Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

soccerfan
Kontakt:

Re: Sergej Barbarez - selektor Bosne i Hercegovine

Post Postao/la soccerfan » 17 apr 2026, 20:31

MiranGlasnic je napisao/la:
17 apr 2026, 18:53
Soli je napisao/la:
17 apr 2026, 18:49
phillies je napisao/la:
17 apr 2026, 18:32
Pa jedan je Pape, uvijek svoj a opet unikatan. Znao je sutiti a da opet nista ne kaze.

:thumbup: :thumbup:
Isto je znao da priča, a da ništa ne kaže.
Znao je da gleda a da ništa ne vidi.
slika
I da cuje a da nista ne cuje. To je ponajbolje znao 😂
I Bogu je prosto bilo krstimol' se ili klanjamo....

Kapetan
Kontakt:

Post Postao/la Kapetan » 17 apr 2026, 20:47

Koji ste vi kraljevi :rol:

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 17 apr 2026, 21:53

soccerfan je napisao/la:
17 apr 2026, 20:31
Soli je napisao/la:
17 apr 2026, 18:49

Isto je znao da priča, a da ništa ne kaže.
slika
:nene:

:lol:

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 17 apr 2026, 22:33

phillies je napisao/la:
17 apr 2026, 21:53
soccerfan je napisao/la:

slika

Kakvo je lik gowno ovde ispo. Bukvalno su nahvatali tog momka koji je valjda tamo studirao da dodje jer nisu imali nikog da im prevodi, momka pojela trema i on se ko ker istrese na njemu :crazy:
naprijed rejal

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 17 apr 2026, 23:50

edvaE2 je napisao/la:
17 apr 2026, 14:43
@napapijri1987

@Beduin
Nemam ti ništa posebno na prvi dio odgovoriti. Kao prvo, nije mi nivo. Kao drugo, generalizuješ moje postove sa nekom skupinom forumaša, a bezveze mi je komentarisati šta je neko pisao. Ako se dobro sjećam, ti, i posebno Hurem, ste svakako cijelo vrijeme idealizovali stvari, pa i branili neodbranjivo. Još ću jednom ponoviti, mnogo dobrog posla je urađeno, ali je bilo i masu propusta. Da li je bilo toliko dobro urađenog da je prekrilo propuste, pa očigledno je da jest kada se pogleda rezultat. Da ću ja letjeti kao što sam letio 2014. godine kada sam bio mlađi, neću. Ovaj put mi zvone riječi Osima u ušima i to je jednostavno tako.
Koji prvi dio kad su 4 pasusa u mom postu? Ili 5, da ne provjeravam. Nije tvoj nivo cinjenicno odgovoriti? Ok, razumijem i halalim.

Kad nesto tvrdis, onda i postavi za sta konkretno tvrdis, nekakvo idealizovanje stvari i branjenje neodvranjivog. Mozda vjerovanje u ove momke da mogu napraviti podvig, da mogu vratiti reprezentaciju tamo gdje je nekad bila 2014., da svaka greska nije kraj svijeta nego moze biti i lekcija iz koje ucis i napredujes, ili mozda navika da ne trebas uvijek u startu pljuvati nesto zarad subjektivnih poriva i averzije prema nekome, da dadnes prostora za uspjeh i dobru volju? Ako je to tvoje idealizovanje stvari, onda si u pravu, sve ovo sam branio i prizeljkivao iz samo jednog razloga - da uspijemo napokon. Ne Barbarez, ne Dzeko ili Kerim, nego svi.

Kritikovao sam ja i Sergeja, kritikovacu ga opet tamo gdje ima osnove, ali necu ga pljuvati i zeliti mu sve najgore. Tako cu kritikovati i nase igrace kad vidim da nesto ne ide. A kod nas je sve islo nabolje u odnosu na ranije godine, i kako onda da mahanisem i serem o svime i svemu kad su momci uspjeli.

Los takticar? Mozda, ali je nadmudrio sve svoje protivnike.
Kockar? Jeste, kockao se i uspio.
Neznalica? Bice da je manja od svojih prethodnika i protivnika.
Imao srece? Sam ju je zasluzio zeljom i mudima do poda.
Trebao zvati neke igrace i drugacije ih ubaciti da igraju? Onda ne bismo otisli na SP, vrlo moguce. Zasto drugi treneri nisu nas prosli, a zvali su igrace po PS-u?
Trebao Tabakovic igrati od prve minute? Mozda bi onda izasao 15ak min prije kraja pa ne bi zabio za produzetke, a zatom i penal.
Bolje neko drugi umjesto Tahirovica? Mozda taj neko drugi ne bi zabio prvi penal i prebacio nervozu na Italijane.

To je ta vasa logika, sbb kbb. Samo sto ne moze i ne smije uvijek ici vama na vodu. Sve sto je uradjeno, na kraju je imalo smisla i tacka. Mozda bi svaki drugaciji potez vodio drugacijem ishodu, to ne znamo, ali itekako mozemo vjerovati u to jer smo otiski na SP. :bih:
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 18 apr 2026, 00:35

Jos nesto da se ne zaboravi. Barbarez je sjeo na selektorsku stolicu reprezentacije koja je tada zauzimala 74. mjesto na FIFA-inoj rang listi. Pa vidjecemo dokle ce dogurati.

Nas najuspjesniji trener do sada, Safet Susic, postao je selektor kad smo bili 48. a otisao kad smo bili 29.

Vjerovatno ce mnogi reci da nije isto skociti 30 mjesta sa 74. i 48. mjesta (sto je naravno tacno), ali isto tako nije isto kad dobijes ekipu koja je 74. na svijetu i koja je 44. a postignete isti rezultatski uspjeh.

Isto tako, u novembru 2008, bili smo 75. kad nas je preuzeo pokojni Ciro Blazevic a zavrsili smo 48.

PeppermintSA
Kontakt:

Post Postao/la PeppermintSA » 18 apr 2026, 00:37

phillies je napisao/la:
18 apr 2026, 00:35
Jos nesto da se ne zaboravi. Barbarez je sjeo na selektorsku stolicu reprezentacije koja je tada zauzimala 74. mjesto na FIFA-inoj rang listi. Pa vidjecemo dokle ce dogurati.

Nas najuspjesniji trener do sada, Safet Susic, postao je selektor kad smo bili 48. a otisao kad smo bili 29.

Vjerovatno ce mnogi reci da nije isto skociti 30 mjesta sa 74. i 48. mjesta (sto je naravno tacno), ali isto tako nije isto kad dobijes ekipu koja je 74. na svijetu i koja je 44. a postignete isti rezultatski uspjeh.

Isto tako, u novembru 2008, bili smo 75. kad nas je preuzeo pokojni Ciro Blazevic a zavrsili smo 48.
Pod Papetom smo bili i 13

Nekako si to zaboravio spomenuti

phillies
Kontakt:

Post Postao/la phillies » 18 apr 2026, 00:43

Nisam to ni gledao, vec samo kad su dosli i kad su otisli ova trojica selektora. Da sad idem iz mjeseca u mjesec po tabelama, ne pada mi na pamet.

Edit: Evo sad sam pogledao na zvanicnoj stranici. Zadnji put smo bili plasirani na 75. mjestu kad je Ciro preuzeo i tada krece rast, dozivljavamo najbolji plasman 13. august 2013 (Susic), i drzimo se na tom nivou do negdje juna 2016 kada smo 20. Od tada krece lagani ali konstantni pad, do oktobra 2024, kad smo zavrsili na 75, mjestu. Sad se krecemo ponovo uzlaznom putanjom, pa vidjecemo hocemo li ponovo stici do 13, mjesta :D

https://inside.fifa.com/fifa-world-rank ... gender=men

DonRamiz
Kontakt:

Post Postao/la DonRamiz » 19 apr 2026, 10:02

European world cup managers ranked by coaching experience (matches managed)
Carlo Ancelotti – 1146
Hugo Broos – 933
Rudi Garcia – 844
Ståle Solbakken – 791
Ronald Koeman – 788
Ralf Rangnick – 722
Didier Deschamps – 591
Thomas Tuchel – 590
Roberto Martínez – 563
Vladimir Petković – 539
Murat Yakin – 502
Karel Koubek – 489
Carlos Queiroz – 486
Graham Potter – 470
Vincenzo Montella – 460
Fred Rutten – 455
Zlatko Dalić – 430
Julen Lopetegui – 428
Julian Nagelsmann – 417
Lamouchi – 313
Åge Hareide Christiansen – 277
Steve Clarke – 268
Fabio Cannavaro – 236
Sébastien Desabre – 233
Luis de la Fuente – 232
Ashley Bazeley – 107
Walid Ouahbi – 70
Michaël Migne – 52
Sergej Barbarez – 20

edvaE2
Kontakt:

Post Postao/la edvaE2 » 20 apr 2026, 09:51

Beduin je napisao/la:
17 apr 2026, 23:50
edvaE2 je napisao/la:
@napapijri1987

@Beduin
Nemam ti ništa posebno na prvi dio odgovoriti. Kao prvo, nije mi nivo. Kao drugo, generalizuješ moje postove sa nekom skupinom forumaša, a bezveze mi je komentarisati šta je neko pisao. Ako se dobro sjećam, ti, i posebno Hurem, ste svakako cijelo vrijeme idealizovali stvari, pa i branili neodbranjivo. Još ću jednom ponoviti, mnogo dobrog posla je urađeno, ali je bilo i masu propusta. Da li je bilo toliko dobro urađenog da je prekrilo propuste, pa očigledno je da jest kada se pogleda rezultat. Da ću ja letjeti kao što sam letio 2014. godine kada sam bio mlađi, neću. Ovaj put mi zvone riječi Osima u ušima i to je jednostavno tako.
Koji prvi dio kad su 4 pasusa u mom postu? Ili 5, da ne provjeravam. Nije tvoj nivo cinjenicno odgovoriti? Ok, razumijem i halalim.

Kad nesto tvrdis, onda i postavi za sta konkretno tvrdis, nekakvo idealizovanje stvari i branjenje neodvranjivog. Mozda vjerovanje u ove momke da mogu napraviti podvig, da mogu vratiti reprezentaciju tamo gdje je nekad bila 2014., da svaka greska nije kraj svijeta nego moze biti i lekcija iz koje ucis i napredujes, ili mozda navika da ne trebas uvijek u startu pljuvati nesto zarad subjektivnih poriva i averzije prema nekome, da dadnes prostora za uspjeh i dobru volju? Ako je to tvoje idealizovanje stvari, onda si u pravu, sve ovo sam branio i prizeljkivao iz samo jednog razloga - da uspijemo napokon. Ne Barbarez, ne Dzeko ili Kerim, nego svi.

Kritikovao sam ja i Sergeja, kritikovacu ga opet tamo gdje ima osnove, ali necu ga pljuvati i zeliti mu sve najgore. Tako cu kritikovati i nase igrace kad vidim da nesto ne ide. A kod nas je sve islo nabolje u odnosu na ranije godine, i kako onda da mahanisem i serem o svime i svemu kad su momci uspjeli.

Trebao zvati neke igrace i drugacije ih ubaciti da igraju? Onda ne bismo otisli na SP, vrlo moguce. Zasto drugi treneri nisu nas prosli, a zvali su igrace po PS-u?
Trebao Tabakovic igrati od prve minute? Mozda bi onda izasao 15ak min prije kraja pa ne bi zabio za produzetke, a zatom i penal.
Bolje neko drugi umjesto Tahirovica? Mozda taj neko drugi ne bi zabio prvi penal i prebacio nervozu na Italijane.

To je ta vasa logika, sbb kbb. Samo sto ne moze i ne smije uvijek ici vama na vodu. Sve sto je uradjeno, na kraju je imalo smisla i tacka. Mozda bi svaki drugaciji potez vodio drugacijem ishodu, to ne znamo, ali itekako mozemo vjerovati u to jer smo otiski na SP. :bih:
Mislio sam na ovaj dio: „Cekam ja kad ce uskociti ovi "oprezni" sa kazu kako visoko letimo, gledamo kroz ruzicaste cvike i usput pljucnemo na neke poteze SŠ.“ Ali sada kad opet pročitam, u pravu si. Kompletan post ne zaslužuje odgovor jer su optužbe na moj račun za stavove i mišljenja koji su iznosili drugi. Besmisleno komentarisati.

Ovaj sada je ipak neka druga priča.

Kao što sam rekao, Hurem je bio broj 1 u odbrani svih selektorovih odluka, a ako se dobro sjećam, ti si bio u „toj skupini“ (pošto i ti mene svrstavaš u neku skupinu forumaša). Eto ja se ne sjećam da si ga kritikovao, ako griješim, čini mi se da ćeš mi halalit :mrgreen: . Nemoj molim te da se sada vraćam kroz tvoje postove, otići ćemo u klasično prepucavanje a nemam volje nit želje za tim, a iskreno imam pametnija posla nego se vraćati na tvoje postove. Takav dojam si na mene ostavio, ali eto ako griješim, vjerujem da ćeš mi halalit. ;)

Ipak, s dosta svari se s tobom slažem, samo što ti mene, čini mi se, svrstavaš u grupu forumaša tipa onaj fanatik, a daleko sam ja od toga. Međutim, da li razmišljam svojom glavom, apsolutno da. Da li smatram da su Malić, Karić, Gazibegović bolja rješenja na beku od Gigovića, apsolutno da. Pogotovo kada imaš Dedića koji može igrati obje pozicije, ali je ipak samo na jednoj najbolji. Da li je bacanje Tahirovića u rupu kardinalna greška, apsolutno da jest. Da li se u Austriji zakasnilo sa izmjenama, naravno da jest. Da ne nabrajam dalje. Hoćemo li to sve sada zaboraviti jer smo se plasirali? Pa eto ja neću.

Ipak, da li je ovo naš najuspješniji selektor, već sada se može reći da jest. Mnogo veći, ma nemjerljivo veći je ovaj njegov uspjeh nego Safetov. Najveći razlog, ali ne jedini, je taj što je Safet preuzeo kvalitetnu i već formiranu ekipu, dok je ovaj došao bukvalno na ledinu. Da ne pričamo kako je se plasirao i koga je izbacio.

Što se tiče Edina, meni za njega nemoj pričati. Ja sam mjesecima na suprotnoj strani većine forumaša, odnosno onih koji pišu Edine oprosti se, Edine ne više od 30 min., Edine kako te nije sramota da ne tražiš izmjenu...

S druge strane, tvrdiš da su drugi selektori postavljali igrače na svoje pozicije, po PS-u, eto ja se ne sjećam takvih. Većinom su izmišljali toplu vodu.
Kažeš sve što je urađeno imalo je smisla, pa nije. Eto tu se neću nikada složiti. Naveo sam par primjera, ima ih još.

Znam da će me sada opet pola foruma napasti da sam nedobronamjeran, ne želim dobro repki isl., ali takvi ne znaju koliko dušu griješe. Moramo se naučiti kritički razmišljati, sve propitivati, ali smisleno i argumentovano.

Na kraju, još jednom, ja sam ovdje POJEDINAC. Nema vaša, vas, vi itd. To ja u nekoj grupi a da ne znam ili? Ne svrstavaj me.

LeCoq
Kontakt:

Post Postao/la LeCoq » 20 apr 2026, 10:48

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, Barbarezova stručnost je potvrđena i neupitana. Čovjek je izvukao 150% iz jedne skromne ekipe, izborio plasman na SP i to je ultimativni argument. Nema boljeg selektora za bh reptrezentaciju.
Uvijek će se pričati o onom pozivu, onoj izmjeni, onda smo imali sreće, da je ona ušla, bla,bla.
Činjenica je da je Barbarez najuspješniji selektor u našoj istoriji da će ga teško neko prestići. S ovakvom ekipom plasirati se na SP, pa još u baražu izbaciti Italiju (nakon Velsa).
Nismo ni svjesni šta je napravio, a kritika će uvijek biti. Mnogi mu ne mogu oprostiti uspjeh, pa sada guslaju naopako.

Profesor
Kontakt:

Post Postao/la Profesor » 20 apr 2026, 11:40

Sveti je napisao/la:
17 apr 2026, 22:33
phillies je napisao/la:
17 apr 2026, 21:53
soccerfan je napisao/la:

Kakvo je lik gowno ovde ispo. Bukvalno su nahvatali tog momka koji je valjda tamo studirao da dodje jer nisu imali nikog da im prevodi, momka pojela trema i on se ko ker istrese na njemu :crazy:
Tvoj upis dokazuje da je momak zaista tu zalutao.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 20 apr 2026, 12:35

Špricaju Barba i Spaha ne prestaju :opaopa:

Elegant
Kontakt: Kontaktiraj korisnika/cu Elegant

Re: SP BRAZIL 2014: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Elegant » 29 jun 2014, 17:18

kimbo je napisao/la:
Iskoristili su tekmu protiv NIgerije za izmirivanje racuna izmedju sebe.

Zapamtite dobro , vrlo lako moze desiti da nas cekaju crni dani naseg fudbala. Prica Emir Spahic ce trajati godinama . Nadam se da nisam u pravu al imam zajebane slutnje i osjecaj. A dovoljno sam star da nisam idealista. Nadam se da cu ispasti samo pajac i da se nista od ovoga nece ostvariti.

I na sve to neko hoce da selektor bude Barbarez jer je legenda, patriota, ima "pobjednicki mentalitet" :lol: , eto ostali selektori imaju gubitnicki. A najgore od svega toga sto je sa Spahicem dobar jaran, pa tek bi Emir sa njime manipulirao.

Uglavnom, zahvaliti se Emiru i jos pojedinim i nece biti problema ako nas preuzme pravi selektor. Sad jedino da ovaj sa strane bude pravio neke probleme za reprezentaciju, mada mislim da to nece moci.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 20 apr 2026, 12:36

edvaE2 je napisao/la:
20 apr 2026, 09:51
Beduin je napisao/la:
17 apr 2026, 23:50
edvaE2 je napisao/la:
@napapijri1987

@Beduin

Mislio sam na ovaj dio: „Cekam ja kad ce uskociti ovi "oprezni" sa kazu kako visoko letimo, gledamo kroz ruzicaste cvike i usput pljucnemo na neke poteze SŠ.“ Ali sada kad opet pročitam, u pravu si. Kompletan post ne zaslužuje odgovor jer su optužbe na moj račun za stavove i mišljenja koji su iznosili drugi. Besmisleno komentarisati.

Ovaj sada je ipak neka druga priča.

Kao što sam rekao, Hurem je bio broj 1 u odbrani svih selektorovih odluka, a ako se dobro sjećam, ti si bio u „toj skupini“ (pošto i ti mene svrstavaš u neku skupinu forumaša). Eto ja se ne sjećam da si ga kritikovao, ako griješim, čini mi se da ćeš mi halalit :mrgreen: . Nemoj molim te da se sada vraćam kroz tvoje postove, otići ćemo u klasično prepucavanje a nemam volje nit želje za tim, a iskreno imam pametnija posla nego se vraćati na tvoje postove. Takav dojam si na mene ostavio, ali eto ako griješim, vjerujem da ćeš mi halalit. ;)

Ipak, s dosta svari se s tobom slažem, samo što ti mene, čini mi se, svrstavaš u grupu forumaša tipa onaj fanatik, a daleko sam ja od toga. Međutim, da li razmišljam svojom glavom, apsolutno da. Da li smatram da su Malić, Karić, Gazibegović bolja rješenja na beku od Gigovića, apsolutno da. Pogotovo kada imaš Dedića koji može igrati obje pozicije, ali je ipak samo na jednoj najbolji. Da li je bacanje Tahirovića u rupu kardinalna greška, apsolutno da jest. Da li se u Austriji zakasnilo sa izmjenama, naravno da jest. Da ne nabrajam dalje. Hoćemo li to sve sada zaboraviti jer smo se plasirali? Pa eto ja neću.

Ipak, da li je ovo naš najuspješniji selektor, već sada se može reći da jest. Mnogo veći, ma nemjerljivo veći je ovaj njegov uspjeh nego Safetov. Najveći razlog, ali ne jedini, je taj što je Safet preuzeo kvalitetnu i već formiranu ekipu, dok je ovaj došao bukvalno na ledinu. Da ne pričamo kako je se plasirao i koga je izbacio.

Što se tiče Edina, meni za njega nemoj pričati. Ja sam mjesecima na suprotnoj strani većine forumaša, odnosno onih koji pišu Edine oprosti se, Edine ne više od 30 min., Edine kako te nije sramota da ne tražiš izmjenu...

S druge strane, tvrdiš da su drugi selektori postavljali igrače na svoje pozicije, po PS-u, eto ja se ne sjećam takvih. Većinom su izmišljali toplu vodu.
Kažeš sve što je urađeno imalo je smisla, pa nije. Eto tu se neću nikada složiti. Naveo sam par primjera, ima ih još.

Znam da će me sada opet pola foruma napasti da sam nedobronamjeran, ne želim dobro repki isl., ali takvi ne znaju koliko dušu griješe. Moramo se naučiti kritički razmišljati, sve propitivati, ali smisleno i argumentovano.

Na kraju, još jednom, ja sam ovdje POJEDINAC. Nema vaša, vas, vi itd. To ja u nekoj grupi a da ne znam ili? Ne svrstavaj me.
Ja sam ovdje po prirodi takav da kritikujem sto ne valja i hvalim sto funkcionise, nisam preletac ili neko ko je na jednoj strani po svaku cijenu.
Vjeruj da te ne svrstavam medju Fanatica i par idiota slicnih njemu, nego samo frustrira konstantno pljuvanje i trazenje mana i u onome sto funkcionise i daje rezultate.
Ja sam od pocetka bio na strani Barbareza i ovdje pisao da mu dajem podrsku i sansu dok ne pokaze nakon nekog vremena vrijedi li biti na klupi ili ne. To u osnovi ne znaci da odobravam svaku njegovu odluku koja nema logike, kao nepozovanje lijevog beka i jos par sitnica. Ali isto tako sam pisao da ne mogu pljuvati nesto sto daje rezultate, sto nas je odvelu u baraz, a onda i na SP. A to se ovdje radi, i dalje se piskara "trebalo ne ovo ili ono". Pa vidis da nije trebalo, jer mozda upravo to suprotno, logicko, sablonsko nas ne bi odvelo na Svjetsko, to ne znamo niti cemo ikada. Na osnovu toga sam napisao da na kraju je sve imalo smisla.

075 ❤

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 20 apr 2026, 13:25

LeCoq je napisao/la:
20 apr 2026, 10:48
Kada je u pitanju reprezentacija BiH, Barbarezova stručnost je potvrđena i neupitana. Čovjek je izvukao 150% iz jedne skromne ekipe, izborio plasman na SP i to je ultimativni argument. Nema boljeg selektora za bh reptrezentaciju.
Uvijek će se pričati o onom pozivu, onoj izmjeni, onda smo imali sreće, da je ona ušla, bla,bla.
Činjenica je da je Barbarez najuspješniji selektor u našoj istoriji da će ga teško neko prestići. S ovakvom ekipom plasirati se na SP, pa još u baražu izbaciti Italiju (nakon Velsa).
Nismo ni svjesni šta je napravio, a kritika će uvijek biti. Mnogi mu ne mogu oprostiti uspjeh, pa sada guslaju naopako.
Svjestan je svako ko ima malo znanja o nogometu.
Barba je u saradnji sa SŠ napravio smjenu generacija i tu mladu ekipu doveo do 15 minuta od direktnog plasmana na SP a znamo da je primarni cilj bio stvoriti, pripremiti i uigrati ekipu za kvale EP 28.
Trebalo je poslije onih suza naše mladosti u Beču podići momke psihički da odigraju 2 puta 120 minuta protiv jedne nabrijane Italije i Velsa u Cardifu gdje se ni jače ekipe od naše nisu naigrale.
Što se tiče sreće, sreća prati hrabre a ne ziheraše.
Pitam se je li Kompany taktički početnik pa išao sa 4 napadača na odbranu Reala ili je to rezultat taktičke revolucije u modernom fudbalu koju je Barbarez primjenio kontra Velsa i italije. ;)
Što se tiče trenerskog znanja, dovoljno je samo na mreži pogledati mišljenja eminentnih stručnih ljudi iz regije koji su čitav život u nogometu. Ukratko, svi se slažu da su se u posljednjim tekmama vidjeli svi osnovni postulati dobro vođenih tekmi na terenu od tekme sa Rumunima u Bukureštu pa do finala baraža.
Znači, analiza protivnika,psihologija/motivacija, upravljanje u kriznim trenutcima kod zaostatka,čitanje igre i prilagođavanje (izmjene formacija u hodu) itd. da ne nabrajam dalje.

Ne treba više ni spominjati koliko je finale baraža, koji uzgred nikad ranije nismo prošli, bilo istorijsko koliko za Bosnu toliko i za Italiju i kakve će posljedice poslije naše pobjede ostaviti na nogomet u obe zemlje.

Jednostavno rečeno, srušen je psihološki zid, izbrušen je jak mentalni sklop i sad više ne idemo u tekmu da bismo preživjeli nego da bismo pokorili.

To je zasluga jedino i samo selektora (ustanite miševi) Sergeja Barbareza, Mirka Hrgovića, Emira Spahića, Zlatana Bajramovića, Siniše Mrkobrade, Ninoslava Milenkoviša, Kenana Hasagića itd. :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 24 apr 2026, 23:34

Pa sta je ovo, jel moguce da je Barbarez igrao stopera cijelu utakmicu u 2 poluvremenu? Nadjoh stari snimak, zna li ko sta je ovo bilo:

Zglavkar
Kontakt:

Post Postao/la Zglavkar » 24 apr 2026, 23:45

dedo26 je napisao/la:
24 apr 2026, 23:34
Pa sta je ovo, jel moguce da je Barbarez igrao stopera cijelu utakmicu u 2 poluvremenu? Nadjoh stari snimak, zna li ko sta je ovo bilo:

Barbarez je znao ponekad igrati libera kod Bake, čak mislim da nije bilo ni toliko loše. Ne sjećaju se to ovi mlađi forumaši što misle da je smak svijeta ako staviš lijevog štopera na desnog štopera. :D

dedo26
Kontakt:

Post Postao/la dedo26 » 24 apr 2026, 23:52

Zglavkar je napisao/la:
24 apr 2026, 23:45
dedo26 je napisao/la:

Barbarez je znao ponekad igrati libera kod Bake, čak mislim da nije bilo ni toliko loše. Ne sjećaju se to ovi mlađi forumaši što misle da je smak svijeta ako staviš lijevog štopera na desnog štopera. :D
Ne znam i ja sam mladji, imam 30 g, sta sam imo tad 9 godina. Nevjeorovatno mi je da je spic igro stopera, ne mogu to povezat nikako.

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 25 apr 2026, 00:12

dedo26 je napisao/la:
24 apr 2026, 23:52
Zglavkar je napisao/la:
dedo26 je napisao/la:

Ne znam i ja sam mladji, imam 30 g, sta sam imo tad 9 godina. Nevjeorovatno mi je da je spic igro stopera, ne mogu to povezat nikako.
Naravno da jeste, ako se dobro sjecam nekoliko utakmica je Sergej igrao u odbrani po potrebi, mislim da je to bilo nesto kasnije pred zalazak karijere. Ima neko ko ce se bolje sjetiti tog perioda i detalja.
Pa Salihovic razvalio par tekmi na lijevom beku. Ibricic takodjer odigrao beka par puta odlicno.

075 ❤

Iceplayer
Kontakt:

Post Postao/la Iceplayer » 25 apr 2026, 00:22

Beduin je napisao/la:
25 apr 2026, 00:12
dedo26 je napisao/la:
24 apr 2026, 23:52
Zglavkar je napisao/la:

Naravno da jeste, ako se dobro sjecam nekoliko utakmica je Sergej igrao u odbrani po potrebi, mislim da je to bilo nesto kasnije pred zalazak karijere. Ima neko ko ce se bolje sjetiti tog perioda i detalja.
Pa Salihovic razvalio par tekmi na lijevom beku. Ibricic takodjer odigrao beka par puta odlicno.
Sergej je mogao sve igrati, da mu das rukavice i branio bi...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87, denza, GG3, Google [Bot], Hydr4a, katalinski, Muumii i 61 gost.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []