Meni djeluju neadekvatni protivnici, i jedna i druga ekipa imaju 2-3 igrača koja bi se kod nas mogla naći na spisku...DeeWa je napisao/la: ↑22 apr 2026, 08:13Svidja mi se to što smo za razliku od nekih prošlih vremena ovaj put odabrali dva protivnika po mjeri. Ako bi igrali na maksimumu svojih mogućnosti možemo i jedne i druge dobiti, a istovremeno ako bude slabijih partija mogu se izgubiti ove utakmice. Tako da su generalno protivnici po mjeri i sigurno će biti neizvjesne utakmice.
Svjetsko prvenstvo 2026
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Svjetsko prvenstvo 2026
Nije nam ni grupa nista bolja.Zglavkar je napisao/la: ↑22 apr 2026, 09:34Meni djeluju neadekvatni protivnici, i jedna i druga ekipa imaju 2-3 igrača koja bi se kod nas mogla naći na spisku...DeeWa je napisao/la: ↑22 apr 2026, 08:13Svidja mi se to što smo za razliku od nekih prošlih vremena ovaj put odabrali dva protivnika po mjeri. Ako bi igrali na maksimumu svojih mogućnosti možemo i jedne i druge dobiti, a istovremeno ako bude slabijih partija mogu se izgubiti ove utakmice. Tako da su generalno protivnici po mjeri i sigurno će biti neizvjesne utakmice.
Ne bi nam nista znacilo ni da smo uzeli Brazil i Argentinu, jer nisu nikakvo mjerilo za nas trenutno. A i pitanje je ko je od ekipa imao slobodan termin za prijateljsku.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.
"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- Goalgetter
- Kontakt:
Svakako i nemamo puno protivnika na raspolaganju, jer su mnogi dogovorili vec svoje prijateljske utakmice. Makedonija i Panama su sasvim ok protivnici, s ozbirom da smo u martu imali 2 prejake utakmice.
Džeko i Hadžiahmetović bi trebali biti spremni do SP. Još malo da nas sreća posluži pa da zdravi idemo na SP. Još nisam naletio na informacije o Katiću.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
- Goalgetter
- Kontakt:
Kod Katica ce sigurno biti neizvjesno do kraja, jer je po pravilu trebao na operaciju, pokusace bez operacije zalijeciti povredu.
Ma ta prica da je Ciro izgradio Safetu ekipu je malo deplasirana. Ti ako poredis postave Portugal - BiH iz baraza 2009. i BiH - Grcka iz 2013. koja je bila odlucujuca utakmica za plasman, igrala su cetiri ista igraca (Rahimic, Misimovic, Dzeko i Ibisevic) i skroz druga postavka (352 protiv Portugala i 4231 protiv Grcke). I to racunam izmjene. Protiv Grka smo imali Begovica u pocetnoj, Vranjesa, Zahirovica, Zukanovica, Mujdzu, Lulica, Stevanovica i Medunjanina. Od ovih su samo Begovic i Medunjanin debitovali kod Cire.
Ima Ciro zasluge sto je podigao ekipu, unio to neko zajednistvo, i vratio hajp za repku, ali da je Safet samo dosao na gotovo, nije bas tako. Na kraju jeste zasrao sa pozivima koji nisu bili zasluzeni, izmisljanjem nekih pozicija i generalno slabom pripremom za Nigeriju. I pored toga nam onaj nepostojeci ofsajd i jeste presudio da ne prodjemo grupu, ali ne treba zanemariti da smo bili slabija ekipa tu vecer.
Ima Ciro zasluge sto je podigao ekipu, unio to neko zajednistvo, i vratio hajp za repku, ali da je Safet samo dosao na gotovo, nije bas tako. Na kraju jeste zasrao sa pozivima koji nisu bili zasluzeni, izmisljanjem nekih pozicija i generalno slabom pripremom za Nigeriju. I pored toga nam onaj nepostojeci ofsajd i jeste presudio da ne prodjemo grupu, ali ne treba zanemariti da smo bili slabija ekipa tu vecer.
Pokusao sam posljednjih dana pisati na jednom forumu iz Hrvatske. Svaka čast normalnim Hrvatima ali toliko omalovazavanja, podsmijavanja. Ne razumijem takve stvari.
Sto se tice nase reprezentacije mislim da prijateljska utakmica sa Panamom je odličan izbor puno bolji od Alzira. Nikad nismo igrali sa njima i to ce biti pravo osvježenje a nije nerealno da ostvarimo obje pobjede pred prvenstvo.
Sto se tice nase reprezentacije mislim da prijateljska utakmica sa Panamom je odličan izbor puno bolji od Alzira. Nikad nismo igrali sa njima i to ce biti pravo osvježenje a nije nerealno da ostvarimo obje pobjede pred prvenstvo.
Oni su nas izabrali da im glumimo Hrvatsku, vjerovatno.
Svakako dobra provjera za nas, rekao bih po mjeri protivnik.
Svakako dobra provjera za nas, rekao bih po mjeri protivnik.
Pored naseg, ides na hrvatskiBadgley je napisao/la: ↑22 apr 2026, 10:09Pokusao sam posljednjih dana pisati na jednom forumu iz Hrvatske. Svaka čast normalnim Hrvatima ali toliko omalovazavanja, podsmijavanja. Ne razumijem takve stvari.
Citao sam ponekad onaj Sportnet. Neko napise na temi nase reprezentacije nesto, ovi se odmah upale, a ni ne tice ih se uopste.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
- ArtemisFowl
- Kontakt:

Evo Ćirine zadnje dvije utakmice, prva je reprezentativnija jer smo bili kompletni.
Formacija s 3 nazad, koju je Sušić igrao možda jednom? Begović postao standardan kod Sušića. Pjanić i Medunjanin ušli u prvih 11. Dobili nove standardne reprezentativce Lulića i Mujdžu (kojeg su mijenjali Vršajević i Zahirović, isto novi igrači reprezentacije). Papac se isto vratio kad je Sušić došao, igrao kvalifikacije za EURO 2012. Onda ovi kasnije što su se prikljućili Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Sušić, Hadžić, Hajrović, Bešić...
Stvarno nema potrebe poništavati tuđe uspjehe, da bi se digla današnja reprezentacija. Nismo ni tad bili velika sila, nismo ni sad. Zato treba cijeniti svaki uspjeh. A generalno smo ko narod takvi da ne znamo cijeniti uspjeh. Evo drugi put smo igrali A ligu nacija, od 3 utakmice smo samo jednom napunili Bilino polje (a busamo se da nam treba nacionalni stadion). Prvi put je nažalost bila korona, ali isto sumnjam da bi bila bolja atmosfera tad nakon par poraza.
Samo zbog rukometa koji ovde nije toliko popularan. Sad mi je odobren ulazak na sportsport pa mogu ovde pisatiDamirT je napisao/la: ↑22 apr 2026, 10:19Pored naseg, ides na hrvatskiBadgley je napisao/la: ↑22 apr 2026, 10:09Pokusao sam posljednjih dana pisati na jednom forumu iz Hrvatske. Svaka čast normalnim Hrvatima ali toliko omalovazavanja, podsmijavanja. Ne razumijem takve stvari.
Sto se tice nase reprezentacije mislim da prijateljska utakmica sa Panamom je odličan izbor puno bolji od Alzira. Nikad nismo igrali sa njima i to ce biti pravo osvježenje a nije nerealno da ostvarimo obje pobjede pred prvenstvo.![]()
Citao sam ponekad onaj Sportnet. Neko napise na temi nase reprezentacije nesto, ovi se odmah upale, a ni ne tice ih se uopste.
-
visarionovich
- Kontakt:
Nakon poraza od Rumunije 1:2, tri dana kasnije smo kuci dobili Albaniju 2:0. Mec kad smo dobili Rumuniju 2:1 je par mjeseci odigran prije tog poraza u drugom mecu.PeppermintSA je napisao/la: ↑22 apr 2026, 01:59Ta priča prosto nije tačna. Timski duh nije bio razbijen zbog Tine. Ono što je bilo razbijeno je bila atmosfera oko reprezentacije, a to je počelo da se razbija i daleko prije objavljivanja spiska za Brazil kroz ogavne medije, javno mnijenje, navijačke grupe itd. Mnogi olako zaboravljaju naprimjer prijateljsku utakmicu protiv Egipta u, čini mi se, Austriji kad je cijeli stadion zviždao ekipi a današnjem kapitenu skandirao "Džeko izlazi". Tada se već uveliko počelo rovariti protiv Papeta. Na kraju krajeva, i pokojni Švabo je upozoravao na to od samog starta, a i nemojmo zaboraviti Rumuniju u kvalifikacijama prije, kada je Pape prvi i jedini put eksplodirao na pres konferenciji i prozvao igrače nazvavši ih polovnjacima. Zašto? Pa svakom si tri klikera u glavi je jasno da je bio miniran. Pet dana prije toga smo odigrali fantastičnu utakmicu protiv istok protivnika u Zenici i pobijedili 2-1 mada smo ih trebali dobiti 4 razlike koliko smo prilika imali i kako smo dobro igrali. Fast forward pet dana, ljudi nas otresu ko slinu 3-0. Zašto? Jer se rovarilo. Nejse, ovo samo spominjem u kontekstu priče o Tini i rušenju timskog duha. Tadašnja reprezentacija je bila uništavana godinama i odgovorni za to su bili i u svlačionici, dakle među igračima, i u rukovodećim strukturama, ali i u javnosti - mediji, navijači i ostala bagra.perun je napisao/la: ↑21 apr 2026, 23:32
Imao si Ibričića na klupi koji nije odigrao ni minute a bolji je bio u tom momentu od Tine i Hadžića zajedno, Tino je pozvan bukvalno u posljednjem momentu nakon prijateljske tekme, Rahimića je prekomandovao u stručni štab iako je igrao u kvalama i još uvijek mogao dati ruke. Pape je zbog sinovca razbio timski duh ekipe koji je Ćiro mukotrpno gradio. Pripreme su protekle u ležernom trčkaranju plažom. Itekako smo bili moćni, pogledaj tekme kontra Francuske i Argentine.
Što se tiče spiska za SP, mi olako zaboravljamo da je Pape na SP poveo i još neke igrače koji nisu odigrali ni minutu u tim kvalifikacijama. Naprimjer Muhameda Bešića kojeg je izvukao iz naftalina, no on nije dočekan na nož jer se papanijada uvijek na njega ložila. Da se razumijemo, nemam ništa protiv Bešića. Momak je odigrao dobro prvenstvo što ga je u konačnici i prodalo u Englesku, ali hoću reći, nije problem bio u pozivanju novih igrača kako se pokušava naslikati danas. Problem je bio jedino u Tini Sušiću. No s tim u vezi takođe se zaboravlja da je on te sezone briljirao u dresu Hajduka, bio proglašen za najboljeg igrača kluba, a kasnije i za zvanično najboljeg igrača HNL-a. Dakle, možemo možemo retroaktivno analizirati njegovu karijeru i proglašavati ga za polovnjaka, ali u tom periodu, te 2014. na 2015., momak je upao u reprezentaciju jer je igrao jako dobro u ligi koja je nama vrlo često, nažalost, bila filter. Hoću reći, raznoraznih HNL polovnjaka koji su bili pomoćno osoblje u svojim klubovima prodefilovalo je kroz našu reprezentaciju. Tino je bio jedan od rijetkih koji je tada bio u samom vrhu te lige i da je selektor bio neko ko se nije prezivao Sušić, sigurno bi ga kad tad pozvao u reprezentaciju. Na kraju krajeva, zvali su ga i nakon što je Pape otišao.
Valja takođe reći da mi živimo u oblacima i mislimo da smo tada imali milion kvalitetnih alternativa. Kojih? Misimović je bio mrtav igrač s pivskim stomakom i nije mogao više od 60 minuta iole ozbiljnog fudbala. Medunjanin je bio islužen igrač koji ama baš nigdje nije uspio da se nametne. Govorim o klupskom fudbalu. U tim kvalifikacijama je igrao faking Adnan Zahirović koji nije imao pojma i koji se godinama poslije vucao po našoj ligi, da bi umjesto njega na Mundijal upao Anel Hadžić za kojeg je Benjamin Tahirović, kojeg danas svi pljuju, doslovno Rodri. I to bez imalo pretjerivanja. Tu je takođe bio Ibričić, kojeg spominješ - frajer koji je bio rezerva u Erciyessporu iz kojeg će šest mjeseci nakon Svjetskog biti posuđen u Vardar. Spominješ takođe Rahimića koji je posljednju ligašku utakmicu u karijeru odigrao u sezoni 2010-2011. Dakle, TRI GODINE su prošle od njegovog posljednjeg ligaškog nastupa (odigrao je 17 minuta u jednoj kup utakmici u međuvremenu) i tog Svjetskog prvenstva. Čovjek je bio standardni reprezentativac u trenutku kada DVIJE godine nije odigrao MINUTE fudbala za klub jer je već bio uvršten u stručni štab CSKA. I sada ti njega spominješ kao alternativu.
Ono što zamjeram Papetu je što na SP nije poveo 2-3 mlada igrača iz naše lige. Tu mislim prevashodno na Samira Radovca i Gojka Cimirota iz Sarajeva koji su tada imali 18, odnosno 21 godinu i igrali su fantastično. To je naime bilo vrijeme kada je u našoj ligi još uvijek bilo mladih talentovanih igrača jer klubovi nisu navlačili ovoliko skupih stranaca.
Samo se nadam da novinari, profesionalni navijači, vaskolika papanijada, profesionalne patriote i ostali neće i ovaj put uništiti atmosferu oko reprezentacije. Zapravo, vjerujem da neće jer su ovi momci mnogo profesionalniji i svjetskiji i zbilja patriotskiji, a hvala bogu ni nema dovoljno vremena da se to učini. Onda je valjalo čekati 6-7 mjeseci od plasmana do samog prvenstva. Pri tom, Barbareza svi mahom vole jer je iz "ovog" sistema. Papeta nisu voljeli jer je ko biva "Jugosaurus", odnosno doživljavan kao nekakav jugosloven a ne anti-dayton nihad aličković sda patriota. A takvi su privatizovali svaki diskurs vezan za reprezentaciju.
Toliko od mene na ovu temu.
Dokle će ljudi pričati ove laži? Svijet interneta, sve se može provjeriti sa dva klika. Ispade sve isto kao pod Ćirom, Pape samo postavljao formaciju i mijenjao igrače. J.ebo te kakav narod u p.ičku materinu.Razlika je što je Sušić naslijedio gotovu ekipu od Ćire, a ovu ekipu sastavio Barbarez. Ni Ćiri niko ne bi zanovjetao da je pozvao juniora. Dok Sušić razjebao gotovu ekipu
-
Edincapitano
- Kontakt:
Ciro je digao euforiju oko repke, Susic uklopio cijelu ekipu i otisao na SP, a na kraju i syebao ekipu jer smo morali otici na jos makar dva velika takmicenja, i onda nastavili Bajevic, Mesa, Zuti rusiti repku jer veze nemaju kako voditi repku.
Susic je imao i zlatnu generaciju, i na to sve samo otici na jedno SP je katastrofa. Ova trenutna repka nije ni 50 posto sta je bila ona 2013/2014.
Susic je imao i zlatnu generaciju, i na to sve samo otici na jedno SP je katastrofa. Ova trenutna repka nije ni 50 posto sta je bila ona 2013/2014.
Fuad Muzurović je prvi napravio smjenu generacije. Dzeko, Ibišević, Salihović su debitovali kod njega. Ima i on zasluge ali se cesto to zaboravlja.
- invincible1921
- Kontakt:
Poenta price treba bit da je Safet kao i Mesha nikakav trener. Ljudi sa najjacom genracijom uspjeli da odu na samo jedno prvenstvo ....a i to jedno je bilo na.guzove. Da je 2014. jos jedna pobjeda trebala mi se ne bi plasiraliEdincapitano je napisao/la: ↑22 apr 2026, 10:59Ciro je digao euforiju oko repke, Susic uklopio cijelu ekipu i otisao na SP, a na kraju i syebao ekipu jer smo morali otici na jos makar dva velika takmicenja, i onda nastavili Bajevic, Mesa, Zuti rusiti repku jer veze nemaju kako voditi repku.
Takodjer poraz protiv Nigerije je direktna safetova krivica, cak i da se uzme u obzir ofsajd koji nije bio
Pisao sam vise puta da tek sad neke stvari izlaze na vidjelo. Ekipa je bila u teskom raspadu sto je naravno i susiceva greska. Onda umjesto da se ti odnosi poprave, Susic odlucuje da bude prvi medju jednakim bundzijama, i pocinje i on praviti svoje spsikove i zelje i prosipat licne karafeke i inate.....
Ciro je nalupo belgiju i drzo portugal u sahu, sa Muratovicem, Jahicem, Supicem....smijesno poredit
Zadnja izmjena: invincible1921, dana/u 22 apr 2026, 11:24, ukupno mijenjano 3 puta.
=\_1921_/=
- ArtemisFowl
- Kontakt:
Ćiro je tada iskoristio najbolje što smo imali, ukomponirao i rezultiralo je tome da smo bili prvi put u baražu. Džeko, Ibišević i Salihović su jedini bili od tada mlađe generacije u reprezentaciji. Utakmica u Lisabonu je jedna od boljih utakmica reprezentacije, ne znam ima li druga utakmica da nas je sreća onako zaobišla. Druga utakmica u Zenici već nije bila toliko reprezentativna uslijed mnogobrojnih žutih kartona i sumnjivih ozlijeda
Izgleda protiv Paname u St. Louisu.
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
G.B.
Rona i Leao - Mjauuu 🐈
Devedesetka - 👏👏
Velid Spaho - Dobro je
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
- invincible1921
- Kontakt:
Sta bi sa onim Custovicem, zabi turcima i nestade, nez jel ikad vise zaigroArtemisFowl je napisao/la: ↑22 apr 2026, 11:22Ćiro je tada iskoristio najbolje što smo imali, ukomponirao i rezultiralo je tome da smo bili prvi put u baražu. Džeko, Ibišević i Salihović su jedini bili od tada mlađe generacije u reprezentaciji. Utakmica u Lisabonu je jedna od boljih utakmica reprezentacije, ne znam ima li druga utakmica da nas je sreća onako zaobišla. Druga utakmica u Zenici već nije bila toliko reprezentativna uslijed mnogobrojnih žutih kartona i sumnjivih ozlijeda![]()
=\_1921_/=
Trenutno korisnika/ca: Goalgetter, random11 i 51 gost.