Kosarkaska liga BiH

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

MElloo
Kontakt:

Re: Kosarkaska liga BiH

Post Postao/la MElloo » 21 apr 2026, 22:56

Nasa liga je super bila ove sezone, ja otkad pratim zadnjih 10tak godina nikad nije bila bolja kvalitetnija i kompetitivnija.
Pored sprske kls daleko najjaca liga u regionu.

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 08:25

Naravno da je nasa liga sve bolja i bolja.
Ko je pratio na kanalu YouTube utakmice ove sezone mogao je uvidjeti napredak kod mnogih klubova.

Borac je mozda najvise iznenadio što se tice klubova sa vrha,najbolja su gostujuca ekipa u ligi sa omjerom 10:2,posjeta u Boriku je solidna,očekujem još bolju u play offu.

Široki Brijeg očekivano u vrhu iako sam očekivao da ce oni biti na prvom mjestu u regularnom dijelu,ekipa koja na svom domacem parketu ima omjer 12:0,izvanrednu sezonu u ABA2 ligi,za koju se nadam da ce i osvojiti.
Predsjednik kluba nije potvrdio ucesce kluba u ABA ligi naredne sezone,ali je obecao da ako Široki ostvari mogucnost igranja u ABA ligi da ce učiniti sve što je moguce da klub igra,ali se moraju uključiti mnogi kako bi se budzet kluba značajno povecao,novi sponzori,no vidjet cemo.

Sloboda je ove sezone imala mnogo pehova, po pitanju povreda igrača,u dosta utakmica ABA2 lige nije bilo ni srece na njihovoj strani,a po meni su uz Široki i TFT Skoplje najbolje igrali tokom čitave sezone.
U prvenstvu su dobru sliku pokvarili porazima pred kraj,ali sam siguran da ce u play offu popraviti formu,ono šro nedostaje Slobodi je barem 1-2 dobra strana igrača,i to je jedino što zamjeram rukovodstvu kluba,ali i gradu,dajte Slobodi malo vise finansijske mogucnosti,zaslužili su!!!

Jahorina,mogu samo reci da mi je izuzetno žao što su ostali bez takvih igrača kao sto su Graham i Piere Louise Joshua.
Bilo je tu jos nekih novih igraca poput Yusufa Mohameda koji je odigrao nekolike utakmice i samo nestao.
Isto tako i Adnan Arslanagic koji je otisao u Njemačku.
Nažalost Paljani nemaju dovoljno dobar budzet da zadrže kvalitetne igrače,ali i dalje su obi kvalitetni,tu su trojica brace Gutalj,Honor je zadnje pojačanje i vjerujem da ce biti koristan,vratio se i iskusni Peno,Vujadinovic se pokazao vrlo dobro ,naravno Kovacevic najbolji igrač.
Dvorana Peki izgleda sjajno,bilo je lijepo gledati utakmice Jahorine u ABA2 ligi u toj dvorani kada je i bila dobro popunjena dvorana.
Paljani sigurno nece biti lagan zalogaj ekipama Širokog,Borca i Slobode,a u narednoj sezoni se nadam da ce imati vecu finansijsku podrsku.

Orlovik :bow: svaka im čast,to je ekipa koja ima najbolju publiku u čitavoj ligi,atmosfera uvijek prijatna.
Rezultati ove sezone slicni kao prethodne sezone,za tako mali grad kao Žepče,vise nego dobri rezultati,a činjenica je da Orlovik jedan od rijetkih klubova u ligi koji nema stranih igrača(prvenstveno Amere) daje jos vecem značaju.
Ono što im zamjeram je domaci poraz od Mladosti iz MG,i prilicno sam siguran da su tu utakmicu namjerno izgubili.
Sa tom pobjedom imali bi isti omjer kao Jahorina.
Koliko je Orlovik dobra domacinska ekipa potvrđuje činjenica da su cetvrta domaca ekipa lige,tijesno su izgubili od Borca kuci tek u zadnjoj četvrtini Banjalucani su prelomili utakmicu u svoju korist,Široki je pobjedio samo +2nm,dok su Slobodu pobjedili.
Ono što je pohvalno je činjenica da su se poboljšali u gostima,nadam se njihovom napretku i u narednoj sezoni.

