Hvala,nadam se da cete i vi osvojiti vasu ligu
FC Barcelona
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
Uz obavezno potpisivanje prvog napadaca ekipe (recimo da to bude Alvarez), pametan potez bi bio i potpis napadaca koji bi prihvatio ulogu rezerve, da bude tu zamjena i dodatni as u rukavu kad ti ne bude islo sve po planu.
Prvi mi napamet pada Nicolas Jackson. Bayern nece otkupiti njegov ugovor, a Chelsea vjerovatno nece ni u Evropu iducu sezonu. A dobar napadac.
Jeftinije varijante iz La Lige Muriqi, Budimir ili ovaj Martinez iz Alavesa.
Lewa i onako ide, Torresa prodati. Uz njih dvojicu bi na transfer listu jos stavio Olma, Koundeja, Arauja, Ter Stegen, Fati. Mogle bi se uzeti dobre pare i onda dovesti igrace koji ce podici kvalitet igre.
Prvi mi napamet pada Nicolas Jackson. Bayern nece otkupiti njegov ugovor, a Chelsea vjerovatno nece ni u Evropu iducu sezonu. A dobar napadac.
Lewa i onako ide, Torresa prodati. Uz njih dvojicu bi na transfer listu jos stavio Olma, Koundeja, Arauja, Ter Stegen, Fati. Mogle bi se uzeti dobre pare i onda dovesti igrace koji ce podici kvalitet igre.
Since the 2–1 defeat in El Clásico back in October, Barca have taken 63 out of a possible 69 points 
The only points dropped came in two games:
2–1 vs Real Sociedad
2–1 vs Girona
Both matches heavily affected by controversial refereeing decisions that directly influenced the outcomes
Relentless consistency despite everything
Both matches heavily affected by controversial refereeing decisions that directly influenced the outcomes
Relentless consistency despite everything
Rezervni napadac iskusniji neki hrmpalija je uvijek pozeljan i mnogo puta nas je kostalo sto nismo imali takvog igraca jos od larsona koji moze uci kad je gusto i napraviti nesto, vidjeli smo da flik tu sad koristi cak arauhaLavcina je napisao/la: ↑26 apr 2026, 22:47Uz obavezno potpisivanje prvog napadaca ekipe (recimo da to bude Alvarez), pametan potez bi bio i potpis napadaca koji bi prihvatio ulogu rezerve, da bude tu zamjena i dodatni as u rukavu kad ti ne bude islo sve po planu.
Prava spicoka se mora dovesti, i taj rezervni bi bio dobar, nikad mi nije jasno zasto su lako pustili zahvalnog aubameyanga
A sto se tice ferana mislim daxga se ne bi smjelo prodavati,on je isto ko rezervna opcija odlican, kao prvi izbor je kritican jer ima te duge periode kad ga ne ide, al ko rezerva je po keni vrlo zahvalan, pogotovo sto moze biti i rezervni spic i rezervno lijevo krilo
NE DAJTE MI LAGAT' !!!
- jasonstatham
- Kontakt:
Bez obzira na kriminalno loše suđenje ove dvojice glavonja, ovo su strašni brojevi! Kakva dominacija u Španiji!Mukebir je napisao/la: ↑27 apr 2026, 00:30Since the 2–1 defeat in El Clásico back in October, Barca have taken 63 out of a possible 69 points
2–1 vs Real Sociedad
2–1 vs Girona
Relentless consistency despite everything![]()
Prefiero estar en la tumba en Colombia que en una celda de la cárcel en Estados Unidos.
Nikako ne razumijem zašto se ne ide na Oyarzabal-a.Romariooo je napisao/la: ↑27 apr 2026, 10:02Rezervni napadac iskusniji neki hrmpalija je uvijek pozeljan i mnogo puta nas je kostalo sto nismo imali takvog igraca jos od larsona koji moze uci kad je gusto i napraviti nesto, vidjeli smo da flik tu sad koristi cak arauhaLavcina je napisao/la: ↑26 apr 2026, 22:47Uz obavezno potpisivanje prvog napadaca ekipe (recimo da to bude Alvarez), pametan potez bi bio i potpis napadaca koji bi prihvatio ulogu rezerve, da bude tu zamjena i dodatni as u rukavu kad ti ne bude islo sve po planu.
Prava spicoka se mora dovesti, i taj rezervni bi bio dobar, nikad mi nije jasno zasto su lako pustili zahvalnog aubameyanga
A sto se tice ferana mislim daxga se ne bi smjelo prodavati,on je isto ko rezervna opcija odlican, kao prvi izbor je kritican jer ima te duge periode kad ga ne ide, al ko rezerva je po keni vrlo zahvalan, pogotovo sto moze biti i rezervni spic i rezervno lijevo krilo
- Donnie Darko
- Kontakt:
zato sto mu je otkipna klauzula 75 miliona, a sociedad sigurno ne gleda da pojaca barcelonu
A koliko će koštati, recimo, Alvarez? 75? Sumnjam.
Ili Bastoni ili Osimhen, kako se priča? Puno manje od 75?
Nisam siguran. Prije bih uzeo Oyarzabala, sa kojim igraju u reprezentaciji.
Ukoliko igrač želi ìći, klub plati klauzulu i dosadašnji klub tu ništa ne može, dakle niko ih ništa ne pita žele li nekoga pojačati ili ne.
Ili Bastoni ili Osimhen, kako se priča? Puno manje od 75?
Nisam siguran. Prije bih uzeo Oyarzabala, sa kojim igraju u reprezentaciji.
Ukoliko igrač želi ìći, klub plati klauzulu i dosadašnji klub tu ništa ne može, dakle niko ih ništa ne pita žele li nekoga pojačati ili ne.
- Donnie Darko
- Kontakt:
oyarzabal ne vrijedi 75 miliona, nit barcelona moze priustit da igrace poput oyarzabala koji imaju 30 godina placa 75 miliona
alvarez vrijedi 120, al dzaba i o njemu pricati kad ga ne mogu priustit
bastoni će ići sigurno manje od 75
alvarez vrijedi 120, al dzaba i o njemu pricati kad ga ne mogu priustit
bastoni će ići sigurno manje od 75
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Luis Suarez iz Sportinga ima otkupnu klauzulu 80 miliona. 25,26 godina ,napadac za iducih 5,6 godina. Mozda Deco i gleda prema Portugalu.
Edit: Ipak 28 godina.
Mislim da se za 120,130 moze dovesti Suareza i Bastonija.
Jedno pitanje od kojih paraMocvara1991 je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:23Luis Suarez iz Sportinga ima otkupnu klauzulu 80 miliona. 25,26 godina ,napadac za iducih 5,6 godina. Mozda Deco i gleda prema Portugalu.
Pravda za Tyson Furya
-
Mocvara1991
- Kontakt:
Ne znam ni ja od kojih para,ali postoje naznake da ce Barci biti ukinuta zabrana transfera,pa valjda mogu potrositi 100 milki nakon 100 godinaJup je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:35Jedno pitanje od kojih paraMocvara1991 je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:23Luis Suarez iz Sportinga ima otkupnu klauzulu 80 miliona. 25,26 godina ,napadac za iducih 5,6 godina. Mozda Deco i gleda prema Portugalu.
Mislim da se za 120,130 moze dovesti Suareza i Bastonija.kad ste do grla u dugovima
![]()
Haj dobro to ukidanje zabrane ali odakle pare dragi druze kad imate stotine miliona dugaMocvara1991 je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:41Ne znam ni ja od kojih para,ali postoje naznake da ce Barci biti ukinuta zabrana transfera,pa valjda mogu potrositi 100 milki nakon 100 godinaJup je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:35Jedno pitanje od kojih paraMocvara1991 je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:23Luis Suarez iz Sportinga ima otkupnu klauzulu 80 miliona. 25,26 godina ,napadac za iducih 5,6 godina. Mozda Deco i gleda prema Portugalu.
Mislim da se za 120,130 moze dovesti Suareza i Bastonija.kad ste do grla u dugovima
![]()
![]()
Pravda za Tyson Furya
Igor Thiago takodje vrlo zanimljiv ako bi propalo sa Alvarezom. Drugi strijelac Premier lige, 3 gola iza Haalanda.
A kad uporedis njegov Brentford i City nebo i zemlja. 24 godine Brazilac. Vrijednost mu je oko 50mil€, ne znam ima li otkupnu klauzulu ili ne.
A kad uporedis njegov Brentford i City nebo i zemlja. 24 godine Brazilac. Vrijednost mu je oko 50mil€, ne znam ima li otkupnu klauzulu ili ne.
Nema taj dug druze veze sa transferima. Da je tako onda ni jedan velikan ne bi dovodio pojacanja jer su svi u minusu. I to debelim minusima po -500mil€ i vise. Znam da tu prednjace Real i Barca koji su blizu minusa od milijardu €, ali kao sto vidis Real bez problema dovodi igrace.Jup je napisao/la: ↑27 apr 2026, 20:17Haj dobro to ukidanje zabrane ali odakle pare dragi druze kad imate stotine miliona dugaMocvara1991 je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:41Ne znam ni ja od kojih para,ali postoje naznake da ce Barci biti ukinuta zabrana transfera,pa valjda mogu potrositi 100 milki nakon 100 godina![]()
![]()
![]()
![]()
Nama je problem sto je španski savez glup i dobili smo zabranu najvise zbog visokih plata, pa onda zbog katastrofalne transfer politike u 2,3 sezone (Dembele, Coutinho, Griezzman). Mislim da smo ih platili preko 400mil€, a ne znam jesmo li dobili 70mil nazad.
Problem kod plata je taj sto postoji zakon, da ne mozes igracu srezati platu iducu godinu odmah za pola. Vec mozes svaku godinu po 15-20% maks. Zbog tog (kao) je Messi najvise otisao, jer taman, da je zelio igrati za 1€, španski savez mu to zbog svojih pravila ne bi dozvolio.
Uglavnom kako postavljaju zakone i kako yebu sami svoje klubove najbolje se vidi po uspjesima u Evropi. Od 2010 do 2020 fakticki zlatna era Španaca. Nakon tog raspad u Evropi. Pogledaj Sevillu do prije 3,4 godine ekstra ekipa, ove sezone mozda cak i ispadnu u Segundu.
Opet gluposti nakon guglanja, opet Osimhen.
Pa prije će dovesti ovog Baloguna Amerikanca iz Monaca, obzirom da sa njima imaju više no prijateljske odnose kao klubovi.
Jeftiniji, mlađi i okretniji.
Od svih ponuđenih i o kojima se pišu paljevine, Alvarez je broj jedan. A to što se spominju velike cifre, to nije ni blizu istine, ko zna kakvi su to aranžmani između klubova. Ja čak mislim da je to i najizgledniji transfer, da će prvi nakon WC doći upravo Julian.
Odbrana je druga priča, Hansi će to dotegnuti na ljeto kako on zamisli.
U pogledu "razgrtača" u napadu, nedostajaće baš takav; slažem se da Ferrana treba ostaviti, zna on biti jako jako koristan, ali što Romariooo reče, još od Larssona fali neko tog tipa, iskusan lav koji može riješiti štošta za 15 minuta kao rezerva.
Poenta je održavati širok roster, jer se bulja širi tj.želje rastu, a u širokom rosteru sa određenim brojem neprovjerenih igrača koji su u razvoju, ekipa zadužena za transfere bira neuralgične tačke da ih zamalteriše na što duži period. Dakle, dok je god kombo Masia+pokoji vrhunski internacionalac, uspjesi neće izostati. Sledeće sezone ide brušenje dijamanata i izdvajanje klasnih od običnih igrača.
Pa prije će dovesti ovog Baloguna Amerikanca iz Monaca, obzirom da sa njima imaju više no prijateljske odnose kao klubovi.
Jeftiniji, mlađi i okretniji.
Od svih ponuđenih i o kojima se pišu paljevine, Alvarez je broj jedan. A to što se spominju velike cifre, to nije ni blizu istine, ko zna kakvi su to aranžmani između klubova. Ja čak mislim da je to i najizgledniji transfer, da će prvi nakon WC doći upravo Julian.
Odbrana je druga priča, Hansi će to dotegnuti na ljeto kako on zamisli.
U pogledu "razgrtača" u napadu, nedostajaće baš takav; slažem se da Ferrana treba ostaviti, zna on biti jako jako koristan, ali što Romariooo reče, još od Larssona fali neko tog tipa, iskusan lav koji može riješiti štošta za 15 minuta kao rezerva.
Poenta je održavati širok roster, jer se bulja širi tj.želje rastu, a u širokom rosteru sa određenim brojem neprovjerenih igrača koji su u razvoju, ekipa zadužena za transfere bira neuralgične tačke da ih zamalteriše na što duži period. Dakle, dok je god kombo Masia+pokoji vrhunski internacionalac, uspjesi neće izostati. Sledeće sezone ide brušenje dijamanata i izdvajanje klasnih od običnih igrača.
Džeri Drejk
Bježati glavom bez obzira od napadača iz Portugala.Mocvara1991 je napisao/la: ↑27 apr 2026, 19:23Luis Suarez iz Sportinga ima otkupnu klauzulu 80 miliona. 25,26 godina ,napadac za iducih 5,6 godina. Mozda Deco i gleda prema Portugalu.
I found freedom. Losing all hope was freedom.
Slazem se da najbolja opcija Igor Thiago,2. Najbolji strijelac premier lige,a igra sa ocajnom ekipom...
Jak,agresivan,bas onaj tip sto nam treba sto zabija sve situacije i jeftinije je nego alvarez,alvarez je vise kreativac i false 9,nama ne treba kreativac kad imamo yamala,pedrija,fermina itd,treba nam golgeter a to je realno Thiago ili Osimhen.

Jak,agresivan,bas onaj tip sto nam treba sto zabija sve situacije i jeftinije je nego alvarez,alvarez je vise kreativac i false 9,nama ne treba kreativac kad imamo yamala,pedrija,fermina itd,treba nam golgeter a to je realno Thiago ili Osimhen.

Prestanite se nepotrebnom lozionom. Barca nema para za napadaca svjetske klase, kakav crni Alvarez.
Fascinantno je da Masija izbacuje igrace za raznih pozicija (stoperi, bekovi, veznjaci, krila), ali ne moze vec deceniju izbaciti ozbiljnijeg centarfora
Zadnji je bio cuveni Munir El Hadadi
Xavi je nesto forsirao onog Guiua, al i on nestade.
Fascinantno je da Masija izbacuje igrace za raznih pozicija (stoperi, bekovi, veznjaci, krila), ali ne moze vec deceniju izbaciti ozbiljnijeg centarfora
Zadnji je bio cuveni Munir El Hadadi
Sinoć sam gledao Brentford. Igor promašio dva zicera u pet minuta. Sijevnu kontraakcija i MU poveo 2 0.Markinhio je napisao/la: ↑28 apr 2026, 13:30Slazem se da najbolja opcija Igor Thiago,2. Najbolji strijelac premier lige,a igra sa ocajnom ekipom...
![]()
Da baš zabija sve situacije, ako je suditi po sinoćnjem meču, hmmm.............., ako će koštati 30 mil EUR, može.
Možda sam i pretjerao. Vidjet ćemo ga na WC, ako bude uopće otišao.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.