opcije da li ga treba zvati ili ne. Ja ne vjerujem da jos ispunjava prva dva uslova tako da je suvisno komentarisati da li se treba naci na spisku.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat