Pjanic je sa 25 prešao u Juve i napravi iskorak isto kao Salah, Alisson, Rudiger...Dzeko je druga priča, on je kao afirmisan sa skoro 30 godina dosao u Romu.Zglavkar je napisao/la: ↑21 apr 2026, 20:38I Pjanić, pet sezona proveo tamo. Taj klub nam usisava najbolje igrače koje imamo, i još se po belaju oni vjenčaju za taj klub i ostanu 5-6 godina.BenjooJutub je napisao/la: ↑21 apr 2026, 18:00Kod nas u BiH Roma generalno nije na dobrom glasu i znam zašto. Džeko. Proveo je tamo godine u naponu snage a mi smo svi mislili da je mogao biti u boljem klubu. Ta percepcija je ostala i dan danas.Ali hajmo malo objektivno.
Roma je četvrti najveći klub u Italiji po svim mjerilima, ne mislim na trenutno stanje nego na veličinu, brend i globalnu prisutnost. Pričamo o klubu sa više od 90 miliona navijača širom svijeta i jednom od najjačih navijačkih kultura u Europi. Rim, metropola. Nisu Juve, Milan ni Inter, ali nisu ni blizu nekog prosječnog kluba kako se često prikazuje.
Prave novi stadion, 60k mjesta, projektiraju ga isti arhitekti koji su radili Tottenhamov novi stadion.
A što se tiče Alajbegovića i straha da Roma nije dovoljno veliki klub, samo ću reći: Marquinhos, Szczęsny, Salah, Alisson, Rüdiger. Svi su prošli kroz Romu kao neafirmisani igrači. Sami izvucite zaključak. Ako se u Romi afirmišeš, postaješ sigurno svjetska klasa, dok se iz Leverkusena mozes pordati za 50 miliona i postati prosjek.Kad skontaš Pjanić prešao u Romu 2011., Džeko odigrao jednu sezonu s njim i ostao do 2021. Dakle, bukvalno čitavu jednu deceniju, nama je bar jedan od dva najbolja igrača u svom prajmu u Romi, nažalost bez scudetta. Dosadilo raji više gledati Olimpico.
I sad se za taj isti klub dovodi u vezu s momkom koji je uz Džeku i Pjanića naš vjerovatno najveći poslijeratni potencijal. Nemoj ni spominjati novi stadion, jer ako bi ga Kerim dočekao, značilo bi da je i on odradio svojih 5+ sezona u Rimu.
![]()
Šta god da mislili činjenica je da Roma pravi velike izlazne transfere ako se igrač tamo pokaže i ako nije u godinama, kao što je Džeko bio a i on je bio blizu Chelseaja, Juventusa...
Leverkusen prodaje talente za veliki novac u velime klubove (koji mogu a i ne moraju uspjeti), a Roma igrače koji su u najboljim godinama, i koji imaju instant učinak u novim (velikim) klubovima.
Roma je 10 puta veci klub od bilo kojeg bundesligaša osim Bayerna i Dortmunda.