Svjetsko prvenstvo 2026

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,insider,TaRgEt_,Monolog

BenjooJutub
Kontakt:

Re: Svjetsko prvenstvo 2026

Post Postao/la BenjooJutub » 28 apr 2026, 11:46

Bundesliga je napisao/la:
28 apr 2026, 11:40
Ja i koga briga sto su se muslimani borili protiv bosanskih kraljeva? Poenta je da dok su bili ljiljani, bilo je i drzave/kraljevine Bosne. Kad su preuzeli Turci, Bosne više nije bilo, samo Osmansko Carstvo, Austrougarska, Drzava SHS, Kraljevina Jugoslavija, SFRJ. Btw ti isti Turci su Bosnu prodali za 2 miliona i ubili Zmaja od Bosne jer je htio nezavisnost. Muslimani su vjerska odrednica, a Bosna je država, nacionalna odrednica. Boli me briga šta su bili kraljevi, bitno je da je Bosna bila Bosna. Eh zato svi vole ljiljane, u inat dušmanima.
To ih najviše boli. Boli ih to što je velikoj većini Bosanaca država ispred vjere pa nam nije problem prihvatiti što su nam preci bili neke druge religije.

To također najviše boli i Bošnjake, oni podržavaju ljiljane samo zato što je Alija na njima podigao državu, inače bi ih pljuvali kao i ove druge dvije strane.

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 28 apr 2026, 12:11

Nema ništa gluplje od historije. Svako svoju fleksa, Egipat i Grčka zbog turizma, Izrael, Rusija, Srbija lažu zbog imperijalističkiih ideja, mi lažemo zbog ideje o državi i nezavisnosti.

Ono, toliko je rupa u svačijoj priči da sam jednotavno odlučio da se šprdam sa svačijom historijom. Ono tipa Japan ima detaljno zapisane hronike unazad hiljadu godina, koga boli qrac?

Evo da vam na fudbalski način objasnim. Pratite našu ligu, nema čeka nema na utakmicama, kasnije kada čitaš zapisnik sve ok. Dakle živite prekrajanje historije u real timeu a uzimate zdravo za gotovo nešto od prije 50 100 ili 500 godina. Meni je to debilno.
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 28 apr 2026, 12:28

Postoji velika razlika između historije i George Orwell "historije." Za ljiljane i Bosnu postoje dokazi, dokumenti, objektivne činjenice, tako da to ne može biti nikakva laž. Kada se recimo zločinci pretvaraju u heroje, kao što pojedini rade, eh to spada u ovu drugu "historiju", tj propagandu, ili gnusne laži. Nije bitan nikakav lik koji šalje dopise FIFI, već je bitno da mi štitimo svoj identitet, historiju. Zato će se i zavijoriti 20 hiljada ljiljana u Kanadi i Americi.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

Edincapitano
Kontakt:

Post Postao/la Edincapitano » 28 apr 2026, 14:44

Ovdje se pise o svemu osim SP za koji mjesec :rol:

gh0stHZ
Kontakt:

Post Postao/la gh0stHZ » 28 apr 2026, 14:54

Edincapitano je napisao/la:
28 apr 2026, 14:44
Ovdje se pise o svemu osim SP za koji mjesec :rol:
Da, ali nije da nije relevantna tema. Meni je, po relevantnosti, u rangu toga koliko su karte dostupne ili bilo koja druga tema relevantna za SP. Čak i bitnija kad pogledaš širu sliku.

Neće niko lobirati da se zabrane državni simboli na tekmi gdje DRŽAVNA reprezentacija igra. Itekako je tema kad se šalju dopisi u FIFA.
I na kraju svijeta, tebe bodriti.

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 apr 2026, 15:12

denimen99 je napisao/la:
28 apr 2026, 12:11
Nema ništa gluplje od historije. Svako svoju fleksa, Egipat i Grčka zbog turizma, Izrael, Rusija, Srbija lažu zbog imperijalističkiih ideja, mi lažemo zbog ideje o državi i nezavisnosti.

Ono, toliko je rupa u svačijoj priči da sam jednotavno odlučio da se šprdam sa svačijom historijom. Ono tipa Japan ima detaljno zapisane hronike unazad hiljadu godina, koga boli qrac?

