FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
75
18%
2. Borbu za Evropu
181
43%
3. Sredinu tabele
71
17%
4. Borbu za opstanak
92
22%

Ukupno glasova: 419

ELDIABLO20
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la ELDIABLO20 » 26 apr 2026, 22:31

bhsport je napisao/la:
26 apr 2026, 22:04
Brkooo je napisao/la:
26 apr 2026, 21:01
bhsport je napisao/la:
26 apr 2026, 19:41
Jače je zagrijavanje koje pocne u petoj minuti i traje do kraja utakmice a udju max 2 igraca.
Sta je fazon sa tim "kritikovanjem" Save?

Covjek je dosao usred sezone, preuzeo je ekipu koja je bila mrtva ali bas mrtva, nije mogla nikoga da pobijedi. Bili smo u teskoj borbi za opstanak, u jednom trenutku po svemu smo bili najslabija ekipa u ligi.

Pogledaj sa kakvom ekipom raspolaze. Ekipa u kojoj je Muftic na golu, Odinaka najbolje krilo, Erik u sredini, Sabic na drugom krilu a Krpic najbolji napadac, izvukao je i vise od maksimuma. Nasi napadaci, svi skupa, u 31 utakmici ove sezone postigli su samo 4 gola(Krpic 1, Jaganjac 3, Rakic 0, Koninngs 0). Od dana kad je preuzeo ekipu primili smo u 9 utakmica 3 gola i izgubili samo 1 utakmicu.

Iz borbe za opstanak smo uletili u borbu za evropu i da nas Music nije pokrao u derbiju, pitanje je sta bi bilo. Ja smatram da bi nama ta evropa u ovoj trenutnoj situaciji, samo otezala narednu sezonu, koliko god to mozda ljudima bilo tesko sad za shvatiti. Ovako sad i Sanin i Savo i sportski direktor, imaju dovoljno vremena za ozbiljan posao i totalnu rekonstrukciju igrackog kadra i dovoljno vremena da se to sve uigra, plus da se urade i druge stvari koje su najavljene..
Kako mislis sta je fazon?
Sta je fazon zagrijavati igrace od 5. do 90. minute i poslati ih na klupu?
Sto se evrope tice slazem se, imamo ljeto u miru kao Zrinjski pod Jakirom, pitanje je kako cemo ga iskoristiti.
Savo kada pocne normalno da vodi i rotira nece biti kritika.
Zasto je Krpic ispred Jaganjca?
Jaganjac nije nas igrac i on se vraca u Istru (hvala bogu), decko nije za ozbiljnog fudbala.
Prelazni rok nas je unistio, veliki Adzem i njehov badzo zvani taldzija.

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 26 apr 2026, 23:00

Manijakdokraja9 je napisao/la:
26 apr 2026, 09:35
Premalo se prica kako je Bicakcic totalno anulirao tog famoznog Spahica, meni je sa tribine djelovalo da mu je svaki duel uzeo.
Odvadi malo brate,treba biti realan u ovoj utakmici,Spahic je pojeo sve nase igrace u defanzivi,kod precke Spahica je ispao Bicakcic.
Bicakcic u skokovima uopste nije bio ni blizu lopte,samo je gledao kako ce gurnut Spahica da sto losije primi loptu.
Mada ja ne krivim Bicakcica,prevelika razlika je u visini i tesko ce njemu iko moci nesto,al ne mogu slusat ovo preuvelicavanje.
Spahic je stvarno rijedak spic sa onom visinom da ima i vise nego dobru brzinu i solidnu tehniku,takav spic bi nama valjao

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 27 apr 2026, 00:14

Ejnur je napisao/la:
26 apr 2026, 23:00
Premalo se prica kako je Bicakcic totalno anulirao tog famoznog Spahica, meni je sa tribine djelovalo da mu je svaki duel uzeo.
Odvadi malo brate,treba biti realan u ovoj utakmici,Spahic je pojeo sve nase igrace u defanzivi,kod precke Spahica je ispao Bicakcic.
Bicakcic u skokovima uopste nije bio ni blizu lopte,samo je gledao kako ce gurnut Spahica da sto losije primi loptu.
Mada ja ne krivim Bicakcica,prevelika razlika je u visini i tesko ce njemu iko moci nesto,al ne mogu slusat ovo preuvelicavanje.
Spahic je stvarno rijedak spic sa onom visinom da ima i vise nego dobru brzinu i solidnu tehniku,takav spic bi nama valjao
Ne slazem se ni sa jednom recenicom sto si napisao, tako da nema potrebe dalje ni polemisati, tebi tvoje misljenje meni moje.

Pablo11
Kontakt:

Post Postao/la Pablo11 » 27 apr 2026, 02:55

bhsport je napisao/la:
Brkooo je napisao/la:
bhsport je napisao/la:
Jače je zagrijavanje koje pocne u petoj minuti i traje do kraja utakmice a udju max 2 igraca.

Covjek je dosao usred sezone, preuzeo je ekipu koja je bila mrtva ali bas mrtva, nije mogla nikoga da pobijedi. Bili smo u teskoj borbi za opstanak, u jednom trenutku po svemu smo bili najslabija ekipa u ligi.

Pogledaj sa kakvom ekipom raspolaze. Ekipa u kojoj je Muftic na golu, Odinaka najbolje krilo, Erik u sredini, Sabic na drugom krilu a Krpic najbolji napadac, izvukao je i vise od maksimuma. Nasi napadaci, svi skupa, u 31 utakmici ove sezone postigli su samo 4 gola(Krpic 1, Jaganjac 3, Rakic 0, Koninngs 0). Od dana kad je preuzeo ekipu primili smo u 9 utakmica 3 gola i izgubili samo 1 utakmicu.

Iz borbe za opstanak smo uletili u borbu za evropu i da nas Music nije pokrao u derbiju, pitanje je sta bi bilo. Ja smatram da bi nama ta evropa u ovoj trenutnoj situaciji, samo otezala narednu sezonu, koliko god to mozda ljudima bilo tesko sad za shvatiti. Ovako sad i Sanin i Savo i sportski direktor, imaju dovoljno vremena za ozbiljan posao i totalnu rekonstrukciju igrackog kadra i dovoljno vremena da se to sve uigra, plus da se urade i druge stvari koje su najavljene..
Sto se evrope tice slazem se, imamo ljeto u miru kao Zrinjski pod Jakirom, pitanje je kako cemo ga iskoristiti.
Najgluplje pitanje koje je neko postavio na forumu. Jer je najgluplji igrac zajedno sa sabicem, on glumi igraca zamotao ruku misli da je Benzema, bolje da zamota obje noge i ode u pm jer nista gluplje na Grbavicu nije krocilo od
jaganjca, sabic ga pokusava stici ali tu su negdje. Savo odlazi jer nisi izmjene na vrijeme napravio.
Fk Željezničar.

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 27 apr 2026, 08:28

19vendetta87 je napisao/la:
24 apr 2026, 14:59
Raonffa je napisao/la:
24 apr 2026, 14:55
Valjalo bi da dobijemo sutra, čisto da se malo zakuha u borbi za četvrto mjesto, iako su oni realno stabilniji od nas ove sezone i više su zaslužili ono što se kod nas zove Evropa tj. nekoliko tekmi na ljeto :mrgreen:
Ma sve i da ih dobijemo, opet je nerealno da budemo cetvrti na kraju.
Oni poslije nas imaju 3 protivnika s dna tabele, a mi moramo u Mostar i BL na gostovanje.
U pravu si, ali eto smirili smo sve brige u subotu :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Hazre
Kontakt:

Post Postao/la Hazre » 27 apr 2026, 08:36

Kakva nepravda prema Prokopu i Huskovicu....

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 apr 2026, 09:47

Hazre je napisao/la:
27 apr 2026, 08:36
Kakva nepravda prema Prokopu i Huskovicu....
Prokop i igra, a Huskovic sansu dobio nije.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 apr 2026, 09:52

Pablo11 je napisao/la:
27 apr 2026, 02:55
bhsport je napisao/la:
Brkooo je napisao/la:

Najgluplje pitanje koje je neko postavio na forumu. Jer je najgluplji igrac zajedno sa sabicem, on glumi igraca zamotao ruku misli da je Benzema, bolje da zamota obje noge i ode u pm jer nista gluplje na Grbavicu nije krocilo od
jaganjca, sabic ga pokusava stici ali tu su negdje. Savo odlazi jer nisi izmjene na vrijeme napravio.
Uh jakih argumenata.
Mozes mi odgovoriti na slijedeca pitanja?
Ko je zabio go Posušju za zadnju domacu pobjedi?
Ko je zabio go za 3-2 protiv Borca?
Ko nam je donio bod protiv Posušja prije desetak dana?
Molim bez djecijih folova, zamotan, odmotan, tetoviran, ruzna frizura i slicno.
Ocito nisi gledao slijedece igrace: Andrija Drljo - koji nas je godinu uveseljavao svojim idiotizmima, Sabic je za njega Rivaldo.
Husic - kockar, dovoljno bilo par minuta u derbiju da dobije crveni.
Denis Pozder, Rok Elsner, Ivan Livaja itd itd. Mlad si pa razumijem ali ukljuci malo mozak prije nego pocnes da pises.
Nemoj da ti masa formira misljenje.

Uniited
Kontakt:

Post Postao/la Uniited » 27 apr 2026, 10:02

Zbog čega tolika polemika oko Hamze kad frajer nije naš igrač i koji će otići za mjesec dana.
Forza Željo
Željo je šampion
Ja sa strane sjedim, posmatram i ne vjerujem. Ićo

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 27 apr 2026, 10:28

bhsport je napisao/la:
Brkooo je napisao/la:
bhsport je napisao/la:

To je trenerova zamisao, koga ce zagrijavati i slati na klupu. Nemamo mi na klupi neke igracine pa da mi bude nesto zao.

Ja bih volio samo da Korora dobije minutazu u ovih zadnjih 5 utakmica, mislim da je najveci talenat u op. Volio bih da vidim i Cosica na golu..

Svaki trener na svijetu ce prije izabrati cak i ovakvog Krpica ispred Jaganjca.

Hamza Jaganjac je napadac koji ima 22 godine i mislim da je postigao 5 golova u citavoj seniorskoj karijeri, od toga je zabio 3 ove sezone. Igrac Sarajeva, Elezi, veznjak, zabio je vise golova ove sezone nego sto je Hamza u citavoj seniorskoj karijeri.

Nadam se da naredne sezone nece u Zelji biti niko od sadasnjih "napadaca"..

Ako zelimo nesto u narednoj sezoni, mi u ofanzivnon dijelu, moramo na ljeto dovesti, minimalno dva kvalitetna klasicna napadaca, dva lijeva krila i dva desna krila..

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 27 apr 2026, 10:35

@brko, to i jeste poenta, svi su podjednako loši pa zasto samo jedan igra non stop.
Meni nije normalno da se iz utakmice u utakmicu klupa zagrijava 80 minuta i na kraju niko ne udje. U zivotu to nisam vidio a fudbal pratim od 1989 godine.
To su moje zamjerke Savi, ne kazem da treba ici, ne tjeram ga, nego mi nema logike a Savo mi ne djeluje kao glup covjek. To se vidi po izjavama prije i poslije utakmica.
Sto se ofanzive tice slazem se, treba nam cio ofamzivni red.
4 krila, 2 spica, zavisi od Cvetanovskog kada ce se oporaviti pa eventualno dovesti 3 krila.
Sjeti se Vucenovica sa 7 golova u zivotu a kod nas nula.
Opet ponavaljam ma kako loš bio Hamza je zabio najvise golova ove sezone direktno nam donio 6 bodova.
Krpic do sada nije niti jedan. Ovo su cinjenice koje niko oboriti ne moze.

Nyema1921
Kontakt:

Post Postao/la Nyema1921 » 27 apr 2026, 11:26

Hladne glave treba reci da je ovo vrhunac ove ekipe, pogotovo prvih 11. Licno mislim da se nema sta zamjeriti Savi, meni se jedino ne svidjaju ove kasne izmjene, ali nije gubio utakmice u zadnjim minutama tako da ni to nije neka zamjerka.

Jedino sto bi mu trebalo zamjeriti je ako iduce kolo i zvanicno izgubimo sve sanse za Europu, Velez dobije Radnik a mi izgubimo u Mostaru, da do kraja sezone u realno nama nebitnim utakmicama od pocetka ne pruzi priliku, Prokopu, Huskovicu, Freemenu, Korori, Rascicu, Dragovicu, Cosicu da vidimo ima li od njih sta za iducu sezonu.

Najgluplji komentar ovih sto kazu imao je i Adzem istu ekipu pa je pobjedjivao Borac Zrinjski itd, jest al je u ekipi imao i realno jos dva nasa najbolja igraca Sosica i Cvetu.

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 27 apr 2026, 12:02

I tako Sava posta u Zelji sveti Sava :crazy: Ja ne vidim nikakav pomak ,nikakvu igru , opucati po golu svaka treca utakmica.
Taktika izbij nabij ,pa sta Bog da.
Ovo da je vodio Adzem,Sablja ili Amar , sad bi im se spominjali najmiliji.

Bojudaosinebu
Kontakt:

Post Postao/la Bojudaosinebu » 27 apr 2026, 12:05

27 apr 2026, 00:14
Ejnur je napisao/la:
26 apr 2026, 23:00
Ne slazem se ni sa jednom recenicom sto si napisao, tako da nema potrebe dalje ni polemisati, tebi tvoje misljenje meni moje.
Dovoljno je vidjeti kako ljudi pisu da je neko totalno anaulirao njihovog napdaca i sve ti bude jasno. Da li si ikad pogledao utakmice u zivotu kad to napises.

Valter
Kontakt:

Post Postao/la Valter » 27 apr 2026, 12:46

Kada se spominje guranje naše djece u prvi tim nekako se uvijek spomene ime mladog Korore. Momak je prije par dana napunio 17 godina i iskreno ne znam kakve su njegove fizičke performanse za igranje na seniorskom nivou. Po statistici vidim da se radi o jako talentovanom mladiću ali igranje protiv svojih vršnjaka i igranje protiv raznoraznih njonja u seniorskom fudbalu nije isto. O tome struka treba dobro da povede računa (a ne forum) jer, ne daj Bože, neka teža povreda može karijeru unazaditi. Zato je jako bitno da tako mladom igraču fizičke karakteristike omoguče igranje na višem nivou a ne samo statistika. Recimo utakmica između Želje I Veleža je završena sa četiri naša prekršaja i čak 22 prekršaja protivnika od kojih neki nisu bili baš nježni. Osim talenta fizika je ključna za ranije počinjanje igranja u seniorskom fudbalu.

WeekendOffender
Kontakt:

Post Postao/la WeekendOffender » 27 apr 2026, 13:04

TMmanija2012 je napisao/la:
27 apr 2026, 12:02
I tako Sava posta u Zelji sveti Sava :crazy: Ja ne vidim nikakav pomak ,nikakvu igru , opucati po golu svaka treca utakmica.
Tacno, treba vratit Adzema i dat mu slobodu da dovodi igrace nek napravi sebi ekipu i nek nas ugasi jednom za sva vremena
Curva Sud

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 27 apr 2026, 13:47

Zbog ovakvih debila iznad koji pisu, mi smo ostali bez Hirosa a znam kakve je pljuvacine imao od strane navijaca, strucnjaka. Al zato Pejic je igracina, Prokop, I ostali hadalji koji ne mogu zadrzati loptu u nogama duze od 4 sekunde. Tako se isto pljuvao Sosic, sve sto je nase ne valja al kad dodju ovi hadalji s strane oni su dobri. Zato jesmo tu gdje jesmo.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 27 apr 2026, 13:49

Onda ne vidis dobro.
Pokusaj pogledati statistiku i broj bodova, datih i primljenih golova, mozda dodjes do zakljucka da li ima napredka.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

GavranBeli

Post Postao/la GavranBeli » 27 apr 2026, 13:59

Argentina je napisao/la:
27 apr 2026, 13:49
Onda ne vidis dobro.
Pokusaj pogledati statistiku i broj bodova, datih i primljenih golova, mozda dodjes do zakljucka da li ima napredka.

slika

Vjerovatno nisi gledao utakmicu uzaludno bi ti bilo nesto objasnjavati. Al ako nista malo da vidis kakve ti I tebi slicne pisu nebuloze. Posto volis pogledati Statistiku.

Manijakdokraja9
Kontakt:

Post Postao/la Manijakdokraja9 » 27 apr 2026, 15:11

Kako nema admina da pobanuje ove pitare? Bukvalno otvoris im profile nemaju nista pozitivno da kazu i najvise pisu samo kad je negativan rezultat. Ili im se ne dize vise pa ih zene varaju ili su pitari, u svakom slucaju ih admin treba banovat.

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: addebisi, Google Adsense [Bot] i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []