Pa nije lud da traži transfer, niti su onu ludi da ga puste, Esmir je projekat PSV i to se vidjelo od starta. Ovo što radi PSV s njim je prava škola kako se pravi vrhunski fudbalerUnofficialpage je napisao/la: ↑24 apr 2026, 12:35Protiv Ajaxa će se pokazati gdje Bosz i PSV vide Esmira. Ako nakon ovakve partije dobije 10ak minuta onda nema šta on više da traži u PSV-u i odmah nakon tog meča da traži transfer. A i Bosz će se pokazati kakav je trener, ako ti mladom igraču nakon ove brutalne partije ne dadneš dobru minutažu i ne nagradiš ga onda si ti katastrofalan trener.
Esmir Bajraktarević
Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog
Re: Esmir Bajraktarević
Evo malo statistikeLeotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 09:08Nije Zwolle neka ekipa, i sreca pa je prvenstvo Holandije pri kraju inace bi garant ispali. Samo u posljednjih nekoliko utakmica izgubili su katastrofalnim rezultatima, kao i sinoc od PSV-a - Feyenoord ih je razvalio sa 6-1, GA Eagles sa 5-0, Heracles Almeo sa 8-2. Vidjet ce mo protiv Ajax-a?
Bajraktarevic
Odigrani minuta ove sezone 1313
Golova 7
Asistencije 4
Gol postignut svaki 187 min
Saibari
Odigrani minuta ove sezone 2867
Golova 19
Asistencije 9
Gol postignut svaki 150 min
Znaci prema odigrane utakmice I koliko je puta usao sa klupe ova statistika je jako dobra.
Nije ni Zwolle kanta

Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 24 apr 2026, 13:44, ukupno mijenjano 1 put.
Zwolle vs Ajax 0:0 btw, nije fer samo govoriti rezultate kad ih neko nabije već i kad dobro odigraju.Leotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 09:08Nije Zwolle neka ekipa, i sreca pa je prvenstvo Holandije pri kraju inace bi garant ispali. Samo u posljednjih nekoliko utakmica izgubili su katastrofalnim rezultatima, kao i sinoc od PSV-a - Feyenoord ih je razvalio sa 6-1, GA Eagles sa 5-0, Heracles Almeo sa 8-2. Vidjet ce mo protiv Ajax-a?
Sta ti poredis?SanaBosna je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:23Evo malo statistikeLeotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 09:08Nije Zwolle neka ekipa, i sreca pa je prvenstvo Holandije pri kraju inace bi garant ispali. Samo u posljednjih nekoliko utakmica izgubili su katastrofalnim rezultatima, kao i sinoc od PSV-a - Feyenoord ih je razvalio sa 6-1, GA Eagles sa 5-0, Heracles Almeo sa 8-2. Vidjet ce mo protiv Ajax-a?
Bajraktarevic
Golova 7
Asistencije 4
Saibari
Golova 19
Asistencije 9
Znaci prema odigrane utakmice I koliko je puta usao sa klupe ova statistika je jako dobra.
Saibari najvjerovatnije ide prema PSG, Bayern Munich, ili Olympique Marseille za preko 30 miliona €, jer je igrac zvijer.
Cak Onefootball pominje cifru od 60 milja £,
As of April 2026, PSV Eindhoven’s Ismael Saibari is a high-demand midfielder, with reports suggesting he could be sold for over £60 million. Several elite European clubs, including PSG, Bayern Munich, and Olympique Marseille, are linked with the 25-year-old Moroccan playmaker, who is under contract until 2029
Poredi ga sa Man-om ipak se sa njim rotira najvise. Saibari je inace statisticki najbolji igrac PSVa Tkd malo je nerealno porediti momka sa njimSanaBosna je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:23Evo malo statistikeLeotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 09:08Nije Zwolle neka ekipa, i sreca pa je prvenstvo Holandije pri kraju inace bi garant ispali. Samo u posljednjih nekoliko utakmica izgubili su katastrofalnim rezultatima, kao i sinoc od PSV-a - Feyenoord ih je razvalio sa 6-1, GA Eagles sa 5-0, Heracles Almeo sa 8-2. Vidjet ce mo protiv Ajax-a?
Bajraktarevic
Golova 7
Asistencije 4
Saibari
Golova 19
Asistencije 9
Nije ni Zwolle kanta
![]()
Zadnja izmjena: GokuSSJG, dana/u 24 apr 2026, 13:49, ukupno mijenjano 1 put.
Saibari ima 25/26 godina esmir tek napunio 21, gdje je saibari tad bio u te godine I kako je igrao?Leotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:42Sta ti poredis?SanaBosna je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:23Evo malo statistikeLeotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 09:08Nije Zwolle neka ekipa, i sreca pa je prvenstvo Holandije pri kraju inace bi garant ispali. Samo u posljednjih nekoliko utakmica izgubili su katastrofalnim rezultatima, kao i sinoc od PSV-a - Feyenoord ih je razvalio sa 6-1, GA Eagles sa 5-0, Heracles Almeo sa 8-2. Vidjet ce mo protiv Ajax-a?
Bajraktarevic
Golova 7
Asistencije 4
Saibari
Golova 19
Asistencije 9
Saibari najvjerovatnije ide prema PSG, Bayern Munich, ili Olympique Marseille za preko 30 miliona €, jer je igrac zvijer.
Cak Onefootball pominje cifru od 60 milja £,
As of April 2026, PSV Eindhoven’s Ismael Saibari is a high-demand midfielder, with reports suggesting he could be sold for over £60 million. Several elite European clubs, including PSG, Bayern Munich, and Olympique Marseille, are linked with the 25-year-old Moroccan playmaker, who is under contract until 2029
Evo ti njegove statistike kad je tek poceo u PSVu igrati u te iste godine kao Esmir

ManGokuSSJG je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:48Poredi ga sa Man-om ipak se sa njim rotira najvise. Saibari je inace statisticki najbolji igrac PSVa Tkd malo je nerealno porediti momka sa njimSanaBosna je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:23Evo malo statistikeLeotar je napisao/la: ↑24 apr 2026, 09:08Nije Zwolle neka ekipa, i sreca pa je prvenstvo Holandije pri kraju inace bi garant ispali. Samo u posljednjih nekoliko utakmica izgubili su katastrofalnim rezultatima, kao i sinoc od PSV-a - Feyenoord ih je razvalio sa 6-1, GA Eagles sa 5-0, Heracles Almeo sa 8-2. Vidjet ce mo protiv Ajax-a?
Bajraktarevic
Golova 7
Asistencije 4
Saibari
Golova 19
Asistencije 9
Nije ni Zwolle kanta
![]()
Minute 1963
Golova 10
Asistencije 6
Gol svaki 193 min
Ne poredim ja esmira sa saibariom u smislu ko je bolji igrac, vec hocu da objasnim @Leotar da je esmir dosta pokazao za prvu zvanicnu sezonu u PSVu
Zadnja izmjena: SanaBosna, dana/u 24 apr 2026, 14:01, ukupno mijenjano 1 put.
koliko se stariji sjecaju ali preslikan savicevic.. a zna probiti ko zlaja vujovic.. neki ga porede s mesijem.. to je previse.. mene najvise na deju posjeca.. obojica prelagani na lopti.. iduci korak je kljucan.. njemu nije kasno da sad ode u ovaj isti cvole pa za 5 godina u milanu kao dejo.. mora igrati redovno.. a on ce kvalitet dokazati gdje god bio ako ga pustis..
-
tuzlanskinacin
- Kontakt:
Ljudi on od ljeta da i ostane u PSVu bit ce prva opcija jednostavno nakon SP i ovaj Bosz i PSV nece sebi moci priuštiti da sjedi na klupi. Uskoro najveća zvijezda PSVa.
#CarsijaOdjebi
Sve za 5 samo mu još fali skromnost Alajbegovića.boatenkk je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:59koliko se stariji sjecaju ali preslikan savicevic.. a zna probiti ko zlaja vujovic.. neki ga porede s mesijem.. to je previse.. mene najvise na deju posjeca.. obojica prelagani na lopti.. iduci korak je kljucan.. njemu nije kasno da sad ode u ovaj isti cvole pa za 5 godina u milanu kao dejo.. mora igrati redovno.. a on ce kvalitet dokazati gdje god bio ako ga pustis..
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Momak je bas skroman i ponizan,pa pogledaj izjavu poslije utakmice...perun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:13Sve za 5 samo mu još fali skromnost Alajbegovića.boatenkk je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:59koliko se stariji sjecaju ali preslikan savicevic.. a zna probiti ko zlaja vujovic.. neki ga porede s mesijem.. to je previse.. mene najvise na deju posjeca.. obojica prelagani na lopti.. iduci korak je kljucan.. njemu nije kasno da sad ode u ovaj isti cvole pa za 5 godina u milanu kao dejo.. mora igrati redovno.. a on ce kvalitet dokazati gdje god bio ako ga pustis..
Jos 3 utakmice do kraja znaci na kraju sezone ce vjerovatno imati 1500 minuta odigranih za PSV
Nije to ni toliko lose kad uzmes u obzir da je to daleko najjaca ekipa Holandije
Nije to ni toliko lose kad uzmes u obzir da je to daleko najjaca ekipa Holandije
BUCA POTOK
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
FUDBALSKI KLUB SARAJEVO
To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.RightBack je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:21Momak je bas skroman i ponizan,pa pogledaj izjavu poslije utakmice...perun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:13Sve za 5 samo mu još fali skromnost Alajbegovića.boatenkk je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:59koliko se stariji sjecaju ali preslikan savicevic.. a zna probiti ko zlaja vujovic.. neki ga porede s mesijem.. to je previse.. mene najvise na deju posjeca.. obojica prelagani na lopti.. iduci korak je kljucan.. njemu nije kasno da sad ode u ovaj isti cvole pa za 5 godina u milanu kao dejo.. mora igrati redovno.. a on ce kvalitet dokazati gdje god bio ako ga pustis..
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.
Bas takoperun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.
I ovo mu je bio ogroman confidence boost, ocekujem da ce nastaviti ovako
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
A šta imaš tražiti u ekipi koja te ne ispoštuje i ne nagradi nakon onakve predstave. Onda je jasno da će i sljedeće sezone još neko biti tu i još se Van Bommel vraća.Blizzard je napisao/la: ↑24 apr 2026, 13:07Pa nije lud da traži transfer, niti su onu ludi da ga puste, Esmir je projekat PSV i to se vidjelo od starta. Ovo što radi PSV s njim je prava škola kako se pravi vrhunski fudbalerUnofficialpage je napisao/la: ↑24 apr 2026, 12:35Protiv Ajaxa će se pokazati gdje Bosz i PSV vide Esmira. Ako nakon ovakve partije dobije 10ak minuta onda nema šta on više da traži u PSV-u i odmah nakon tog meča da traži transfer. A i Bosz će se pokazati kakav je trener, ako ti mladom igraču nakon ove brutalne partije ne dadneš dobru minutažu i ne nagradiš ga onda si ti katastrofalan trener.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
perun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.
Dijete je odraslo u Americi. Ovakvi odgovori su ovdje potpuno legit i spiritisti ih koriste u fazonu “ i showed them what I got”. Nije nikakvo ku..enje nego prosto sretan je sto je konacno dobio priliku da pokaze sta je i sta moze. Dečko se mozda pod adrelinom pogresno izrazio. Potpuno ok mu je odgovorperun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
-
Sindikat12
- Kontakt:
Ma ovo je top ljudi. Prva ozbiljna sezona i sasvim dobra minutaza nije ni Man bio loš realno.
Ako odradi jak SP mozda i napravi neki transfer tipa u Bundesligu ili Italiju. Mada mislim da je najbolje da ostane u PSV-u.
Sljedece sezone neka se potuce s Manom za prvih 11 i gas. Vrhunski talenat ocekujem da ce biti prava igracina.
Alajbeg & Bajrak
Bit cemo brutalni po krilima narednih 12-13 godina, aBd… kao neki san.
Ako odradi jak SP mozda i napravi neki transfer tipa u Bundesligu ili Italiju. Mada mislim da je najbolje da ostane u PSV-u.
Sljedece sezone neka se potuce s Manom za prvih 11 i gas. Vrhunski talenat ocekujem da ce biti prava igracina.
Alajbeg & Bajrak
Bit cemo brutalni po krilima narednih 12-13 godina, aBd… kao neki san.
Sve ja to razumijem ali Holandija nije "kod vas" u Americi.soccerfan je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:48perun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.Dijete je odraslo u Americi. Ovakvi odgovori su ovdje potpuno legit i spiritisti ih koriste u fazonu “ i showed them what I got”. Nije nikakvo ku..enje nego prosto sretan je sto je konacno dobio priliku da pokaze sta je i sta moze. Dečko se mozda pod adrelinom pogresno izrazio. Potpuno ok mu je odgovorperun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.
Znam . Treba dečko da se navikne jos.perun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 15:26Sve ja to razumijem ali Holandija nije "kod vas" u Americi.soccerfan je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:48perun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28
To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.Dijete je odraslo u Americi. Ovakvi odgovori su ovdje potpuno legit i spiritisti ih koriste u fazonu “ i showed them what I got”. Nije nikakvo ku..enje nego prosto sretan je sto je konacno dobio priliku da pokaze sta je i sta moze. Dečko se mozda pod adrelinom pogresno izrazio. Potpuno ok mu je odgovorperun je napisao/la: ↑24 apr 2026, 14:28
To i govorim, "morao sam pokazati ko sam ja". Nema se on šta dokazivati više, poslije baraža i sinoćnje tekme. Ovako ga mogu trener i suigrači uzeti na zub da ga malo spuste na zemlju. Previše velikih ega ima u PSV. Inače ima dečko neograničen potencijal. Samo neka bude cool i pusti novinare da pišu o njegovim igrama.
Pa nemoze odma zaboraviti sve sto je godinama ucio
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....
Meni lično je još nejasno koliko on može dogurati u karijeri jer mislim da još nije gotov produkt. Faktički počeo se fudbalski opismenjavati dolaskom u PSV jer je MLS 3 ranga ispod što se tiče kvaliteta u radu sa mladim igračima. U ovih 14-15 mjeseci koliko je u PSVu je pofino napredovao, te se doveo do stadija da može dvije utakmice protiv preozbiljnih protivnika kao što su Vels i Italija odraditi 240 minuta, te u njima ukupno pretrčati skoro 30 kilometara zbirno.
Eh sad kakav PSV ima plan s njim, kakvim očima ga vide i šta očekuju od njega, teško je procijeniti. Trenutno mu razvoj ide linearnim tokom. Prošle godine kikiriki minuta i Jong PSV, ove godine par puta ušao kada su gubili i par puta starter u ligi. Objektivno skupio je jako puno minutaža i prvi bih bio debelo iznenađen da mi je neko rekao da će imati 1800 minuta sa 7 golova i 4 asistencije u PSVu.
Najbolje bi bilo da ostane u PSVu i postane redovan starter, ali ako ga ne vide neka ide negdje drugo gdje će igrati. Sigurno da može u klubove lige petice, pogotovo tipa donji dom Bundeslige. Vjerujem da će Kerim imati bolju karijeru od Esmira, ali i od Esmira očekujem da bude prvotimac ekipa iz gornjeg doma liga petice za par godina. Kada bi u nekoj teoriji bio starter za PSV idućih 10 godina, bilo bi top.
On, Kerim i Tarik bi trebali biti najbolji igrači u godinama koje slijede i nosioci igre (ako još neko ne iskoči). Pozitivno je što su sve trojica karakterni momci što će se to direktno reflektovati i na ostatak ekipe.
Eh sad kakav PSV ima plan s njim, kakvim očima ga vide i šta očekuju od njega, teško je procijeniti. Trenutno mu razvoj ide linearnim tokom. Prošle godine kikiriki minuta i Jong PSV, ove godine par puta ušao kada su gubili i par puta starter u ligi. Objektivno skupio je jako puno minutaža i prvi bih bio debelo iznenađen da mi je neko rekao da će imati 1800 minuta sa 7 golova i 4 asistencije u PSVu.
Najbolje bi bilo da ostane u PSVu i postane redovan starter, ali ako ga ne vide neka ide negdje drugo gdje će igrati. Sigurno da može u klubove lige petice, pogotovo tipa donji dom Bundeslige. Vjerujem da će Kerim imati bolju karijeru od Esmira, ali i od Esmira očekujem da bude prvotimac ekipa iz gornjeg doma liga petice za par godina. Kada bi u nekoj teoriji bio starter za PSV idućih 10 godina, bilo bi top.
On, Kerim i Tarik bi trebali biti najbolji igrači u godinama koje slijede i nosioci igre (ako još neko ne iskoči). Pozitivno je što su sve trojica karakterni momci što će se to direktno reflektovati i na ostatak ekipe.
Trenutno korisnika/ca: B1988K, bvsic, Edincapitano, General505, GoldenLilies, lol89 i 58 gostiju.