FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koju poziciju će zauzeti FKS na kraju ove sezone?

Prvaci
42
11%
Drugi
40
10%
Treći
133
34%
Četvrti
76
19%
Peti
33
8%
Šesti
17
4%
Sedmi
6
2%
Osmi
14
4%
Ispadamo iz lige
31
8%

Ukupno glasova: 392

bvsic
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la bvsic » 19 apr 2026, 11:23

Ostaviti Cvitanovica i pustiti Mamica da uvede red u igracki kadar i da se sve iskristalise u kontinuitetu 2 sezone

Banic
X/Hujber--------X/Ristovski--------Gojkovic/Bralic---------X/X----------------X/Kupresak
Cimirot Ignatkov Elezi Krdzalic Meite Ljajic
Carlos Menalo Keremeh Zivkovic

Mislim da bi ovo za sljedecu sezonu bilo savsim ok, uz naravno promociju jos par juniora (Od nove godine Hujbera pustit i malog Dizdarevica na njegovo mjesto staviti, Mehmedovic isto treba da dobije priliku, Dreca isto sto da ne ponekad)

Bekovske pozicije su kljucne za ovo sto mi igramo i tu moraju da se dovedu POJAČANJA, Gojkovic i Bralic zasluzuju ugovore nove i moraju ih dobiti.
Ristovski mi je upitnik veliki, ili mu se ne igra ili vise lik ne moze igrati ni ovaj neozbiljan fudbal.
Odbrana se mora dovesti u red pod hitno, 2-3 stopera minimalno, po mogucnosti 25-26 godina, da mogu i trcati i da nekog iskustva imaju.

Maroon1946
Kontakt:

Post Postao/la Maroon1946 » 19 apr 2026, 12:00

nedimmmm1337 je napisao/la:
19 apr 2026, 10:19

Vidjeti sa Ljajicem ako nece trcat vratit ga u NP stavit Elezija ili Krdzalica na desetku i mirna Bosna .
Isto se pisalo ovdje i za Dala, desetke se ne bi trebale vracati niti pomagati pretjerano odbrani. Mnogi su mu zamjerali sta nije ganjao igrace i sto se nije vracao u odbranu.
Na tim igracima je da uzmu loptu, predriblaju kojeg igraca i podvale loptu. Na njima je da uzmu loptu i šutaju kad im se otvori prilika.

To su oni igrači koji bi na kraju sezone trebali imati dvocifren broj golova i asistencija. Nisu to igrači koji će trčati i trositi se u odbrani nego se potpuno posvetiti napadu. Ko god da je desetka, Elezi, Ljajic, Krdzalic njima treba obezbijediti dva zadnja vezna ili jednog zadnjeg veznog i jednu osmicu koja ce trcati za tu desetku.

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 apr 2026, 12:06

Bubanju vratit i koga god da uparis sa njim moze igrat

Napoli
Kontakt:

Post Postao/la Napoli » 19 apr 2026, 12:08

Maroon1946 je napisao/la:
19 apr 2026, 12:00
nedimmmm1337 je napisao/la:
19 apr 2026, 10:19

Vidjeti sa Ljajicem ako nece trcat vratit ga u NP stavit Elezija ili Krdzalica na desetku i mirna Bosna .
Isto se pisalo ovdje i za Dala, desetke se ne bi trebale vracati niti pomagati pretjerano odbrani. Mnogi su mu zamjerali sta nije ganjao igrace i sto se nije vracao u odbranu.
Na tim igracima je da uzmu loptu, predriblaju kojeg igraca i podvale loptu. Na njima je da uzmu loptu i šutaju kad im se otvori prilika.

To su oni igrači koji bi na kraju sezone trebali imati dvocifren broj golova i asistencija. Nisu to igrači koji će trčati i trositi se u odbrani nego se potpuno posvetiti napadu. Ko god da je desetka, Elezi, Ljajic, Krdzalic njima treba obezbijediti dva zadnja vezna ili jednog zadnjeg veznog i jednu osmicu koja ce trcati za tu desetku.
Danas i centarfor igra odbranu i vrši pritisak. Fudbal je evolvirao zadnjih 20 godina
Do zadnjeg dana života mog' samo Sarajevo
🇵🇸

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 19 apr 2026, 13:50

bvsic je napisao/la:
19 apr 2026, 12:06
Bubanju vratit i koga god da uparis sa njim moze igrat
Ni bubanju ni rahmanovica ni nikog ne treba vracati!

DoktorXabaras
Kontakt:

Post Postao/la DoktorXabaras » 19 apr 2026, 13:52

Kako vas Hajduk ne uze za sportskog direktora umjesto onog poljaka, kakvi stručnjaci, hajd taktika, rotacije, promašene šanse al' sad se počela mjeriti količina energije na terenu, šta ste to pozajmili one aparate od Semira Osmanagića pa mjerite. Očekujem nakon poraza da počnete pričati o pozitivnim i negativnim jonima na utakmici.

Jučer odigrali sasvim pristojnu utakmicu, sastav kakav nikad nije igrao a vjerovatno više nikad i neće igrati, stvorili pet mrtvih zicera, Radniku (odličnoj ekipi) na onakvom terenu prodali školsku, što bi se reklo akciju sa treninga. Opet nam se ponavlja isto individualni kvalitet tj nekvalitet nas košta kao u odbrani tako i u realizaciji, nažalost u svakoj utakmici se pojavi neko takav i nadam se da će Mamić to odstraniti iz ekipe za narednu sezonu.
Serenda se po Cvitanoviću što radi izmjenu u 92 minuti radi zadržavanja a kad to nije uradio na Koševu ponovo bio levat. Nevjerovatno u šta se pojedinci pretvaraju.

Imaš najboljeg mogućeg čovjeka na poziciji sportskog direktora i možda još važnije prihvatio se ozbiljno posla koji radi.
Ako vam je muka nemojte gledati, sumnjam da dolazite tako da pustite nas da se patimo.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 19 apr 2026, 14:32

Kad je Ljajić došao pisao sam da mora neko trčati za njega, to je takav tip igrača da mora iza sebe imati 2 dobra trkača.

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 19 apr 2026, 15:08

roccosiffredi je napisao/la:
18 apr 2026, 00:43
Treba ovog naseg nafurati da cemo novi stadion nazvati po njemu. Kakav je kompleksas sam bi ga finansirao :urnebes:
Realno da napravi i treba ga nazvati po njemu, em što mi ko navijači ne bi marke dali za njega, em bi klub imao nov, moderan stadion u suštini svi su na dobitku.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 19 apr 2026, 15:31

HZSydney je napisao/la:
19 apr 2026, 11:17
Nisam gledao utakmicu, pratio tekstualni prenos I evo sad pregledah highlightse. Pa nije tako lose kako se po komentarima moze zakljuciti, trebalo je bit 4:0 U prvom , ponisten cist go samo sto smo pobjedili I niko to ne spominje. Mali milion sansi,Carlos je mogao hat-trick zabit, mozda je I do terena posebno ono kad je zaobisao golmana a lopta vidis da skace ...frustrirani smo 3im mjestom I nevidljivim napretkom Ali dzaba to je nase Sarajevo I nema nebitnih utakmica. Uzet koliko mozemo bodova, prebit Kone za kraj sezone I onda valjda pametnije U Evropu
Zeljin stadio
Radnikov stadion
Prijedor stadion

Svi ovi stadioni su sa losoim travnjacima, i od ovih 6 utakmica i 18 moguci bodova mi imsmo 5 bodova i imamo jos jednu utakmicu.

Ako se gledaju medju omjeri prve 4 ekipe mi sko uzmemo borac na kosevu mi smo ekipa koja ima najvise bodova.

Onaj travnjak je uzasan drugo igrali smo sa 5 igraca koji nemaju svi zajedno 1000 minuta, i bili smo apsulutno dominantni prvih 35 minuta do tog crvrnog kartona. Ovo jeste kontradiktorno i nelogicno da igras bolje 11 na 11, nego 11 na 10, al to je izazvalo nas i ponijelo nas da cemo ih samo trpat i jedna greska oni ti zabiju go, plus sudija poce davat zute nama kartone i imao sam osjecaj a i igraci su takav osjecaj imali da ce dat crveni i nama zabiju malo grublji start (dobili smo 7 zuti). Takodje crveni karton je natjerao Radnik da se povuku u dupli blok i da zapnu jos vise, sto je nama pravilo jos dodatne probleme, jer ocito je da trener nije ocekivao da ce primit go sa igracem vise. Reagovali smo izjrdnacili na vrijeme zabili i drugi go i uzeli 3 boda.

RADNIK JE DAO GO IZ OFFSIDA. Vidi se bez linija igrac je za korak bio u offsidu. Kazu IMALI SU PROBLEMS SA LINIJAMA.

Treba reci da je pod cvitanovicem igra RUZNA, i nevide se automatizmi i tuneli sto bi reko zz, al mi smo primili 20 golova u prvih 9 kola. A covjek je peimio 12 golova u 20 utakmica.

MI SMO PRIMALI DOSTA GOLOVA I KOD ZZ. Takodje jeste ruzna igra kod MARIJA al smo dali isti ili priblizan broj golova ko kod ZZ, primili dosta manje golova, OSVOILI MNOGO VISE BODOVA, nego kod zz, i to sve bez ljetni priprema i sa mnogo MNOGO SLABI ROSTEROM I MANJIM BUDZETOM.

Go u sb sa 30 m
Remi protiv zrinjskig u zadnjoj minuti zrinjski izjednacio. TREBALI DOBIT CRVENI KOD PENALA
RUDAR NA KOSEVU CRVENI NEPOSTOJECI PENAL U 94 minuti

Stativa u vrapcicima ljajica

KIKSOVI SU GDJE EKIPA PODBACILA KAO I SS

PRIJEDOR PORAZ vodis 0-1 izgubis
Losa igra na grbavici
Losa igra protiv sb na kosevu

I mozemo reci da je u bjeljini 2-2 bilo lose al to mu je bila druga tekma

U kupu jeste bilo lose u vrapcicima al to je kup takmicenje gdje SPAHIC MORAO DOBIT CRVENI KARTON I MORAO NAM JE SVIRNUT PENAL, to da se desilo mi bi glat velez ispiskali.

To sto sad neko kaze 5-1 u dvije utakmice velez zasluzeno slavio jeste al u k u r c u, ti tipovi ocito nisu gledali obje utakmice.

U mostaru do CRVENOG MAITI smo se igrali sa velezom i imali 0-1.

GianlucaPagliuca71
Kontakt:

Post Postao/la GianlucaPagliuca71 » 19 apr 2026, 17:03

bvsic je napisao/la:
19 apr 2026, 11:23
Ostaviti Cvitanovica i pustiti Mamica da uvede red u igracki kadar i da se sve iskristalise u kontinuitetu 2 sezone

Banic
X/Hujber--------X/Ristovski--------Gojkovic/Bralic---------X/X----------------X/Kupresak
Cimirot Ignatkov Elezi Krdzalic Meite Ljajic
Carlos Menalo Keremeh Zivkovic

Mislim da bi ovo za sljedecu sezonu bilo savsim ok, uz naravno promociju jos par juniora (Od nove godine Hujbera pustit i malog Dizdarevica na njegovo mjesto staviti, Mehmedovic isto treba da dobije priliku, Dreca isto sto da ne ponekad)

Bekovske pozicije su kljucne za ovo sto mi igramo i tu moraju da se dovedu POJAČANJA, Gojkovic i Bralic zasluzuju ugovore nove i moraju ih dobiti.
Ristovski mi je upitnik veliki, ili mu se ne igra ili vise lik ne moze igrati ni ovaj neozbiljan fudbal.
Odbrana se mora dovesti u red pod hitno, 2-3 stopera minimalno, po mogucnosti 25-26 godina, da mogu i trcati i da nekog iskustva imaju.
Ne do dragi Bog
Svi u napad jedan je Hase!
ZZ !

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 19 apr 2026, 18:58

E jesi ih poslozio Čengiću serem ti se u stau...
Zrinjski-Sarajevo u19 6:1

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 19 apr 2026, 19:05

visokohz je napisao/la:
19 apr 2026, 18:58
Najjaca akademija
U Kantonu Sarajevo
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 apr 2026, 19:10

visokohz je napisao/la:
Aferim.
Treba se dobro potruditi pa 6:1 izgubiti.
Hošiću vrati se, sve ti je oprošteno.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Turo
Kontakt:

Post Postao/la Turo » 19 apr 2026, 19:11

Barem su postigli jedan gol. :opaopa:

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 19 apr 2026, 19:45

GospodinIzSarajeva je napisao/la:
19 apr 2026, 19:10
visokohz je napisao/la:
Aferim.
Meni nije jasno zbog cega je lik otjeran?
Ljudi su bili prvi i otjerali ga da ovog postave???

adoado
Kontakt:

Post Postao/la adoado » 19 apr 2026, 19:51

bvsic je napisao/la:
19 apr 2026, 19:45
visokohz je napisao/la:
Aferim.
Zato što mali Čenga trpa nekakvu malu iz SFK, ma svi se uvezali, ušla seljadija u klub.
Zaklinj'o si se,
Pehar obećav'o...

maroon46

Post Postao/la maroon46 » 19 apr 2026, 20:16

visokohz je napisao/la:
Instagram strucnjak, sad opet neka postavlja storije i kenja o akcijama.

Lecler
Kontakt:

Post Postao/la Lecler » 19 apr 2026, 21:43

bvsic je napisao/la:
visokohz je napisao/la:
Aferim.
Ko da je ikom išta jasno šta se dešava u ovom klubu.
Već odavno ništa nema smisla.
ISTINA ZA VEDRANA!

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 19 apr 2026, 22:51

Moderni Cenga.
Mnogo je ubleha u ovom klubu ali on je jedna od najvecih !
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

GospodinIzSarajeva
Kontakt:

Post Postao/la GospodinIzSarajeva » 19 apr 2026, 23:20

bvsic je napisao/la:
visokohz je napisao/la:
Aferim.
Ma mislim nije Hošić nikakav stručnjak da se razumijemo, i nek je otišao, ali ako već tjeraš, ne moraš nam uvaliti Čengića da vodi U19.
Ne bi čovjeku dao ni pionire da vodi.
Vlasnik ssba foruma - @Devedesetka

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: teamnorth1989 i 17 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []