Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

boatenkk
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la boatenkk » 22 apr 2026, 14:25

Morpheus je napisao/la:
22 apr 2026, 13:35
boatenkk je napisao/la:
22 apr 2026, 11:51
dokazano je da reprezentacija biljezi dobre rezultate kada u njoj nema puno sportskih radnika raspalog fks! paja basic jedini dostojan! susica i hadzibegica kad vidim dan mi krene uzasno!
Argument ti je malo jači od kisele, ni dijete iz srednje ne bi ovako nešto napisalo. Reprezentacija bilježi dobre rezultate kada su u njoj najviše igrači koji su se rodili vani ili su se kao djeca odselili vani. Naši klubovi nemaju veze sa uspjesima reprezentacije.

A da ti kažem, tog Sušića kojeg spominješ, on nas je odveo na prvo takmičenje i bivši je igrač Sarajeva. :wave: Valja ovo priznati, znam, teško je.
taj isti susic je dezurni krivac sto nismo otisli na evro dvaput.. obicni glavonja koji veze s vezom nema.. jugosloven s dna kace.. zasluge papeta su malo vece nego tvoje i moje.. svakim danom dokazuje koliko nezna kada se javi u program tv.. niti gleda fudbal vise.. ovo je totalno drugi sport u odnosu na onaj spori tromi fudbal gdje je on igro.. u ovoj eri fudbala on bi bio igrac stupcanice..

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 22 apr 2026, 15:23

edvaE2 je napisao/la:
22 apr 2026, 14:25
Ima li neko osim navijača Sarajeva da brani Safeta? Samo da podvučemo crtu, da vidimo na čemu smo.

Majko mila, čuj Safet stručnjak, čuj napravio ekipu, čuj najzaslužniji za odlazak na SP. E svašta...

Taj čovjek ne gleda utakmice koliko ga zanima reprezentacija; x puta izjavio. U onom dokumentarcu "Naša brazilska priča", mislim da sam tu vidio, čovjek lijepo rekao da je došao na selektorsko mjesto kada je vidio sa kakvom će ekipom raditi. Sam jasno priznao da dolazi mal te ne na gotovo. I sad neko ovdje postavlja spisak iz 2009 i 2013 godine i kaže vidi ima razlike. Ma jel majke ti? Nemoj mi pričat. Fakin 4 godine prošle :urnebes:

Onaj drugi piše Barbarezu se potrefila generacija talentovanih mladih igrača. Pa što se nekom drugom nije potrefila? Pa je li došao Spaha na prvu presicu i rekao da nemamo yebene excel tabele skautiranih igrača a kamo li šta drugo. Je li Meša onom svojom "priče za djecu" potvrdio da je Spaha rekao istinu? Je li Barbarez dao nekim momcima priliku prije nego su zaigrali seniorski fudbal, pa smo ga čak i mi ovdje zbog toga prozivali? I sad dođe neko i kaže desila se generacija, jest, jest, s neba palo.

Je li Lulić sve rekao kako se tada radilo? Hoćemo li sada biti slijepi i reći da se i dalje radi na isti način?

Među rijetkim kritikujem poteze selektora i nakon SP, ali mora se reći i ono što je dobro urađeno, a urađeno je toliko da Safet za 3 života ne bi uradio šta su ovi za nepune 2 godine.
Nabrajao sam već koji su igrači se etabilirali kada je Sušić bio selektor i da se promijenio sistem igre. Nije to nastalo samo od sebe, a priča je bila da je došao na gotovu stvar od Ćire. Isto kao da smo do tada bili redovni učesnici završnica velikih turnira, pa sad je ono što je Safet postigao nula. Imao je dva vrlo uspješna ciklusa kvalifikacija, ok turnir gdje nam je malo falilo i jedino za šta ga se i može handriti jesu kvalifikacije za EURO 2016. gdje je sve krenulo nizbrdo. Jedini selektor koji je bio prvi u svojoj kvalifikacijskoj grupi!

Pustimo se priče o Sušiću, on je ostvario do sad najveće uspjehe naše reprezentacije. Sad je red na novim snagama. Samo nemojte se iznenaditi ako se ovako bude pričalo i o Barbarezu za 10-15 godina.

Btw. nisam navijač nijednog (profesionalnog) kluba u BiH!

ArtemisFowl
Kontakt:

Post Postao/la ArtemisFowl » 22 apr 2026, 15:26

Pošto će se neko nadovezati na ovo da je 2014. odigran OK turnir - sada ako osvojimo 4 boda u grupi, to treba smatrati uspješnom grupnom fazom. Sve preko toga je više nego odlično.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 apr 2026, 15:37

edvaE2 je napisao/la:
22 apr 2026, 14:25
Ima li neko osim navijača Sarajeva da brani Safeta? Samo da podvučemo crtu, da vidimo na čemu smo.

Majko mila, čuj Safet stručnjak, čuj napravio ekipu, čuj najzaslužniji za odlazak na SP. E svašta...

Taj čovjek ne gleda utakmice koliko ga zanima reprezentacija; x puta izjavio. U onom dokumentarcu "Naša brazilska priča", mislim da sam tu vidio, čovjek lijepo rekao da je došao na selektorsko mjesto kada je vidio sa kakvom će ekipom raditi. Sam jasno priznao da dolazi mal te ne na gotovo. I sad neko ovdje postavlja spisak iz 2009 i 2013 godine i kaže vidi ima razlike. Ma jel majke ti? Nemoj mi pričat. Fakin 4 godine prošle :urnebes:

Onaj drugi piše Barbarezu se potrefila generacija talentovanih mladih igrača. Pa što se nekom drugom nije potrefila? Pa je li došao Spaha na prvu presicu i rekao da nemamo yebene excel tabele skautiranih igrača a kamo li šta drugo. Je li Meša onom svojom "priče za djecu" potvrdio da je Spaha rekao istinu? Je li Barbarez dao nekim momcima priliku prije nego su zaigrali seniorski fudbal, pa smo ga čak i mi ovdje zbog toga prozivali? I sad dođe neko i kaže desila se generacija, jest, jest, s neba palo.

Je li Lulić sve rekao kako se tada radilo? Hoćemo li sada biti slijepi i reći da se i dalje radi na isti način?

Među rijetkim kritikujem poteze selektora i nakon SP, ali mora se reći i ono što je dobro urađeno, a urađeno je toliko da Safet za 3 života ne bi uradio šta su ovi za nepune 2 godine.
Da ne znam trenersku karijeru Susica, rekao bi da je Bayern vodio nakon nas. Lik vodio nesto malo Evian u Francuskoj i jednu sezonu Akhisar u Turskoj cini mi se. Mada mu karijera i prije nas nije bila nesto prevelika.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 apr 2026, 15:54

invincible1921 je napisao/la:
22 apr 2026, 13:56
Morpheus je napisao/la:
22 apr 2026, 13:52
Edincapitano je napisao/la:
22 apr 2026, 13:45
Bio je selektor i sigurno je glavni
invincible1921 je napisao/la:
22 apr 2026, 13:46
1.Hvala za plasaman 2014, ima njegove zasluge itekako i to dosta
Previše serete, sve ste mogli reći u par riječi, s tim da je invincibleu teško ali dobro :thumbup:
Ako potenciras da nesto hejtam susica jer je pitar, apsolutno si u krivu. Meni je reprezetncija iznad svega i nikakv klub mi nije ni blizu njoj. Medjutim zao mi je sto je Susic ostvario minimum minimuma od onoga sto je mogao...i to mu zamjeram jer je za to iskljucivo on kriv.

Naravno da je covjek zasluzan za plasman ko to moze osporiti....ali ne moze se pricati ODVEO NAS JE TO JE TO GASI MJESALICU NE SMIJES NISTA REC.

Evo da budem do kraja posten, ako se pogelda roster, ocekivanja i prikazana igra, za mene je Mesha daleko najgori selektor. Nadam se da klupu Zelje nece za zivota vidjeti osim mozda iz pocasne loze
Ma nezna se ko je gori bio od Mese, Bajevica, Milosevica ili Zuti..

Mesa je mozda imao najbolji roster ali kako su nas Irci rasuli u Dublinu kao da smo Andorra.. ali brate ono sto je Milosevic prokockao protiv Ukrajne je amaterizam na visokom nivou. Bajevic nije mogao Sjeveru Irsku da rijesi kuci :rol:

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 22 apr 2026, 15:58

ArtemisFowl je napisao/la:
22 apr 2026, 15:23
Nabrajao sam već koji su igrači se etabilirali kada je Sušić bio selektor i da se promijenio sistem igre. Nije to nastalo samo od sebe, a priča je bila da je došao na gotovu stvar od Ćire. Isto kao da smo do tada bili redovni učesnici završnica velikih turnira, pa sad je ono što je Safet postigao nula. Imao je dva vrlo uspješna ciklusa kvalifikacija, ok turnir gdje nam je malo falilo i jedino za šta ga se i može handriti jesu kvalifikacije za EURO 2016. gdje je sve krenulo nizbrdo. Jedini selektor koji je bio prvi u svojoj kvalifikacijskoj grupi!

Pustimo se priče o Sušiću, on je ostvario do sad najveće uspjehe naše reprezentacije. Sad je red na novim snagama. Samo nemojte se iznenaditi ako se ovako bude pričalo i o Barbarezu za 10-15 godina.

Btw. nisam navijač nijednog (profesionalnog) kluba u BiH!
Pa hoće. Jer mi smo takvi.

Ja mogu da razumijem svaku kritiku, pa čak i one koje su možda na granici iživljavanja (ponesu emocije, pa vruća glava), ali ne mogu da razumijem ovo proizvoljno oduzimanje i dodavanje zasluga nekome.

Safet, i pored tih kvalifikacija za EURO 2016, ima priličan broj propusta (što je indirektno, a možda i direktno, ovaj trenutni SŠ obznanio). Skauting, selekcija igrača itd.

Možemo mi do sutra ovdje naglabati koliko je Safet imao zasluga, nekome manje, nekome više. Po meni, veće zasluge nose sami igrači, ta naša zlatna generacija, pa su mnogi nedostaci bili sakriveni, ali govoriti da selektor nije imao apsolutno ništa u svemu tome meni je apsurd.
To mi je ono "Ma ja bih ih sam odveo na SP" :crazy:

Vazda neka poređenja, vazda neka segregacija i podijeljenost.

DegaLouis
Kontakt:

Post Postao/la DegaLouis » 22 apr 2026, 16:01

Amir propusta svjetsko evo nfsbih potvrdio…..

HariTz
Kontakt:

Post Postao/la HariTz » 22 apr 2026, 16:03

DegaLouis je napisao/la:
22 apr 2026, 16:01
E svašta, kakav peh, nevjerovatno. Čitam evo da mora ići na operaciju.

Je li se na treningu povrijedio ili?

Kajkutenjoyer
Kontakt:

Post Postao/la Kajkutenjoyer » 22 apr 2026, 16:12

koje izmjene imamo za njeg
nek crknu dusmani, najjaci smo

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 22 apr 2026, 16:14

Ma sad ce vjerovatno Saric uletiti. Ne vidim ko drugi moze, a da je slicnog profila.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

NeckoPD
Kontakt:

Post Postao/la NeckoPD » 22 apr 2026, 16:14

HariTz je napisao/la:
22 apr 2026, 16:03
DegaLouis je napisao/la:
22 apr 2026, 16:01
E svašta, kakav peh, nevjerovatno. Čitam evo da mora ići na operaciju.

Je li se na treningu povrijedio ili?
Jeste na treningu, nije sinoć bio u sastavu uopšte protiv Lestera ..

Ghuraba

Post Postao/la Ghuraba » 22 apr 2026, 16:14

Barba, zovi Besica! :mrgreen:

Machak
Kontakt:

Post Postao/la Machak » 22 apr 2026, 16:15

Vidjet cete kad Sergej objavi spisak a na spisku "srbi" i "hrvati" iz Borac i Zrinjskog koji imaju pravo nastupa za BiH, Namjerno sam stavio navodnike jer svi znamo o cemu se radi kod ovih poziva i kakvi su nam ljudi u savez uz kojekakve menađere.

Pored njih ocekujem da ce biti jos koji padobranac koji igra negdje u Europi a pozvan je eto zato sto je neciji, a sto je najgore neko od momaka koji je igrao kvalfikacije i ovaj play-off ce da izvisi.
Mjau !

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 22 apr 2026, 16:16

Bas steta Amir pouzdan igrac, jos pozicija gdje imamo mali izbor igraca.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 22 apr 2026, 16:22

Eto super sansa da zovne neko kao Catovic, Kenan ili slicno.. Novi Besic 2014 ;)

Kakav ba mrtvi Saric..

ElAn10
Kontakt:

Post Postao/la ElAn10 » 22 apr 2026, 16:24

Nemojte samo prizivati igrace iz turske, molim vas... meni muka dodje dok cujem neki klub koji na kraju ima "spor"

CAGarfia
Kontakt:

Post Postao/la CAGarfia » 22 apr 2026, 16:25

Machak je napisao/la:
22 apr 2026, 16:15
Vidjet cete kad Sergej objavi spisak a na spisku "srbi" i "hrvati" iz Borac i Zrinjskog koji imaju pravo nastupa za BiH, Namjerno sam stavio navodnike jer svi znamo o cemu se radi kod ovih poziva i kakvi su nam ljudi u savez uz kojekakve menađere.

Pored njih ocekujem da ce biti jos koji padobranac koji igra negdje u Europi a pozvan je eto zato sto je neciji, a sto je najgore neko od momaka koji je igrao kvalfikacije i ovaj play-off ce da izvisi.
lol

Mostarska
Kontakt:

Post Postao/la Mostarska » 22 apr 2026, 16:26

Ide Kenan Busuladžić ili Mirza Catovic 100%

MiranGlasnic
Kontakt:

Post Postao/la MiranGlasnic » 22 apr 2026, 16:28

Machak je napisao/la:

Ma ja. :rol: :rol:

UtdBiH21
Kontakt:

Post Postao/la UtdBiH21 » 22 apr 2026, 16:30

Machak je napisao/la:

I sta ce biti kada se to ne desi hoces li ista reci , najlakse je lupati u prazno , bit ce isti igraci koji su igrali zadnju protiv Velsa i Italije , umjesto Amira ulazi Šaric , mozda jos bude upao neko od bekova iz Sturma i tjt ukoliko ne bude nekih dodatnih povreda , ili jedino ako srede nekoga iz dijaspore dodatnog .

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Edincapitano, General505, Google Adsense [Bot], Serha, Uknaac, Zglavkar i 53 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []