Kenan Busuladzic pokrenuo promjenu sportskog drzavljanstva. Ukoliko sve bude gotovo na vrijeme, on je jedan od putnika u avionu za SAD.
Emir Spahic.
Otkud ti to, jesil kucni prijatelj s Barbarezom?
Momak ne igra ni u svom klubu ove sezone, kakav ba SP.Hajd da malo mastamo, ide Kenan na SP. Koga izbaciti od veznih? Basica? Amira? Tahirovica? Budite realni ljudi, i nemoj sada nesto kao ”Izbaci Bazdara ili Mujakica”. Uopste ne igraju istu poziciju.
On jedino moze u mladu repku prvo kao i ostalih sto su isli istim putem pa onda do a repke.
Tek sam jucer pogledao intervju Ibrahimovica gdje prica o Hrv i BiH, nasi mediji su naravno to pogresno prenijeli sa onim naslovima da je rekao da bi igrao za Hrvatsku
Rekao je to u kontekstu da bi sa njima imao vece sanse za bolji rezultat na SP i EP, sto je i tacno, rekao je da je imao pasos Svedske i BiH, ali da ga niko nije zvao iz BiH
Da smo tada imali nekoga kao Spahic siguran sam da bi igrao za BiH, samo u zadnjih par godina smo uzeli pet "svedjana"
Ko zna kako bi izgledala nasa reprezentacija u periodu 2002-2020 sa njim, mada kako se pojavio Dzeko manje se zalilo za njim, a realno i vise je neko takav trebao Hrvatskoj nego nama u tom periodu
Kenan Busuladzic pokrenuo promjenu sportskog drzavljanstva. Ukoliko sve bude gotovo na vrijeme, on je jedan od putnika u avionu za SAD.
Emir Spahic.
Otkud ti to, jesil kucni prijatelj s Barbarezom?
Momak ne igra ni u svom klubu ove sezone, kakav ba SP.Hajd da malo mastamo, ide Kenan na SP. Koga izbaciti od veznih? Basica? Amira? Tahirovica? Budite realni ljudi, i nemoj sada nesto kao ”Izbaci Bazdara ili Mujakica”. Uopste ne igraju istu poziciju.
On jedino moze u mladu repku prvo kao i ostalih sto su isli istim putem pa onda do a repke.
Ispravio se poslije, rekao je siri spisak za okupljanje.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
Ako su Busuladzic i Ćatović gotovi, odnosno ako su pokrenuli procedure, ostaju nam Ličina kao najveći talenat medju svima njima te Pejčinović. Navedeni su najbitniji. Jakupovića ne računam jer je još premlad a i izvjesno je da je naš.
U idućem ešalonu idu Mahmić, Hadžimujović iz Pazara, Luka Topalović i Kenan Bilalović iz Aberdeena. Neko od njih je bonus.
Bgm čini mi se da je Dedo Smajlović opasan igrač i da ovu situaciju ne bi trebali prepuštati slučaju, što prije momka vratiti u reprezentaciju.
Iskreno vjerujem da bi vec na svjetskom bio pojacanje. Nekima smeta sto mu pise Sandefjord pored imena, na ljeto ce pisat neko ljepse ime pa ce se jadit ako dobije poziv Svedske.
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
Bgm čini mi se da je Dedo Smajlović opasan igrač i da ovu situaciju ne bi trebali prepuštati slučaju, što prije momka vratiti u reprezentaciju.
Iskreno vjerujem da bi vec na svjetskom bio pojacanje. Nekima smeta sto mu pise Sandefjord pored imena, na ljeto ce pisat neko ljepse ime pa ce se jadit ako dobije poziv Svedske.
Deduka i Hadžimujović su zreli za A reprezentacije. Mislim da bi i selektor od LN trebao polako da se zahvaljuje nekim igračima.
SP im je nagrada, a od septembra renovirati ekipu za EP.
Nije Duro, nego Đuro. Izbacili su ovu crticu iz prezimena.
Lik nema ništa sa BiH. Otac mu je Borivoje Đuro bivši golman iz Srbije, a majka Argentinka.
Navodno su ga Srbi kontaktirali za LN.
U i oko reprezentacije je velika euforija koja naravno drzi i mene. Stoga sam odlucio napisati ovaj post sa mojim nekim zeljama. Iako sam najavio dvojicu igraca u prethodnim danima, ovo je spisak igraca koji su manje vise redovni u seniorskom fudbalu i na koje se mora obratiti posebna paznja i uciniti sve da se dovedu pod nasu zastavu. Neki su vec kontaktirani, neki nisu, ali jedno je sigurno, Spahic i ekipa rade fenomenalan posao. (Unaprijed halalite sto ce me prenijet na Nodija )
Ersin Destanoglu - GK
Adem Avdic - LB
Ahmed Hadzimujovic - CB
Zinedin Smajlovic - CB
Precious Ugwu - RB
Kenan Bilalovic - RW
Dzenan Pejcinovic - ST
Mateo Biondic - ST
Malik Jakupovic - ST
Uz par domacih igraca (naravno, ukoliko se nastave razvijati kako treba) kao sto su :
- Mladen Jurkas
- Tarik Karic
- Matej Deket
- Rijad Telalovic
- Matej Sakota
- Amar Milak
- Pavle Djajic
- Stefan Marcetic
U i oko reprezentacije je velika euforija koja naravno drzi i mene. Stoga sam odlucio napisati ovaj post sa mojim nekim zeljama. Iako sam najavio dvojicu igraca u prethodnim danima, ovo je spisak igraca koji su manje vise redovni u seniorskom fudbalu i na koje se mora obratiti posebna paznja i uciniti sve da se dovedu pod nasu zastavu. Neki su vec kontaktirani, neki nisu, ali jedno je sigurno, Spahic i ekipa rade fenomenalan posao. (Unaprijed halalite sto ce me prenijet na Nodija )
Ersin Destanoglu - GK
Adem Avdic - LB
Ahmed Hadzimujovic - CB
Zinedin Smajlovic - CB
Precious Ugwu - RB
Kenan Bilalovic - RW
Dzenan Pejcinovic - ST
Mateo Biondic - ST
Malik Jakupovic - ST
Uz par domacih igraca (naravno, ukoliko se nastave razvijati kako treba) kao sto su :
- Mladen Jurkas
- Tarik Karic
- Matej Deket
- Rijad Telalovic
- Matej Sakota
- Amar Milak
- Pavle Djajic
- Stefan Marcetic
Vidim da nisi naveo Mahmica,za kojeg ja recimo smatram da bi bio nama instant pojacanje,jer je igrac kakvog nemamo.Da li imas info i mozes podijeliti da li je kontaktiran i kakva je situacija sto se njega tice? hvala