Leotar i Slavija su svakako mogli bolje,problem Lukavicana je svakako slaba igra u gostima,to ih je i najvise kostalo u eventualnoj borbi za četvrto mjesto.
Nadam se da ce zadržati barem dvojicu od trojice sjajnih ametickih igraca(Hornbuckle,Xzavier,Pierre Sanders).
Dvorana je sjajna ali nedostaje bolja posjeta,nadam se da ce malo vise raditi na tome i poboljšanju rostera za novu sezonu.

Basket Zivinice,simpatična ekipa,oni su svoje ostvarili,ostati u ligi za njih je veliki uspjeh.
Da li ima prostora za neki dalji napredak kluba,vidjet cemo,iskreno radovalo bi me da budu ekipa sredine tabele u narednoj sezoni.

Promo Donji Vakuf,vrlo teška sezona za njih,mnogo je bilo problema unutar kluba,smjena trenera,rezultati na nivou ranijih sezona.

Zrinjski,iako su na domacem parketu ostvarili 7 pobjeda,mnogo ih je koštala grozna igra na gostovanju sa samo jednom pobjedom i cak 11 poraza.
Doduse,bilo je tu i tijesnih poraza kao npr od Sirokog(-3),Slobode(-6),Student Igokee i Mladosti MG(-4).
No po svemu sudeci,Mostar nece ostati bez kluba u Košarkaskoj ligi BIH,jer KK Mostar je poveo u play offu Herceg Bosne protiv Ljubuskog 1:0,pobjedom u gostima,tako da ce ih oni vjerovatno zamjeniti.

Za Radnicki,moze se reci da je mnogima koji vole nasu kosarkasku ligu žao sto se klub kasno probudio,sto ranije u klubu nisu se pojavili igraci kao sto su Ligonde Juran,Anthony Collins.
Alikadic je imao izvrsnu sezonu i tesko je očekivati nakon ispadanja Radničkog da ce ostati u Goraždu.
Nadam se da ce klub uspjeti da se što prije stabilizuje i da vec naredne sezone ostvare povratak u Košarkašku ligu BIH

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 08:38

Danas se igraju odlučujuce polufinalne utakmice play offa u Kosarkaskoj ligi RS-a za ulazak u Kosarkasku ligu BIH.
Od 18:00 u Zvorniku igraju Drina Princip Zvornik-Una Kozarska Dubica,dok u Biljeljini od 17:00 igraju Radnik BN-Spartak Prijedor.

U Mostaru od 20:00 igra se druga utakmica finalne serije prvenstva Herceg Bosne između KK Mostar i Ljubuskog.
Mostarci vode 1:0,igra se na tri dobijene utakmice

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 17:23

Utakmica iz Bijeljine
RADNIK BN- SPARTAK PRIJEDOR

https://www.youtube.com/live/nfp-ChhKba ... UsYPywutvk

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 17:40

Poluvrijeme u Bijeljini,39:29 vodi Radnik

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 18:03

Pocinje utakmica i u Zvorniku
DRINA PRINCIP ZVORNIK-UNA KOZARSKA DUBICA

https://www.youtube.com/live/v5ZxNZyqui ... PwBXU8vYBp

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 19:25

71:55 pobjedio je Radnik BN ekipu Spartak Prijedor.
Drina Princip ima 73:51 pocetkom četvrte četvrtine protiv Une.
Dakle finale za ulazak u Košarkasku ligu BIH iz RS-a bit ce Drina,Princip Zvornik-Radnik Bijeljina

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 19:55

97:68 pobjedika je Drina Zvornik ekiou Une iz Kozarske Dubice i plasirala se u finale.

Od 20:00 u Mostaru počinje druga utakmica finala play off-a Herceg Bosne između KK Mostar i KK Ljubuški.

Link

https://www.youtube.com/live/iSqOH4Bp4v ... DkcPBDZfVB

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 22:10

Ljubuški je u sjajnoj utakmici u Mostaru pobjedio KK Mostar i poravnao na 1-1 rezultat u ovoj seriji.
Bilo je 70:71.
U subotu se igra treca utakmica u Ljubuskom,a igra se na tri pobjede

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 22 apr 2026, 22:42

Široki :bow:
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 22 apr 2026, 23:38

AvantiBL je napisao/la:
22 apr 2026, 22:42
Ali vidjeti konacno dvoranu Pecaru onako popunjenu,sa odlicnom atmosferom,zaista sam uzivao i bilo mi je drago.
Podsjetilo me na neka stara vremena kad je ovako bilo.
Lijepa slika večeras iz Širokog Brijega.
Sa igrom kao iz drugog poluvremena ,Siroki se ima čemu nadati u ovoj finalnoj seriji ABA2 lige.
Po meni publika večeras,a i igraci su dobrim dijelom tokom sezone/ABA2 lige polozili ispit po pitanju da li je klub spreman igrati ABA ligu.
Sad su na potezu oni koji trebaju da rade na tome da se klubu finansijski znatno pomogne,da se pronađu novi sponzori i da se na vrijeme pripreme za ABA ligu.
Za našu ligu,bilo bi zaista pohvalno imati 3 kluba u ABA ligi,a to bi bila i nagrada za našu ligu jer smo najbolji u regionu.
Tvome Borcu želim vise srece u ABA2 ligi ,zaista su nesretno i nepravedno ostali bez play offa ove sezone.
Naravno sretno i u ovoj drugoj fazi Kosarkaske lige BIH

Sogandolma21
Kontakt:

Post Postao/la Sogandolma21 » 22 apr 2026, 23:48

AJMOOOOOO
Trice se probudio u drugom polovremenu uz odlicnog Mcrearya.Tft je neugodna ekipa,ali u 2 pol nije im isao šut.
Odlična atmosfera
NKŠB

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 apr 2026, 00:08

Sogandolma21 je napisao/la:
22 apr 2026, 23:48
AJMOOOOOO
Trice se probudio u drugom polovremenu uz odlicnog Mcrearya.Tft je neugodna ekipa,ali u 2 pol nije im isao šut.
Odlična atmosfera
:kafa: Treba tu spomenuti i mladog Bosnjaka ,i on je odradio dobar posao,i dodatno dao doprinos ovoj pobjedi.
Skedelj je duznik,nadam se da ce u drugoj utakmici biti bolji

AvantiBL
Kontakt:

Post Postao/la AvantiBL » 23 apr 2026, 08:58

Amirutah1988 je napisao/la:
22 apr 2026, 23:38
AvantiBL je napisao/la:
Ali vidjeti konacno dvoranu Pecaru onako popunjenu,sa odlicnom atmosferom,zaista sam uzivao i bilo mi je drago.
Sa igrom kao iz drugog poluvremena ,Siroki se ima čemu nadati u ovoj finalnoj seriji ABA2 lige.
Po meni publika večeras,a i igraci su dobrim dijelom tokom sezone/ABA2 lige polozili ispit po pitanju da li je klub spreman igrati ABA ligu.
Sad su na potezu oni koji trebaju da rade na tome da se klubu finansijski znatno pomogne,da se pronađu novi sponzori i da se na vrijeme pripreme za ABA ligu.
Za našu ligu,bilo bi zaista pohvalno imati 3 kluba u ABA ligi,a to bi bila i nagrada za našu ligu jer smo najbolji u regionu.
Tvome Borcu želim vise srece u ABA2 ligi ,zaista su nesretno i nepravedno ostali bez play offa ove sezone.
Hvala na željama :D

Široki je već jednom nogom u ABA ligi, teško će ih tamo TFT ovoliko dobiti.

E sad, ključno pitanje, ima li Široki ambicije da igra ABA ligu? Mislim, naravno da ima, ali moje pitanje se više odnosi na odnos grada prema košarkaškom klubu, hoće li stati iza njih, kao i ostali hercegovački gospodarstvenici?
Tamo gdje si ti, tamo stanuje mi duša... FKB1926

ŽIŽOVIĆ MLADEN

Sogandolma21
Kontakt:

Post Postao/la Sogandolma21 » 23 apr 2026, 10:17

23 apr 2026, 00:08
Sogandolma21 je napisao/la:
22 apr 2026, 23:48
AJMOOOOOO
Odlična atmosfera
:kafa: Treba tu spomenuti i mladog Bosnjaka ,i on je odradio dobar posao,i dodatno dao doprinos ovoj pobjedi.
Skedelj je duznik,nadam se da ce u drugoj utakmici biti bolji
Bosnjak 23 g,ali vec ima iskustva u Aba1 sigurno jedan od vaznijih igrača.
NKŠB

Sogandolma21
Kontakt:

Post Postao/la Sogandolma21 » 23 apr 2026, 10:20

AvantiBL je napisao/la:
23 apr 2026, 08:58
AvantiBL je napisao/la:

E sad, ključno pitanje, ima li Široki ambicije da igra ABA ligu? Mislim, naravno da ima, ali moje pitanje se više odnosi na odnos grada prema košarkaškom klubu, hoće li stati iza njih, kao i ostali hercegovački gospodarstvenici?
To se svi pitaju Aba 1 bi stvarno bila promocija za cijeli grad i za cijelu Hercegovinu.Gospodarstvenici daju dosta u u njima nije problem oni pokrivaju 80 posto budzeta i dat ce još ako treba, dok politika...
NKŠB

MikeEhrmantraut
Kontakt:

Post Postao/la MikeEhrmantraut » 23 apr 2026, 10:34

Siroki treba raditi ono sto je radila Bosna, pritiskati i javno prozivati politiku, a i izborna je godina...

Lazarov
Kontakt:

Post Postao/la Lazarov » 23 apr 2026, 11:57

MikeEhrmantraut je napisao/la:
23 apr 2026, 10:34
Siroki treba raditi ono sto je radila Bosna, pritiskati i javno prozivati politiku, a i izborna je godina...
Apsolutno se slažem, ako ikoga zaobilazi politika to su širokobriješki sportovi (Nk i Hkk)!

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 apr 2026, 12:07

AvantiBL je napisao/la:
23 apr 2026, 08:58
AvantiBL je napisao/la:

Široki kao klub ima ambicije,predsjednik kluba je jasno nedavno u intervjuu kazao da ukoliko se ukaze prilika da Široki igra ABA ligu,da ce učiniti sve što je moguce da budu učesnici.
Sad je na potezu grad,pronalazak jačih sponzora,ali da ce trebati mnogo novca hoce,mislim čak duplo od trenutnog njihovog budzeta.
Nadati se da ce mnogi uvidjeti napredak Širokog u rezultatima ove sezone i da ce biti nagrađeni ucescem ABA ligom.
Trebat ce mnogo truda i rada čak i da se obezbjede sredstva,jer realno Širokom sa trenutnim rosterom za ABA ligu je potrebno minimu 4-5 kvalitetnih igrača.
Mislim da se mogu dati u borbu za jednim ili oba igrača Zrinjskog koji je ispao iz Kosarkaške lige BIH i prilicno sam siguran da ce napraviti barem jedan transfer sa tim klubom(Weaver ili Rucker)

Amirutah1988
Kontakt:

Post Postao/la Amirutah1988 » 23 apr 2026, 12:15

MikeEhrmantraut je napisao/la:
23 apr 2026, 10:34
Ako nema volje,beskonačno se moze pritiskati,nece biti uspjeha.
Ako Široki Brijeg vec ne dominira u fudbalu,znamo da je Zrinjski number1,Izviđac u rukometu,onda bi red bio da Siroki u košarci.
Ako čelnici grada,razne firme,poduzeca ne izraze zelju i ne pomognu klubu sad kada to najviše treba,dokazali bi da nemaju čast a ni stida.
Ostaviti Široki na cjedilu u svim sportovima,pružati mrvice,je sramotno.
A vidjeli smo sinoc kako jedna utakmica može oživjeti grad i stvoriti divnu atmosferu i ugođaj.
Odavno nisam vidio onakvu Pecaru,fascinantno je bilo

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []