GangEvil je napisao/la: ↑20 apr 2026, 16:34
chily-rz je napisao/la: ↑20 apr 2026, 16:19
Ako je Khusanov napravio faul kao zadnji igrač nad Haverom a jeste jer nije pokazao ni promil namjere da igra na loptu onda je to crveni karton i velika greška sudije, ako je Haland koristio ruke i vukao Gabriela za ruku da bi sebi napravio prostor za šut i iz istog zabio gol onda je to još jedna velika greška sudije.
Razumijem frustracije i ogorčenje ali to ne može biti opravdanje da se prelazi preko ovakvih odluka, ovo je još jedna lakrdija u režiji Taylora i VAR sobe.
Nema ovdje sta puno pricati o sudiji vec o debilnom treneru koji na 2:1 u 65 min, tek 9 min kasnije uvodi White-a i Trossarda, a jedina dva centarfora koja ima ostaju prikovani na klupi

Valjda mu je cilj bio da izgubi sa sto manjom razlikom jer mu je neko rekao da se do kraja gleda gol razlika
Naravno da ima, Taylor je prevara od sudije i korumpiran, to nije od jučer ali slažem se da je moglo drugačije uprkos njegovim odlukama. Recimo Gyokeresu su ove sezone svirali na desetine prekršaja u napadu za svako malo jače guranje ili potezanje a jučer Halandu bukvalno pustiše da rukom skloni Gabriela i izgradi sebi poziciju za šut, pogledaj opet duel i prosudi sam, faul je bio očit.
Po meni je najveća greška to što je izvadio Ezea, lik je igrao jednu od boljih utakmica od kako je došao, trebao je povući ga u vezni red sa Rižom a vaditi Zubimendija.
Gyokeres je mogao ranije ali ako nema lopti on je beskoristan, odluka da Havertz počne utakmicu je bila dobra s obzirom da zaista nudi puno više u izgradnji napada u odnosu na Šveda.
Negdje sam pročitao dobar komentar, Havertz je bolji napadač za Arsenalov stil igre ali je isto tako i razlog zašto se izašlo na tržište i krenulo po Gyokeresa, da ih je nekako spojiti u jednog igrača imali bi top napadača.