Ma naravno da cu gledati, volim fudbal, to je "usadjeno" u meni. Ali poredeci s kosarkom i NFL nije na "misice", sto su ti skoro svi bijelci osim Jokica (mada je los u odbrani ali nebitno), soft, nije to slucajno jer je sport na misice. Dok fudbal moze igrati i Japanac i Kinez i Mexikanac itd..
NBA 2025-26 Playoffs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako
Re: NBA 2025-26 Playoffs
Haj ba,Alem sve navijacki,ima ovdje par likova koji su tvrdili da su Lakersi bolji bez LeBrona,to su ovi objektivni 
Treba posebnu zahvalnicu Hawksima poslati,zamisli za onu vrecu govana Gabea Vincenta ti dadnu ovu masinu Kennarda,hvala
Treba posebnu zahvalnicu Hawksima poslati,zamisli za onu vrecu govana Gabea Vincenta ti dadnu ovu masinu Kennarda,hvala
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kennard the goat
Btw kakva je ovo smijesna anketa, nema ni Mitchella ni Hardena?
Btw kakva je ovo smijesna anketa, nema ni Mitchella ni Hardena?
-
Manijakdokraja9
- Kontakt:
Moj neki zakljucak je da je Reaves totalno nepotreban ovim Lakersima, a evo i zasto. On sve sto moze da pruzi je prema naprijed i to striktno poentiranje. Skokovi, asistencije, odbrana, atletika, snaga - ispod prosjeka NBA lige, a prema naprijed vec imaju vise nego dovoljno kad je Luka zdrav. Ruku na srce, par godina unazad ne daje ni dovoljno poena u PO u kljucnim utakmicama da nadoknadi te ostale nedostatke i njegove najbolje utakmice su u regularnoj sezoni. Mogu ga poslati negdje za fin paket nekih igraca uloge koji bi uz Luku, Lebrona (koji je idalje duplo korisniji igrac od Reavesa u oba pravca), Kennarda, Smarta itd sigurno bili konkurenti za titulu. Pogledajte samo koliko im je odbrana bolja u ove 2 utakmice. Veoma limitiran igrac po mom misljenju koji je dobar samo za regularnu sezonu.
Prvo Sengun 35 pa Durant 40, a sad ti ne valja ni jedan ni drugi
Amen sljedeca 50?
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
Smart je odlican defanzivac, nije bez razloga bio defanzivni igrac godine. Ako bi Lakersi ovo prosli , a pri tome ne bude forsiran povratak Luke bice zanimljiva druga runda sa odmornim Lukom i ovom ostalom ekipom.
Za sada u obe konferencije samo seed4 ima 2-0, ostalo je 1-1. vidjecemo veceras sta ce OkC uraditi i da li ce Detroit izjednaciti.
Za sada u obe konferencije samo seed4 ima 2-0, ostalo je 1-1. vidjecemo veceras sta ce OkC uraditi i da li ce Detroit izjednaciti.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Kad vidiš šta sve piše lik pa relativno brzo porekne, i ne čudiš se što dođu ljudi s drugih nekošarkaških tema da ga mezete kad raketice bivaju eliminisane
"Your favorite player's favorite player" - MB
Kako Boston sinoc izgubi, to ti nama recironaldo99 je napisao/la: ↑22 apr 2026, 10:26Smart je odlican defanzivac, nije bez razloga bio defanzivni igrac godine. Ako bi Lakersi ovo prosli , a pri tome ne bude forsiran povratak Luke bice zanimljiva druga runda sa odmornim Lukom i ovom ostalom ekipom.
Vjeruj da isto rqzmisljam,frustrira me tanka odbrana kad su Luka i on na parketu..Manijakdokraja9 je napisao/la: ↑22 apr 2026, 09:48Moj neki zakljucak je da je Reaves totalno nepotreban ovim Lakersima, a evo i zasto. On sve sto moze da pruzi je prema naprijed i to striktno poentiranje. Skokovi, asistencije, odbrana, atletika, snaga - ispod prosjeka NBA lige, a prema naprijed vec imaju vise nego dovoljno kad je Luka zdrav. Ruku na srce, par godina unazad ne daje ni dovoljno poena u PO u kljucnim utakmicama da nadoknadi te ostale nedostatke i njegove najbolje utakmice su u regularnoj sezoni. Mogu ga poslati negdje za fin paket nekih igraca uloge koji bi uz Luku, Lebrona (koji je idalje duplo korisniji igrac od Reavesa u oba pravca), Kennarda, Smarta itd sigurno bili konkurenti za titulu. Pogledajte samo koliko im je odbrana bolja u ove 2 utakmice. Veoma limitiran igrac po mom misljenju koji je dobar samo za regularnu sezonu.
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
VOLIM ZELJEZNICAR!!
RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF
Klasika druga tekma kad igramo kuci, imamo tu negativan skors4mke je napisao/la: ↑22 apr 2026, 11:34Kako Boston sinoc izgubi, to ti nama recironaldo99 je napisao/la: ↑22 apr 2026, 10:26Smart je odlican defanzivac, nije bez razloga bio defanzivni igrac godine. Ako bi Lakersi ovo prosli , a pri tome ne bude forsiran povratak Luke bice zanimljiva druga runda sa odmornim Lukom i ovom ostalom ekipom.
Za sada u obe konferencije samo seed4 ima 2-0, ostalo je 1-1. vidjecemo veceras sta ce OkC uraditi i da li ce Detroit izjednaciti.![]()
Opet ponavljam nista ja posebno ne ocekujem od Bostona ove sezone, prije pocetka sam se vec bio pomirio sa tank sezonom i ovo do sada mi je sve nekako nerelano.
I da ono sto ja ima osjecaj da je jednostavno Garza bolji u rotaciji od Vucevica, trenutno je tako, a ne dobiva vise minute toliko.
I dalje je Houston favorit nije jos nista gotovo. Zadnja informacija da je Austin blize povratku na terene od Luke. Koliko samo dezinformacija posljednjih dana ne bi me iznenadilo da je i ovo. U svakom slučaju svaka čast na ove dvije utakmice maksimalno su iskoristili sve slabosti protivnicke ekipe. Mislim da ovo ide u sedam utakmica.
TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2026, 11:28
Kad vidiš šta sve piše lik pa relativno brzo porekne, i ne čudiš se što dođu ljudi s drugih nekošarkaških tema da ga mezete kad raketice bivaju eliminisane![]()
Stoji to sve, osim ovog Evropenca, nogara mu nek bude soft tamo po Evroligi. Zato ti je playoff prejaka stvar, vidis sve mane igraca. Prosle ga sprzio Draymond, haj mlad prvi playoff a i Draymond je, ove ga przi Ayton. Znaci ko je fizicki jaci se.re mu po glavi bio scrub ili jak igrac. Dok ce on uzeti Cheta recimo.
Nije ovo gotovo, dok ne izgubimo kuci, osim ako mislis da Smart i Kennard mogu cijeli seriju imati 20+ ppg. Nije iskljuceno ali vrlo tesko izvodljivo, a Bron ce crci do game 6.
Gledaj raketica, Smart ih napunio, doduše i rookie sinoć u TD gardenu dobi tako da bolje da šutim 
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Mrzim tradiciju 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
-
RobertHrkac555
- Kontakt:
E jesu se neki ponadali da ce novi Enes Kanter biti superstar.
Ovo je metla, Lakersi i kad se vrate ova dvojica moraju podrediti igru LeBronu a ne Luki. Ovakav leadership je nerealan, al dobro kad je uveo onih 10 metara drva u finale 2007 nije nista cudno. Ovi Lakersi su All Star tim za one Cavse.
Ovo je metla, Lakersi i kad se vrate ova dvojica moraju podrediti igru LeBronu a ne Luki. Ovakav leadership je nerealan, al dobro kad je uveo onih 10 metara drva u finale 2007 nije nista cudno. Ovi Lakersi su All Star tim za one Cavse.
15.10.2013.
-
TripleThreat
- Kontakt:
Je l' i ovi isto glasaju za Trumpa pa imaju ovako trezveno rezonovanje?alemsa je napisao/la: ↑22 apr 2026, 13:43TripleThreat je napisao/la: ↑22 apr 2026, 11:28
Kad vidiš šta sve piše lik pa relativno brzo porekne, i ne čudiš se što dođu ljudi s drugih nekošarkaških tema da ga mezete kad raketice bivaju eliminisane![]()
Shvatamo ga sa puno više objektivnosti i doticaja sa realnošću za razliku od tebe.A prosle sezone si imao samo teme tipa king Udoka. U sportu se stvari mijenjaju kao cijene goriva, kad se otvori ili zatvori Hormuz. A kako vi sport shvatate ja ne znam.
Ti si samo prije nekoliko mjeseci, prošlog novembra, Udoku stavljao u istu rečenicu sa Popovichem i Jacksonom. Nazivao ga najboljim trenerom lige i budućim doživotnim trenerom raketica. I to sve za trenera koji nije ni do tada osvojio nikad titulu kao trener, a i uspjeh u Bostonu je bio nakon nasljeđivanja Stevensovih ukalupljenih ekipa, stoga je prava evaluacija ostala izostavljena.
Koga si još na NBA podforumu vidio da je izjavljivao slične nebuloze? Ja ne znam da sam ikog.
Pa onda da ne spominjem kako si za ekipu bez skoro efektivno ikakvog playoff iskustva prognozirao finale konferencije prošle godine, iako ti je hejbet forumaša ukazivalo na stavku neiskustva i nepoznanice kakve će uopće ti novopečeni playoff igrači pružati partije u playoffu. Al jok. Ne ulazi u glavu.
Pa eto i jučerašnja tvoja izvala da raketice uz OKC, DEN i MIN mogu izađi sa zapada. A u realnosti, patite se da uzmete utakmice u kojima ste obje bili favoriti protiv ljušture Lakersa kojima fale dva najbolja igrača.
Da ne nabrajam sad hrpe ostalih izjava odnosno izvala, a mogla bi se bruka toga napisati.
Nisam ni rekao da je gotovo, nego se osvrnuo na tvoje karakteristično prevrtanje.Nije ovo gotovo, dok ne izgubimo kuci, osim ako mislis da Smart i Kennard mogu cijeli seriju imati 20+ ppg. Nije iskljuceno ali vrlo tesko izvodljivo, a Bron ce crci do game 6.
"Your favorite player's favorite player" - MB
Ma alem mu je uvijek glavno da SaS ispane, jer njegovi svakako ne mogu nista napraviti ima 30 godina. Pa onda pocne kad recimo nema ni njegovih ni SAS navijati protiv kluba za kojeg zna da ima navijaca na forumu. Tipa protiv NYK jer Triple navija za njih, iako je prosle godine smorio sa Brunsonom kako ce odvesti NYK do titule samo da bude protiv nas koji navijamo za Boston.
Alem kao alem, jos malo pa ce manje pisati , ovo je njegovo vrijeme kad pocinje gubiti volju za kosarkom, u sustini on gleda al nece da pise.
Alem kao alem, jos malo pa ce manje pisati , ovo je njegovo vrijeme kad pocinje gubiti volju za kosarkom, u sustini on gleda al nece da pise.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.