Evo da vam na fudbalski način objasnim. Pratite našu ligu, nema čeka nema na utakmicama, kasnije kada čitaš zapisnik sve ok. Dakle živite prekrajanje historije u real timeu a uzimate zdravo za gotovo nešto od prije 50 100 ili 500 godina. Meni je to debilno.
Ti i tvoji ukucani glasajte za Darijanu Katic kao sto si rekao i ne brini se za ljiljane i "mitologiju" oko ljiljana... :bih:

Maverick
Kontakt:

Post Postao/la Maverick » 28 apr 2026, 15:36

denimen99 je napisao/la:
Mislis nema nista gluplje od prekrajanja istorije kako kome za dorucak treba. Jer istorija je prosta stvar i tefterili su je pobjednici i pismeni. Kod nas se njome nazalost najvise bave neobrazovani gubitnici i zato mi moramo svako malo o njoj tipkat na fudbalskom podforumu. A niko historicar nije.
'Papak se nikad gradu nece prilagoditi. Citav zivot ce probati preko reda, bacat ce otpad na ulicu i ako mu kazes: 'Ispalo Vam nesto', on ce te pokusati prebiti, ako zakljuci da je jaci od tebe' by SZ

denimen99
Kontakt:

Post Postao/la denimen99 » 28 apr 2026, 16:13

Vaya je napisao/la:
28 apr 2026, 15:12
denimen99 je napisao/la:

Ti i tvoji ukucani glasajte za Darijanu Katic kao sto si rekao i ne brini se za ljiljane i "mitologiju" oko ljiljana... :bih:
Wow, someone's keeping tabs. Gdje si ti Mossad nisam se skontao odmah. Wahahhahaha. Ja sam svoje ljiljane sačuvao uostalom, ti se brini za svoje.

I šta na kraju dana vi forumski historičari sjednete i gledate koga ste preobratili? Javite li svojima u stranci koliko ste glasova uspjeli skinuti sa jednog i dodati drugom? hahaha koja smjehota
- Na Rodi su pare! Život na Lazio! Lecce Juve! Bordeaoux Toulouse!
- Ničija nije do José Zorrilla.
- Jel te Taylor našo'?
#VB89

Amarinho
Kontakt:

Post Postao/la Amarinho » 28 apr 2026, 16:30

Osim toga sto tog tipa ne treba shvatati ozbiljno (vise puta je na drustvenim mrezama velicao tog Divjaka ili kako se vec zove taj matori, dakle osudebog ratnog zločinca), historijska relevantnost neke zastave nema apsolutno nikakav utjecaj na odluke FIFA-e. Njihove smjernice su vrlo nejasne iz cistog razloga jer nisu u mogucnosti popratit sve moguce varijacije zastava od svih 200+ drzava koje se takmice pod FIFA-om i iz razloga jer je nadleznost "simbola" u ruci ne samo njih vec i mjesta odigravanja.

Tu je bas izabrao ovaj frajer pogresnu lokaciju :D U SAD sve i da zapalim zastavu ide pod "first amendment" dakle sloboda govora i misljenja. To im je totalno najbitnije.

FIFA i UEFA imaju vrlo slicne (maltene identicne) smjerice i pisu ono tipa "political symbols" "provocative symbols" a svi znamo da ako bih danas igrala Barcelona kuci protiv bilo koga (a pogotovu Reala) bile bi tribine pune onih Catalunya zastava. Cak ih Barcelona ima na dresu ako se ne varam.

Dakle stipu tog debila, nek skloni ove objave ovog Divjaka i objave gdje pise o nama kao "poturceni" prije nego sto se zali nekom za bilo sta.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 28 apr 2026, 16:38

Kad smo kod zastava, imamo narod koji voli prvu zastavu okačenu ispred UN i drugu za koju su se usaglasili sva tri naroda. Za prvu ih više veže emocija jer su pod njom stekli nezavisnost i odbranili se od agresora.

A imamo druge i treće koji ne vole niti jednu od dvije zvanične već ističu zastave pod kojima je počinjen genocid i UZP. Tako rekao Hag.

I on bi da morališu i očitavaju nekome lekcije.

Kad vidim u BL i ŠB pet zvaničnih zastava države BiH ukupno, ja ću prvi radi mira u kući spakovati Ljiljane i okačiti kući na zid. Dok se to ne desi, mrš svima redom i od Ljiljana i od postdejtonke!
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 apr 2026, 17:40

To se jednostavno zavrsava, prijavis Hrvatsku sa svojim prvo polje bijelo i uzp zastavama i kraj balade. Ali nema niko mozga za to.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Soli
Kontakt:

Post Postao/la Soli » 28 apr 2026, 17:44

Madal je napisao/la:
28 apr 2026, 17:40
To se jednostavno zavrsava, prijavis Hrvatsku sa svojim prvo polje bijelo i uzp zastavama i kraj balade. Ali nema niko mozga za to.
Ma ovo izgleda kao namještaljka karamarka i sličnih, da se razvali poboljšanje odnosa među običnim svijetom koje se desilo nakon pobjede nad Italijom. Primarno na relaciji Bošnjaci i Hrvati u Hr.

Beli98
Kontakt:

Post Postao/la Beli98 » 28 apr 2026, 17:51

Ja se zastave sa ljiljanima ne bih odrekao sve kad bi sutra svi Srbi i Hrvati u BiH poceli navijati za reprezentaciju i koristili ovu daytonsku zastavu.
Zadnja izmjena: Beli98, dana/u 28 apr 2026, 17:58, ukupno mijenjano 1 put.
BOSNA I HERCEGOVINA FK SARAJEVO FC BARCELONA

BosPos
Kontakt:

Post Postao/la BosPos » 28 apr 2026, 17:56

Bundesliga je napisao/la:
28 apr 2026, 11:40
Ja i koga briga sto su se muslimani borili protiv bosanskih kraljeva? Poenta je da dok su bili ljiljani, bilo je i drzave/kraljevine Bosne. Kad su preuzeli Turci, Bosne više nije bilo, samo Osmansko Carstvo, Austrougarska, Drzava SHS, Kraljevina Jugoslavija, SFRJ. Btw ti isti Turci su Bosnu prodali za 2 miliona i ubili Zmaja od Bosne jer je htio nezavisnost. Muslimani su vjerska odrednica, a Bosna je država, nacionalna odrednica. Boli me briga šta su bili kraljevi, bitno je da je Bosna bila Bosna. Eh zato svi vole ljiljane, u inat dušmanima.
:thumbup: A i kad se kaze Muslimani se borili protiv Bosanskih kraljeva ispade da su svi danasnjih Bosnjaci odjednom presli na Islam i borili se protiv Kralja. Nidje veze. Vecina nasih predaka su se borili za tog kralja pa su kasnije generacije presle na Islam. Isto tako moze se reci da su se i Krscani borili protiv Bosanskih kraljeva jer je i to istina. Nisu mu samo Muslimani bili protivnici.

BiH je ljubav i to je to. Tesko je nekima prihvatit da se mi ne stidimo sto su nasi predci bili Krscani. Ne stidimo se sto su i stariji predci vjerovali u vise bogova. Ljudi su na ovim prostorima bili i prije Krcanstva i prije Islama a rijeka Bosna vazda tekla.

perun
Kontakt:

Post Postao/la perun » 28 apr 2026, 18:45

Soli je napisao/la:
28 apr 2026, 17:44
Madal je napisao/la:
Ma ovo izgleda kao namještaljka karamarka i sličnih, da se razvali poboljšanje odnosa među običnim svijetom koje se desilo nakon pobjede nad Italijom. Primarno na relaciji Bošnjaci i Hrvati u Hr.
:thumbup:
Moralan je samo onaj tko se drži morala bez straha od kazne i bez očekivanja nagrade.

Sindikat12
Kontakt:

Post Postao/la Sindikat12 » 28 apr 2026, 19:01

Jamie tipuje da ce Kanada osvojit nasu grupu i doci do 1/16, mi zavrsavamo medju 8 najbolji treceplasirani i ispadamo od USA u 1/32

Vaya
Kontakt:

Post Postao/la Vaya » 28 apr 2026, 20:20

denimen99 je napisao/la:
28 apr 2026, 16:13
Vaya je napisao/la:
28 apr 2026, 15:12
denimen99 je napisao/la:

Wow, someone's keeping tabs. Gdje si ti Mossad nisam se skontao odmah. Wahahhahaha. Ja sam svoje ljiljane sačuvao uostalom, ti se brini za svoje.

I šta na kraju dana vi forumski historičari sjednete i gledate koga ste preobratili? Javite li svojima u stranci koliko ste glasova uspjeli skinuti sa jednog i dodati drugom? hahaha koja smjehota
Ne treba biti nikakav Mossad, nego samo koji Mb memorije i zapamtiti, da neko ko kaze da voli ovu drzavu i da se identifikuje sa ovom drzavom, u ovakvom turbulentnom periodu glasati za UZP politiku HDZ-a... Bolje ti je izvadi CIPS u Lukavici i glasaj za Dodika...

Madal
Kontakt:

Post Postao/la Madal » 28 apr 2026, 20:25

Soli je napisao/la:
28 apr 2026, 17:44
Madal je napisao/la:
A upravu si i to. Ali eto vazda sutimo na trpanja.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat

Halix131
Kontakt:

Post Postao/la Halix131 » 28 apr 2026, 20:26

Sindikat12 je napisao/la:
28 apr 2026, 19:01
Jamie tipuje da ce Kanada osvojit nasu grupu i doci do 1/16, mi zavrsavamo medju 8 najbolji treceplasirani i ispadamo od USA u 1/32

Ma stipu, sta zna Jamie. Satrat cemo ih ako Bog da.

GrbavicaHrammm
Kontakt:

Post Postao/la GrbavicaHrammm » 28 apr 2026, 20:39

Halix131 je napisao/la:
28 apr 2026, 20:26
Sindikat12 je napisao/la:
28 apr 2026, 19:01

Ma stipu, sta zna Jamie. Satrat cemo ih ako Bog da.

Bukvalno sa svakim mozes igrati i nadigravati se, moze svaka ekipa prva zavrsiti, Svica neki favorit ali nista pretjerano

Nasi ce biti motivisani sa 20/30 milja nasih na tribinama, dace sve od sebe. ne sikiram se sekunde

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: D97, MiranGlasnic, Proximic i 20 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []